Flappy Bird: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Shadster (diskuse | příspěvky)
m odebrána Kategorie:Hry pro iPhone OS; přidána Kategorie:Hry pro iOS za použití HotCat
Řádek 20: Řádek 20:
[[Kategorie:Hry pro mobilní telefony]]
[[Kategorie:Hry pro mobilní telefony]]
[[Kategorie:Hry pro Android]]
[[Kategorie:Hry pro Android]]
[[Kategorie:Hry pro iPhone OS]]
[[Kategorie:Hry pro iOS]]

Verze z 12. 4. 2019, 13:24

Flappy Bird je mobilní hra z roku 2013, vytvořena Vietnamským vývojářem Nguyễn Hà Đồng (Dong Nguyen) a publikovalo ji GEARS Studios, malý, nezávislý herní vývojář má rovněž sídlo ve Vietnamu.

Hratelnost

Hra je side-scroller, kde hráč ovládá ptáka, pokouší se létat mezi řadami zelených trubek, aniž by přišel do kontaktu s nimi. Developer vytvořil hru během několika dnů.

Vývoj

Flappy Bird je mobilní hra z roku 2013, vyvinutá Vietnamským developerem Nguyễn Hà Đồng (Dong Nguyen) a publikovalo ji GEARS Studios, malý, nezávislý herní vývojář má rovněž sídlo ve Vietnamu. Hra byla vypuštěna dne 24. května 2013, ale populární se stala až roku 2014. Ale byla kritizována za svou úroveň obtížnosti a údajné plagiátorství v grafice a herní mechaniky, zatímco ostatní recenzenti zjistil, že je návyková. Na konci ledna 2014 byla nejstahovanější hrou zdarma na iOS a App Store. Během tohoto období, její developer tvrdil, že Flappy Bird vydělal 50.000 $ za den z in-app reklamy.

Flappy Bird byl odstraněn z App Store a Google Play jeho tvůrcem 10. února 2014 kvůli pocitu viny nad tím, co považují za jeho návykový charakter a nadužívání. Hry podobné Flappy Bird jsou stále populární na iTunes a App Store ostatní napodobeniny byly odstraněny z jejich app obchodů za to, že příliš podobá originálu. Hra byla také distribuován prostřednictvím neoficiálních kanálů na různých platformách.

V srpnu 2014 přepracovaná verze Flappy Bird, nazvaná Flapp.

Externí odkazy