Martina Kociánová: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Porthos (diskuse | příspěvky)
m Odkaz na redirect: Opava (město)
Bez shrnutí editace
Řádek 13: Řádek 13:
== Externí odkazy ==
== Externí odkazy ==
* [http://www.martinakocianova.cz/ www.martinakocianova.cz] – oficiální stránky
* [http://www.martinakocianova.cz/ www.martinakocianova.cz] – oficiální stránky
* [http://kocianova.com/ kocianova.com] – neoficiální stránky


[[Kategorie:České zpěvačky|Kociánová, Martina]]
[[Kategorie:České zpěvačky|Kociánová, Martina]]

Verze z 23. 4. 2006, 13:34

Martina Kociánová (* 28. ledna 1971 v Ostravě) je česká moderátorka a sopranistka.

Po absolvování střední ekonomické školy v Opavě působí rok v ostravském studiu České televize jako redaktorka a moderátorka. Následně se dostává na Slezkou univerzitu v Opavě, kde studuje obor historie a muzeologie. V roce 1996 studium úspěšně zakončuje obhajobou diplomové práce Pečetě opavských Přemyslovců ve 14. století.

Během studií začíná spolupracovat s TV Nova a pozitivní ohlas u diváků ji vynesl až na pozici hlasatelky Televizních novin. Po získání role v muzikálu Daniela Landy Krysař ji davá ředitel televize V. Železný na výběr mezi uváděním zpráv a hraním muzikálu. Kociánová následně z TV Nova sama odchází.

Po přechodu ke konkurenční televizi Premiéra TV (dnešní Prima TV) kromě uvádění zpráv také zpívá, moderovala vlastní pořad Odpolední klid Martiny Kociánové na rádiu Frekvence1 a s Lucií Výbornou připravovala autorské představení Meloucháři.

Zúčastnila se několika mezinárodních pěveckých soutěží. Pravidelně vystupuje s mozartovským Triem Amadeus, spolupracuje s řadou hudebních těles, například se Severočeskou filharmonií, Královéhradeckou filharmonií a Janáčkovou filharmonií Ostrava, hostovala v karlínském Hudebním divadle. Za činnost v oblasti umění jí Evropská unie umění v roce 2002 udělila Cenu Gustava Mahlera. V říjnu 2003 vydává své debutové album Jiná s klasicistními sopránovými áriemi.

Martina Kociánová je spoluzakladatelkou občanského sdružení Aurelius, které se věnuje záchraně a obnově pivoňského kláštera a také péči o děti z oblastí postižených katastrofami.

Externí odkazy