Sarah McLachlan: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
základní úprava
Řádek 1: Řádek 1:
==Sarah Ann McLachlan==
[[Soubor:SarahMclachlanJLC2005.jpg|thumb|Sarah McLachlan]]


'''Sarah Ann McLachlan''' je kanadská zpěvačka a skladatelka. Sarah McLachlan je narozená 28 ledna, 1968, a adoptovaná v Halifax, Nova Scotia, Kanada.
'''Sarah Ann McLachlan''' je kanadská zpěvačka a skladatelka. Narodila se [[28. leden|28. ledna]] [[1968]] a adoptovanána byla v [[Halifax|Halifaxu]], [[Nova Scotia]], [[Kanada]].


Jako dítě Sarah chodila na hodiny zpěvu, klasického piána a kytary. Po skončení střední školy a dalšího studia se Sarah přestěhovala do Vancouveru kde podepsala record kontrakt s independentním hudebním nakladatelstvím Nettwerk. V roce 1997 se vdala za bubeníka ze své kapely se kterým se jim narodila 6 dubna, 2002 dcera Ann Sushil Sood. Druhá dcera Taja Summer Sood se narodila 22 června, 2007. V září 2008 zpěvačka oznámila rozchod s manželem Ashwin Sood.
Jako dítě Sarah chodila na hodiny zpěvu, klasického piána a kytary. Po skončení střední školy a dalšího studia se Sarah přestěhovala do [[Vancouver]]u kde podepsala record kontrakt s independentním hudebním nakladatelstvím [[Nettwerk]]. V roce [[1997]] se vdala za bubeníka ze své kapely se kterým se jim narodila [[6. dubna]] [[2002]] dcera Ann Sushil Sood. Druhá dcera Taja Summer Sood se narodila [[22. června]] [[2007]]. V září [[2008]] zpěvačka oznámila rozchod s manželem [[Ashwin Sood]].


Sarah McLachlan vyhrála osm Juno Awards (Kanadské hudební ocenění) a tři Grammy Awards. V 1999 obdržela Sarah významné kanadské vyznamenaní Order of Canada a v 2001 provinční vyznamenání Order of British Columbia.
Sarah McLachlan vyhrála osm [[Juno Awards]] (Kanadské hudební ocenění) a tři [[Grammy Awards]]. V roce 1999 obdržela Sarah významné kanadské vyznamenaní Order of Canada a r. 2001 provinční vyznamenání Order of British Columbia.

Dvanáctého února, 2010, Sarah McLachlan zazpívala svoji píseň "Ordinary Miracle" při zahajovacím ceremoniálu pro Zimní Olympijské hry ve Vancouveru.


[[12. února]] [[2010]] zazpívala svoji píseň Ordinary Miracle při zahajovacím ceremoniálu pro [[Zimní olympijské hry 2010|Zimní Olympijské hry ve Vancouveru]].


==Diskografie==
==Diskografie==
Řádek 18: Řádek 17:
* ''[[Wintersong]]'' (2006)
* ''[[Wintersong]]'' (2006)
* ''[[The Laws of Illusion]]'' (2010)
* ''[[The Laws of Illusion]]'' (2010)



==Webové stránky==
==Webové stránky==
* [http://www.sarahmclachlan.com/ Oficiální stránky] - Sarah McLachlan
* [http://www.sarahmclachlan.com/ Oficiální stránky] - Sarah McLachlan
* [http://www.myspace.com/sarahmclachlan/ MySpace] - poslech
* [http://www.myspace.com/sarahmclachlan/ MySpace] - poslech

[[Kategorie:Kanadské zpěvačky]]
[[Kategorie:Držitelé ceny Grammy]]
[[Kategorie:Narození 1968]]
[[Kategorie:Žijící lidé]]

[[ar:سارة مكلوكلين]]
[[da:Sarah McLachlan]]
[[de:Sarah McLachlan]]
[[en:Sarah McLachlan]]
[[es:Sarah McLachlan]]
[[fr:Sarah McLachlan]]
[[id:Sarah McLachlan]]
[[it:Sarah McLachlan]]
[[he:שרה מקלכלן]]
[[ka:სარა მაკლაკლენი]]
[[mn:Сара Маклахлан]]
[[nl:Sarah McLachlan]]
[[ja:サラ・マクラクラン]]
[[no:Sarah McLachlan]]
[[pl:Sarah McLachlan]]
[[pt:Sarah McLachlan]]
[[ru:Маклахлан, Сара]]
[[simple:Sarah McLachlan]]
[[fi:Sarah McLachlan]]
[[sv:Sarah McLachlan]]
[[th:ซาราห์ แมคลาชแลน]]
[[tr:Sarah McLachlan]]
[[vi:Sarah McLachlan]]
[[zh:萨拉·麦克拉克伦]]

Verze z 9. 5. 2010, 06:46

Sarah McLachlan

Sarah Ann McLachlan je kanadská zpěvačka a skladatelka. Narodila se 28. ledna 1968 a adoptovanána byla v Halifaxu, Nova Scotia, Kanada.

Jako dítě Sarah chodila na hodiny zpěvu, klasického piána a kytary. Po skončení střední školy a dalšího studia se Sarah přestěhovala do Vancouveru kde podepsala record kontrakt s independentním hudebním nakladatelstvím Nettwerk. V roce 1997 se vdala za bubeníka ze své kapely se kterým se jim narodila 6. dubna 2002 dcera Ann Sushil Sood. Druhá dcera Taja Summer Sood se narodila 22. června 2007. V září 2008 zpěvačka oznámila rozchod s manželem Ashwin Sood.

Sarah McLachlan vyhrála osm Juno Awards (Kanadské hudební ocenění) a tři Grammy Awards. V roce 1999 obdržela Sarah významné kanadské vyznamenaní Order of Canada a r. 2001 provinční vyznamenání Order of British Columbia.

12. února 2010 zazpívala svoji píseň Ordinary Miracle při zahajovacím ceremoniálu pro Zimní Olympijské hry ve Vancouveru.

Diskografie

Webové stránky