Diskuse s wikipedistou:Horst: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Jiří Dušek v tématu „Paul Kammerer
Smazaný obsah Přidaný obsah
+ re
Řádek 154: Řádek 154:
No to sis [[Fritz Lehmann (rozcestník)|tedy naběhnul]]. --[[Wikipedista:Gampe|Gampe]] ([[Diskuse s wikipedistou:Gampe|diskuse]]) 14. 2. 2020, 21:29 (CET)
No to sis [[Fritz Lehmann (rozcestník)|tedy naběhnul]]. --[[Wikipedista:Gampe|Gampe]] ([[Diskuse s wikipedistou:Gampe|diskuse]]) 14. 2. 2020, 21:29 (CET)
:Já vím, viděl jsem a proto jsem dával i do shrnutí ;-)--[[Wikipedista:Horst|Horst]] ([[Diskuse s wikipedistou:Horst|diskuse]]) 14. 2. 2020, 21:36 (CET)
:Já vím, viděl jsem a proto jsem dával i do shrnutí ;-)--[[Wikipedista:Horst|Horst]] ([[Diskuse s wikipedistou:Horst|diskuse]]) 14. 2. 2020, 21:36 (CET)
== Paul Krammerer ==
== Paul Kammerer ==
V tomto článku na úvod jsi uvedl větu a referenci na "zdroj" ? Ale já o těch důkazech nic nemohu najít. A jak dále uvádím spíše opak je pravdou Ty víš?--[[Wikipedista:Jiří Dušek|Jiří Dušek]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jiří Dušek|diskuse]]) 18. 2. 2020, 17:50 (CET)
V tomto článku na úvod jsi uvedl větu a referenci na "zdroj" ? Ale já o těch důkazech nic nemohu najít. A jak dále uvádím spíše opak je pravdou Ty víš?--[[Wikipedista:Jiří Dušek|Jiří Dušek]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jiří Dušek|diskuse]]) 18. 2. 2020, 17:50 (CET)
:{{Re|Jiří Dušek}}Aha, ono jde o [[Paul Kammerer]]. Ten požadavek je na slovo dost, právě proto by to chtělo zdroj, kde nědko věrohodný píše že jich dost bylo. Osobně bych to z úvodu celé vyškrtl a ponechal ten další obsah, W nemá hodnotit.--[[Wikipedista:Horst|Horst]] ([[Diskuse s wikipedistou:Horst|diskuse]]) 24. 2. 2020, 17:45 (CET)
:{{Re|Jiří Dušek}}Aha, ono jde o [[Paul Kammerer]]. Ten požadavek je na slovo dost, právě proto by to chtělo zdroj, kde nědko věrohodný píše že jich dost bylo. Osobně bych to z úvodu celé vyškrtl a ponechal ten další obsah, W nemá hodnotit.--[[Wikipedista:Horst|Horst]] ([[Diskuse s wikipedistou:Horst|diskuse]]) 24. 2. 2020, 17:45 (CET)
::Sory za překlep. Chápu upravil jsem . Díky.--[[Wikipedista:Jiří Dušek|Jiří Dušek]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jiří Dušek|diskuse]]) 24. 2. 2020, 18:03 (CET)


== Škoda Motorsport ==
== Škoda Motorsport ==

Verze z 24. 2. 2020, 18:03

Předtím, než mi napíšete..
  1. Odstranil jsem Vámi vložený odkaz nebo rovnou celý pokus o článek? Přečtěte si prosím pravidla Externí odkazy, Propagační článek a Co Wikipedie není a 2 nezávislé netriviální věrohodné zdroje.
  2. Odstranil jsem Vámi vložené informace? Přečtěte si pravidla Významnost, Nezaujatý úhel pohledu, Věrohodné zdroje a také Časté chyby.
  3. Editujete bez použití tlačítka Ukázat náhled, ukládáte každou maličkost a byl jste za to zablokován? Přečtěte si svou diskusní stránku, tam se dozvíte, proč je důležité jej používat.
  4. Vložil(a) jste kamkoliv do Wikipedie text, který byl označen jako Porušení autorských práv? Pošlete povolující mail do WP:OTRS, adresa je permissions-cs@wikimedia.org, je to jediný možný způsob, je skutečně zbytečné posílat mail mně nebo psát sem.
  5. Vždy uveďte konkrétní odkaz na článek nebo diskusi, či diff (Nápověda:Rozdíl verzí), na nekonkrétní dotazy se odpovídá velmi obtížně.
Ušetříte tím mnoho práce a času sobě i mně. Děkuji za pochopení.
Archiv diskusní stránky
Archiv

archiv diskuse:


