Válka skladů: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m šablona
Shadster (diskuse | příspěvky)
m drobné úpravy textu
Řádek 6: Řádek 6:


== Děj ==
== Děj ==
Na veřejné [[aukci]] úložných prostorů (skladovacích kójí) se vždy sejde pár kupujících, kteří se přebíjejí v tom kdo zaplatí za kóji víc. Jejich cílem je levně nakoupit a draze prodat neboli udělat největší zisk. Všichni účinkující jsou reální lidé, hrají sami sebe.
Na veřejné [[dražba|aukci]] úložných prostorů (skladovacích kójí) se vždy sejde pár kupujících, kteří se přebíjejí v tom kdo zaplatí za kóji víc. Jejich cílem je levně nakoupit a draze prodat tedy generovat co největší zisk. Všichni účinkující jsou reální lidé, hrají sami sebe.


== Kupující ==
== Kupující ==
V prvních 4 sériích (série, které byly vysílané v ČR) se nejvíce vyskytovali tito kupující:
V prvních 4 sériích (série, které byly vysílané v ČR) se nejvíce vyskytovali tito kupující:


'''Dave Hester'''- („Magnát“) Každý seriál by měl mít i svého „záporáka“ a tím je v tomto případě právě Hester. Tento muž v černém neustále navyšuje ceny, přestože kóji ani nechce, ale chce aby někdo jiný zaplatil více. Také vytáčí ostatní kupující jediným slovem '''YUUUP''', které vyslovuje pokaždé, když přihazuje na kóje. S ostatními kupujícími vychází velmi špatně. Hádky a rvačky jsou pro něj na denním pořádku a to nejen s ostatními kupujícími, ale i s [[licitátor]]y show.
'''Dave Hester''' - („Magnát“) Každý seriál by měl mít i svého „záporáka“ a tím je v tomto případě právě Hester. Tento muž v černém neustále navyšuje ceny, přestože kóji ani nechce, ale chce aby někdo jiný zaplatil více. Také vytáčí ostatní kupující jediným slovem '''YUUUP''', které vyslovuje pokaždé, když přihazuje na kóje. S ostatními kupujícími vychází velmi špatně. Hádky a rvačky jsou pro něj na denním pořádku a to nejen s ostatními kupujícími, ale i s [[licitátor]]y show.


'''Darrell Sheets'''- („Hráč“) Kladná postava show, v oboru se vyzná. Jednou dokonce vydělal na jedné kóji rekordních 300 000 $. Na aukce většinou jezdí se svým synem Brandonem, kterého učí, jak se stát dobrým kupujícím.
'''Darrell Sheets''' - („Hráč“) Kladná postava show, v oboru se vyzná. Jednou dokonce vydělal na jedné kóji rekordních 300 000 $. Na aukce většinou jezdí se svým synem Brandonem, kterého učí, jak se stát dobrým kupujícím.


'''Jarrod Schulz'''- („Mladá Puška“) Jezdí na aukce se svojí přítelkyní Brandi, která mu nedovoluje příliš utrácet, Jarrod její hranici většinou ale stejně poruší. Tak se to opakuje každou epizodu a dodává to do seriálu zábavu.
'''Jarrod Schulz''' - („Mladá Puška“) Jezdí na aukce se svojí přítelkyní Brandi, která mu nedovoluje příliš utrácet. Jarrod její hranici většinou ale stejně poruší. Tak se to opakuje každou epizodu a dodává to seriálu komický prvek.


'''Barry Weiss'''- („Sběratel“) Starší chlapík, který sbírá umělecké předměty a starožitnosti. Když nějaké v kóji uvidí, většinou tuto kóji koupí, přestože následně prodělá.
'''Barry Weiss''' - („Sběratel“) Starší chlapík, který sbírá umělecké předměty a starožitnosti. Když nějaké v kóji uvidí, většinou tuto kóji koupí, přestože následně prodělá.


