Pepsi: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Související články: Standardizace závěrečných kapitol.
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
[[Soubor:Pepsi logo 2014.svg|thumb|Pepsi logo od roku 2008]]
[[Soubor:Pepsi logo 2014.svg|thumb|Pepsi logo od roku 2008]]
'''Pepsi Cola''' (nebo zkráceně '''Pepsi''') je druh sladkého syceného nealkoholického [[kola (nápoj)|kolového]] [[nápoj]]e, který je celosvětově rozšířen a je největším konkurentem nápoje [[Coca-Cola]]. Vyrábí jej společnost [[PepsiCo]]. Značka Pepsi vznikla [[28. srpna 1898]], ale první nápoj byl připraven již roku [[1893]] lékárníkem [[Caleb Bradham|Calebem Bradhamem]]. V dnešní době existuje několik druhů výrobku Pepsi (''Pepsi Light'', ''Pepsi Twist'', ''Pepsi MAX'', v Americe např. Diet Pepsi Jazz v několika variantách aj.).
'''Pepsi Cola''' (nebo zkráceně '''Pepsi''') je druh sladkého syceného nealkoholického [[kola (nápoj)|kolového]] [[nápoj]]e, který je celosvětově rozšířen a je největším konkurentem nápoje [[Coca-Cola]]. Vyrábí jej společnost [[PepsiCo]]. Značka Pepsi vznikla [[28. srpna 1898]], ale první nápoj byl připraven již roku [[1893]] lékárníkem [[Caleb Bradham|Calebem Bradhamem]]. V dnešní době existuje několik druhů výrobku Pepsi (''Pepsi Light'', ''Pepsi Twist'', ''Pepsi MAX'', v Americe např. Diet Pepsi Jazz v několika variantách aj.). Dá se též použít jako čistící prostředek na záchod.


== Logo ==
== Logo ==

Verze z 15. 9. 2018, 15:18

Pepsi logo od roku 2008

Pepsi Cola (nebo zkráceně Pepsi) je druh sladkého syceného nealkoholického kolového nápoje, který je celosvětově rozšířen a je největším konkurentem nápoje Coca-Cola. Vyrábí jej společnost PepsiCo. Značka Pepsi vznikla 28. srpna 1898, ale první nápoj byl připraven již roku 1893 lékárníkem Calebem Bradhamem. V dnešní době existuje několik druhů výrobku Pepsi (Pepsi Light, Pepsi Twist, Pepsi MAX, v Americe např. Diet Pepsi Jazz v několika variantách aj.). Dá se též použít jako čistící prostředek na záchod.

Od roku 1898 se logo několikrát výrazně změnilo. Do roku 1961 měla logo okrasně napsané "Pepsi Cola". Od roku 1961 do 2008 se s pár menšími změnami drželo klasické logo Pepsi a v roce 2008 bylo změněno na nové designové zpracování loga

Odkazy

Související články

Externí odkazy