Posázavský Pacifik: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m vnitřní odkazy, pahýl
kategorizace, repahýl, pravopis, požadavek na obrázek
Řádek 1: Řádek 1:
{{Požadavek na obrázek}}
'''Posázavský Pacifik''' je lidové pojmenování (místní přezdívka) pro vedlejší železniční trať - a to spolu s vlaky na ní jezdícími - která vede z pražského [[Braník]]a do [[Čerčany|Čerčan]] (přes [[Vrané nad Vltavou]], [[Davle|Davli]] a [[Týnec nad Sázavou]]) a dále také z Vraného nad Vltavou přes [[Měchenice]], [[Čisovice]] a [[Mníšek pod Brdy]] do [[Dobříš]]e (někdy je také nazývána ''expres Paříš(ž)-Dobříš''). Jedná se o významnou pražskou rekreační trasu, která je legendární zejména z hlediska dějin českého trampingu a skautingu odkud také patrně pochází tento lidový název.
'''Posázavský Pacifik''' je lidové pojmenování (místní přezdívka) pro vedlejší železniční trať - a to spolu s vlaky na ní jezdícími - která vede z pražského [[Braník]]a do [[Čerčany|Čerčan]] (přes [[Vrané nad Vltavou]], [[Davle|Davli]] a [[Týnec nad Sázavou]]) a dále také z Vraného nad Vltavou přes [[Měchenice]], [[Čisovice]] a [[Mníšek pod Brdy]] do [[Dobříš]]e (někdy je také nazývána ''expres Paříš(ž)-Dobříš''). Jedná se o významnou pražskou rekreační trasu, která je legendární zejména z hlediska dějin českého trampingu a skautingu, odkud také patrně pochází tento lidový název.


{{pahýl}}
{{Dopravní pahýl}}

[[Kategorie:Železniční doprava v Česku]]

Verze z 7. 8. 2007, 15:28

Obrázek Tomuto článku chybí obrázky. Víte-li o nějakých svobodně šiřitelných, neváhejte je načístpřidat do článku. Pro rychlejší přidání obrázku můžete přidat žádost i sem.
WikiProjekt Fotografování

Posázavský Pacifik je lidové pojmenování (místní přezdívka) pro vedlejší železniční trať - a to spolu s vlaky na ní jezdícími - která vede z pražského Braníka do Čerčan (přes Vrané nad Vltavou, Davli a Týnec nad Sázavou) a dále také z Vraného nad Vltavou přes Měchenice, Čisovice a Mníšek pod Brdy do Dobříše (někdy je také nazývána expres Paříš(ž)-Dobříš). Jedná se o významnou pražskou rekreační trasu, která je legendární zejména z hlediska dějin českého trampingu a skautingu, odkud také patrně pochází tento lidový název.

Šablona:Dopravní pahýl