Manuel Rivera-Ortiz: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: {{Infobox - osoba}} '''Manuel Rivera-Ortiz''' (23. prosince 1968 Guayama) je americký fotograf portorikánského původu. Proslul především svými dokumentárn…
 
→‎Odkazy: {{Portály|Fotografie}} atd...
Řádek 1: Řádek 1:
{{Infobox - osoba}}
{{Infobox - osoba}}
'''Manuel Rivera-Ortiz''' ([[23. prosince]] [[1968]] [[Guayama]]) je americký [[fotograf]] portorikánského původu. Proslul především svými dokumentárními fotografiemi ze zemí třetího světa. Je řazen k tzv. sociální fotografii.
[[Soubor:Manuel Rivera Ortiz Paris Dec 2009 01.jpg|náhled|Manuel Rivera Ortiz, 2009]]
'''Manuel Rivera-Ortiz''' ([[23. prosince]] [[1968]], [[Guayama]]) je americký [[fotograf]] portorikánského původu. Proslul především svými dokumentárními fotografiemi ze zemí třetího světa. Je řazen k tzv. sociální fotografii.


== Život a dílo ==
Vyrůstal ve velmi chudé rodině v Portoriku. Do USA přišel s rodinou v jedenácti letech. Vystudoval žurnalistiku na Nazareth College a Columbia University Graduate School of Journalism. Živil se poté jako novinový fotograf (''Democrat and Chronicle'' aj.), ale roku 2001 šel na volnou nohu, začal cestovat po chudých zemích světa a věnovat se fotografii dokumentární. V roce 2010 založil nadaci pro prodporu nezávislých fotografů ze zemí třetího světa: The Manuel Rivera-Ortiz Foundation for Documentary Photography & Film.


Vyrůstal ve velmi chudé rodině v Portoriku. Do USA přišel s rodinou v jedenácti letech. Vystudoval žurnalistiku na Nazareth College a Columbia University Graduate School of Journalism. Živil se poté jako novinářský fotograf (''Democrat and Chronicle'' aj.), ale roku 2001 šel na volnou nohu, začal cestovat po chudých zemích světa a věnovat se fotografii dokumentární. V roce 2010 založil nadaci pro prodporu nezávislých fotografů ze zemí třetího světa: The Manuel Rivera-Ortiz Foundation for Documentary Photography & Film.
enwiki

== Externí odkazy ==
* [http://mrofoundation.org The Manuel Rivera-Ortiz Foundation for Documentary Photography & Film]
* [http://www.thoughtsonphotography.com/index.php?post_id=507202 Thoughts on Photography with Paul Giguere] Interview with Manuel Rivera-Ortiz, 2009
* [http://www.alexcoghe.com/humanitarian-photography-interview-with-manuel-rivera-ortiz/ Humanitarian Photography. Interview with Manuel Rivera-Ortiz]

{{Portály|Fotografie}}
{{DEFAULTSORT:Rivera-Ortiz, Manuel}}
[[Kategorie:Američtí fotografové]]

Verze z 10. 4. 2018, 14:28

Manuel Rivera-Ortiz
Narození23. prosince 1968 (55 let)
Guayama
Alma materColumbia University Graduate School of Journalism
Nazaretská univerzita
East High School
Povolánífotograf, novinář, malíř a fotoreportér
Webrivera-ortiz.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Manuel Rivera Ortiz, 2009

Manuel Rivera-Ortiz (23. prosince 1968, Guayama) je americký fotograf portorikánského původu. Proslul především svými dokumentárními fotografiemi ze zemí třetího světa. Je řazen k tzv. sociální fotografii.

Život a dílo

Vyrůstal ve velmi chudé rodině v Portoriku. Do USA přišel s rodinou v jedenácti letech. Vystudoval žurnalistiku na Nazareth College a Columbia University Graduate School of Journalism. Živil se poté jako novinářský fotograf (Democrat and Chronicle aj.), ale roku 2001 šel na volnou nohu, začal cestovat po chudých zemích světa a věnovat se fotografii dokumentární. V roce 2010 založil nadaci pro prodporu nezávislých fotografů ze zemí třetího světa: The Manuel Rivera-Ortiz Foundation for Documentary Photography & Film.

Externí odkazy