Celostátní setkání mládeže: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Dosavadní setkání: CSM Olomouc 2017
→‎Setkání v České republice: hudební skupiny na CSM 2017 v Olomouci
Řádek 14: Řádek 14:
* [[Celostátní setkání mládeže 2017]] ([[Olomouc]], přes 6000 registrovaných účastníků, 500 registrovaných rodin)
* [[Celostátní setkání mládeže 2017]] ([[Olomouc]], přes 6000 registrovaných účastníků, 500 registrovaných rodin)


K celostátním setkáním mládeže bychom mohli zařadit také setkání mládeže z ČR a Slovenska v roce 2008 – tzv. Activ8 (Velehrad). Celostátní setkání mládeže v Olomouci (a na Svatém Kopečku) přenášela v srpnu 2017 z Korunní pevnůstky [[TV Noe]] v plném rozsahu.
K celostátním setkáním mládeže bychom mohli zařadit také setkání mládeže z ČR a Slovenska v roce 2008 – tzv. Activ8 (Velehrad). Celostátní setkání mládeže v Olomouci (a na Svatém Kopečku) přenášela v srpnu 2017 z Korunní pevnůstky [[TV Noe]] v plném rozsahu. Průběžně hrály a zpívaly dva soubory, Sněženky od Panny Marie Sněžné z Olomouce a Srdcaři od Nejsvětějšího Srdce Ježíšova z Prahy.


== Odkazy ==
== Odkazy ==

Verze z 15. 2. 2019, 02:11

Celostátní setkání mládeže (CSM) je mládežnická akce, kterou v rámci celé řady států pořádá římskokatolická církev. Smyslem setkání je pomoci mladým lidem upevnit jejich vztah s Bohem a nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu. Setkání je doprovázeno bohatým, duchovně a kulturně zaměřeným programem.

CSM představuje určitou obdobu největší světové mládežnické akce katolické církve, kterou jsou Světové dny mládeže, které se konají každé 2-3 roky. Někdy může být celostátní setkání přípravou na tuto větší akci, někdy probíhá souběžně s ní (zejména pokud větší akce probíhá mimo Evropu a je tedy pro českou mládež obtížné se jí zúčastnit).

Setkání v České republice

Celostátní setkání mládeže je největší opakovanou mládežnickou akcí spojenou s katolickou církví v České republice. Týdenní akce probíhá v létě a setkávají se na ní tisíce mladých křesťanů z celé země. V současné době jsou organizátory Sekce pro mládež České biskupské konference a Asociace křesťanských sdružení mládeže. Cílovou skupinou akce jsou mladí lidé ve věku 14-30 let.

Dosavadní setkání

K celostátním setkáním mládeže bychom mohli zařadit také setkání mládeže z ČR a Slovenska v roce 2008 – tzv. Activ8 (Velehrad). Celostátní setkání mládeže v Olomouci (a na Svatém Kopečku) přenášela v srpnu 2017 z Korunní pevnůstky TV Noe v plném rozsahu. Průběžně hrály a zpívaly dva soubory, Sněženky od Panny Marie Sněžné z Olomouce a Srdcaři od Nejsvětějšího Srdce Ježíšova z Prahy.

Odkazy

Reference

Externí odkazy