Upřednostňuji sice TYKÁNÍ, ale když jinak nedáte, nechám si i onikat :-))

Děkuju ti ale je to správně

Už si sice napamatuji kde ale četl jsem to. MěstoMěstem (diskuse) 26. 12. 2019, 12:25 (CET)Odpovědět

@MěstoMěstem:Pokud se týká tohoto: [1], na vše jsou třeba zdroje, „někde a nepamatuji“ jaksi nejsou zdroje věrohodné. BTW město samo nikdy nic nevyrábělo, takže je to i nepřesné. Slovglass je navíc v konkurzu… Zlepšit je třeba i typografii /mezery mezi slovy i větami v dalších příspěvcích/. Díky za snahu, přístě pls lépe.--Horst (diskuse) 27. 12. 2019, 14:56 (CET)Odpovědět

Článek Bavlnářský průmysl

Ahoj Horste, anonymní autor 37.48.48.212 založil článek Bavlnářský průmysl, který je podle mého názoru zbytečný a z velké části obsahově zavádějící, protože:

  • Název je definován (pravděpodobně na základě překladu z angličtiny) tak, že sice odpovídá skutečnosti v anglicky mluvících oblastech, ale v češtině (nebo i v němčině) má jiný obsah. (Pěstování bavlny je zemědělská činnost, která se v angličtině někdy definuje jako průmysl, v češtině nebo němčině jsem se s však podobnou formulací v posledních 50 letech nesetkal).
  • Článek se sice zmiňuje o průmyslovém zpracování bavlny, ale podstatná část se zabývá jen bavlnou jako surovinou. Uvedená historická a statistická data o bavlně byla na WIKI už dříve zveřejněna např. ve článku Bavlna, Mako (bavlna), Textilní průmysl aj. Údaje o struktuře průmyslu, technickém vybavení, organizaci, nebo ekonomice bavlnářského odvětví tam hledám marně.
  • Odstavce Trendy a Budoucnost se zakládají na reklamě pro firmu obchodující s bavlnou (velice laicky přeložené do češtiny). Odkaz obsahuje reklamní texty, ale objektivní údaje vhodné pro encyklopedický článek chybí (např. o vlivu technického vývoje, ekologie, politiky na bavlnářský průmysl).

Chtěl jsem o té záležitosti diskutovat s autorem, proto jsem založil 22.12.19 článek Wikipedista 37.48.48.212., ten se však do dnešního dne neozval. Podle mého názoru se nevyplatí opravovat v článku podrobnosti, nejvhodnější řešení je článek smazat. Ten výraz bavlnářský průmysl je málo významný, v češtině se prakticky používal (s jiným obsahem) jen asi do konce 20. století. Ten stávající obsah by se snad dal se značnými výhradami použít pod názvem Bavlnářství. Můžeš mně poradit, jak mám dál postupovat? Zdraví --Ryj (diskuse) 29. 12. 2019, 15:35 (CET)Odpovědět

