Jiří Srnec: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m vysušení neencyklopedického popisu
m wikifizace
Řádek 1: Řádek 1:
'''Jiří Srnec''' (* 29. srpna 1931 v Žalově) je český divadelník, scénograf, rešisér, výtvarník, hudební skladatel, manažer světoznámého Černého divadla Jiřího Srnce.
'''Jiří Srnec''' (* [[29. srpen|29. srpna]] [[1931]] v [[Žalov]]ě) je český [[divadlo|divadelník]], [[scénograf]], [[režisér]], [[výtvarník]], [[hudební skladatel]], [[manažer]] světoznámého [[černé divadlo|Černého divadla]] Jiřího Srnce.


Jiří Srnec vystudoval konzervatoř, DAMU a grafickou školu a na počátku 60. let založil založil své jedinečné černé divadlo s nímž sklízí již více jak 45 let úspěchy po celém světě. První světový úspěch divadlo oslavilo již v roce 1962 na festivalu ve skotském Edinburgu. Jiří Srnec je autorem nového divadelního principu, v němž je divadlo vytvářeno pohybem černě oděných herců před černým pozadím, kteří se tímto stavají pro diváka v hledišti "neviditelnými". Tento jednoduchý inscenační princip té doby úspěšně reperezuntuje českou divadelní kulturu po celém světě.
Jiří Srnec vystudoval [[konzervatoř]], [[DAMU]] a grafickou školu a na počátku 60. let 20. století založil založil své jedinečné černé divadlo s nímž sklízí již více jak 45 let úspěchy po celém světě. První světový úspěch divadlo zazanmenalo již v roce [[1962]] na [[festival]]u ve skotském [[Edinburg]]u. Jiří Srnec je autorem nového divadelního principu, v němž je divadlo vytvářeno pohybem černě oděných herců před černým pozadím, kteří se tímto stávají pro diváka v hledišti "neviditelnými". Tento jednoduchý inscenační princip od té doby úspěšně reprezuntuje českou divadelní kulturu po celém světě.


==Externí odkazy==
==Externí odkazy==

Verze z 31. 8. 2008, 22:45

Jiří Srnec (* 29. srpna 1931 v Žalově) je český divadelník, scénograf, režisér, výtvarník, hudební skladatel, manažer světoznámého Černého divadla Jiřího Srnce.

Jiří Srnec vystudoval konzervatoř, DAMU a grafickou školu a na počátku 60. let 20. století založil založil své jedinečné černé divadlo s nímž sklízí již více jak 45 let úspěchy po celém světě. První světový úspěch divadlo zazanmenalo již v roce 1962 na festivalu ve skotském Edinburgu. Jiří Srnec je autorem nového divadelního principu, v němž je divadlo vytvářeno pohybem černě oděných herců před černým pozadím, kteří se tímto stávají pro diváka v hledišti "neviditelnými". Tento jednoduchý inscenační princip od té doby úspěšně reprezuntuje českou divadelní kulturu po celém světě.

Externí odkazy

Šablona:Pahýl - divadlo