X-Men: Dark Phoenix: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
portály
Mirela63 (diskuse | příspěvky)
Bez shrnutí editace
značky: editace z mobilu editace z mobilního webu
Řádek 1: Řádek 1:
'''''X-Men: Dark Phoenix''''' (ve Spojených státech amerických pouze '''''Dark Phoenix''''') je americký superhrdinský film z roku 2019 inspirovaný ságou Dark Phoenix z komiksu [[X-Men]] od Chrise Claremonta. Jedná se o dvanáctý a zároveň předposlední snímek z [[X-Men (filmová série)|filmové série X-Men]]. Je přímým pokračováním filmu [[X-Men: Apokalypsa]] z roku 2016. V roli hlavní postavy Jean Greyové v něm hraje [[Sophie Turner]], dále v něm hrají [[James McAvoy]] (Profesor X), [[Michael Fassbender]] (Magneto), [[Jennifer Lawrence]] (Mystique), [[Nicholas Hoult]] (Beast), [[Tye Sheridan]] (Cyclops), [[Jessica Chastain]] (Smith) a další. Režie se ujal Simon Kinberg, který dříve napsal scénáře k filmům [[X-Men: Poslední vzdor]], [[X-Men: Budoucí minulost]] a X-Men: Apokalypsa.
'''''X-Men: Dark Phoenix''''' (ve Spojených státech amerických pouze '''''Dark Phoenix''''') je americký superhrdinský film z roku 2019 inspirovaný ságou Dark Phoenix z komiksu [[X-Men]] od Chrise Claremonta. Jedná se o dvanáctý a zároveň předposlední snímek z [[X-Men (filmová série)|filmové série X-Men]]. Je přímým pokračováním filmu [[X-Men: Apokalypsa]] z roku 2016. V roli hlavní postavy Jean Greyové v něm hraje [[Sophie Turner]], dále v něm hrají [[James McAvoy]] (Profesor X), [[Michael Fassbender]] (Magneto), [[Jennifer Lawrence]] (Mystique), [[Nicholas Hoult]] (Beast), [[Tye Sheridan]] (Cyclops), [[Jessica Chastain]] (Smith) a další. Režie se ujal Simon Kinberg, který dříve napsal scénáře k filmům [[X-Men: Poslední vzdor]], [[X-Men: Budoucí minulost]] a [[X-Men: Apokalypsa]].


Film má ve Spojených státech amerických vyjít 7. června 2019.
Film má ve Spojených státech amerických vyjít 7. června 2019.

Verze z 31. 5. 2019, 13:55

X-Men: Dark Phoenix (ve Spojených státech amerických pouze Dark Phoenix) je americký superhrdinský film z roku 2019 inspirovaný ságou Dark Phoenix z komiksu X-Men od Chrise Claremonta. Jedná se o dvanáctý a zároveň předposlední snímek z filmové série X-Men. Je přímým pokračováním filmu X-Men: Apokalypsa z roku 2016. V roli hlavní postavy Jean Greyové v něm hraje Sophie Turner, dále v něm hrají James McAvoy (Profesor X), Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Mystique), Nicholas Hoult (Beast), Tye Sheridan (Cyclops), Jessica Chastain (Smith) a další. Režie se ujal Simon Kinberg, který dříve napsal scénáře k filmům X-Men: Poslední vzdor, X-Men: Budoucí minulost a X-Men: Apokalypsa.

Film má ve Spojených státech amerických vyjít 7. června 2019.