Père Noël: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m přebírání Commonscat z Wikidat; kosmetické úpravy
m doplnění z anglické wiki
Řádek 1: Řádek 1:
[[Soubor:Joyeux Noel.jpg|náhled|308x308pixelů]]
'''Père Noël''' (česky '''Otec Vánoc''') je francouzskou obdobou [[Santa Claus]]e nebo [[Ježíšek|Ježíška]]. V některých částech [[Francie]] přináší Père Noël dětem na [[Štědrý den]] dárky a hračky, které umístí do velkých bot. Père Noël je dnes v podstatě identický se [[Santa Claus]]em, včetně sobů a toho, že žije na severním pólu.
'''Père Noël''' (česky '''Otec Vánoc''') je francouzskou obdobou [[Santa Claus]]e nebo [[Ježíšek|Ježíška]]. Lidově bývá nazýván Tatíček Noel, anebo Otec Vánoc. V některých částech [[Francie]] přináší Père Noël dětem na [[Štědrý den]] dárky a hračky, které umístí do velkých bot. Père Noël je dnes v podstatě identický se [[Santa Claus]]em, včetně sobů a toho, že žije na severním pólu, či že může nosit červené oblečení.


Kvůli francouzským vlivům v 19. století nosí dárky také v Argentině, Brazílii a Uruguayi pod jménem Papá Noel.
Kvůli francouzským vlivům v 19. století nosí dárky také v Argentině, Brazílii a Uruguayi pod jménem Papá Noel. V Portugalsku je nazýván Pai Natal.


== Jiné postavy přinášející dárky ==
== Jiné postavy přinášející dárky ==

Verze z 13. 12. 2016, 10:22

Père Noël (česky Otec Vánoc) je francouzskou obdobou Santa Clause nebo Ježíška. Lidově bývá nazýván Tatíček Noel, anebo Otec Vánoc. V některých částech Francie přináší Père Noël dětem na Štědrý den dárky a hračky, které umístí do velkých bot. Père Noël je dnes v podstatě identický se Santa Clausem, včetně sobů a toho, že žije na severním pólu, či že může nosit červené oblečení.

Kvůli francouzským vlivům v 19. století nosí dárky také v Argentině, Brazílii a Uruguayi pod jménem Papá Noel. V Portugalsku je nazýván Pai Natal.

Jiné postavy přinášející dárky

Externí odkazy