Další kupující kteří se občas vyskytovali jsou: '''Ivy Calvin''', '''Rene Nezhoda a Casey Lloyd''', '''Mark Balelo''', '''Nabila Haniss''', '''Jeff Jarred''', '''Herb Brown a Mike Karlinger''', '''Mark Harris a Matt Harris'''.
Další kupující kteří se občas vyskytovali jsou: '''Ivy Calvin''', '''Rene Nezhoda a Casey Lloyd''', '''Mark Balelo''', '''Nabila Haniss''', '''Jeff Jarred''', '''Herb Brown a Mike Karlinger''', '''Mark Harris a Matt Harris'''.


Celou aukcí provází i prodávají kóje licitátoři '''Laura a Dan Dotsonovi'''
Celou aukcí provázejí a kóje prodávají licitátoři '''Laura a Dan Dotsonovi'''.


== Zdroje ==
== Zdroje ==

Verze z 18. 2. 2019, 14:43

Válka skladů
Původní názevStorage Wars
Žánrreality TV
HrajíBarry Weiss
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad12
Počet dílů269 (seznam dílů)
Produkce a štáb
Produkční
společnost
Fremantle
DistributorHulu
Premiérové vysílání
StaniceA&E
Vysíláno1. prosince 2010 30. ledna 2019
Válka skladů na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Válka skladů (v anglickém originále Storage Wars, stylizováno jako STORAGE WAR$) je americká televizní reality show, vysílaná od roku 2010 na stanici A&E. V Česku byly v roce 2015 premiérově vysílány první 4 řady na Nova Action. Celý pořad se odehrává v Kalifornii s výjimkou pár dílů, které byly natočeny v sousedním státě Nevada. Existují ale také verze z jiných amerických států - Storage Wars: Texas, Storage Wars: New York, Storage Wars: Miami. Svojí verzi má také Kanada. Nova Action vysílá také verze Válka skladů: Texas (všechny 3 série jsou v češtině) a Válka skladů: Kanada (obě série v češtině).

Děj

Na veřejné aukci úložných prostorů (skladovacích kójí) se vždy sejde pár kupujících, kteří se přebíjejí v tom kdo zaplatí za kóji víc. Jejich cílem je levně nakoupit a draze prodat tedy generovat co největší zisk. Všichni účinkující jsou reální lidé, hrají sami sebe.

Kupující

V prvních 4 sériích (série, které byly vysílané v ČR) se nejvíce vyskytovali tito kupující:

Dave Hester - („Magnát“) Každý seriál by měl mít i svého „záporáka“ a tím je v tomto případě právě Hester. Tento muž v černém neustále navyšuje ceny, přestože kóji ani nechce, ale chce aby někdo jiný zaplatil více. Také vytáčí ostatní kupující jediným slovem YUUUP, které vyslovuje pokaždé, když přihazuje na kóje. S ostatními kupujícími vychází velmi špatně. Hádky a rvačky jsou pro něj na denním pořádku a to nejen s ostatními kupujícími, ale i s licitátory show.

Darrell Sheets - („Hráč“) Kladná postava show, v oboru se vyzná. Jednou dokonce vydělal na jedné kóji rekordních 300 000 $. Na aukce většinou jezdí se svým synem Brandonem, kterého učí, jak se stát dobrým kupujícím.

Jarrod Schulz - („Mladá Puška“) Jezdí na aukce se svojí přítelkyní Brandi, která mu nedovoluje příliš utrácet. Jarrod její hranici většinou ale stejně poruší. Tak se to opakuje každou epizodu a dodává to seriálu komický prvek.

Barry Weiss - („Sběratel“) Starší chlapík, který sbírá umělecké předměty a starožitnosti. Když nějaké v kóji uvidí, většinou tuto kóji koupí, přestože následně prodělá.

Další kupující kteří se občas vyskytovali jsou: Ivy Calvin, Rene Nezhoda a Casey Lloyd, Mark Balelo, Nabila Haniss, Jeff Jarred, Herb Brown a Mike Karlinger, Mark Harris a Matt Harris.

Celou aukcí provázejí a kóje prodávají licitátoři Laura a Dan Dotsonovi.

Zdroje

Storage Wars na Anglické Wikipedii