@Ryj:Ahoj, kolega Ioannes Pragensis to přesunul [2], tzn. část je jakžtakž vyřešena. Je tam skutečně hodně informací bez zdroje, což se napravit dá dozdrojováním nebo úplným vypuštěním. Obsahuje to i vyhýbavá slova (Mnoho historiků tvrdí) to by mělo přijít pryč úplně. Zbyde z toho po seškrtání pahýlek, ale jak Tě znám, dáš to se svou pílí dohromady do přijatelného stavu – začal bych zapracováním obsahu přesně podle toho cos namítal, přidat zdroje a bude to. Jde o jediný příspěvek oné IP, tzn na diskusi s vkladatelem moc nespoléhej. Zkusím na to kouknout také samozřejmě.--Horst (diskuse) 30. 12. 2019, 09:33 (CET)Odpovědět
@Ryj:Vážený kolego, mám trochu pochybnost, zda se věta "mnoho historiků tvrdí" dá považovat za "vyhýbavou". Naopak jsem přesvědčen, že se bez takových formulací nelze obejít. Vzpomeňte na diskusi, když se zavádělo automatické varování na některá slova, když pedanti chtěli vymýtit slova jako "dnešní", "současný" atd. s absurdními důsledky. Mám obavy, abychom si činnost nezkomplikovali do nemožnosti. A mimochodem - srdečné novoroční přání, --Sokoljan (diskuse) 1. 1. 2020, 20:47 (CET)Odpovědět
@Sokoljan: Vážený kolego, na tu věc s "historiky" mám stejný názor jako Vy, ta formulace nepochází ode mne, ale od anonymního autora. Jak už jsem shora naznačil, ten článek má i řadu jiných nedostatků, já připravuji změnu celé jeho koncepce. A Vám přeji také vše nejlepší do nové dekády. --Ryj (diskuse) 2. 1. 2020, 08:56 (CET)Odpovědět
@Ryj, Sokoljan:Pánové přeji Vám oběma i všem nám pěkný a štastný rok 2020. Kolega Ryj to celé přepíše a tím bude nejspíš vyřešeno. Nejlepší by samozřejmě bylo „historikové<ref1><ref2><ref3> tvrdí…“ ale to už bychom asi chtěli moc. Takoví puntičkáři jistě nebudeme a budeme rádi, když to bude v přijatelném stavu a bez „méně štastných“ formulací, které tam IP vložila. Mějte se oba hezky--Horst (diskuse) 2. 1. 2020, 19:46 (CET)Odpovědět

Vinnetou

Kolego, nemáte naúprosto pravdu, protože tíměř všude se píše, ýe jde o pokrevní nratsrtsví. Správci moho článek zablokovat, pokud do něj někdo vbnáší nesnmysly.--Chalupa (diskuse) 2. 1. 2020, 21:26 (CET)Odpovědět

@Chalupa:Netvrdil jsem, kde se co píše, jen to, že nemáte zběsile revertovat snahy kolegů ve „svých“ článcích. Od toho jsou tu diskuse. Co správci mohou /ne musí/, smí či nesmí, vím velice dobře, ovšem musí k tomu být dán důvod a to zdejšími pravidly (znám je nemusíte se obávat). Článek se dá pouze zamknout, což není věc dobrá pro Wikipedii ani pro čtenáře, zablokovat můžeme naopak uživatele, ovšem ne za běžné editace. Je přesto možné, že to někdo z kolegů vyhodnotí jinak, můj názor jsem napsal na NS. Zkuste se ale prosím podívat i na WP:PDV, kolega jistě nejedná s úmyslem článek nebo nedejbože Wikipedii poškodit/poškozovat a rozhodně sem nevnáší nesmysly--Horst (diskuse) 2. 1. 2020, 21:36 (CET)Odpovědět
Kolego, opravy kolegy byly mimo jakoukoliv možnsot správnosti. Vůbec nejde o to, že je to můj článek, ale o to, že opravoval správný text. Tyto opravy se snažím odstraňovat i u jiných článků než u svých. Vytvořil jsem rozcestním Pokrevní bratr, takže sand již bude klid. --Chalupa (diskuse) 2. 1. 2020, 21:47 (CET)Odpovědět
@Chalupa:Vidíte, to je konstruktivní přístup. Všichni zde opravujeme a upravujeme. Taktéž doufám, že klid bude. Mějte se--Horst (diskuse) 2. 1. 2020, 21:51 (CET)Odpovědět

Drápal

Ahoj kolego Horste, chtěl bych tě požádat o radu. 20. prosince jsem založil článek Vladimír Drápal (Louny)delinkoval Horst – s bližším určením v závorce, abych ho odlišil od už existujícího článku. Wikipedista:David V. ho ale ještě téhož dne přejmenoval na Vladimír Drápal (kurátor). To ale nevystihovalo podstatu Drápalovy činnosti, takže jsem článek přejmenoval na Vladimír Drápal (galerista). Takhle dnes na Wiki existuje. Vy jste pak taky 20. prosince stránku Vladimír Drápal (Louny)delinkoval Horst smazal. Problém je v tom, že pokud si někdo Vladimíra Drápala hledá na Googlu, v souvislostí s Wiki mu vyskočí jen odkaz na Vladimír Drápal (Louny). Pokud si ho rozklikne, objeví se toto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Dr%C3%A1pal_%28Louny%29 Co s tím, mám článek přesměrovat na původní název Vladimír Drápal (Louny)? Jde to vůbec? Díky předem.--Gortyna (diskuse) 3. 1. 2020, 08:06 (CET)Odpovědět

