Diskuse s wikipedistou:IoannesM: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 84: Řádek 84:


Hotovo, označeno. :-) -- [[Wikipedista:Mercy|Mercy]] ([[Wikipedista diskuse:Mercy|☎]]|'''[[Speciální:Contributions/Mercy|✍]]''') 2. 9. 2008, 14:17 (UTC)
Hotovo, označeno. :-) -- [[Wikipedista:Mercy|Mercy]] ([[Wikipedista diskuse:Mercy|☎]]|'''[[Speciální:Contributions/Mercy|✍]]''') 2. 9. 2008, 14:17 (UTC)

== Portál Sexualita ==

Zdravím. Díky moc za rozšíření článku. Nechceš se přidat k Portálu Sexualita? Každá pomoc je vítána. Hezký večer. --[[Wikipedista:Faigl.ladislav|Faigl.ladislav]] 5. 9. 2008, 22:16 (UTC)

Verze z 5. 9. 2008, 23:16

...a přeji Vám hezký den! له أكبر مساهمات النقاش‎ 20. 7. 2008, 13:20 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 20. 7. 2008, 19:02 (UTC)

Monobook

Ahoj,
všiml jsem si Tvého příspěvku Pod lípou. Chtěl jsem Tě však upozornit na něco jiného, zdánlivě nesouvisejícího;-) Existuje taková vychytávka, co se jmenuje monobook. Stačí si založit stránku Wikipedista:IoannesM/monobook.js. Můj monobook je dostupný na Wikipedista:Podzemnik/monobook.js. A teď: k čemu že to je? Přidá Ti to tlačítka do toho panelu, co máš v editační liště, tzn. nebudeš tam mít jen tlačítka na podpis a tak, ale mnoho dalších. Stačí to udělat tak, že zkopíruješ test toho mojeho monobooku a založíš si svůj a uvidíš, co se Ti bude hodit a co ne. Ve shrnutí editace uvedeš, že jsi to zkopíroval ode mne. Mám tam i tlačítko (s), které žádá autora o uvedení zdroje, což tak trochu nepřímo souvisí s Tvým požadavkem na uvádění zdrojlů nových článků. Měj se pěkně, --Podzemnik 17. 8. 2008, 21:33 (UTC)

Fotky a OTRS

Zdravím, všiml jsem si, že na Commons nahráváš řadu zajímavých fotek se svolením autorů či držitelů práv. Jen bych těch chtěl upozornit, abys ta svolení přeposílal mailem do systému Wikipedie:OTRS, za chvíli tě, pokud to nedodáš, tamní správci kvůli tomu stejně nejspíš začnou otravovat a hrozit smazáním. Sám vím, jak se to po delším čase blbě dohladává, proto by to by lepší vyřešit rovnou. --Dezidor 21. 8. 2008, 23:38 (UTC)

Díky za starost. Kurňa já jsem doteď nevěděl, že existuje nějaké OTRS. Ty fotky mám legální. Poslal jsem těm lidem oficiální žádost s textem zkopírovaným zde na wiki. A oni mi odpověděli velmi krátce ve stylu "Jo, dovoluju. GNU." Víc jsem je už nechtěl obtěžovat. To by snad mělo stačit,ne? Jestli jsem to správně pochopil, tak těm správcům můžu přeposlat jakékoliv emaily, které je uchlácholí,že? Nemusí mít snad ten ideální text se souhlasem.V každém případě teď je pozdě, jdu spát. --IoannesM 21. 8. 2008, 23:50 (UTC)
Co jsem pochopil, tak by mělo stačit přeposlat jim tam ten mail s žádostí a ten se slovením, aby z nich bylo jasné, že tam ten souhlas pod nějakou z těch svobodných licencí je. Kdyžtak se na to zepej Mormegila a Zirlanda, ti dělají či dělali na Commons správce a tak ti snad řeknou víc. --Dezidor 21. 8. 2008, 23:56 (UTC)
Jo, dobře. Já jsem ještě nešel spát, páč jsem musel zařídit něco důležitého a velmi zajímavého. Za to, že ses o mě tak hezky staral, tak se na tu záhadu podívej jako jeden z prvních. Odkaz jest ZDE. --IoannesM 22. 8. 2008, 00:21 (UTC)

