Apple Pencil: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
m Editace uživatele 217.30.73.2 (diskuse) vráceny do předchozího stavu, jehož autorem je Avayak
značka: rychlé vrácení zpět
Řádek 23: Řádek 23:
Apple Pencil byl navržen pro nízkou [[Latence|latenci]], aby umožnil hladké zobrazení inkoust na obrazovce. iPad Pro také umožňuje současně používat Apple Pencil a prsty a zároveň odmítá vstup z dlaně uživatele.
Apple Pencil byl navržen pro nízkou [[Latence|latenci]], aby umožnil hladké zobrazení inkoust na obrazovce. iPad Pro také umožňuje současně používat Apple Pencil a prsty a zároveň odmítá vstup z dlaně uživatele.


Jeden konec Apple Pencil má magnetický odnímatelný uzávěr. Pod tímto krytem je [[Lightning (konektor)|Lightning konektor]], který dovoluje nabíjení baterie přes samotný port na iPadu. Počáteční nabíjení trvá přibližně 12 hodin, ale za 15 minut dobíjení přes konektor u iPadu poskytuje dostatečný výkon po dobu 30 minut. Uživatel může také použít dodávaný [[Lightning (konektor)|Lightning]] kabel pro nabíjení pomocí standardního [[Lightning (konektor)|Lightning]] kabelu.
Jeden konec Apple Pencil má magnetický odnímatelný uzávěr. Pod tímto krytem je [[Lightning (konektor)|Lightning konektor]], který dovoluje nabíjení baterie přes samotný port na iPadu. Počáteční nabíjení trvá přibližně 12 hodin, ale za 15 sekund dobíjení přes konektor u iPadu poskytuje dostatečný výkon po dobu 30 minut. Uživatel může také použít dodávaný [[Lightning (konektor)|Lightning]] kabel pro nabíjení pomocí standardního [[Lightning (konektor)|Lightning]] kabelu.


{{Apple hardware}}
{{Apple hardware}}

Verze z 30. 1. 2019, 08:17

Apple Pencil
Základní informace
VývojářApple
VýrobceApple Inc.
Typdigitální stylusové pero
Specifikace
ProcesorSTMicroelectronics STM32L151UCY6 MCU @ 32 MHz
Paměť64‐Kbyte Flash
PřipojitelnostLightning konektor, Bluetooth 4.1
RozměryDélka: 175,7 mm
Průměr: 8,9 mm
Hmotnost20,7 gramů
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Apple Pencil je digitální stylusové pero, které funguje jako vstupní zařízení pro iPad Pro a tabletový počítač iPad 2018 a je navrženo společností Apple Inc. Bylo oznámeno 9. září 2015 společně s iPad Pro a oba produkty byly vydány 11. listopadu 2015.

Pencil Apple je určen pro tvůrčí práci a má citlivost na tlak a detekci úhlu. Jeho baterie se nabíjí, když je zapojena do Lightning konektoru.

Uvnitř má počítač ARM Cortex-M3, akcelerometr Bosch Sensortech 3-Axis a Bluetooth pro komunikaci s iPad.

Popis

Apple Pencil má citlivost na tlak a detekci úhlu. Zapuštěný v plastovém pouzdře je zařízení Bluetooth, které může komunikovat současně s obrazovkou a systémem pod ním. Tužka dokáže detekovat sílu, což umožňuje například tmavší nebo lehčí tahy v aplikaci pro kreslení v závislosti na tom, jak tvrdě stiskne uživatel.

Apple Pencil byl navržen pro nízkou latenci, aby umožnil hladké zobrazení inkoust na obrazovce. iPad Pro také umožňuje současně používat Apple Pencil a prsty a zároveň odmítá vstup z dlaně uživatele.

Jeden konec Apple Pencil má magnetický odnímatelný uzávěr. Pod tímto krytem je Lightning konektor, který dovoluje nabíjení baterie přes samotný port na iPadu. Počáteční nabíjení trvá přibližně 12 hodin, ale za 15 sekund dobíjení přes konektor u iPadu poskytuje dostatečný výkon po dobu 30 minut. Uživatel může také použít dodávaný Lightning kabel pro nabíjení pomocí standardního Lightning kabelu.