Ahoj, když jsem to teď zkoušel já, na Google mi normálně vyskočil odkaz na Vladimír Drápal (galerista), takže myslím, že vše je bez problémů. --David V. (diskuse) 3. 1. 2020, 08:19 (CET)Odpovědět
Nefungovalo to, vážně, až teď je to OK. Ještě prosím o přesun stránky Vladimír Drápal (galerista) na Vladimír Drápal (Louny)delinkoval Horst, což podle příslušného formuláře vyžaduje akci správce.--Gortyna (diskuse) 3. 1. 2020, 09:37 (CET)Odpovědět
@Gortyna, David V.:Zdravím kolegové, zkoušel jsem to teď a co se výsledku vyhledávání týče, tento pán v G jasně vede. Možná řešení:
  • buď osoby vyměníme a disident/galerista atd bude na běžném Vladimír Drápal /tím odpadá rozlišovač, který není „nejpřesnější“ nebo jednoznačný/ a akademický malíř bude na Vladimír Drápal (malíř) nebo sochař, či grafik.
  • jinou možností je na jméně Vladimír Drápal vytvořit rozcestník > např dle NK ČR [3] ale i dle hledání v Googlu existuje minimálně jeden významný lékař, který zatím článek nemá. Rozlišovače bych ale použil stejné jako v předchozím případě, tzn galerista/disident a druhý malíř, třetí lékař. Lze rozlišit i roky narození ale to není nejspíš nejlepší. Po vytvoření rozcestníku je třeba opravit odkazy na všechny, pokud s tím budete souhlasit, můžu to udělat já, ono jich zase tolik nebude.
Poslední věc, kolego @Gortyna:: ten rozlišovač Louny je nestandardní a byl proto i smazán. To že opět vznikl, zapříčinilo Vaše znovuzaložení duplikátu, jak lze vidět v historii. Teď už ho mazat nebudu, ničemu neškodí… ale odlinkoval jsem ho výše. Zas až tak nespěcháme takže počkám, až se vyjádříte, kterou variantu zvolíme--Horst (diskuse) 3. 1. 2020, 13:41 (CET)Odpovědět
Velmi děkuji, kolego Horste, že jste se toho ujal. Já po technické stránce nejsem nic moc. Dával bych přednost prvnímu řešení: Vladimír Drápal, Vladimír Drápal (sochař) a Vladimír Drápal (lékař) – ten v budoucnu. Dá Vám to asi méně práce a informační efekt bude stejný.--Gortyna (diskuse) 3. 1. 2020, 18:48 (CET)Odpovědět
@Gortyna:Není samozřejmě zač, nakonec jsem po úvaze udělal klasický třípoložkový rozcestník v zájmu férovosti > nechci rozhodovat, kdo je z oněch osob významnější. Odkazy jsem ale opravil, takže by vše mělo být ok a čtenáře to navede kam bude potřebovat. Mějte se.--Horst (diskuse) 4. 1. 2020, 18:53 (CET)Odpovědět

Výsledky vyhlášeny, probíhá sběr adres pro Asijský měsíc Wikipedie 2019

Vážení účastníci Asijského měsíce Wikipedie 2019,

na této stránce jsme vyhlásili výsledky letošního ročníku. Na prvním místě se umístil uživatel Mirek256, na druhém místě Svajcr a na třetím místě Fixinela. Gratulujeme! Předávání/Odesílání poukázek do knihkupectví Neoluxor (známé především jako Luxor) s výherci domluví uživatel Khamul1.

Sběr adres pro zaslání pohlednic byl odložen a právě probíhá. Prosíme všechny, kteří mají nárok na pohlednici, aby formulář co nejdříve vyplnili. Dotazník je dostupný zde na Google Disku v Google Formulářích. K vyplnění je nutné být přihlášen k Účtu Google. Pokud Účet Google nemáte, tak si jej prosím založte, nebo napište e-mail uživatelce Li-Yun Lin s adresou a s vaším občanským jménem. Formulář je v angličtině, pokud něčemu nebudete rozumět, neváhejte se zeptat. Až tak učiníte zapište se prosím na tento seznam.

