Hugh McDonald (hudebník): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: <!-- ************ Hugh McDonald (hudebník) ************ --> Hugh McDonald (narozen 28. prosince 1950, ve [http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia,_Pennsylvania Philadelphii]) ...
 
Bez shrnutí editace
Řádek 2: Řádek 2:




Hugh McDonald (narozen 28. prosince 1950, ve [http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia,_Pennsylvania Philadelphii]) je známý hudebník a basista. Než se přidal k [[Bon Jovi]] působil jako basák v kapele David Bromberg Band hodně cestoval po celém světě a hrál na albech Bomberga. Zahrál si s mnoha umělci, a to jak živě,tak i ve studiu, mezi umělce se kterými hrál patří: [[Willie Nelson]], [[Richie Sambora]], [[Ringo Starr]], [[Bon Jovi]], [[Lita Ford]], [[Michael Bolton]], [[Cher]], [[Alice Cooper]], [[Jon Bon Jovi]], [[Ricky Martin]] a další.
Hugh McDonald (narozen 28. prosince 1950, ve [http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia,_Pennsylvania Philadelphii]) je známý hudebník a basista. Než se přidal k [[Bon Jovi]] působil jako basák v kapele David Bromberg Band, hodně cestoval po celém světě a hrál na albech Bomberga. Zahrál si s mnoha umělci, a to jak živě,tak i ve studiu, patří mezi například: [[Willie Nelson]], [[Richie Sambora]], [[Ringo Starr]], [[Bon Jovi]], [[Lita Ford]], [[Michael Bolton]], [[Cher]], [[Alice Cooper]], [[Jon Bon Jovi]], [[Ricky Martin]] a další.


V současné době pracuje s Bon Jovi a byl přitom,když [http://en.wikipedia.org/wiki/Alec_John_Such Alec John Such] opustil kapelu po vydání alba [http://en.wikipedia.org/wiki/Cross_Road Cross Road] v roce 1994 ale je stále považován za 'neoficiálního' člena Bon Jovi. Ačkoli nahrává s kapelou ve studiu a živě vystupuje na jevišti a při propagaci představení, McDonald se neobjevuje na plakátech a obalech alb. Objeví se na nějakém tom videu a to je vše. Členové kapely souhlasili, že nikdy nenahradí bývalého baskytaristu oficiálně.
V současné době pracuje s Bon Jovi a byl přitom,když [http://en.wikipedia.org/wiki/Alec_John_Such Alec John Such] opustil kapelu po vydání alba [http://en.wikipedia.org/wiki/Cross_Road Cross Road] v roce 1994 ale je stále považován za 'neoficiálního' člena Bon Jovi. Ačkoli nahrává s kapelou ve studiu a živě vystupuje na jevišti a při propagaci představení, neobjevuje se na plakátech a obalech alb. Členové kapely souhlasili, že nikdy nenahradí bývalého baskytaristu oficiálně.
McDonald byl jeden z studiových hudebníků, kteří nahráli první demo Bon Jovi pro píseň "Runaway". Když se stala píseň místním hitem, dal Jon Bon Jovi dohromady svou současnou kapelu bez něj. Také se objevil na Jonově sólovém albu [http://en.wikipedia.org/wiki/Destination_Anywhere Destination Anywhere] a byl členem jeho doprovodné skupiny "The Big Dogs".
McDonald byl jeden z studiových hudebníků, kteří nahráli první demo Bon Jovi pro píseň "Runaway". Když se stala píseň místním hitem, dal Jon Bon Jovi dohromady svou současnou kapelu bez něj. Také se objevil na Jonově sólovém albu [http://en.wikipedia.org/wiki/Destination_Anywhere Destination Anywhere] a byl členem jeho doprovodné skupiny "The Big Dogs".
V roce 2004 se oženil s Kelli, trenérkou koní a návrhářkou klenotů.Bydlí v blízkosti Park City v Utahu.
V roce 2004 se oženil s Kelli, trenérkou koní a návrhářkou klenotů.Bydlí v blízkosti Park City v Utahu.

Verze z 29. 12. 2010, 23:11


Hugh McDonald (narozen 28. prosince 1950, ve Philadelphii) je známý hudebník a basista. Než se přidal k Bon Jovi působil jako basák v kapele David Bromberg Band, hodně cestoval po celém světě a hrál na albech Bomberga. Zahrál si s mnoha umělci, a to jak živě,tak i ve studiu, patří mezi ně například: Willie Nelson, Richie Sambora, Ringo Starr, Bon Jovi, Lita Ford, Michael Bolton, Cher, Alice Cooper, Jon Bon Jovi, Ricky Martin a další.

V současné době pracuje s Bon Jovi a byl přitom,když Alec John Such opustil kapelu po vydání alba Cross Road v roce 1994 ale je stále považován za 'neoficiálního' člena Bon Jovi. Ačkoli nahrává s kapelou ve studiu a živě vystupuje na jevišti a při propagaci představení, neobjevuje se na plakátech a obalech alb. Členové kapely souhlasili, že nikdy nenahradí bývalého baskytaristu oficiálně. McDonald byl jeden z studiových hudebníků, kteří nahráli první demo Bon Jovi pro píseň "Runaway". Když se stala píseň místním hitem, dal Jon Bon Jovi dohromady svou současnou kapelu bez něj. Také se objevil na Jonově sólovém albu Destination Anywhere a byl členem jeho doprovodné skupiny "The Big Dogs". V roce 2004 se oženil s Kelli, trenérkou koní a návrhářkou klenotů.Bydlí v blízkosti Park City v Utahu.


Diskografie

S Bon Jovi

Studiová alba


Compilation alba
Live alba
Box Sety


Odkazy