Armén Antonian: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
mBez shrnutí editace
značky: editace z mobilu editace z mobilního webu
Řádek 37: Řádek 37:
== Odkazy ==
== Odkazy ==
=== Externí odkazy ===
=== Externí odkazy ===
* http://armenantonian.es
* [http://armenantonian.es Oficiální web]
* https://ok.ru/video/42405202616
* [https://ok.ru/video/42405202616 Interview]
* https://www.march.es/musica/publicaciones/buscadormusica/ficha.aspx?p0=4&p5=3919&l=2&keepThis=true&TB_iframe=true&width=700&height=600;
* [https://www.march.es/musica/publicaciones/buscadormusica/ficha.aspx?p0=4&p5=3919&l=2&keepThis=true&TB_iframe=true&width=700&height=600;Fundación Juan March]


{{Portály|Lidé|Hudba}}
{{Portály|Lidé|Hudba}}

Verze z 5. 2. 2018, 02:00

Armén Antonian
Základní informace
Narození1963
Žánryklasická hudba
Povolánívioloncellista
Nástrojevioloncello
Webhttp://armenantonian.es
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Armén Antonian je arménský violoncellista.

Životopis

Absolvoval Jerevanskou hudební školu a konzervatoř "Romanos Melikiana". Získal vysokoškolský titul v Konzervatoři "Komitasa", a to s proslulým violoncellistou a profesorem Geronti Talalyanem, nejprestižnějším učitele hry na violoncello v tehdejším Sovětském svazu a také spolužákem Mstislava Rostropoviče. Má tituly violoncellový sólista, profesor violoncellové hry, klavírní sólista, profesor klavírní hry, orchestrální umělec a profesor orchestrální hry.

V roce 1982 nastoupil do Symfonického orchestru Radiotelevision v Arménii, později jako sólista do arménského filharmonického orchestru, se kterým vystupoval v Evropě i USA. V roli hostujícího sólisty hrál s různými orchestry Baltských států. V letech 1987 až 1992 pracoval na konzervatoři v Jerevanu, a současně vystupoval v nejvýznamnějších městech bývalého Sovětského svazu jako sólista a také s Ensemble de virtuosos violonchelistas.

V roce 1998 působil v Evropském parlamentu na setkání Arménského fóra, jehož cílem bylo propagovat historii a kulturu Arménie v Evropě.

Od svého příjezdu do Španělska v roce 1993 (od roku 1994 žije v Madridu) se zúčastnil mnoha festivalů, jako je Clásicos de Verano v Madridu nebo Caprichos Musicales de Comillas v Kantábrii, kde si zahrál s houslistou Arou Malikianem a violoncellistou Sergueiem Mesropianem. Jako sólista vystupoval po celém Španělsku. V poslední době hraje hlavně dueta pro violoncello a klavír, konkrétněji např. na benefičním koncertu Voces para la Paz nebo na festivalu Festival de Música de Titulcia (obojí v Madridu). Mimo jiné se snaží propagovat arménskou hudbu, některou nahrál s Radio Nacional de España.

Violoncello

Své violoncello mu věnoval ruský violoncellista Alexandr Vajnrot v roce 1987. Poslal mu ho poštou do Jerevanu, kde Antonian aktuálně pobýval.

Ocenění

  • Mimořádná cena sólisty, Jerevanská státní konzervatoř
  • Cena pro nejlepšího interpreta (violoncello), Concierto de conmemoración de la fundación de la ciudad de Kiev (koncert v Kyjevě)
  • Cena pro nejlepšího interpreta (violoncello), Encuentros de amistad de las Repúblicas Soviéticas

Diskografie

Mezi jeho známější nahrávky patří Requiem od Davida Poppera, Adagio od Antonia Vivaldiho, Labuť od Camille Saint-Saënse nebo Šavlový tanec od Arama Chačaturjana.

Odkazy

Externí odkazy