Lokální organizátoři Patriccck, Khamul1 a OJJ 3. 1. 2020, 13:15 (CET)Odpovědět

@Patriccck, Khamul1, OJJ:Každopádně díky pánové všem třem za organizaci, chtěl sem přispět víc, ale…--Horst (diskuse) 3. 1. 2020, 13:43 (CET)Odpovědět

Divadlo na cucky

Ahoj Horste, už jsem to doplnila a myslím, že je to v pořádku? Protože jsem doplňovala odkazy až naposled. Šlo by ho prosím nemazat?

Děkuji za info, Tereza --Tereza Dvořáková (diskuse) 4. 1. 2020, 21:19 (CET)Odpovědět

@Tereza Dvořáková:Ahoj, přesunul jsem dotaz sem dolů /ta šablona mi navíc nepatřila/. No doplnila si to pěkně, tu šablonu SPW to tam chtělo dát hned na začátku, ale to už nevadí. Ne všechny zdroje jsou sice NNVZ, ale jak koukám některé se dají uznat, takže smazání tomu už nejspíš nehrozí – navíc limit by byl stejně až 18. 1. Co je ale třeba udělat je odstranit url odkazy z textu, správně článek kategorizovat /Wikipedie:Kategorizace/ a celkem to z hlediska W půjde.--Horst (diskuse) 4. 1. 2020, 21:33 (CET)Odpovědět
@Horst, Tereza Dvořáková: Trochu jsem do článku sahal, taky si myslím, že vzniká slušný standardní článek.--Svenkaj (diskuse) 4. 1. 2020, 21:46 (CET)Odpovědět

Bezdružice

Ahoj, ad [4], já to opravoval :). --Mario7 (diskuse) 5. 1. 2020, 18:37 (CET)Odpovědět

@Mario7:Ahoj, viděl sem to. Ale i tak bych ho nechal "naživu", bylo to na tom názvu dost dlouho…--Horst (diskuse) 5. 1. 2020, 18:39 (CET)Odpovědět
Máš-li dojem, že je to žádoucí, edituj s odvahou, já se neurazím :). Zdraví --Mario7 (diskuse) 5. 1. 2020, 18:43 (CET)Odpovědět

Zeibice

Ahoj, děkuji za pomoc Ziebice. Ještě tam není dobře odkaz Brighton. Tady je jejich wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Brighton,_Colorado děkuji --Houstička (diskuse) 7. 1. 2020, 19:35 (CET)Odpovědět

@Houstička:Ahoj, není zač, díky za článek. Trochu možná nerozumím, ale pokud jde o ten tvar, my neužíváme anglický způsob psaní Brighton, Colorado ale standardní Brighton (Colorado) /dle WP:Rozlišovač. To že zatím neexistuje neovlivníme, pokud ho nenapíšeme--Horst (diskuse) 7. 1. 2020, 19:41 (CET)Odpovědět

Sterol

Dobrý den, chci se optat, proč jste přesunul čl. steroly na sterol. Jedná se o skupinu látek, podobně jako třeba alkaloidy nebo třísloviny, nikoliv o jednu konkrétní sloučeninu. Proto se domnívám, že množné číslo je očekávatelnější název. Vojtěch Zavadil (diskuse) 16. 1. 2020, 15:38 (CET)Odpovědět

@Vojtěch Zavadil:Dobrý den, řídil sem se nejspíš en:Sterol, kde mají úvod článku Sterols, also known as steroid alcohols are…, WP:Název článku a dalšími podobnými v nadřazených kategoriích, jako např polyol, což je stejný případ. Běžně to takhle je zde i v článcích z jiných oborů (slída atd), ale uznávám, že je tohle očekávatelnější při vyhledávání. Odkazováno je skoro stejně, ale to o ničem příliš nevypovídá. Provedu přesun zpět, děkuji za upozornění. Podívám se jestli bych nezvládl v rozumných mezích v tom „nadělat tak nějak pořádek“. Díky ještě jednou a mějte se--Horst (diskuse) 18. 1. 2020, 11:47 (CET)Odpovědět
@Horst: Díky. Vojtěch Zavadil (diskuse) 18. 1. 2020, 11:58 (CET)Odpovědět

