War Thunder: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Řádek 72: Řádek 72:
}}
}}
== Obchodní model ==
== Obchodní model ==
Hra je free-to-play a hráči ji tedy mohou hrát bez prémiových služeb zdarma. Pokud se jich hráč rozhodne využít, urychlí mu průchod hrou směrem k vyšším sekcím letounů a tanků. Jde například o prémiová letadla a taky prémiový účet, po jehož dobu trvání získává hráč více peněz i zkušeností. Prémiovou měnou jsou tzv. Golden Eagles (zkr. GE), za které lze aktivovat prémiový účet i všechny ostatní nadstandardní funkce. Bez prémiové měny je skoro nemožné mít všechny stroje.
Hra je free-to-play a hráči ji tedy mohou hrát bez prémiových služeb zdarma. Pokud se jich hráč rozhodne využít, urychlí mu průchod hrou směrem k vyšším sekcím letounů a tanků. Jde například o prémiová letadla a taky prémiový účet, po jehož dobu trvání získává hráč více peněz i zkušeností. Prémiovou měnou jsou tzv. Golden Eagles (zkr. GE), za které lze aktivovat prémiový účet i všechny ostatní nadstandardní funkce. Bez prémiové služeb je ale skoro nemožné mít všechny stroje. Do hry byla přidána také burza, kde si hráči vyměňují předměty za virtuální měnu zvanou GJN.


== Ground Forces Open Beta Test – 1.43 ==
== Ground Forces Open Beta Test – 1.43 ==
Řádek 121: Řádek 121:


== Prémiový obsah ==
== Prémiový obsah ==
Za reálné peníze si můžete do hry přikoupit<ref>Gaijin obchod [https://store.gaijin.net/?skin_lang=cs https://store.gaijin.net/?skin_lang=cs]</ref> prémiovou měnu Golden Eagles (Zlatí orli), za kterou si můžete ve hře koupit plno prémiových vozidel, emblémů, prémiových účtů nebo můžete urychlit výzkum daného vozidla. Za reálné peníze si můžete také koupit speciální balíčky prémiového obsahu (=DLC).
Za reálné peníze si můžete do hry přikoupit<ref>Gaijin obchod [https://store.gaijin.net/?skin_lang=cs https://store.gaijin.net/?skin_lang=cs]</ref> prémiovou měnu Golden Eagles (Zlatí orli), za kterou si můžete ve hře koupit plno prémiových vozidel, emblémů, prémiových účtů nebo můžete urychlit výzkum daného vozidla. Za reálné peníze si můžete také koupit speciální balíčky prémiového obsahu (=DLC). Čím více si toho kupujete, tím výhodnější to je.


=== Golden Eagles ===
=== Golden Eagles - Cena ===
* '''150 Golden Eagles''' stojí přibližně 30 Kč
* '''150 Golden Eagles''' stojí přibližně 30 Kč
*'''500 Golden Eagles''' stojí přibližně 85 Kč
*'''500 Golden Eagles''' stojí přibližně 85 Kč
Řádek 133: Řádek 133:
* '''20000 Golden Eagles''' stojí přibližně 2 600 Kč
* '''20000 Golden Eagles''' stojí přibližně 2 600 Kč
* '''25000 Golden Eagles''' stojí přibližně 3 200 Kč
* '''25000 Golden Eagles''' stojí přibližně 3 200 Kč

=== Golden Eagles - Převod na Silver Lions ===

* 1 000 SL stojí 3 GE
* 11 000 SL stojí 30 GE
* 58 000 SL stojí 150 GE
* 120 000 SL stojí 300 GE
* 630 000 SL stojí 1 500 GE
* 1 300 000 SL stojí 3 000 GE


== Zajímavosti o strojích ==
== Zajímavosti o strojích ==

Verze z 19. 6. 2019, 13:33

War Thunder
VývojářGaijin Enternaiment
VydavatelGaijin Enternaiment
ProducentPavel Kulkov
DesignérVjačeslav Bulannikov
EngineDagor Engine 5.0
PlatformyMicrosoft Windows
macOS
PlayStation 4
Linux
Xbox One
Xbox Series X a Series S
PlayStation 5
ŽánryMMO, Arkáda, Simulátor
Herní módyvideohra pro více hráčů
videohra pro jednoho hráče
kooperační mód
KlasifikaceESRB 13 a více
[www.warthunder.com Oficiální webové stránky]
Některá data mohou pocházet z datové položky.

