Eliza Bennettová: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m →‎Současnost: apostrofy
m →‎Současnost: typo - sorry
Řádek 33: Řádek 33:


== Současnost ==
== Současnost ==
Kromě herectví také [[Zpěv|zpívá]]. [[Píseň]] ''[[My Declaration]]'' se stala titulní skladbou filmu ''[[Inkoustové srdce]]'3○.
Kromě herectví také [[Zpěv|zpívá]]. [[Píseň]] ''[[My Declaration]]'' se stala titulní skladbou filmu ''[[Inkoustové srdce]]''.
V součastnosti žije stále v [[Reading]]u nedaleko od [[Londýn]]a a navštěvuje divadelní školu [[Italia Conti Theatre School]] v [[Londýn]]ě.
V součastnosti žije stále v [[Reading]]u nedaleko od [[Londýn]]a a navštěvuje divadelní školu [[Italia Conti Theatre School]] v [[Londýn]]ě.



Verze z 11. 1. 2010, 15:48

Šablona:Infobox Herec

Eliza Bennettová, celým jménem Eliza Hope Bennett (* 17. března 1992, Reading Berkshire, Anglie, Velká Británie) je britská herečka, která má na kontě již několik zajímavých rolí.

Již od dětství se věnovala divadlu kde hrála roli v Jemima Potts v Chitty Chitty Bang Bang v londýnském divadle Paladium. Ve filmu se poprvé objevila v deseti letech, kdy se stala profesionální herečkou a to v seriálu Zachraň mě. První větší role se dočkala ve filmu Princ a já, který se, mimo jiné, točil také v České republice a kde vytvořila roli princezny Arabely. Další větší role přišla v roce 2005 ve filmu Kouzelná chůva Nanny McPhee, kde si zahrála po boku s herci jako Emma Thompsonová nebo Colin Firth. Zatím její největší role přišla v roce 2008, a to úloha Meggie v fantasy snímku Inkoustové srdce, adaptaci prvního dílu z trilogie od Cornelie Funkeové. Na konkurzu porazila stovky dalších uchazeček o tuto roli a měla možnost si zahrát po boku s herci jako je Brendan Fraser a Paul Bettany. Její poslední role byla role Susan ve hvězdně obsazeném snímku From Time to Time.

Současnost

Kromě herectví také zpívá. Píseň My Declaration se stala titulní skladbou filmu Inkoustové srdce. V součastnosti žije stále v Readingu nedaleko od Londýna a navštěvuje divadelní školu Italia Conti Theatre School v Londýně.

Filmografie (výběr)

Reference


Šablona:Pahýl - biografie