Umělecké památky

Ahoj, no ona by mohl potenciálně vzniknout i článek o stejnojmenné edici V. Poláčka. Ale ta je obsažena v článku Pražské nakladatelství V. Poláčka. Takýe díky za přesun! --Gampe (diskuse) 18. 1. 2020, 15:40 (CET)Odpovědět

Homolice

Horste, proč mi raději nenapíšete na rovinu, že moje práce vůbec za nic nestojí a že jsem příliš hloupý na to, abych byl užitečným wikipedistou? --Hnetubud (diskuse) 20. 1. 2020, 20:06 (CET)Odpovědět

@Hnetubud:???Dobrý den, pane kolego, to by mě ale vůbec nenapadlo, nechápu ani proč. Koukl sem na de/či en, a tohle info mi přišlo pro čtenáře jako zajímavé/důležité to upřesnit. Ref tam nebyl, kdyby byl, přidal bych ho. Kdybych měl víc času, doplnil bych třeba i víc, u rc to moc nešlo. Pokud Vám to ale v článku vadí, revertujte, ale vážně nechápu proč bych měl něco takového osobního psát. Uvedl sem někde něco takového, nebo se Vám zdá že nejsem upřímný? Omluvit se mohu, ale netuším zač. Vaší práce si vážím, články, navíc pěkně napsané, máte s tak širokým záběrem, že je to až s podivem, sám jsem Vás o některý žádal. Nechápu, promiňte.--Horst (diskuse) 21. 1. 2020, 08:50 (CET)Odpovědět

WAM 2019 Postcard

Wikipedia Asian Month 2019
Wikipedia Asian Month 2019

Dear Participants and Organizers,

Kindly remind you that we only collect the information for WAM postcard 31/01/2019 UTC 23:59. If you haven't filled the google form, please fill it asap. If you already completed the form, please stay tun, wait for the postcard and tracking emails.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team 2020.01


MediaWiki message delivery (diskuse) 20. 1. 2020, 21:57 (CET)Odpovědět

Školní IP - Leden 2020

Ahoj, došlo již někdy k řešení vandalismu na Wikipedii s učiteli na škole, jak je "vyhrožováno" zde? A nebyl by současný případ u stejné IP k tomu vyloženě určen? Díky za odpověď a za patrolu! Poirot12345 T (diskuse) 21. 1. 2020, 14:11 (CET)Odpovědět

@Poirot12345 T:Ahoj, ano samozřejmě, kolegové OJJ a Martin Urbanec by Ti mohli vyprávět (určitě i mají seznam, kam všude psali a jak dopadlo), já to tedy posílám spíš méně. Blokuju a je klid.--Horst (diskuse) 21. 1. 2020, 14:15 (CET)Odpovědět
@Poirot12345 T, Horst: Ano, párkrát jsem u těch dlouhodobě problematických psal. Většinou si ředitel sypal popel na hlavu za žáky, což mi přijde blbé, příp. na to z vedení kašlou a nereagují nebo stejně akce výsledek nepřinesou a blokuje se (viz Horst). Jednou tu někdo vyhrožoval sebevraždou, to jsem psal řediteli taky a snad se tam i volalo. Maník z toho měl asi srandu, když pak další týden znovu psal, že si sehnal provaz a oměj a jde se oběsit na hrušku, dal jsem blok do konce šk. roku, o prázdninách jej snad přešla chuť na sebevraždy. Beru to už tak, že kdo z nás nedělal v tomhle věku nějaké ptákoviny, ať hodí kamenem. Sranda mimochodem je, když člověk blokuje školu, kam sám chodil. :) OJJ, Diskuse 21. 1. 2020, 14:26 (CET)Odpovědět
@OJJ, Horst: Když už jsme na to narazili, co je potřeba pro to, aby IP adresa byla označena jako "školní"? Souhlas/žádost vedení? Poirot12345 T (diskuse) 21. 1. 2020, 15:04 (CET)Odpovědět
@Poirot12345 T: To se dá zjistit: sml.cz = [5]. OJJ, Diskuse 21. 1. 2020, 15:23 (CET)Odpovědět
@OJJ: To je mi jasné, spíš jde o to, že jsem chtěl "rozšířit" takto označené IP adresy i o naši školu (už z toho šlo pár nepěkných vandalů). Pokud jsem to pochopil správně, tak na diskusní stránku se nahoru vloží šablona {{Sdílená IP škola}}, je tomu tak? Poirot12345 T (diskuse) 21. 1. 2020, 15:28 (CET)Odpovědět