War Thunder je akční válečná free-to-play hra od ruského studia Gaijin Entertainment nové generace. Ve hře lze ovládat letadla, tanky, lodě a helikoptéry. Hra byla vydána na Microsoft Windows, Mac, Linux, Playstation 4 a Xbox One. Ve hře dostanete možnost zúčastnit se všech slavných bitev 2. světové války a letech po ní spolu s ostatními hráči z celého světa.

O hře

Hra nabízí 7 hratelných zemí − Spojené státy americké, SSSR, Francie, Německo, Itálie, Japonsko a Velká Británie. Každá země má své letectvo (stíhače, bombardéry, bitevníky a proudové nebo nadzvukové stíhače (pouze u SSSR, Velké Británie a USA)) a pozemní vojsko (tanky a protivzdušná obrana, které jsou dostupné pro všechny. Ve verzi 1.55 ROYAL ARMOUR dorazil celý plnohodnotný britský strom, který již je odemčen. Hra obsahuje 5 hratelných módů – zjednodušené, realistické, simulátorové bitvy, vlastní bitvy a nálet. Bitvy jsou rozdělené na POZEMNÍ, LETECKÉ a nově již NÁMOŘNÍ. Ve hře je také několik skladeb. Na Apríla je vždy možné hrát za něco výjimečného (např. létající bitevní ponny, váleční roboti, vrtulníky a moderní tanky (ve hře zatím nebyly), ponorky, UFA)

Technický strom

Každá země má nejméně 2 technické stromy. Za hraní získáváte zkušenosti a Silver Lions (měnu). Zkušenosti využíváte k odemykání strojů a jejich vylepšování. Po odemknutí si stroj můžete koupit. Cena se bojovou efektivitou (BR) strojů navyšuje a ještě musíte osádce zaplatit výcvik. Technický strom má vždy jeden typ strojů (tanky / letadla / lodě / vrtulníky). V technické stromu postupujete zeshora dolů ve 3 až 5 sloupcích (např. 1. lehké tanky, 2. střední, dále těžké tanky, stíhače tanků a protivzdušné vozidla). Pro koupení odemčeného vozidla musíte mít koupené to před (respektive nad) ním. K odemčení vrtulníku zas musíte mít letadlo a tank 5. úrovně (někdy je jich celkem 7) té země u které chcete vrtulníky mít. Vaše bojová efektivita se odvíjí od vašeho nejlepšího stroje v bitvě, podobná BR se v bitvě potkávájí. Někdy lze potkat rozdíl o 1.3 BR. Ve hře však neexistují body vaší zkušenosti, takže když si zahrajete z horšími stroji, tak máte větší šanci k potkání hráčů, kteří nejsou ve hře tak dobří jako vy (většina lidí hraje s tím nejlepším co mají). K odemknutí nové úrovně je potřeba vlastnit určitý počet strojů v úrovni před ní (většínou 5 nebo 6). Vyjímkou potřeby mít předchozí stroj u kupování tanků, letadel a lodí jsou stroje, na které seshora nenavazuje šipka. Ty je možno začít vyzkoumávat kdykoliv, když máte úroveň odemčenou.

Mapy

Tankové mapy jsou: Finsko, Tunis, Popelavá řeka, Mozdok, Polsko, Volokolamsk, Stalingrad, Rýn, Druhá bitva o El Alamein, Zasněžené údolí, Alpy a mnoho dalších.

