Podblanicko: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
wikifikace, zdroje by neškodily obzvl když se lit neshoduje odkud a kam sahá
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
{{upravit}}
{{upravit}}
'''Podblanicko''' je název oblasti, která svým [[geologie|geologickým]] charakterem náleží do Česko-moravské soustavy a je součástí Vlašimské pahorkatiny. Název je odvozen od legendární hory [[Blaník]]. Jedná se o velmi členitou krajinu a v okolí Velkého i Malého Blaníku leží [[Chráněná krajinná oblast Blaník|Chráněná krajinná oblast Blaník]].
'''Podblanicko''' je název oblasti, která svým [[geologie|geologickým]] charakterem náleží do Česko-moravské soustavy a je součástí [[Vlašimská pahorkatina|Vlašimské pahorkatiny]]. Název je odvozen od legendární hory [[Blaník]]. Jedná se o velmi členitou krajinu a v okolí Velkého i Malého Blaníku leží [[Chráněná krajinná oblast Blaník|Chráněná krajinná oblast Blaník]].


{{Pahýl - Česko}}
{{Pahýl - Česko}}

Verze z 6. 3. 2009, 23:50

Podblanicko je název oblasti, která svým geologickým charakterem náleží do Česko-moravské soustavy a je součástí Vlašimské pahorkatiny. Název je odvozen od legendární hory Blaník. Jedná se o velmi členitou krajinu a v okolí Velkého i Malého Blaníku leží Chráněná krajinná oblast Blaník.

Šablona:Pahýl - Česko