Ozzy Osbourne

Má ji, viz zprávy. OJJ, Diskuse 22. 1. 2020, 12:13 (CET)Odpovědět

@OJJ:Viděl sem večír, když sem to hledal nic takového nebylo viz shrnutí, což ale stále neznamená, že to tam máme mít (WP:CWN). Ale pro mě za mě…, když to tam bude česky a encyklopedicky+zdroj--Horst (diskuse) 22. 1. 2020, 13:33 (CET)Odpovědět

dívčehradský

Zajímalo by mě, co se vám nelíbí na přídavném jménu dívčehradský. Pokud ho neznáte, tak se laskavě podívejte na Tvoření přídavných jmen od jmen domácích. Tyto stránky vytvořil Ústav pro jazyk český Akademie věd ČR. 62.168.13.101 27. 1. 2020, 13:40 (CET)Odpovědět

Dobrý den, nejde o to co se mi líbí nebo nelíbí, vylepšujte články, nevnášejte chyby--Horst (diskuse) 27. 1. 2020, 13:41 (CET)Odpovědět

2019-nCoV

Ahoj Horste, prosímtě, sepsala jsem větší část článku o 2019-nCoV koronaviru a ráda bych i nadále aktualizovala informace, bohužel je pro mě článek uzamčený, tak jsem se chtěla zeptat jestli by nebylo, prosím, možné mě nějak přidat do seznamu uživatelů s povolenou editací? Informace překládám z anglické wikipedie či Nature a ráda bych se třeba strukturní biologii viru i dál věnovala. Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den!

BARB0RA000 (diskuse) 31. 1. 2020, 11:12 (CET)Odpovědět

@BARB0RA000:Ahoj, změnil jsem Tě na schváleného uživatele, tzn už by Ti to mělo jít i přes onen „polozámek“. Hodně zdaru přeje--Horst (diskuse) 31. 1. 2020, 17:41 (CET)Odpovědět

Kategorie s USA

Masové přesuny kategorií typu XY v USA na XY ve Spojených státech amerických, ve výslovném rozporu s Wikipedie:Pojmenování_kategorií, beze změny uvedeného doporučení, byly dohodnuty kde s kým? Nebo jde o vaši osobní iniciativu? --Jann (diskuse) 14. 2. 2020, 20:09 (CET)Odpovědět

