Diskuse s wikipedistou:Mirror: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Triquelito v tématu „Několik postřehů
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Rozepisovat: odpověď
Řádek 227: Řádek 227:


:Ahoj, díky za upozornění. Co se týče zkratek: přece nebudu psát do kolonky místo ŠP Španělský pohár, to podle mě není matoucí. A CA znamená Copa América, tak jako MS Mistrovství světa. Ještě jednou dík a přeji fajn den. --[[Wikipedista:Mirror|mirror]] ([[Diskuse s wikipedistou:Mirror|diskuse]]) 17. 4. 2021, 17:42 (CEST)
:Ahoj, díky za upozornění. Co se týče zkratek: přece nebudu psát do kolonky místo ŠP Španělský pohár, to podle mě není matoucí. A CA znamená Copa América, tak jako MS Mistrovství světa. Ještě jednou dík a přeji fajn den. --[[Wikipedista:Mirror|mirror]] ([[Diskuse s wikipedistou:Mirror|diskuse]]) 17. 4. 2021, 17:42 (CEST)

== Několik postřehů ==

Ahoj, všiml jsem si Tebou založených článků o dnes již legendárních italských fotbalistech, např. [[Feliciano Monti]]. Chci připomenout, že šablona [[Šablona:Překlad|Překlad]] není sama o sobě [[Nápověda:Reference|referencí]], tedy, že článek vlastně postrádá zdroje toho, co je ve článku uvedeno. Není, myslím, nutné to začít opravovat hned, co si tohle přečteš. Jen aby jsi to vzal na vědomí.

Mimo to bych asi upustil od používání znaků/emblémů v infoboxu u klubů, myslím, že to nemá moc v čem oporu. Šablona [[Šablona:Flagicon|Flagicon]], tedy ta vlaječka, alespoň napoví, odkud je daný klub pochází. Lidé, řekl bych, obecně mají povědomí o tom, komu jaká vlajka náleží, ale tohle je opravdu přebytečná ozdůbka, která se tu občas promazává, zvláště, když je dost neoficiální či jak to napsat… něco podobného se zde myslím řešilo u politických stran, ale přesně si to nevybavuji.

To je tak nějak všechno, co mi leželo na srdci. Děkuji, že sis to přečetl a hodně zdaru při dalších tvůrčím úsilí. --- [[Wikipedista:Triquelito|Triquelito]] ([[Diskuse s wikipedistou:Triquelito|pošli mi dopis]] • [[Speciální:Příspěvky/Triquelito|špehuj mě]]) 29. 11. 2021, 14:05 (CET)

Verze z 29. 11. 2021, 15:05

--Elm 6. 10. 2011, 16:25 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Giuseppe Bergomi. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Elm 6. 10. 2011, 16:25 (UTC)

Mario Yepes

Dobrý den, je mi to líto, ale Váš příspěvek musel být odstraněn, jelikož byl psán neencyklopedickým stylem, a do Wikipedie se tudíž nehodil. Zkuste to jinak; podívejte se na průvodce a nápovědu, zejména sekce první krůčky v editaci, styl či jak editovat stránku. Pokud něčemu nebudete rozumět, vyzkoušejte si editaci na pískovišti nebo se zeptejte ostatních. Těšíme se na Vaše další příspěvky. Příjemné další editování přeje —Tchoř 5. 11. 2011, 23:00 (UTC)

Typografie

Prosím, abyste nezapomínal, že za tečkou (i v datu!!!) se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Slaigo 22. 11. 2011, 11:50 (UTC)

Formát nadpisů

Díky, že rozšiřujete články o fotbalistech. Prosím, dodržujte hierarchii nadpisů a jejich formátování, tj. že nadpisy jdou za sebou postupně (velikostně) a nezačínáme nadpisy s pěti rovnítky, ale jen se dvěmi. Obecně platí, že podnadpis pod předchozím má být „zmenšený“ o jedno rovnítko, ne o víc. Příklad, jak to má být máte v mé opravě zde. Snad jsem můj výklad moc nezamotal. --G3ron1mo 10. 12. 2011, 08:48 (UTC)

