Mace Windu: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Vyprázdnění stránky
m Editace uživatele „88.103.145.212“ vrácena do předchozího stavu, jehož autorem je „JAnDbot“.
Řádek 1: Řádek 1:
'''Mace Windu''' (72 [[BBY]] - 19 [[BBY]]) je fiktivní postava ze [[Star Wars]], představený řádu [[Jedi]], kde je jeho největším poradcem [[Yoda|Mistr Yoda]]. Díky tomu také může nosit světelný meč s fialovou čepelí (jaký mívá většina představených řádu). Sídlí na [[Coruscant]]u, ale jen málokdy odtud odjíždí do akce. Je zřejmě nejlepším současným rytířem Jedi (viz souboj s [[Darth Sidious]]em) a ovládá starobylou jedijsko-sithskou techniku Vaapad.

{{Spoiler}}

Mace Windu byl už od [[Epizoda I.|Epizody I.]] podezřívavý k [[Darth Vader|Anakinu Skywalkerovi]], ve kterém cítil velkou [[Síla (Star Wars)|Sílu]]. Nakonec, když se vydal zatknout Darth Sidiouse, Anakin ho zradil a usekl mu ruku. Darth Sidious do něj poté spustil blesky a zabil ho.

== Výskyt ==

''Epizoda I.'' – Mace Windu zde pouze předsedá radě Jediů a řeší s nimi různé problémy

''Epizoda II.'' – Windu se vydává zatknout [[Hrabě Dooku|Hraběte Dooku]], který však uprchne. Následovně Windu usekne hlavu námezdnímu lovci jménem [[Jango Fett]].

''Epizoda III.'' – Windu nedůvěřuje ani Anakinovi ani kancléři [[Darth Sidious|Palpatinovi]]. Nejdříve ale pověří Anakina, aby kancléře špehoval. Ten mu brzy donese, že Palpatine je ve skutečnosti [[Darth Sidious]] a tak se ho vypraví zatknout. Ve vzájemném souboji Windu zvítězí, avšak zradí ho Anakin a dopomůže Sidiousovi k vítězství.

''Štěpný bod'' – Mace Windu vysílá svou padawanku Depu Billabu na planetu Haruun Kal, aby vycvičila místní obyvatele k boji proti separatistům. Depa však záhadně zmizí a jediný, kdo ji dokáže najít, je právě Mace Windu…

{{Star Wars pahýl}}

[[Kategorie:Filmové postavy|Windu, Mace]]
[[Kategorie:Jediové|Windu, Mace]]
[[Kategorie:Fiktivní generálové|Windu, Mace]]

[[ca:Mace Windu]]
[[da:Mace Windu]]
[[de:Figuren aus Star Wars#Mace_Windu]]
[[en:Mace Windu]]
[[eo:Mejce Vindu]]
[[es:Mace Windu]]
[[fi:Mace Windu]]
[[fr:Mace Windu]]
[[he:מייס וינדו]]
[[hu:Mace Windu]]
[[io:Mace Windu]]
[[it:Mace Windu]]
[[ja:メイス・ウィンドゥ]]
[[nl:Mace Windu]]
[[no:Mace Windu]]
[[pl:Mace Windu]]
[[pt:Mace Windu]]
[[ru:Мейс Винду]]
[[sv:Mace Windu]]
[[th:เมซ วินดู]]
[[tr:Mace Windu]]

Verze z 21. 5. 2007, 18:45

Mace Windu (72 BBY - 19 BBY) je fiktivní postava ze Star Wars, představený řádu Jedi, kde je jeho největším poradcem Mistr Yoda. Díky tomu také může nosit světelný meč s fialovou čepelí (jaký mívá většina představených řádu). Sídlí na Coruscantu, ale jen málokdy odtud odjíždí do akce. Je zřejmě nejlepším současným rytířem Jedi (viz souboj s Darth Sidiousem) a ovládá starobylou jedijsko-sithskou techniku Vaapad.

Šablona:Spoiler

Mace Windu byl už od Epizody I. podezřívavý k Anakinu Skywalkerovi, ve kterém cítil velkou Sílu. Nakonec, když se vydal zatknout Darth Sidiouse, Anakin ho zradil a usekl mu ruku. Darth Sidious do něj poté spustil blesky a zabil ho.

Výskyt

Epizoda I. – Mace Windu zde pouze předsedá radě Jediů a řeší s nimi různé problémy

Epizoda II. – Windu se vydává zatknout Hraběte Dooku, který však uprchne. Následovně Windu usekne hlavu námezdnímu lovci jménem Jango Fett.

Epizoda III. – Windu nedůvěřuje ani Anakinovi ani kancléři Palpatinovi. Nejdříve ale pověří Anakina, aby kancléře špehoval. Ten mu brzy donese, že Palpatine je ve skutečnosti Darth Sidious a tak se ho vypraví zatknout. Ve vzájemném souboji Windu zvítězí, avšak zradí ho Anakin a dopomůže Sidiousovi k vítězství.

Štěpný bod – Mace Windu vysílá svou padawanku Depu Billabu na planetu Haruun Kal, aby vycvičila místní obyvatele k boji proti separatistům. Depa však záhadně zmizí a jediný, kdo ji dokáže najít, je právě Mace Windu…

Šablona:Star Wars pahýl