Anatolij Alexejevič Kljosov: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Jik (diskuse | příspěvky)
přesun DNK genealogie do samostatného hesla
Řádek 1: Řádek 1:
{{Infobox - vědec}}
{{Infobox - vědec}}
'''Anatolij Alexejevič Kljosov''' ({{Vjazyce2|ru|''Анатолий Алексеевич Клёсов''}}; * [[20. listopad]]u [[1946]], [[Čerňachovsk]], [[Kaliningradská oblast]], SSSR) je sovětský a americký biochemik, specialista v oblasti polymerních kompozitních materiálů, biomedicíny a enzymatické katalýzy. Je zakladatelem DNK-genealogie, kterou řada dalších vědců považuje za pavědu.
'''Anatolij Alexejevič Kljosov''' ({{Vjazyce2|ru|''Анатолий Алексеевич Клёсов''}}; * [[20. listopad]]u [[1946]], [[Čerňachovsk]], [[Kaliningradská oblast]], SSSR) je sovětský a americký biochemik, specialista v oblasti polymerních kompozitních materiálů, biomedicíny a enzymatické katalýzy. Je zakladatelem [[DNK-genealogie]], kterou řada dalších vědců považuje za pavědu.

DNK-genealogie (molekulární dějepis) je věda studující kumulování mutací v DNK. Jeho zjištění o migraci lidstva jsou v přímém protikladu s většinovým názorem, že současný člověk pochází z Afriky. Podle jeho zjištění se současný bílý člověk vyvinul na Sibiři a rychle rostoucí populace přibližně před 24000 lety se postupně rozešla do celého světa.


{{DEFAULTSORT:Kljosov, Anatolij Alexejevič}}
{{DEFAULTSORT:Kljosov, Anatolij Alexejevič}}

Verze z 16. 7. 2018, 12:54

Anatolij Alexejevič Kljosov
Narození20. listopadu 1946 (77 let)
Čerňachovsk
Alma materMSU Faculty of Chemistry
Lomonosovova univerzita
PracovištěLomonosovova univerzita
Oborybiochemie, polymer, kompozitní materiál, DNA, genetická genealogie a populační genetika
OceněníStátní cena SSSR
Cena leninského komsomolu
Zlatá medaile Výstavy úspěchů národního hospodářství
Webwww.anatole-klyosov.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Anatolij Alexejevič Kljosov (rusky Анатолий Алексеевич Клёсов; * 20. listopadu 1946, Čerňachovsk, Kaliningradská oblast, SSSR) je sovětský a americký biochemik, specialista v oblasti polymerních kompozitních materiálů, biomedicíny a enzymatické katalýzy. Je zakladatelem DNK-genealogie, kterou řada dalších vědců považuje za pavědu.