Luis Rey: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
mBez shrnutí editace
Řádek 10: Řádek 10:
* [http://www.luisrey.ndtilda.co.uk/ Reyova osobní webová stránka] {{en}}
* [http://www.luisrey.ndtilda.co.uk/ Reyova osobní webová stránka] {{en}}
* [http://luisvrey.wordpress.com/ Reyův blog] {{en}}
* [http://luisvrey.wordpress.com/ Reyův blog] {{en}}
* [http://dinosaurusblog.com/2011/11/16/911073-seznamte-se-luis-rey/ Informace o L. Reyovi na webu DinosaurusBlog] {{cs}}
* [http://dinosaurusblog.com/2011/11/16/911073-seznamte-se-luis-rey/ Informace o L. Reyovi na webu ''DinosaurusBlog''] {{cs}}


{{Autoritní data}}
{{Autoritní data}}

Verze z 24. 1. 2018, 15:58

Luis Rey
Narození1955 (68–69 let)
Alma materMexická národní autonomní univerzita
Povolánímalíř a ilustrátor
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Luis V. Rey (nar. 1955) je španělsko-mexický umělec a ilustrátor, v současnosti známý především svými obrazy s tematikou rekonstrukce pravěku (zejména pak dinosaurů). V roce 1977 vystudoval na San Carlos Academy (UNAM). Spolupracuje s mnohými světovými paleontology, například Robertem Bakkerem a Thomasem Holtzem (jejichž knihy s tematikou dinosaurů ilustruje; např. titul Dinosaurs: The Most Complete, Up-to-Date Encyclopedia for Dinosaur Lovers of All Ages, z českých knih pak například titulní stranu knihy Po stopách dinosaurů atd.).

Význam

V současnosti je Rey aktivním členem SVP ("Společnosti vertebrátní paleontologie") a britské Dinosaur Society ("Dinosauří společnosti"). Dlouhodobě žije a tvoří v Londýně (Velká Británie).

Rey je známý ilustrováním zhruba 40 knih o dinosaurech, ale také politickými nebo satirickými skicami či ilustracemi ke sci-fi a fantasy literatuře. Podílel se také na tvorbě výstav v mnoha světových muzeích a je považován za jednoho z prvních velkých zastánců dnes již potvrzených úvah o opeřených dinosaurech.

Externí odkazy