Becky G: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
značky: editace z Vizuálního editoru editace z mobilu editace z mobilního webu
Noelcoward73 (diskuse | příspěvky)
m →‎Kariéra: gramatika a pravopis
Řádek 34: Řádek 34:
== Kariéra ==
== Kariéra ==


Na začátku roku 2011 začala zveřejňovat svá videa na YouTube. Coververze vytvořila k písničkám jako „Take Care“, „Novacane“ a „Boyfriend“.. Tyhle písničky byly vydané v remixové nahrávce nazvané @itsbeckygomez. S verzí písničky „Otis“ od [[Kanye West]]a a [[Jay-Z]] upoutala pozornost skladatele Dr. Luka, který podepsal smlouvu se [[Selena Gomezová|Selenou Gomez]] s jeho nahravací společností [[Kemosable Records]].
Na začátku roku 2011 začala zveřejňovat svá videa na YouTube. Coververze vytvořila k písničkám jako „Take Care“, „Novacane“ a „Boyfriend“. Tyhle písničky byly vydané v remixové nahrávce nazvané @itsbeckygomez. S verzí písničky „Otis“ od [[Kanye West]]a a [[Jay-Z]] upoutala pozornost skladatele Dr. Luka, který podepsal smlouvu se [[Selena Gomezová|Selenou Gomez]] se svou nahrávací společností [[Kemosable Records]].


V roce 2012 se podílela na několika písničkách: „Wish U Were Here“ s [[Cody Simpson|Codym Simpsonem]], „Oath“ se zpěvačkou [[Cher Lloyd]] a remixová verze písničky „Die Young“ s [[Kesha|Keshou]], [[Juicy J]] a [[Wiz Khalifa|Wiz Khalifou]]. Na písničce "Monster" pro film ''[[Hotel Transylvánie]]'' se podílela s raperem [[will.i.am]].
V roce 2012 se podílela na několika písničkách: „Wish U Were Here“ s [[Cody Simpson|Codym Simpsonem]], „Oath“ se zpěvačkou [[Cher Lloyd]] a remixová verze písničky „Die Young“ s [[Kesha|Keshou]], [[Juicy J]] a [[Wiz Khalifa|Wiz Khalifou]]. Na písničce "Monster" pro film ''[[Hotel Transylvánie]]'' se podílela s raperem [[will.i.am]].
Řádek 40: Řádek 40:
6. května 2013 vydala Becky videoklip k písničce „Play to Again“, který sloužil jako první promo singl pro její stejnojmenné debutové [[Extended play|EP]], jež vyšlo dne 16. července 2013. Druhým singlem byla písnička „Can't Get Enough“, na kterém se podílel americký rapper [[Pitbull (rapper)|Pitbull]].
6. května 2013 vydala Becky videoklip k písničce „Play to Again“, který sloužil jako první promo singl pro její stejnojmenné debutové [[Extended play|EP]], jež vyšlo dne 16. července 2013. Druhým singlem byla písnička „Can't Get Enough“, na kterém se podílel americký rapper [[Pitbull (rapper)|Pitbull]].


23. dubna 2014 vydala první singl z debutového alba nazvaný „Shower“. Písnička se umístila na 16. místě amerického hudebního žebříčku [[Billboard Hot 100]]. Druhý singl „Can't Stop Dancing“, vydaný 4. listopadu, se umístil na 88. místě v Top 100. Stala se předskokankou Katy Perry na některých zastávkách jejím Prismatic světovém turné (2014–15) ve Spojených státech. Objevila se na sinlgu „Como Tú No Hay Dos“ zpěvačky [[Thalía|Thalíe]]. Zveřejnila také svojí skladbu nazvanou „Lovin So Hard“, společně s hudebním klipem, ve kterém byly se objevily domácí nahrávka s [[Austin Mahone|Austinem Mahonem]], se kterým krátce chodila. Vydala další singl „Break a Sweat“. Gomez doprovodila zpěvákaka [[J Balvin]]a na jejich společném turné začínající 23. září a končící 25. října po Spojených státech. V roce 2016 získala roli Trini ve filmu ''[[Power Rangers: Strážci vesmíru]]''. Roli Valentiny Galindo si zahrála ve dvou dílech seriálu ''[[Empire (seriál)|Empire]]''.
23. dubna 2014 vydala první singl z debutového alba nazvaný „Shower“. Písnička se umístila na 16. místě amerického hudebního žebříčku [[Billboard Hot 100]]. Druhý singl „Can't Stop Dancing“, vydaný 4. listopadu, se umístil na 88. místě v Top 100. Stala se předskokankou Katy Perry na některých zastávkách jejího Prismatic světového turné (2014–15) ve Spojených státech. Objevila se na singlu „Como Tú No Hay Dos“ zpěvačky [[Thalía|Thalíe]]. Zveřejnila také svojí skladbu nazvanou „Lovin So Hard“ společně s hudebním klipem, ve kterém se objevila domácí nahrávka s [[Austin Mahone|Austinem Mahonem]], se kterým krátce chodila. Vydala další singl „Break a Sweat“. Gomez doprovodila zpěváka [[J Balvin]]a na jejich společném turné začínající 23. září a končící 25. října po Spojených státech. V roce 2016 získala roli Trini ve filmu ''[[Power Rangers: Strážci vesmíru]]''. Roli Valentiny Galindo si zahrála ve dvou dílech seriálu ''[[Empire (seriál)|Empire]]''.


