Miroslav Kořínek: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
nový pahýl
 
m typos
Řádek 1: Řádek 1:
'''Miroslav Kořínek''' (* 28. května 1943 ve Smržově) je český herec, klavírista, korepetitor, hudební skladatel, hudební aranžér a pedagog. Jedná se o dlouholetégo člena [[Studio Ypsilon|Studia Ypsilon]], který zde pravidelně vystupuje již od poloviny 60. let 20. století. Je utorem nebo spoluautorem úprav scénické hudby k převážné většině představení tohoto divadla. Jeho samostatná skladatelská tvorba však zahrnuje i filmovou hudbu, hudbu k televizním seriálům a rozhlasovým hrám a dalším pořadům. V roce 2002 byl nominován na cenu Český lev za hudbu k animovanému filmu ''Fimfárum Jana Wericha'' natočenému na motivy knihy Jana Wericha. Na pražské DAMU působí jako pedagog, vyučuje zde sborový zpěv.
'''Miroslav Kořínek''' (* 28. května 1943 ve Smržově) je český herec, klavírista, korepetitor, hudební skladatel, hudební aranžér a pedagog. Jedná se o dlouholetégo člena [[Studio Ypsilon|Studia Ypsilon]], který zde pravidelně vystupuje již od poloviny 60. let 20. století. Je autorem nebo spoluautorem úprav scénické hudby k převážné většině představení tohoto divadla. Jeho samostatná skladatelská tvorba však zahrnuje i filmovou hudbu, hudbu k televizním seriálům a rozhlasovým hrám a dalším pořadům. V roce 2002 byl nominován na cenu Český lev za hudbu k animovanému filmu ''Fimfárum Jana Wericha'' natočenému na motivy knihy Jana Wericha. Na pražské DAMU působí jako pedagog, vyučuje zde sborový zpěv.


==Externí odkazy==
==Externí odkazy==

Verze z 19. 7. 2008, 09:37

Miroslav Kořínek (* 28. května 1943 ve Smržově) je český herec, klavírista, korepetitor, hudební skladatel, hudební aranžér a pedagog. Jedná se o dlouholetégo člena Studia Ypsilon, který zde pravidelně vystupuje již od poloviny 60. let 20. století. Je autorem nebo spoluautorem úprav scénické hudby k převážné většině představení tohoto divadla. Jeho samostatná skladatelská tvorba však zahrnuje i filmovou hudbu, hudbu k televizním seriálům a rozhlasovým hrám a dalším pořadům. V roce 2002 byl nominován na cenu Český lev za hudbu k animovanému filmu Fimfárum Jana Wericha natočenému na motivy knihy Jana Wericha. Na pražské DAMU působí jako pedagog, vyučuje zde sborový zpěv.

Externí odkazy

Šablona:Pahýl - biografie