Šablona:Infobox - systémové požadavky

Obchodní model

Hra je free-to-play a hráči ji tedy mohou hrát bez prémiových služeb zdarma. Pokud se jich hráč rozhodne využít, urychlí mu průchod hrou směrem k vyšším sekcím letounů a tanků. Jde například o prémiová letadla a taky prémiový účet, po jehož dobu trvání získává hráč více peněz i zkušeností. Prémiovou měnou jsou tzv. Golden Eagles (zkr. GE), za které lze aktivovat prémiový účet i všechny ostatní nadstandardní funkce. Bez prémiové služeb je ale skoro nemožné mít všechny stroje. Do hry byla přidána také burza, kde si hráči vyměňují předměty za virtuální měnu zvanou GJN.

Ground Forces Open Beta Test – 1.43

Patch který do hry přidal pozemní techniku pro všechny hráče. Původně bylo možné hrát s tanky pouze za 2 národy a to SSSR a Německo. Momentálně lze hrát tanky za 7 států a to SSSR, Německo, USA, Velká Británie, Japonsko, Francie a Itálie. Tanky lze hrát ve všech 3 typech bitev (zjednodušené, realistické a simulátorové).

Pozemní bitvy

V pozemních zjednudušených bitvách jsou nad všemi tanky jmenovky a hra vám radí kam máte mířit a jak nadměřovat, lze v nich hrát jednou za čas asi minutu v letadle, potom pokračujete v hraní s tankem, ale tank si můžete nasadit jen 3krát. V pozemních realistických bitvách nejsou nad nepřáteli jmenovky, vzdálenost si musíte zlepšit a nepřátelé nejsou na mapě, takže si hráči musí více pomáhat, za účast v soubojích během bitvy dostáváte body, zas které si pak po opuštění tanku můžete nasadit letadlo, které ale vlastníte a před bitvou jste si ho nastavily. Počet osádek je omezený (např. 5) takže si musíte vybrat kolik letadel a kolik tanků.

Osádky

Osádka je skupina lidí která má na starost v jeden moment jeden stroj. Každá země má svoje osádky. Základní počet osádek u každé země jsou 3. Čtvrtá a pátá stojí 10000 SL a 50000 SL, další jsou za GE. Dovednosti osádek lze vylepšit za body získávané z bitev. Tyto body lze získat i pomocí GE.

Modifikace, výzbroj a opravy

Časová osa

  • 1. dubna 2011 – Byl oznámen nový projekt plánováný jako multiplayerový letecký simulátor se jménem World of Planes.
  • 6.–9. října 2011 – World of Planes bylo představeno na ruské výstavě IgroMir 2011. Všichni návštěvníci dostali možnost zahrát si alfa verzi WoP na stánku.
  • 9. ledna 2012 – Vydání populárního britského herního magazínu PC Gamer[1] obsahovalo hru World of Planes v jeho seznamu "nejlepších her roku 2012", v kategorii MMO her.
  • 24. ledna 2012 – Gaijin Entertainment oznamuje změnu názvu hry z World of Planes na War Thunder vzhledem k tomu, že v budoucnu má být hra rozšířena nad rámec letového simulátoru tak, aby bylo možné řídit pozemní i námořní jednotky v jedné bitvě zároveň (také aby nedošlo k záměně s hrou World of Warplanes vyvíjenou firmou Wargaming.net). Ve stejný den byly zcela přepracovány a upraveny oficiální internetové stránky.
  • 1. listopadu 2012 – Začíná otevřený beta test hry (dostupný všem hráčům).
  • 5. března 2013 – War Thunder dosahuje 1 milionu zaregistrovaných hráčů.
  • 25. července 2013 – War Thunder dosahuje 3 milionů zaregistrovaných hráčů.
  • 15. srpna 2013 – Na platformě Steam byl vydán War Thunder.
  • 20. srpna 2013 – War Thunder byl oficiálně oznámen jako startovní (launch) titul pro herní konzoli Playstation 4.
  • 17. ledna 2014 – Byly spuštěny oficiální české webové stránky War Thunderu.
  • 15. května 2014 – Ve verzi 1.41 byla přidána otevřená beta pozemních jednotek (Německo,SSSR).
  • 3. června 2014 – War Thunder je propuštěn na Playstation Network v Severní Americe a bylo oznámeno, že bude multiplatformní mezi konzolí PS4 a PC.
  • 11. srpna 2016 – Oznámena uzavřená beta lodí.
  • 17. prosince 2018 - Všechny zatím dostupné národy dostaly pozemní síly.

