Diskuse s wikipedistou:Hořčík: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele EGalvez (WMF) v tématu „Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey
Smazaný obsah Přidaný obsah
značka: doručení hromadné zprávy
značka: doručení hromadné zprávy
Řádek 44: Řádek 44:
Thank you!
Thank you!
--[[:m:User:EGalvez (WMF)|EGalvez (WMF)]] ([[:m:User talk:EGalvez (WMF)|talk]]) 13. 1. 2017, 22:10 (CET)
--[[:m:User:EGalvez (WMF)|EGalvez (WMF)]] ([[:m:User talk:EGalvez (WMF)|talk]]) 13. 1. 2017, 22:10 (CET)
</div>
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:EGalvez (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Community_Engagement_Insights/MassMessages/Lists/2016/14-AECE&oldid=16205360 -->

== Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey ==

(''Sorry to write in English'')

<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="en" dir="ltr">
Hello! This is a final reminder that the Wikimedia Foundation survey will close on '''28 February, 2017 (23:59 UTC)'''. The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes. '''[https://wikimedia.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6mTVlPf6O06r3mt&Aud=AE&Src=14AECE Take the survey now.]'''

If you already took the survey - thank you! We won't bother you again.

'''About this survey:''' You can find more information about [[m:Community_Engagement_Insights/About_CE_Insights|this project here]] or you can read the [[m:Community_Engagement_Insights/Frequently_asked_questions|frequently asked questions]]. This survey is hosted by a third-party service and governed by this [[:foundation:Community_Engagement_Insights_2016_Survey_Privacy_Statement|privacy statement]]. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email through EmailUser function to [[:m:Special:EmailUser/EGalvez_(WMF)| User:EGalvez (WMF)]]. '''About the Wikimedia Foundation:''' The [[:wmf:Home|Wikimedia Foundation]] supports you by working on the software and technology to keep the sites fast, secure, and accessible, as well as supports Wikimedia programs and initiatives to expand access and support free knowledge globally. Thank you! --[[:m:User:EGalvez (WMF)|EGalvez (WMF)]] ([[:m:User talk:EGalvez (WMF)|talk]]) 23. 2. 2017, 09:01 (CET)

</div>
</div>
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:EGalvez (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Community_Engagement_Insights/MassMessages/Lists/2016/14-AECE&oldid=16205360 -->
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:EGalvez (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Community_Engagement_Insights/MassMessages/Lists/2016/14-AECE&oldid=16205360 -->

Verze z 23. 2. 2017, 09:01

S pozdravem ♥ K123456  31. 8. 2013, 12:41 (UTC)

Flagicony

Byl bych Vám napříště vděčný, kdybyste nevandalizoval hesla v našem projektu vkládáním vlajčiček--NoJin (diskuse) 7. 11. 2013, 20:48 (UTC)