Fotbalisté

Díky za Vaše články, mám ale prosbu. Nemohl byste prosím články řadit alespoň do základních kategorií, přidávat interwiki, překládat "Career Total" a neopakovat odkazy LM či UEFA? Takhle akorát přidáváte práci ostatním, kteří to musí po Vás opravovat. Zkuste články zakládat i s tímto vším. Díky. --Harold 10. 12. 2011, 16:03 (UTC)

Znovu prosím, abyste si vzal k srdci moje připomínky. Děkuji. --Harold 21. 12. 2011, 23:10 (UTC)

Hokejové seznamy

Kolego, už jsem po Vás mazal dvě stránky, jiní kolegové museli další stránku přesouvat kvůli nevhodnému názvu. Takže první věc, když pojmenujete stránku "Nejlepší hráči v kanadském bodování", pak není vůbec jasné, čeho se to týká? Ligy, klubu, šampionátu? Musíte v názvu specifikovat téma stránky. Druhá a zásadnější věc, netvořte prosím duplicitní seznamy. Již dlouhou dobu tu existuje Seznam hráčů NHL s 1000 a více body, meta 1000 bodů má určitě jisté opodstatnění, aby se z toho nevytvořil seznam "všech" hráčů NHL. Jestli chcete tabulku rozšířit o hráče, kteří dosáhli například více jak 800 bodů, pak to navrhněte v tamní diskusi, ale nezakládejte další seznam, který navíc má pochybné údaje (řada hráčů měla uvedený stejný počet zápasů). Díky za pochopení. --Harold 7. 1. 2012, 14:27 (UTC)

Aha, chápu, zřejmě jste uložil pracovní verzi. Ale můžete prosím vůbec nějak reagovat? Wikipedie je o spolupráci a diskusi... --Harold 7. 1. 2012, 15:03 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  8. 1. 2012, 10:51 (UTC)

Nerozumím proč duplicitní ???

Serie A 2004/05 duplicita je tady Serie A 2004/2005, Serie A 2006/07 duplicita je tady Serie A 2006/2007--Zoner60 25. 1. 2012, 08:56 (UTC)

To co je třeba založit je v této šabloně

--Zoner60 25. 1. 2012, 09:15 (UTC)

Interwiki

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. --NIGKDO 3. 2. 2012, 20:53 (UTC)

Soupisky AC Milán

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, proč u brankářů ve Vámi vytvářených soupiskách týmu AC Milán uvádíte nesmyslný počet gólů? Např. zde má Sebastiano Rossi uvedeno ve statistice liag z/g uvedeno 27/25, což by znamenalo 27 zápasů / 25 vsítěných gólů. Zde je asi myšleno 25 inkasovaných gólů (?), v tom případě by měl být u brankářů dodržován stejný mustr jako u hráčů, tedy ve statistikách uveden počet vstřelených gólů, aby to čtenáře nemátlo. S pozdravy --Silesianus 18. 2. 2012, 13:36 (UTC)

Diskuse o smazání: Soupiska AC Milán v ročníku 2005/2006

Dobrý den, jakožto zakladatele článku Soupiska AC Milán v ročníku 2005/2006 Vás informuji, že jsem ho navrhl ke smazání. --G3ron1mo 3. 5. 2012, 12:01 (UTC)

Gramatika

Ahoj, dávaj, prosím Ťa, pozor na hrúbky. Pekný deň. --Lalina (diskuse) 29. 9. 2012, 00:41 (UTC)

Fotbalisti

Ahoj, Alberto Comazzi jsem označil jako subpahýl, pokud můžeš, prosím, rozšiř ho a doplň alespoň WP:2NNVZ. A pravděpodobně se to bude týkat i dalších tebou založených článků. Díky, — Jagro (diskuse) 7. 12. 2012, 00:00 (UTC)

Statistiky

Zdravím, co znamenají ty záporné hodnoty v kolonce Goly např. u hráče Simone Braglia? To jsou vstřelené góly z pokutových kopů nebo inkasované góly nebo jaké? Proč je slovo „zápasy“ s malým a „Goly“ s velkým? Zapracujte prosím na odstranění těchto nedostatků, chce to upřesnit kolonky (např. v poznámce pod čarou nebo ve vysvětlivce nebo dopsat vstřelené góly, inkasované góly atp.), odstranit gramatické chyby (Góly místo Goly) a také dodat věrohodné zdroje, odkud statistiky čerpáte. Současná podoba je nevyhovující, veškeré zavádějící tabulky mohou být smazány. Díky za pochopení --Chalim Kenabru (diskuse) 12. 2. 2013, 15:52 (UTC)

