Diskuse s wikipedistou:Pavel Jelínek/Staveniště/Koncepty diskusí: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
.
.
Řádek 1: Řádek 1:


Sága z temného středověku s rytíři, čaroději a také draky a nemrtvými, v jejichž existenci téměř nikdo nevěří, popisuje příběh mnoha postav a rodů používajících všechny dostupné intriky v boji o moc:
Sága z krutého středověku s rytíři, šlechtici a učenými mistry (a také čaroději, draky a nemrtvými, v jejichž existenci téměř nikdo nevěří), líčí příběh mnoha postav a rodů, kteří se neštítí ničeho v intrikaření o moc:
* Robert Baratheon, král Sedmi království, která pokrývají celé Západozemí kromě dalekého severu, od něhož jsou oddělena mohutnou Zdí obsazenou bratrstvem Noční hlídky. Po smrti svého pobočníka požádá, aby tuto funkci převzal Eddard z rodu Starků.
* Robert Baratheon, král Sedmi království, která pokrývají celý kontinent Západozemí kromě dalekého severu, od něhož jsou oddělena mohutnou Zdí obsazenou bratrstvem Noční hlídky. Po smrti svého pobočníka požádá, aby tuto funkci převzal Eddard z rodu Starků.
* Eddard Stark, čestný a nebojácný správce nejsevernějšího z království. Ve funkci pobočníka odhalí tajemství, které se Robertova manželka Cersei z mimořádně bohatého a vlivného rodu Lannisterů chrání (kromě vraždy bývalého pobočníka) pokusem o vraždu Roberta a obviněním Eddarda. Tento boj o trůn spustí Válku pěti králů, přičemž na trůnu sedí Cerseiin pubertální syn, krutý Joffrey.
* Eddard Stark, čestný a nebojácný správce nejsevernějšího z království. Ve funkci pobočníka odhalí tajemství, které se Robertova manželka Cersei z~bohatého a vlivného rodu Lannisterů chrání (kromě vraždy bývalého pobočníka) pokusem o vraždu Roberta a obviněním Eddarda. Tento boj o trůn spustí Válku pěti králů, přičemž na trůnu sedí Cerseiin pubertální syn, sadistický Joffrey.
* Na Zeď ze severu útočí lid zvaný Divocí, aby unikl před nemrtvou armádou Nočního krále. Eddardův nemanželský syn Jon Sníh se z odvedence postupně vypracuje ve schopného průzkumníka a nakonec velitele noční hlídky, který se na Divokými slituje a vpustí je skrze Zeď, za což se jej někteří z bratrstva pokusí zabít.
* Na Zeď ze severu útočí lid zvaný Divocí, aby unikl před nemrtvou armádou, která po tisíci letech procitla. Eddardův nemanželský syn Jon Sníh se z --odvedence postupně vypracuje ve schopného průzkumníka a nakonec velitele Noční hlídky; nad Divokými se slituje a vpustí je skrze Zeď, za což se jej někteří z bratrstva pokusí zabít.
* Sedmi královstvím po tři sta let vládla linie Targaryenů, dokud se proti Šílenému králi nevzbouřil v mládí Robert. Z rodu zdánlivě přežívá už jen Daenerys na sousedním kontinentu Essos, kde se z vyplašené dívky stane náčelnicí koňáckých hord, získá tři ohnivé draky a armádu, s níž osvobozuje utiskované z otrokářských měst.
* Sedmi královstvím po tři sta let vládla linie Targaryenů, dokud Šílenému krále nesvrhl Robert. Z rodu zdánlivě přežívá už jen Daenerys na sousedním kontinentu Essos, kde se z vyplašené dívky stane náčelnicí koňáckých hord; získá tři ohnivé draky a armádu, s níž osvobozuje utiskované z otrokářských měst.
Tyto i bezpočet menších dějových linií se během posledních dvou sezón protnou, aby se určil konečný osud Sedmi království.
Tyto i bezpočet menších dějových linií se v posledních sezónách protnou, aby se určil konečný osud Západozemí.

Verze z 12. 9. 2020, 20:13

Sága z krutého středověku s rytíři, šlechtici a učenými mistry (a také čaroději, draky a nemrtvými, v jejichž existenci téměř nikdo nevěří), líčí příběh mnoha postav a rodů, kteří se neštítí ničeho v intrikaření o moc:

  • Robert Baratheon, král Sedmi království, která pokrývají celý kontinent Západozemí kromě dalekého severu, od něhož jsou oddělena mohutnou Zdí obsazenou bratrstvem Noční hlídky. Po smrti svého pobočníka požádá, aby tuto funkci převzal Eddard z rodu Starků.
  • Eddard Stark, čestný a nebojácný správce nejsevernějšího z království. Ve funkci pobočníka odhalí tajemství, které se Robertova manželka Cersei z~bohatého a vlivného rodu Lannisterů chrání (kromě vraždy bývalého pobočníka) pokusem o vraždu Roberta a obviněním Eddarda. Tento boj o trůn spustí Válku pěti králů, přičemž na trůnu sedí Cerseiin pubertální syn, sadistický Joffrey.
  • Na Zeď ze severu útočí lid zvaný Divocí, aby unikl před nemrtvou armádou, která po tisíci letech procitla. Eddardův nemanželský syn Jon Sníh se z --odvedence postupně vypracuje ve schopného průzkumníka a nakonec velitele Noční hlídky; nad Divokými se slituje a vpustí je skrze Zeď, za což se jej někteří z bratrstva pokusí zabít.
  • Sedmi královstvím po tři sta let vládla linie Targaryenů, dokud Šílenému krále nesvrhl Robert. Z rodu zdánlivě přežívá už jen Daenerys na sousedním kontinentu Essos, kde se z vyplašené dívky stane náčelnicí koňáckých hord; získá tři ohnivé draky a armádu, s níž osvobozuje utiskované z otrokářských měst.

Tyto i bezpočet menších dějových linií se v posledních sezónách protnou, aby se určil konečný osud Západozemí.