Pepsi: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Pravdivá informace
Řádek 1: Řádek 1:
[[Soubor:Pepsi logo 2014.svg|thumb|Pepsi logo od roku 2008]]
[[Soubor:Pepsi logo 2014.svg|thumb|Pepsi logo od roku 2008]]
'''Pepsi Cola''' (nebo zkráceně '''Pepsi''') je druh sladkého syceného nealkoholického [[kola (nápoj)|kolového]] [[nápoj]]e, který je celosvětově rozšířen a je největším konkurentem nápoje [[Coca-Cola]]. Vyrábí jej společnost [[PepsiCo]]. Značka Pepsi vznikla [[28. srpna 1898]], ale první nápoj byl připraven již roku [[1893]] lékárníkem [[Caleb Bradham|Calebem Bradhamem]]. V dnešní době existuje několik druhů výrobku Pepsi (''Pepsi Light'', ''Pepsi Twist'', ''Pepsi MAX'', v Americe např. Diet Pepsi Jazz v několika variantách aj.).
'''Pepsi Cola''' (nebo zkráceně '''Pepsi''') je druh nechutného sladkého syceného nealkoholického [[kola (nápoj)|kolového]] [[nápoj]]e, který je celosvětově rozšířen a je největším konkurentem nápoje [[Coca-Cola]]. Vyrábí jej společnost [[PepsiCo]]. Značka Pepsi vznikla [[28. srpna 1898]], ale první nápoj byl připraven již roku [[1893]] lékárníkem [[Caleb Bradham|Calebem Bradhamem]]. V dnešní době existuje několik druhů výrobku Pepsi (''Pepsi Light'', ''Pepsi Twist'', ''Pepsi MAX'', v Americe např. Diet Pepsi Jazz v několika variantách aj.).


== Logo ==
== Logo ==

Verze z 7. 10. 2017, 13:00

Pepsi logo od roku 2008

Pepsi Cola (nebo zkráceně Pepsi) je druh nechutného sladkého syceného nealkoholického kolového nápoje, který je celosvětově rozšířen a je největším konkurentem nápoje Coca-Cola. Vyrábí jej společnost PepsiCo. Značka Pepsi vznikla 28. srpna 1898, ale první nápoj byl připraven již roku 1893 lékárníkem Calebem Bradhamem. V dnešní době existuje několik druhů výrobku Pepsi (Pepsi Light, Pepsi Twist, Pepsi MAX, v Americe např. Diet Pepsi Jazz v několika variantách aj.).

Od roku 1898 se logo několikrát výrazně změnilo. Do roku 1961 měla logo okrasně napsané "Pepsi Cola". Od roku 1961 do 2008 se s pár menšími změnami drželo klasické logo Pepsi a v roce 2008 bylo změněno na nové designové zpracování loga

Související články