Ronald Kraus: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
'''Ronald Kraus''' ([[26. říjen|26. října]] [[1927]] [[Praha]] - [[7. leden|7. ledna]] [[1996]] ve [[Strakonice|Strakonicích]]) byl známý český [[textař]]. Koncem šedesátých let se zasloužil o obnovení tradice české trampské písničky. Spolupracoval zejména s KTO, kterým napsal desítky písňových textů "Plácek v oudolí", "Zrádný banjo", "U tří louží" ad.). Psal také pro další countryové kapely, ale i pro Evu Olmerovou nebo Evu Pilarovou. Produkoval také několik významných alb, např. "Ztracenka zpívá" nebo "Jezero dřímá", později "Zahraj i pro mne" s Evou Olmerovou a Michaelem Kocábem. Jeho otec byl novinář a spisovatel [[ František R. Kraus]].
'''Ronald Kraus''' ([[26. říjen|26. října]] [[1927]] [[Praha]] - [[7. leden|7. ledna]] [[1996]] ve [[Strakonice|Strakonicích]]) byl známý český [[textař]]. Koncem šedesátých let se zasloužil o obnovení tradice české trampské písničky. Spolupracoval zejména s [[KTO]], kterým napsal desítky písňových textů "Plácek v oudolí", "Zrádný banjo", "U tří louží" ad.). Psal také pro další countryové kapely, ale i pro Evu Olmerovou nebo Evu Pilarovou. Produkoval také několik významných alb, např. "Ztracenka zpívá" nebo "Jezero dřímá", později "Zahraj i pro mne" s Evou Olmerovou a Michaelem Kocábem. Jeho otec byl novinář a spisovatel [[ František R. Kraus]].


==Externí odkazy==
==Externí odkazy==

Verze z 2. 6. 2008, 01:44

Ronald Kraus (26. října 1927 Praha - 7. ledna 1996 ve Strakonicích) byl známý český textař. Koncem šedesátých let se zasloužil o obnovení tradice české trampské písničky. Spolupracoval zejména s KTO, kterým napsal desítky písňových textů "Plácek v oudolí", "Zrádný banjo", "U tří louží" ad.). Psal také pro další countryové kapely, ale i pro Evu Olmerovou nebo Evu Pilarovou. Produkoval také několik významných alb, např. "Ztracenka zpívá" nebo "Jezero dřímá", později "Zahraj i pro mne" s Evou Olmerovou a Michaelem Kocábem. Jeho otec byl novinář a spisovatel František R. Kraus.

Externí odkazy