=== 2016–současnost: aktuální a budoucí projekty ===
=== 2016–současnost: aktuální a budoucí projekty ===
Od 29. února do 28. května 2016 Gomez pracovala na filmu ''[[Power Rangers: Strážci vesmíru]]'' ve [[Vancouver]]u. Film měl premiéru v březnu 2017. S Pitbullem nahrála další skladbu “Superstar“. V červnu vydala nový singl nazvaný „Sola“ (2016). Zazpívala si na skladbě Lil Jona „Take it off“ (2016). V říjnu 2016 vydala druhý singl z jejího připravovaného čtvrtého alba s názvem „Mangú“. V únoru 2017 vydala třetí singl „Todo Cambio“.
Od 29. února do 28. května 2016 Gomez pracovala na filmu ''[[Power Rangers: Strážci vesmíru]]'' ve [[Vancouver]]u. Film měl premiéru v březnu 2017. S Pitbullem nahrála další skladbu “Superstar“. V červnu vydala nový singl nazvaný „Sola“ (2016). Zazpívala si na skladbě Lil Jona „Take it off“ (2016). V říjnu 2016 vydala druhý singl ze svého připravovaného čtvrtého alba s názvem „Mangú“. V únoru 2017 vydala třetí singl „Todo Cambio“.


== Osobní život ==
== Osobní život ==

Verze z 25. 2. 2021, 18:42

Becky G
Becky G v červenci roku 2016
Becky G v červenci roku 2016
Základní informace
Rodné jménoRebbeca Marie Gomez
PřezdívkaBek
Narození2. března 1997 (27 let)
Inglewood, Kalifornie, Spojené státy americké
Původ
Povolánízpěvačka, herečka, textařka, módní návrhářka, rapperka
Aktivní roky2008-současnost
VydavatelKemosabe - RCA
Významná dílaBecky from the Block
OceněníFavorite Latin Artist (2000 a 2001)
Radio Disney Music Award for Best New Artist (2014)
Radio Disney Music Award for Catchiest New Song (2015)
Radio Disney Music Award for Song to Dance to (2016)
Leading Ladies of Entertainment (2018)
Webiambeckyg.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Becky G (* 2. března 1997, Inglewood, Kalifornie, Spojené státy americké), vlastním jménem Rebbeca Marie Gomez, je americká zpěvačka, rapperka, herečka a tanečnice. Prvních úspěchů dosáhla v roce 2011, kdy na YouTube zveřejnila několik remixů populárních písní. V roce 2014 se její písnička „Shower“ umístila v americkém žebříčku Billboard Hot 100 na 16. místě. V říjnu 2015 se připojila k obsazení seriálu Empire v roli Valentiny Galindo. V roce 2016 získala jednu z hlavních rolí ve filmu Power Rangers: Strážci vesmíru.

Životopis

Gomez se narodila 2. března 1997 do rodiny mexického původu a vyrůstala v oblasti Los Angeles, dětství ale strávila v kalifornském Moreno Valley. V devíti letech přinutily finanční problémy její rodinu prodat dům a přestěhovat se do přestavěné garáže prarodičů v Inglewoodu. Aby pomohla své rodině, chtěla Becky G vydělat peníze a proto se hlásila na různé reklamní konkurzy. Hrála také v dívčích kapelách a psala své vlastní písničky.

Kariéra

Na začátku roku 2011 začala zveřejňovat svá videa na YouTube. Coververze vytvořila k písničkám jako „Take Care“, „Novacane“ a „Boyfriend“. Tyhle písničky byly vydané v remixové nahrávce nazvané @itsbeckygomez. S verzí písničky „Otis“ od Kanye Westa a Jay-Z upoutala pozornost skladatele Dr. Luka, který podepsal smlouvu se Selenou Gomez se svou nahrávací společností Kemosable Records.

V roce 2012 se podílela na několika písničkách: „Wish U Were Here“ s Codym Simpsonem, „Oath“ se zpěvačkou Cher Lloyd a remixová verze písničky „Die Young“ s Keshou, Juicy J a Wiz Khalifou. Na písničce "Monster" pro film Hotel Transylvánie se podílela s raperem will.i.am.

