Falafel: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
LaaknorBot (diskuse | příspěvky)
m robot změnil: eo:Kikerbulo
Bez shrnutí editace
Řádek 3: Řádek 3:
Dnes je oblíbený v zemích Blízkého Východu, zejména v Západním [[Libanon]]u, [[Izrael]]i, ale rozšířil se po všech kontinentech.
Dnes je oblíbený v zemích Blízkého Východu, zejména v Západním [[Libanon]]u, [[Izrael]]i, ale rozšířil se po všech kontinentech.


Hlavní ingrediencí je [[cizrna]]. Je bohatý na [[protein]]y a [[vitamín]]y.Falafel sú malé vegetariánske fašírky pripravené z cíceru, vhodné pre ľuďí s vysokým cholesterolom, pretože ho neobsahujú. Jedinou nevýhodou je, že sa falafel musí fritovať v oleji. Ak používate kvalitný (slnečnicový, olivový) olej a necháte ho po fritovaní poriadne odkvapkať, dá sa toto jedlo považovať za vhodné aj pre diétnych vegetariánov. Arabský chlieb a v ňom šalát, paradajky, olivy, houmous, baklažánová nátierka, tahina a falafel chutia spolu výborne. Falafel si ľudia väčšinou dochucujú podľa vlastnej chuti.
Hlavní ingrediencí je [[cizrna]]. Je bohatý na [[protein]]y a [[vitamín]]y.
{{Wikiknihy|Wikikuchařka/Faláfel}}
{{Wikiknihy|Wikikuchařka/Faláfel}}
{{commonscat|Falafel}}
{{commonscat|Falafel}}

Verze z 10. 3. 2009, 19:18

Falafel

Falafel je čistě vegetariánský pokrm pocházející z Egypta. Dnes je oblíbený v zemích Blízkého Východu, zejména v Západním Libanonu, Izraeli, ale rozšířil se po všech kontinentech.

Hlavní ingrediencí je cizrna. Je bohatý na proteiny a vitamíny.Falafel sú malé vegetariánske fašírky pripravené z cíceru, vhodné pre ľuďí s vysokým cholesterolom, pretože ho neobsahujú. Jedinou nevýhodou je, že sa falafel musí fritovať v oleji. Ak používate kvalitný (slnečnicový, olivový) olej a necháte ho po fritovaní poriadne odkvapkať, dá sa toto jedlo považovať za vhodné aj pre diétnych vegetariánov. Arabský chlieb a v ňom šalát, paradajky, olivy, houmous, baklažánová nátierka, tahina a falafel chutia spolu výborne. Falafel si ľudia väčšinou dochucujú podľa vlastnej chuti. CHYBA: {{Wikiknihy}} — Nespecifikovaný typ odkazu. Použijte některý z parametrů „kategorie“, „kniha“. Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu falafel na Wikimedia Commons Šablona:Pahýl - gastronomie