--mirror (diskuse) 18. 3. 2018, 16:00 (CET)Odpovědět

--mirror (diskuse) 18. 3. 2018, 16:01 (CET)Odpovědět

Italské fotbalové kluby

Zdravím kolego. Všiml jsem si, že v posledních dnech na wikipedii chrlíte mnoho článků o italských klubech z nižších soutěží. Má to ovšem několik vad na kráse, jedna z nich jsou chybějící zdroje. Nemám chuť ani čas projíždět správnost všech článků, tak Vás prosím o doplnění chybějících zdrojů. Přidá to na kvalitě článků, s takovouto bohužel nemám jinou možnost než přidat do vašich nově založených stránek šablonu - bez zdroje -. A ještě jedna výtka, vyvarujte se zbytečné kapitole Evropské poháry, obzvlášť když je zmiňované kluby vůbec nehrály. Děkuji za pochopení. --Dominus Moravian (diskuse) 3. 11. 2018, 22:18 (CET)Odpovědět

Community Insights Survey

RMaung (WMF) 6. 9. 2019, 16:47 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey

RMaung (WMF) 20. 9. 2019, 17:13 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey

RMaung (WMF) 3. 10. 2019, 21:51 (CEST)Odpovědět

Kategorie:Fotbalisté L.R. Vicenza Virtus

Ahoj, Kategorie:Fotbalisté L.R. Vicenza Virtus. Myslím, že není dobré přesunovat tuto kategorii. Když se podíváš na kategorii Fotbalisté italských klubů, tak pro Tvoji přesunutou Vicenzu to vypadá, že žádní nejsou. Jména klubů se někdy mění i měnily hodně často. Nebo bys měl přesunout všechny fotbalisty původní kategorie.--Addvisor (diskuse) 28. 4. 2020, 00:00 (CEST)Odpovědět

Dotaz

Zdravím. Udělal jsem úpravu SSC Neapol#Získané trofeje. Nebylo by vhodné to udělet u všech Italských klubů (jsou tam zcela zbytečné duplicitní položky). Co ty na to???--Zoner60 (diskuse) 19. 6. 2020, 09:10 (CEST)Odpovědět

Ahoj. Bylo by dobré to nechat tak. Získané trofeje je základ. Medailové umístění je vedlejší odstavec. Co se týče u duplicitních položek, ty taky používáš medailové úspěchy (jen zlaté) u hráčů např. Leonardo Bonucci.--mirror (diskuse) 19. 6. 2020, 09:18 (CEST)Odpovědět
@mirror:, @Zoner60: Základní věcí je mít kapitolu 'Úspěchy' u klubů obecně. A úspěchem je i finále Ligy mistrů pro Leverkusen nebo Tottenham či Arsenal, kteří ale – pokud dobře vím – žádnou medaili nemají. Některé medaile v tom boxu pod infoboxu nebo v něm jsou dost možná zbytečné, jak už někde kolega mirror psal, medaili mívají hráči jen z Olympijských her či ME / MS apod. Kapitoly o trofejích a úspěších teda rozhodně nevymazávat a nejlépe tam mít i někde informaci k jakému datu je to aktuální. Kdyžtak se na tom zkusíme shodnout na WikiProjektu Fotbal. --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj měodejdi) 19. 6. 2020, 12:35 (CEST)Odpovědět

Dotaz, ale Tvůj

Ahoj, náhodou jsem si všimnul Tvého dva roky starého dotazu zde. Potřebuješ ještě poradit nebo už je to v pořádku? --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj měodejdi) 1. 8. 2020, 15:48 (CEST)Odpovědět

Psaní v přítomném čase

Zdravím, milý wikikolego! Jsem rád, že se i nadále věnuješ fotbalovým článkům. Všiml jsem si, že píšeš články o hráčích a klubech v přítomném čase. Kdyžtak, když pojednáváš o něčem, co už se stalo v minulosti, tak prostě piš ve stylu: Carlo Ancelotti posléze přestoupil do Realu Madrid, kde rád hrál na… Děkuji Ti a ať se Ti daří.