@Jann:Jistě jde, není vhodné mít jednotný tvar? Zda se dohodneme na v USA nebo ve Spojených státech amerických je celkem jedno, vždy se to může obrátit, polovičatě to ale nejde, to se shodneme. Jediné čemu jsem tam nerozuměl je věta ve speciálních případech jednotně tyto výjimky--Horst (diskuse) 14. 2. 2020, 20:15 (CET)po doplnění re – pozastavil jsem pro případ návrhu lepšího řešení, stejně už dnes mám jen hodinku--Horst (diskuse) 14. 2. 2020, 20:25 (CET)Odpovědět
Jistě že je vhodné mít jednotný tvar. A když je v doporučení už přes deset let napsáno, že Na základě proběhlých diskusí se doporučuje uplatňovat ve speciálních případech jednotně tyto výjimky: 1. označení v USA, nikoliv ve Spojených státech amerických. 2. Američtí vědci pro označení vědců z USA., tak mi přijde, že – přes ne úplně ideální formulaci Význam je ale imo jasný: „obecně zkratky rozepisujeme, ale v následujících případech se doporučuje důsledně uplatňovat výjimku a zkratku nerozepisovat: Za prvé...“ – je jasné, že kategorie týkající se USA chce autor textu doporučení mít sjednocené na tvaru „XY v USA“, resp. kategorie týkající se lidí na tvaru „Američtí /povolání apod/“.
Problém není v tom, že jste začal sjednocovat, ale že jste sjednocoval proti doporučení - kdyby jste postupoval podle něho a kategorie XY ve Spojených státech amerických převáděl na XY v USA, řeknu si konečně a k jedné z editací vám odkliknu poděkování. Tím chci říct, že pokud začnete všechny kategorie předělávat na kategorie:XY v USA, máte oporu v platném doporučení a proto imo není třeba vyjednávat někde souhlas a v případě že se někdo ozve, máte mou podporu. --Jann (diskuse) 14. 2. 2020, 21:24 (CET)Odpovědět
Už přes deset let a to spíš déle tu čekáme na to sjednocení, jednou se rozhodnout musíme. Počkám na vyjádření dalších, můžu to samozřejmě dělat obráceně, tak jak uvádíte, ovšem už název čl. Spojené státy americké mi v tom jaksi logicky brání. Nemluvě o tom, že to doporučení je fakt zastaralé, když ho kdysi Chmee2 psal byla W jinde, navíc o něm hlasovala hrstka dnes už neaktivních lidí, což sice na škodu není, ale… Každopádně pro dnešek jsem to stejně zastavil, už jsem tu i tak přes původní odhadovaný čas, a celkem jsem neměl to v plánu (ani to není možnostech za pár hodin vše sjednotit), na druhou stranu, když to W vydržela tak dlouho, jistě to ještě i chvíli vydrží.--Horst (diskuse) 14. 2. 2020, 21:36 (CET)Odpovědět
Ahoj, přes deset let na nic nečekáme, sjednoceno to dávno bylo, v souladu s doporučením a existujícím konsenzem u názvů amerických článků a kategorií. Právě u kategorií se na základě dohody používá zkratka.--Kacir 15. 2. 2020, 00:25 (CET)Odpovědět
@Kacir:Ahoj, no asi mám holt jinou představu o jednotnosti, ale to asi neva. To hlasování je tedy spíš hodně vzpomínkové a s dnešním osazenstvem by třeba dopadlo upe jinak, ale do toho se pouštět nebudu a nemůžu. Měj se--Horst (diskuse) 24. 2. 2020, 17:51 (CET)Odpovědět

Friedrich Lehmann

No to sis tedy naběhnul. --Gampe (diskuse) 14. 2. 2020, 21:29 (CET)Odpovědět

Já vím, viděl jsem a proto jsem dával i do shrnutí ;-)--Horst (diskuse) 14. 2. 2020, 21:36 (CET)Odpovědět

Paul Kammerer

V tomto článku na úvod jsi uvedl větu a referenci na "zdroj" ? Ale já o těch důkazech nic nemohu najít. A jak dále uvádím spíše opak je pravdou Ty víš?--Jiří Dušek (diskuse) 18. 2. 2020, 17:50 (CET)Odpovědět

@Jiří Dušek:Aha, ono jde o Paul Kammerer. Ten požadavek je na slovo dost, právě proto by to chtělo zdroj, kde nědko věrohodný píše že jich dost bylo. Osobně bych to z úvodu celé vyškrtl a ponechal ten další obsah, W nemá hodnotit.--Horst (diskuse) 24. 2. 2020, 17:45 (CET)Odpovědět
Sory za překlep. Chápu upravil jsem . Díky.--Jiří Dušek (diskuse) 24. 2. 2020, 18:03 (CET)Odpovědět

Škoda Motorsport

Horste, padnul jsem náhodou na Škoda Motorsport. Opravdu myslíš, že je to tak hrozné selfpromo, že je nutno držet před článkem šablonu? Snad pár slov v úvodní části je navíc, ale jinak je to porovnatelné se sebechvalnými stránkami hokejových či fotbalových klubu? (Jen můj názor, bojovat až do těch hrdel a statků nehodlám :-) )Zdraví--Svenkaj (diskuse) 20. 2. 2020, 15:17 (CET)Odpovědět

@Svenkaj:Ahoj, tak mohla by tam být {{Upravit|promo}}, ale taky o to bojovat nebudu, když si to nechětjí sami upravit, což by měla být jejich snaha. Tolik času letos na W nemám a mít nebudu, jsem v „hodně úsporném režimu“, tzn nebudu nejspíš svůj čas mrhat, jen proto, abych pomohl komerčnímu subjektu. Bohužel. Měj se--Horst (diskuse) 24. 2. 2020, 17:49 (CET)Odpovědět