Nakladatelství Fragment: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 15: Řádek 15:
*'''[[C. S. Lewis]]''' - [[Letopisy Narnie]]
*'''[[C. S. Lewis]]''' - [[Letopisy Narnie]]
*'''[[Christopher_Paolini]]''' - [[Odkaz Dračích jezdců]] ([[Eragon]], [[Eldest]], [[Brisingr]])
*'''[[Christopher_Paolini]]''' - [[Odkaz Dračích jezdců]] ([[Eragon]], [[Eldest]], [[Brisingr]])
*'''[[Roderick Gordon]]''', '''[[Brian Williams]]''' - [[Svět v PODZEMÍ]] ([[Ztracený svět v POZDEMÍ]], [[Hlouběji do PODZEMÍ]], [[Volný pád do PODZEMÍ]])
*'''[[Roderick Gordon]]''', '''[[Brian Williams]]''' - [[Svět v PODZEMÍ]] ([[Ztracený svět v PODZEMÍ]], [[Hlouběji do PODZEMÍ]], [[Volný pád do PODZEMÍ]])
*'''[[Rick Riordan]]''' - [[Percy Jackson]]
*'''[[Rick Riordan]]''' - [[Percy Jackson]]
*'''[[Christoph Marzi]]''' - [[Malfuria]]
*'''[[Christoph Marzi]]''' - [[Malfuria]]

Verze z 3. 9. 2009, 15:47

Nakladatelství Fragment založili pánové Ing. Pavel Nýč a Ing. Jan Eisler v roce 1991. Od svého počátku se nakladatelství specializovalo převážně na slovníky a učebnice, ale časem svou nabídku rozšířilo. V současnosti vydává beletrii a populárně naučnou literaturu zejména pro děti a mládež, leporela, učebnice, slovníky a turistické průvodce.

Během své dlouholeté působnosti se Nakladatelství Fragment dostalo mezi 5 největších nakladatelství v ČR a svou pozici si udržuje i nadále.

Knižní klub Fragment – vraťme děti ke čtení!

S Knižním klubem Fragment (KKF) úspěšně spolupracuje více než 2000 základních škol po celém území ČR a KKF zná více než 400.000 dětí. Knižní klub Fragment nabízí dětem, rodičům, učitelům i školám tituly ze všech oblastí produkce Nakladatelství Fragment. Nespornou výhodou knižního klubu je pružná spolupráce a široký sortiment nabízených titulů, ze kterého si vybere opravdu každý. Učitelé a rodiče uvítají především nabídku doplňkových učebnic pro výuku na základních školách.

Produkce

Mezi převzaté edice, které Fragment vydává, patří například:

Nakladatelství vydává také české autory, jako jsou:

  • Zdeněk Svěrák - Vratné lahve, Jaké je to asi v Čudu, Když se zamiluje kůň, Mám v hlavě myš Lenku, Radovanovy Radovánky (Příběhy zahradnického synka Radovana, jsou známé i z televizních večerníčků.) Fenomenálním úspěchem roku 2008 a 2009 jsou POVÍDKY, které se během několika dní staly bestsellerem. Jemný humor, který pan Svěrák do svých příběhů vnesl, vzbudil u čtenářů nečekaný ohlas. Nakladatelství očekává, že do konce roku 2009 POVÍDKY překročí hranici 100 000 prodaných výtisků.
  • Ivan Mládek - Zápisky šílencovy, KalendaMeron

Nakladatelství nabízí svým čtenářům také přehledný e-shop a specialitou pro děti a mládež je interaktivní knižní 3D katalog. Díky známému prostředí PC a počítačových her, mohou děti listovat knihami a zároveň soutěžit.

Časopis Báječná školka

V dubnu roku 2009 začalo Nakladatelství Fragment vydávat časopis pro děti od 2 do 7 let. Na základě licence, kterou poskytla Česká televize, nesl časopis název Kouzelná školka. Časopisem provázela oblíbená dvojice televizních maňásků známých ze stejnojmenného pořadu ČT. Obsah časopisu tvoří různé úkoly, hrátky, doplňovačky a naučné lekce pro děti předškolního věku. Dne 20.7.2009 Česká televize výše uvedenou licenční smlouvu bez udání důvodu vypověděla. Nakladatelství se rozhodlo časopis vydávat i nadále, pod názvem Báječná školka. Obsahové a metodické pojetí s výjimkou prvků, které byly předmětem výše uvedené licence, zůstane rovněž zcela stejné. Děti se od října roku 2009 mohou setkávat s novými postavičkami Matýskem a Majdalénkou, kteří je časopisem Báječná školka provázejí.

Sponzoring a charita

Nakladatelství Fragment v rámci svých PR aktivit podporuje dětské domovy, ústavy, školy a další instituce, ať už ve formě peněžité nebo ve formě knižní. Sponzorské dary putují zvláště na místa konání prospěšných akcí v rámci sociální rehabilitace tělesně a psychicky postižených dětí i dospělých.

Externí odkazy