P. S. Pozor na pravopis, konkrétně vlastní jména.

Tak ahoj :-) --—-—- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj mě) 10. 11. 2020, 17:09 (CET)Odpovědět

Ahoj, dík za upozornění a ihned to opravím. Ahoj --mirror (diskuse) 10. 11. 2020, 18:42 (CET)Odpovědět

Diego Maradona

Ahoj, hezký pátek přeji. Děkuji, že ses vyjádřil k Poháru osvoboditelů, ale nepanuje shoda, tak holt budu muset zjistit názory ještě jiných Wikipedistů. Chtěl jsem Tě požádat – rozhodně nic nemusíš, ale můžeš – jestli by ses třeba nepodíval a třeba nevytvořil statistiky týkající se Maradony. Co jsem si tak všiml, tak ke hráčům italské ligy si je občas vytvářel, a věřím, že si na tom dáváš záležet. Takže jestli třeba někdy v blízké době budeš mít čas (a chuť), tak jestli bys s tím nepomohl. Je to teď s ním aktuální, když zemřel, hvězda Serie A, tak ať tam nechybí nějaké ty klubové i reprezentační statistiky. Děkuji, ale jak píši – nemusíš! :-)

P. S. Na toho Nestu myslím, ještě se k tomu vrátím/e. --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj mě) 27. 11. 2020, 11:07 (CET)Odpovědět

Ahoj, určitě ano. Už včera jsem se díval že tam nemá statistiky. --mirror (diskuse) 27. 11. 2020, 19:01 (CET)Odpovědět

Pomlčka

Editační okno Wikipedie. Pod ním speciální znaky. Pomlčka je oznčena červenou tečkou a textem „Pomlčka“
Pomlčku vidíte zvýrazněnou červeně

Dobrý den, musím Vás upozornit na rozdíl mezi spojovníkem, což je toto: (-), a pomlčkou, což je toto: (–). Vidíte ten rozdíl? Spojovník se používá logicky pro spojování slov, jako je například Brno-střed. Spojovník tedy spojuje především dvě slova nebo dvě části slova v jeden celek a vkládá se bez mezer. O použití pomlčky si můžete přečíst zde. Prosím, abyste místo spojovníku používal(a) pomlčku.

Jak se pomlčka vkládá?
Pod tlačítky Zveřejnit změny a Ukázat náhled naleznete určité modré znaky a písmena. Mezi nimi najdete i pomlčku. Konkrétně je za uvozovkami, které následují po malém písmenu „ž“. Vizte obrázek. Také je možné ji vložit držením klávesy Alt a vyťukáním čísel 0, 1, 5 a 0 na numerické klávesnici.

Doufám, že teď už si nebudete plést tyto dvě „čárky“ a v pravou chvíli použijete spojovník nebo pomlčku. Děkuji. S pozdravem --Patriccck (diskuse) 30. 12. 2020, 13:27 (CET)Odpovědět

Vzhledem k tomu, že se právě na této stránce pracuje, nechtěl jsem přesouvat na název „Zlatý míč – nejlepší tým“ (a ano, české uvozovky vypadají podobně jako 99 a 66, tedy „ a “) Taky prosím o malé písmeno u slova covid-19. Díky.--Patriccck (diskuse) 30. 12. 2020, 13:31 (CET)Odpovědět
Dobrý den, děkuji za upozornění. Budu si už dávat pozor. --mirror (diskuse) 1. 1. 2021, 16:50 (CET)Odpovědět
Super, díky za pochopení a opravu. Ještě zbývalo přesunout na správný název (záložka Více, Přesunout), přesunul jsem. Šťastný nový rok, hlavně zdraví přeji! --Patriccck (diskuse) 1. 1. 2021, 18:48 (CET)Odpovědět
Taky přeji šťastný nový rok! A ještě jednou díky. --mirror (diskuse) 1. 1. 2021, 18:49 (CET)Odpovědět