OTRS

Ahoj, všiml jsem si Tvé zprávy u Tlusti v diskusi. Zpráva do OTRS skutečně dorazila, ale dosud ji nikdo nezpracoval. Teď jsem se na ni díval, ale problém je v tom, že autor nedal žádný výslovný souhlas. Mohl bys prosím do OTRS přeposlat celý přepis vaší komunikace k posouzení? Díky. -- Mercy (|) 29. 8. 2008, 09:13 (UTC)

Kvůli tomu, že jste mě ignorovali, tak máte podíl na iniciativním hloupém smazání těch 10 nebo kolikati fotek ze Studénky! Jo, pošlu to. Asi se nejedná o souhlas, budu to muset řešit dále. --IoannesM 29. 8. 2008, 09:15 (UTC)

To je mi líto, ale ber to tak, že na tom děláme dobrovolně ve svém volném čase a nemůžeme se OTRS věnovat stále a naplno. Prohlášení týkající se Výprachtic právě dorazilo a je bohužel nedostatečné. Chybí jakákoli autorova zmínka o svolení. Pokud se ti ho povede vyjednat, tak ho přepošli do OTRS a já, jakmile se k tomu dostanu, tak ti to potvrdím. Co se týče Studénky, ty fotografie byly zjevně uveřejněny bez souhlasu autora a byly v souladu s pravidly Wikimedia Commons smazány. Neber si to osobně, ale autorská práva se musí bezpodmínečně dodržovat. -- Mercy (|) 29. 8. 2008, 09:34 (UTC)

Logicky jsem předpokládal, že největší nebezpečí hrozí nejstarším vloženým fotkám, tj.fotkám Výprachtic. Ty byly bez OTRS mnoho týdnů a nic se s nimi nedělo. A fotky Studénky tam byly pár dní a byly vymazány. Proč? Proč bych měl posílat další emaily, když jsem nedostal odpověď na ten první? Celá záležitost mě pořádně naštvala. Navrhuju, že já seženu OTRS a pak ty fotky někdo zas vloží, nejlépe někdo z vás z OTRS oddělení. Chci, aby si s tím dal někdo stejnou práci jako já! S to včetně vkládání do článků! Chtěl jsem jen, abyste k problémům přistupovali s lidskou tváří! Jak je možné, že fotky Výprachtic týdny nemají OTRS a anic se neděje jiné je nemají pár dní a jsou hned vymazány? Posílám další email. --IoannesM 29. 8. 2008, 09:41 (UTC)
Jde o to, že fotky ze Studénky byly umístěny na frekventované stránce a byly více na očích. Na Commons jsou statisíce souborů a denně jich přibývají stovky dalších. Znovu připomínám, že o vše se starají dobrovolníci a občas nemůže být v jejich silách to všechno zvládat kontrolovat. Právě dorazil Tvůj mail ohledně Studénky. Ani tohle nelze přijmout, protože prohlášení musí vydat samotný autor díla, nikoli tiskový mluvčí. Zkus to dojednat přímo s autorem. -- Mercy (|) 29. 8. 2008, 09:51 (UTC)
Nejspíš vy právu rozumíte víc než já. U těch fotek je ale uvedeno "Copyright HZSMSK". Není tam uvedeno "Copyright Josef Novák z HZSMSK". --IoannesM 29. 8. 2008, 10:02 (UTC)

V takovém případě bude potřeba svolení nadřízeného orgánu. Vyčkej ještě prosím na Zirlandovu odpověď, než začneš něco vyjednávat. Nejspíš měl ještě jiné důvody ke smazání. Díky. -- Mercy (|) 29. 8. 2008, 10:08 (UTC)

