Putování s dinosaury: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 10: Řádek 10:


== Film ==
== Film ==
Společnosti [[20th Century Fox]] a [[BBC Earth]] uvedly 14. prosince [[2013]] na Mezinárodním filmovém festivalu v [[Dubaj]]i [[Putování s dinosaury (film)|animovaný film stejného názvu]] sledující život [[Pachyrhinosaurus|Pachyrhinosaurů]] v období [[Křída|Křídy]] před 70 miliony let. Spíše než dokumentární je však film spíše dobrodružný a rodinný, původní tvůrci série se na něm nepodíleli.
Společnosti [[20th Century Fox]] a [[BBC Earth]] uvedly 14. prosince [[2013]] na Mezinárodním filmovém festivalu v [[Dubaj]]i [[Putování s dinosaury (film)|animovaný film stejného názvu]] sledující život [[Pachyrhinosaurus|pachyrhinosaurů]] v období pozdní [[Křída|křídy]] před 70 miliony let. Spíše než dokumentární je však film spíše dobrodružný a rodinný, původní tvůrci série se na něm nepodíleli.


== Dinosauři ==
== Dinosauři ==

Verze z 4. 9. 2017, 14:54

Putování s dinosaury
Žánrtelevizní dokument
RežieTim Haines
Země původuSpojené královstvíSpojené království Spojené království
Jazykangličtina
Počet řad1
Počet dílů6
Obvyklá délka30 min
Produkce a štáb
HudbaBen Bartlett
DistributorBBC Worldwide
Premiérové vysílání
StaniceBBC
Formát obrazu16 : 9
Vysíláno4. října 1999 8. listopadu 1999
Putování s dinosaury na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Putování s dinosaury (v anglickém originále Walking with Dinosaurs ) je šestidílný pseudo-dokumentární cyklus o životě dinosaurů v koprodukci BBC.

Za pomocí počítačových efektů zde animátoři vytvořili svět druhohorních plazů v interakci s reálným prostředím. Série byla poprvé v televizním vysílání uvedena roku 1999 a ihned překonala všechny rekordy ve sledovanosti ve Velké Británii i jinde. Ztvárnění dinosaurů je zde natolik realistické, že umožňuje získat dojem opravdové procházky světem pravěku. Na dokumentu se podílelo mnoho vědců, především paleontologů. Velmi úspěšná série má několik již uvedených pokračování: Putování s pravěkými zvířaty - Walking with Beasts, Putování s pravěkými lidmi - Walking with Cavemen, a nejnověji také Putování s příšerami (v Česku vyšlo na DVD roku 2008 pod českým názvem Putování s pravěkými monstry - život před dinosaury) - Walking with monsters. Kromě těchto sérií bylo natočeno také několik speciálů: Balada o Allosaurovi - The Ballad Of Big Al, Monstra pravěkých oceánů - Sea Monsters, a Gigantičtí ještěři - Chased by Dinosaurs. Všechny speciály i série byly rovněž vydány na DVD.

Jedním z hlavních vědeckých poradců při tvorbě seriálu byl také uznávaný americký paleontolog Thomas Holtz a jeho britský kolega Michael J. Benton.

Představení

V rámci produkce BBC byla již roku 2007 vytvořena také putovní show s velkými animatronickými modely dinosaurů Walking With Dinosaurs: The Arena Spectacular, která se českému publiku představila v pražské O2 Aréně ve dnech 17.-21. února 2010.[1]

Film

Společnosti 20th Century Fox a BBC Earth uvedly 14. prosince 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Dubaji animovaný film stejného názvu sledující život pachyrhinosaurů v období pozdní křídy před 70 miliony let. Spíše než dokumentární je však film spíše dobrodružný a rodinný, původní tvůrci série se na něm nepodíleli.

Dinosauři

Vedlejší tvorové - mořská monstra, savcovití plazi a pterosauři

Seznam dílů

  • Nová krev
  • Čas titánů
  • Kruté moře
  • Giganti oblohy
  • Duchové polárního lesa
  • Zánik dynastie

Reference

Externí odkazy