Krynica-Zdrój: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
mírné rozš.
Řádek 1: Řádek 1:
[[Soubor:Uzdrowisko krynica front.jpg|thumb|''Stary dom zdrojowy'' – Starý lázeňský dům]]
'''Krynica Zdrój''' [kryňica zdruj], původně pouze ''Krynica'' je město v [[Malopolské vojvodství|Malopolském vojvodství]], okres [[Nowy Sącz]]. Často se hovorově přezdívá Krynica Górska. Žije zde asi 13 tisíc obyvatel. Vesnice byla založena v roce 1547 pod jménem Krzenycze [kšeniče], městská práva získala v roce [[1889]].
'''Krynica Zdrój''' [kryňica zdruj], původně pouze ''Krynica'' je město v [[Malopolské vojvodství|Malopolském vojvodství]], okres [[Nowy Sącz]]. Často se hovorově přezdívá ''Krynica Górska'' (pro odlišení od lázní [[Krynica Morska]]). Žije zde asi 11 500 obyvatel. Vesnice byla založena v roce 1547 pod jménem Krzenycze [kšeniče], městská práva získala v roce [[1889]]. V současnosti jde o jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších [[lázně|lázní]] v [[Polsko|Polsku]]. Končí zde elektrifikovaná trať z [[Muszyna|Muszyny]], kde se napojuje na trasu [[Tarnów]] - [[Košice]].


{{Polsko-pahýl}}
{{Polsko-pahýl}}
Řádek 5: Řádek 6:
[[Kategorie:Malopolské vojvodství]]
[[Kategorie:Malopolské vojvodství]]
[[Kategorie:Města v Polsku]]
[[Kategorie:Města v Polsku]]
[[Kategorie:Lázně v Polsku]]


[[de:Krynica-Zdrój]]
[[de:Krynica-Zdrój]]

Verze z 30. 12. 2007, 19:44

Stary dom zdrojowy – Starý lázeňský dům

Krynica Zdrój [kryňica zdruj], původně pouze Krynica je město v Malopolském vojvodství, okres Nowy Sącz. Často se hovorově přezdívá Krynica Górska (pro odlišení od lázní Krynica Morska). Žije zde asi 11 500 obyvatel. Vesnice byla založena v roce 1547 pod jménem Krzenycze [kšeniče], městská práva získala v roce 1889. V současnosti jde o jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších lázní v Polsku. Končí zde elektrifikovaná trať z Muszyny, kde se napojuje na trasu Tarnów - Košice.

Šablona:Polsko-pahýl