J Sharp: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
EmausBot (diskuse | příspěvky)
m [r2.6.4] robot změnil: nl:J♯
Řádek 4: Řádek 4:


== Historie ==
== Historie ==
V současné době J# nepatří mezi nejpoužívanější programovací jazyky, patří spíš k okraji, ale některé úlohy jsou snadněji řešitelné s využitím tohoto jazyka. Jedná se např. o vytváření Zip souborů.
V současné době J# nepatří mezi nejpoužívanější programovací jazyky, patří spíš k okraji, ale některé úlohy jsou snadněji řešitelné s využitím tohoto jazyka. Jedná se např. o vytváření Zip souborů{{Chybí zdroj}}.


[[Kategorie:Programovací jazyky]]
[[Kategorie:Programovací jazyky]]

Verze z 26. 11. 2010, 19:25

Název tohoto článku nemůže z technických důvodů obsahovat znak #. Správný název by měl být J#.

Šablona:Upravit - informatika J# (vyslovované anglicky jako J Sharp, /dʒeɪ ʃɑɹp/) je programovací jazyk z rodiny jazyků .NET, vyvíjený společností Microsoft jako varianta k multisystémovému jazyku Java. J# je založený na dřívější variantě J++, od nějž se neliší nijak výrazně. Syntaxe je obdobná programovacím jazykům C# a Java a s využitím příslušných knihoven (vjslib.dll) je možné implementovat standardní knihovny Javy a pracovat s nimi v rámci jazyka J#.

Historie

V současné době J# nepatří mezi nejpoužívanější programovací jazyky, patří spíš k okraji, ale některé úlohy jsou snadněji řešitelné s využitím tohoto jazyka. Jedná se např. o vytváření Zip souborů[zdroj?].