Nikola Sudová: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Doplnění
m přidána Kategorie:Ženy za použití HotCat
Řádek 45: Řádek 45:
[[Kategorie:Čeští olympionici]]
[[Kategorie:Čeští olympionici]]
[[Kategorie:Žijící lidé]]
[[Kategorie:Žijící lidé]]
[[Kategorie:Ženy]]


[[de:Nikola Sudová]]
[[de:Nikola Sudová]]

Verze z 11. 8. 2010, 23:04

Šablona:Infobox Lyžař Nikola Sudová (* 17. března 1982, Jablonec nad Nisou) je česká sportovkyně, akrobatická lyžařka. Jejím trenérem je bývalý reprezentant v lyžování Radek Herot. Akrobatickému lyžování se věnuje i její mladší sestra Šárka Sudová.

Podle této české olympioničky byl pokřtěn vrtulník letecké záchranné služby v Jihomoravském kraji. Byla mu přidělena mezinárodní imatrikulační značka OK-NIK, kde NIK je zkratka jejího křestního jména (viz Kryštof 04).

Největší úspěchy

Na mistroství světa v jízdě v boulích získala stříbro (2005) a bronz (2009), vyhrála SP v Mont Tremblant 2005 a v Apexu 2006, na ZOH 2006 v Turíně skončila šestá. Vrcholem její dosavadní kariéry měl být olympijský závod ve Vancouveru 2010, kde chtěla zaútočit na medaili.[1] Ovšem měsíc před olympiádou (13. ledna 2010) si při tréninku na závod Světového poháru v americkém Deer Valley přetrhla zkřížený vaz v koleni.[2] Přesto nakonec ve Vancouveru startovala - s ortézou vyrobenou na míru[3] a jako jediná z trojice českých reprezentantek postoupila do finále[4], kde obsadila 16. místo.[5]

Reference

Externí odkaz

Šablona:Pahýl - biografie