Aktualizace

  • 1.59 Flaming Arrows
  • 1.61 Road to Glory
  • 1.63 Desert Hunters
  • 1.65 Way of the Samurai
  • 1.67 Assault
  • 1.69 Regia Aeronautica
  • 1.71 New E.R.A
  • 1.73 Vive la France
  • 1.75 La Résistance
  • 1.77 Advancing Storm
  • 1.79 Project X
  • 1.81 The Valkyres (Přidány helikoptéry.)
  • 1.83 Masters of the sea (Přidány lodě pro všechny.)
  • 1.85 Supersonic (Všechny dostupné národy dostaly pozemní síly, USA a Velká Británie a SSSR dostaly nadzvukové letouny a naváděné rakety.)
  • 1.87 Locked On (Všechny národy nyní mají letouny s naváděnými raketami.)
  • 1.89 Imperial Navy (Do většiny národů byly přidány moderní protiletadlové systémy s protiletadlovými raketami a Japonské námořnictvo)

Prémiový obsah

Za reálné peníze si můžete do hry přikoupit[2] prémiovou měnu Golden Eagles (Zlatí orli), za kterou si můžete ve hře koupit plno prémiových vozidel, emblémů, prémiových účtů nebo můžete urychlit výzkum daného vozidla. Za reálné peníze si můžete také koupit speciální balíčky prémiového obsahu (=DLC). Čím více si toho kupujete, tím výhodnější to je.

Golden Eagles - Cena

  • 150 Golden Eagles stojí přibližně 30 Kč
  • 500 Golden Eagles stojí přibližně 85 Kč
  • 1000 Golden Eagles stojí přibližně 170 Kč
  • 2500 Golden Eagles stojí přibližně 390 Kč
  • 5000 Golden Eagles stojí přibližně 685 Kč
  • 10000 Golden Eagles stojí přibližně 1 350 Kč
  • 15000 Golden Eagles stojí přibližně 2 000 Kč
  • 20000 Golden Eagles stojí přibližně 2 600 Kč
  • 25000 Golden Eagles stojí přibližně 3 200 Kč

Golden Eagles - Převod na Silver Lions

  • 1 000 SL stojí 3 GE
  • 11 000 SL stojí 30 GE
  • 58 000 SL stojí 150 GE
  • 120 000 SL stojí 300 GE
  • 630 000 SL stojí 1 500 GE
  • 1 300 000 SL stojí 3 000 GE

Zajímavosti o strojích

Letadla

  • Sovětský svaz Největší pumu ve hře nese bombardér Pe-8 a to o váze 5000kg.
  • Sovětský svaz Nejdražší opravy ve hře má Sovětský letoun Tu-4 - 52000 sl.
  • Německá říše Nejvíce motorů má Německý bombardér BV 238.
  • Japonsko Nejrychlejším letadlem ve hře je Mitsubishi T-2 a to s rychlostí 1710km/h.

Vrtulníky

  • Východní Německo Sovětský svaz Nejrychlejšími helikoptérami ve hře jsou Mi-24.

Tanky

  • Spojené království Britský tank FV4005 má největší dělo ve hře a to 183mm lodní dělo.
  • Sovětský svaz Sovětský tank Objekt 120 Taran má dělo dlouhé 10 metrů (hlaveň).

Reference

  1. Britský herní magazín PC Gamer http://www.pcgamer.com/
  2. Gaijin obchod https://store.gaijin.net/?skin_lang=cs