Opatrně, kolego, neútočte na druhého, prosím. Žádná úprava Wikipedie prováděná s dobrým úmyslem není vandalismem. Mimochodem, neupřesnil jste, která kolegova editace je pro Vás problematická, ale jestli jde o tohle, tak toto doplnění chybějících wikiformalit je to naprosto v pořádku. Doporučuji ke čtení WP:VAN (abyste věděl, co na WP nazýváme vandalismem), WP:VaS (abyste věděl, proč byla kolegova editace přínosem) a WP:PDV (abyste věděl, jak pro příště vhodněji zareagovat, pokud se Vám něco nebude líbit). S pozdravem --Mario7 (diskuse) 7. 11. 2013, 21:10 (UTC)
Nemohu s tím nic dělat. Zbytečné používání vlajek je mi z duše protivné, ať se jedná o sportovní fanoušky nebo Wikipedii. Stejně tak mi připadá chybné a zbytečné uvádět u anglických názvů měst ještě další údaj Spojené království. Wikipedie je snad encyklopedie pro normální dospělé lidi, není to dětský obrázkový slabikář. Nevím kdo tento úzus zavedl a zda prošel nějakou diskusí nebo je to jen zábava lidí, co nemají nic lepšího na práci.--NoJin (diskuse) 7. 11. 2013, 23:40 (UTC)
Používání ikonek a vlaječek je téma, které tradičně rozděluje wikipedisty, nicméně přenášet tento spor do diskuse se začínajícím editorem není vhodné a způsobem, jakým to bylo provedeno zde, je to vysloveně nežádoucí. Podle mě by byla škoda, kdybychom odradili kolegu od editování Wikipedie kvůli nějakým vlaječkám v infoboxu, které část wikipedistů odmítá a další část je, naopak, vítá. Jinak nic ve zlém a všechno dobré přeje --Mario7 (diskuse) 8. 11. 2013, 02:04 (UTC)
Pár týdnů jsem tu nebyl, a hned je tu diskuse o vlaječkách (což je podle mne jen detail). Já se řídil příklady u šablon Infobox - umělec a obecnější - osoba, kde vlaječky jsou a v diskusi k šabloně je nikdo nezpochybňuje. Nesdílím však názor, že z anglického názvu města každý „normální dospělý“ pozná, že je ve Spojeném království, ba naopak (viz en:Wakefield (disambiguation) či Perth (rozcestník)), anglicky se mluví leckde. Pravdaže, Barbara Hepworth byla anglická sochařka a uvedená anglická hrabství ukazují na UK, ale hodně lidí si stále plete UK s Anglií či Velkou Británií, natož aby znali tamní hrabství, takže uvedení státu není „zbytečné“. (Jinak Mario7 napsal vše ostatní.) Zdraví Hořčík 25. 11. 2013, 10:51 (UTC)
Používám infobox Umělec v celém našem WikiProjektu Knihovna umění abych sjednotil vzhled hesel. Budu Vám zavázán, když se napříště zdržíte Vašich zbytečných editací, které nijak nepřispívají kvalitě článků (zejména vkládání vlajčiček).--NoJin (diskuse) 25. 12. 2013, 15:51 (UTC)
Wikiprojekty nejsou nadřazeny obecným pravidlům, možnostem a zvyklostem a i když můžou k jednotnému vzhledu zapojených článků přispět, nemůžou zavádět „svůj“ jednotný vzhled hesel způsobem, který odporuje jednotnému vzhledu hesel napříč Wikipedii (můžou jej pouze vhodným způsobem upřesnit). Prosím, určitě nedělejte podobné editace, otázka vlaječek se už několikrát diskutovala pod lípou a nedospělo se ke konsenzu ohledně jejích odstranění z článků. Díky za pochopení. --Mario7 (diskuse) 25. 12. 2013, 16:14 (UTC)
@NoJin: Ačkoli jsem již napsal, čím jsem se při svých editacích řídil a že osobně vlaječky považuji za detail, zdá se, že vy je za detail nepovažujete a jste proti nim. Budiž, váš názor vám neberu, ale WP je kolektivní dílo, viz Wikipedie:Vlastnění článků. Jistě máte na obsahu vámi založených článků hlavní zásluhu, kterou oceňuji, ale dovolím si mírně se ohradit proti tomu, že mé editace (nejspíš tyto: Reg Butler & Barbara Hepworth z 7.11.2013) označujete za „zbytečné“ – opravil (resp. standardizoval) jsem formátování, typografii apod. (a do obsahu nezasáhl). Nějaký čas jsem tomu věnoval, stejně jako vy zakládání článků z vašeho oboru (klobouk dolů). Nicméně nejsem jediný, kdo u nějakých vámi založených článků (několik jsem jich prošel) provedl podobné formální editace, které dle mého názoru přispěly ke zkvalitnění článků, co se týče jejich vzhledu či kategorizace (zde nemluvím o nepodstatných marginálních vlaječkách, o nichž už opravdu nemám chuť polemizovat). – Děkuji kolegovi Mario7 za věcné příspěvky – až teď jsem si všiml, že v jeho diskusi zde píšete o „vlajčičkových vandalech“, hmm, byl bych pro vstřícnější tón, viz Wikipedie:Předpokládejte dobrou vůli, já ji předpokládám i u vás… Každopádně přeji hodně zdaru v zakládání nových článků. Zdraví Hořčík 27. 12. 2013, 12:58 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

(Sorry to write in English)

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.