Nadřízeného orgánu? Podle mě není třeba. Je přece normální, že tuto agendu mají na starosti tiskoví mluvčí. Hasiči hasí a tiskoví mluvčí u hasičů mimojiné povolují užívání fotek. Kdyby to na starosti neměl, napsal by jistě "má to na starosti pan XY. Kontaktujte jeho". --IoannesM 29. 8. 2008, 10:12 (UTC)

To bohužel není pravda. Jedná-li se o zaměstnanecké dílo, je potřeba vyžádat svolení nadřízených. Tiskoví mluvčí tomu mnohdy (moje vlastní zkušenost) nerozumí. -- Mercy (|) 29. 8. 2008, 10:15 (UTC)

Tak mi na to najděte odkaz. Kdybyste jednali s lidskou tváří, klidně bych wikiodkazy v článcích na ty fotky skryl (existuje příkaz ke skrývání textu). Kdyby ty fotky byly dočasně (pár dní) přístupné jen na Wiki Commons, žádnému ochránci práv na wiki by to jistě nevadilo. A mé úsilí by nepřišlo nazmar. A proboha nemažte mé zbylé fotky bez OTRS. To by byl pro mě poslední hřebík. Už to OTRS řeším.--IoannesM 29. 8. 2008, 10:12 (UTC)

Postačí definice zaměstnaneckého díla? -- Mercy (|) 29. 8. 2008, 10:22 (UTC)

P.S.: Já nic mazat nehodlám. Příště při zasílání prohlášení do OTRS prosím přidej k obrázkům tuto šablonu. Nedojde tak k mýlce ze strany správců na Commons. Díky.

Bohužel nic z toho není v základních informacích na CS Wiki. Nebo spíš ty informace tam jsou, ale tak, že jsou velmi obtížně k nalezení (jsou důležité a přitom jsou někde na okraji). A já jsem tu nový. --IoannesM 29. 8. 2008, 10:29 (UTC)

Chápu tě, taky jsem ve svých začátcích nahrál pár obrázků porušujících autorská práva. :-) Je prostě potřeba číst všechny návody důkladně. -- Mercy (|) 29. 8. 2008, 10:40 (UTC)

Odůvodnění šablon

Dobrý den, dovoluji si upozornit, že celkově zpochybňující šablony bývá dobré odůvodnit, aspoň stručně ve shrnutí editace, a v případě, že není úplně jasné, na co narážíte (jako tady), tak i na diskusní stránce. Jinak s tím nemohou ostatní editoři pracovat. Zdravím,--Ioannes Pragensis 2. 9. 2008, 07:46 (UTC)

Historický článek má mít zdroje (a samozřejmě nejen on). Zakládat historický článek úplně bez zdrojů je velmi nešťastné. --IoannesM 2. 9. 2008, 08:29 (UTC)
Ano, ale lepší bez zdrojů než žádný. Máte pravdu, že literatura tam chybí, ale to u takhle krátkých článků říká samotná šablona pahýl (chybí tam toho víc než jenom literatura, článek zkrátka potřebuje celý rozšířit). A ani kdyby ta šablona byla přidána korektně, tak ji tam není vhodné vkládat bez slůvka vysvětlení (Wikipedie:Shrnutí editace).--Ioannes Pragensis 2. 9. 2008, 09:56 (UTC)

Obrázky

Ahoj, tímto Ti potvrzuju příjem mailu od pana Vávry ohledně obrázků Výprachtic. Prohlášení bylo v pořádku a jednotlivé obrázky jsem označil patřičnou šablonou. Zkontroluj prosím, zda je všechno v pořádku a kdyby ne, dej vědět. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 2. 9. 2008, 11:02 (UTC)

Jo, díky. Zapomněl jste na tento. Ty dvě fotky kostela totiž nejsou totožné. --IoannesM 2. 9. 2008, 14:09 (UTC)

Hotovo, označeno. :-) -- Mercy (|) 2. 9. 2008, 14:17 (UTC)

Portál Sexualita

Zdravím. Díky moc za rozšíření článku. Nechceš se přidat k Portálu Sexualita? Každá pomoc je vítána. Hezký večer. --Faigl.ladislav 5. 9. 2008, 22:16 (UTC)