6. května 2013 vydala Becky videoklip k písničce „Play to Again“, který sloužil jako první promo singl pro její stejnojmenné debutové EP, jež vyšlo dne 16. července 2013. Druhým singlem byla písnička „Can't Get Enough“, na kterém se podílel americký rapper Pitbull.

23. dubna 2014 vydala první singl z debutového alba nazvaný „Shower“. Písnička se umístila na 16. místě amerického hudebního žebříčku Billboard Hot 100. Druhý singl „Can't Stop Dancing“, vydaný 4. listopadu, se umístil na 88. místě v Top 100. Stala se předskokankou Katy Perry na některých zastávkách jejího Prismatic světového turné (2014–15) ve Spojených státech. Objevila se na singlu „Como Tú No Hay Dos“ zpěvačky Thalíe. Zveřejnila také svojí skladbu nazvanou „Lovin So Hard“ společně s hudebním klipem, ve kterém se objevila domácí nahrávka s Austinem Mahonem, se kterým krátce chodila. Vydala další singl „Break a Sweat“. Gomez doprovodila zpěváka J Balvina na jejich společném turné začínající 23. září a končící 25. října po Spojených státech. V roce 2016 získala roli Trini ve filmu Power Rangers: Strážci vesmíru. Roli Valentiny Galindo si zahrála ve dvou dílech seriálu Empire.

2016–současnost: aktuální a budoucí projekty

Od 29. února do 28. května 2016 Gomez pracovala na filmu Power Rangers: Strážci vesmíru ve Vancouveru. Film měl premiéru v březnu 2017. S Pitbullem nahrála další skladbu “Superstar“. V červnu vydala nový singl nazvaný „Sola“ (2016). Zazpívala si na skladbě Lil Jona „Take it off“ (2016). V říjnu 2016 vydala druhý singl ze svého připravovaného čtvrtého alba s názvem „Mangú“. V únoru 2017 vydala třetí singl „Todo Cambio“.

Osobní život

Gomez chodila od února do srpna roku 2015 se zpěvákem Austinem Mahonem. V dubnu 2016 bylo potvrzeno, že chodí s americkým profesionálním hráčem fotbalu Sebastianem Lletgetem.

Diskografie

  • Play It Again (2013)
  • Mala Santa (2019)

Filmografie

Films
Rok Název Role Poznámky
2008 El Tux Claudia Gómez krátkometrážní film
2011 House of Sin Rosalia
2017 Power Rangers: Strážci vesmíru Trini/Yellow Ranger
Televize
Rok Název Role Poznámky
2008 La estación de la Calle Olvera Nina televizní film
2014 Mahomie Madness Samu sebe díl: „Austin Mahone Shows His Tour Bus and Hangs with Becky G“
2014 Teens Wanna Know Samu sebe díl: „DJ Young Slade & Flips Audio Headphones Review“
2014 Tu día alegre Herself díl: „Gabriel Valenzuela y Río Roma“
2015 Austin a Ally Samu sebe díl: „Dancers & Ditzes“
2015 Empire Valentina Galindo 2 díly

Ocenění a nominace

Billboard Latin Music Awards
Rok Kategorie Nominovaný Výsledek
2015 Umělec roku Becky G nominace
2017 Sexy latinský umělec roku, zpěvačka dosud nevyhlášeno
Latin American Music Awards
Rok Kategorie Nominovaný Výsledek
2016 Nejlepší pop/rock zpěvačka Becky G vítězství
Premios Juventud
Rok Kategorie Nominovaný Výsledek
2013 Mladá zjevení Becky G nominace
2015 Umělec pop/rock nominace
Nejlepší hit „Shower“ vítězství
2016 Umělec pop/rock Becky G nominace
Nejlepší hit nominace
Nejlepší styl vítězství
Premios Lo Nuestro
Rok Kategorie Nominovaný Výsledek
2015 Popová zpěvačka roku Becky G nominace
Radio Disney Music Awards
Rok Kategorie Nominovaný Výsledek
2014 Nejlepší nový umělec Becky G vítězství
Umělec s nejlepším stylem nominace
2015 Nejchytlavější skladba „Shower“ vítězství
Umělec s nejlepším stylem Becky G vítězství
2016 vítězství
Nejlepší skladba na tancování „Break A Sweat“ nominace
Teen Choice Awards
Rok Kategorie Nominovaný Výsledek
2014 Nejlepší hudební hvězda léta: zpěvačka Becky G nominace
Nejlepší objev roku
2016 Nejlepší hudební párty písnička „Break A Sweat“
Nejlepší televizní zlodějka scén Empire
Nejlepší styl: žena Becky G

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Becky G na anglické Wikipedii.