Spice: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m →‎Podívejte se též na: Související články
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m Robot automaticky nahradil text: (-[Hh]udební pahýl +Pahýl - hudba)
Řádek 14: Řádek 14:
* [[David Byron]]
* [[David Byron]]


{{hudební pahýl}}
{{Pahýl - hudba}}
[[Kategorie:Rockové hudební skupiny]]
[[Kategorie:Rockové hudební skupiny]]
[[Kategorie:Britské hudební skupiny]]
[[Kategorie:Britské hudební skupiny]]

Verze z 26. 6. 2008, 23:38

Spice (1967-1969, původně The Stalkers) byli přímým předchůdcem britské rockové skupiny Uriah Heep, ve které vystupovali
David Byron (zpěv), Mick Box (kytara), Paul Newton (baskytara) a Alex Napier (bicí) (Napier byl náhradou za bubeníka Nigela Pegruma, který se později připojil k folk-rockovým Steeleye Span).

Skupina změnila název na Uriah Heep koncem roku 1969 když k nim přišel varhaník Ken Hensley, (předtím člen The Gods a Toe Fatt). Bubeník Lee Kerslake, který hrál s Henslym v obou kapelách, ho následoval do Uriah Heep v roce 1972.

Discografie

Spice realizovali jeden singl s titulem "What About The Music" (B strana "In Love") v roce 1968, kdy se během natáčení jejich prvního alba přejmenovali na Uriah Heep. Písničky nahrané pod původním názvem a sestavou - Spice, se objevily na:

Tato kompilace obsahuje nahrávky Spice "Astranaza", "Born In A Trunk" (vokální i instrumentální verzi), "Celebrate", "I Want You Babe", "In Love", "Magic Lantern", "Schoolgirl" a "What About The Music". Navíc, dvě z písniček vydaných na prvním albu Uriah Heep, byly nahrány původní sestavou skupiny Spice, ještě před příchodem Henslyho, s Colinem Woodem hrajícím na klávesách na "Come Away Melinda" a "Wake Up (Set Your Sights)".

Související články

Šablona:Pahýl - hudba