Carlo Ancelotti, zpětný útočník

Ahoj, co jsi měl na mysli tím výrazem „zpětný útočník“ v článku o Carlu Ancelottim hned v první podkapitole o začátcích v Parmě? Google mi nic nenašel. --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj mě) 16. 3. 2021, 14:35 (CET)Odpovědět

Ahoj, opravil jsem to. Jinak pohár PMEZ se vždy užíval. Pamatuji si to z novin, časopisů atd. Taktéž pohár PVP, Pohár UEFA. --mirror (diskuse) 16. 3. 2021, 19:11 (CET)Odpovědět

Datum narození a věk

Ahoj, všimnul jsem si, že ve svých článcích o sezónách AC Milán používáš šablonu {{Datum narození a věk}}. K tomu bych měl jednu připomínku. Určitě by bylo vhodnější využívat ji tak, aby věk vypočítávala k dané sezóně, viz Šablona:Datum narození a věk/doc. Informace, kolik bylo hráči v té sezóně, je mnohem podstatnější než jeho aktuální věk. Jinak díky za tvé články a ať se dílo daří. --Jowe (diskuse) 2. 4. 2021, 00:23 (CEST)Odpovědět

Ahoj. Ano myslel jsem na to, ale nevěděl jsem o ní (šabloně). Nyní ji budu používat. --mirror (diskuse) 2. 4. 2021, 17:29 (CEST)Odpovědět

Rozepisovat

Ahoj, všiml jsem si, že jsi vytunil článek o Fernandu Redondovi. Bohužel fotbalista, kterého jsem už nestihl, neboť jeho kariéra „šla do kytek“ v době, kdy já fotbal sledovat teprve začal. Ale k věci: bylo by vhodné nepoužívat zkratky typu CA nebo ŠP. Jednak nemusí být na první pohled jasné, co je tím míněno, další věc je ta, že to nepůsobí úplně stylisticky dobře – hodně čísel, hodně zkratek… a textu pomálu. V jedné nápovědě se píše: Dávejte přednost rozepsané formě před zkratkami. Nepoužívejte neobvyklé zkratky bez jejich náležitého vysvětlení nebo zkratky v neobvyklém významu. Takže fotbalisty AC Milán vylepšuj nadále, ale dávej si na toto pozor. A také na pravopis, právě koukám, že Redondův úvod obsahuje …2x z Realem a 1x z Milánem. Je to 7. pád – s kým, s čím. Vyhrál s Realem Madrid a vyhrál s AC Milán. Děkuji za přečtení, měj se hezky! --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj mě) 17. 4. 2021, 17:33 (CEST)Odpovědět

Ahoj, díky za upozornění. Co se týče zkratek: přece nebudu psát do kolonky místo ŠP Španělský pohár, to podle mě není matoucí. A CA znamená Copa América, tak jako MS Mistrovství světa. Ještě jednou dík a přeji fajn den. --mirror (diskuse) 17. 4. 2021, 17:42 (CEST)Odpovědět

Několik postřehů

Ahoj, všiml jsem si Tebou založených článků o dnes již legendárních italských fotbalistech, např. Feliciano Monti. Chci připomenout, že šablona Překlad není sama o sobě referencí, tedy, že článek vlastně postrádá zdroje toho, co je ve článku uvedeno. Není, myslím, nutné to začít opravovat hned, co si tohle přečteš. Jen aby jsi to vzal na vědomí.

Mimo to bych asi upustil od používání znaků/emblémů v infoboxu u klubů, myslím, že to nemá moc v čem oporu. Šablona Flagicon, tedy ta vlaječka, alespoň napoví, odkud je daný klub pochází. Lidé, řekl bych, obecně mají povědomí o tom, komu jaká vlajka náleží, ale tohle je opravdu přebytečná ozdůbka, která se tu občas promazává, zvláště, když je dost neoficiální či jak to napsat… něco podobného se zde myslím řešilo u politických stran, ale přesně si to nevybavuji.

To je tak nějak všechno, co mi leželo na srdci. Děkuji, že sis to přečetl a hodně zdaru při dalších tvůrčím úsilí. --- Triquelito (pošli mi dopisšpehuj mě) 29. 11. 2021, 14:05 (CET)Odpovědět