Eugenie z Yorku: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
+wikilink
Řádek 40: Řádek 40:
Zúčastňuje se zcela všech královských akcí.
Zúčastňuje se zcela všech královských akcí.


Dne 12. října 2018 ve 12 hodin se vdala za barmana Jacka Brooksbanka.
Dne 12. října 2018 ve 12 hodin se [[Svatba princezny Eugenie a Jacka Brooksbanka|vdala za barmana Jacka Brooksbanka]].


== Reference ==
== Reference ==

Verze z 21. 10. 2018, 02:11

Šablona:Infobox - panovnice Eugenie z Yorku (* 23. března 1990 Londýn) je britská princezna a dcera Andrewa, vévody z Yorku a Sarah, vévodkyně z Yorku.

Život

Narodila se 23. března 1990 v Portland Hospital v Londýně, jako dcera Andrewa, vévody z Yorku a Sarah, vévodkyně z Yorku. Je šestým vnoučetem královny Alžběty II. a prince Philipa, vévody z Edinburghu. Je vzdálenou neteří své zesnulé tety Diany, princezny z Walesu, jejíž otec byl John Spencer, 8. hrabě Spencer a přes svou matku Sarah je potomkem Georgiany Cavendish, vévodkyně z Devonshire, dcery Johna Spencera, 1. hraběte Spencer. Pokřtěna byla 23. prosince 1990 v St. Mary Magdalene Church v Sandringhamu biskupem Peterem Nottem. Jejími kmotry byly James Ogilvy (bratranec jejího otce), kapitán Alastair Ross, Susan Ferguson, Julia Dodd-Noble, a Paní Louise Blacker. Pojmenována byla po královně Viktorii z Battenbergu a druhé jméno získala po princezně Heleně Britské, vnučce královny Viktorie.

Svá školní léta začala na Winkfield Montessori. Do roku 1995 navštěvovala Upton House School ve Windsoru. Poté odešla do Coworth Park School a St George's School. Navštěvovala Marlborough College a v září 2009 získala na Newcastle University bakalářský titul z kombinovaného studia (historie umění, anglická literatura a politika). Roku 2012 dokončila svá studia anglické literatury a historie umění.

Zúčastňuje se zcela všech královských akcí.

Dne 12. října 2018 ve 12 hodin se vdala za barmana Jacka Brooksbanka.

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Princess Eugenie of York na anglické Wikipedii.