Eurotrip: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Ugly Americans = Nahrazení Ošklivý američani na vhodnější "Špatní". Ugly opravdu znamená ošklivý, ale v tomto významu je spíše využito jako synonymum ke slovu Bad.
značky: editace z Vizuálního editoru editace z mobilu editace z mobilního webu
edit2: Nebo spíš Zlobivý američané. Je méně přesný, ale pro češtinu víc přirozený.
značky: editace z Vizuálního editoru editace z mobilu editace z mobilního webu
Řádek 38: Řádek 38:


== Zajímavosti ==
== Zajímavosti ==
* Film se měl původně jmenovat ''Ugly Americans'' (Špatní Američané), ale poté, co práva na něj zakoupila společnost [[Montesino Pictures]], došlo ke změně názvu, neboť společnost doufala v přilákání fanoušků filmu [[Road Trip]].
* Film se měl původně jmenovat ''Ugly Americans'' (Zlobivý Američané), ale poté, co práva na něj zakoupila společnost [[Montesino Pictures]], došlo ke změně názvu, neboť společnost doufala v přilákání fanoušků filmu [[Road Trip]].
* Skupina, která na večírku hraje píseň [[Scotty Doesn´t Know]], se jmenuje [[Lustra]] a její členové jsou autory zmíněné písně.
* Skupina, která na večírku hraje píseň [[Scotty Doesn´t Know]], se jmenuje [[Lustra]] a její členové jsou autory zmíněné písně.
* V menších rolích se ve filmu mihli např. [[David Hasselhoff]], [[Matt Damon]], [[Lucy Lawless]] a [[Jeffrey Tambor]].
* V menších rolích se ve filmu mihli např. [[David Hasselhoff]], [[Matt Damon]], [[Lucy Lawless]] a [[Jeffrey Tambor]].

Verze z 3. 12. 2017, 05:45

Eurotrip
Původní názevEuroTrip
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka90 min.
ŽánrKomedie
ScénářAlec Berg
David Mandel
Jeff Schaffer
RežieJeff Schaffer
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleScott Mechlowicz
Jacob Pitts
Michelle Trachtenberg
Travis Wester
Jessica Böhrs
Petr Jákl
ProdukceAlec Berg
Daniel Goldberg
David Mandel
Jackie Marcus
HudbaJames Venable
KameraDavid Eggby
StřihRoger Bondelli
Výroba a distribuce
Premiéra20. února 2004
Produkční společnostThe Montecito Picture Company
DistribuceDreamWorks
Rozpočet25 milionů dolarů
Eurotrip na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Eurotrip je americká filmová komedie z roku 2004 o skupině mladých Američanů a jejich dobrodružství při cestě Evropou za dopisovou kamarádkou (pen-friend) jednoho z nich.

Děj

Šablona:Spoiler Za Scottem chtěla přijet do Ameriky jeho emailová přítelkyně Mieke. Do té doby žil Scott v přesvědčení, že Mieke je německé mužské jméno (jako anglické Mike). Jeho přítel Cooper ho přesvědčí, že Mieke v něm vidí potenciálního homosexuálního přítele. To Scotta vyděsí a proto "Miekeovi" napíše, že se s ním nechce setkat. Když ale zjistí, že Mieke je přitažlivá dívka, která by navíc mohla být "ta pravá", vydává se s Cooperem za ní do Berlína. S nimi jedou ještě sourozenci Jenny a Jamie, kteří chtěli jet do Evropy původně sami. Během své evropské cesty se setkají se skupinou anglických hooligans, projedou Paříží, zamíří do erotického Amsterdamu, zabloudí také do Bratislavy, kam je doveze Berlín nesnášející a opilý řidič a udělají skandál ve Vatikánu, kde způsobí pozdvižení tím, že si celý svět začne myslet, že zemřel papež. Šablona:Endspoiler

Film byl natáčen v české koprodukci. Řada scén se odehrává přímo v Praze. Ta zde např. znázorňuje Bratislavu, scény z Paříže byly natočeny před Rudolfinem, scéna z Amsterodamu, kde hlavní aktéři stojí na mostě, se natáčela na Kampě pod Karlovým mostem a interiéry vatikánské baziliky najdeme v Národním muzeu. Jako škola v úvodu filmu posloužila International School of Prague v Nebušicích. Stejně tak scény z pařížského nádraží, resp. římského letiště pochází z pražského Hlavního nádraží, resp. letiště v Ruzyni.

Čeští herci

Zajímavosti

Externí odkazy