Ordinace v růžové zahradě: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
MatSuBot (diskuse | příspěvky)
m sjednocení infoboxu
Bez shrnutí editace
Řádek 10: Řádek 10:
| námět =
| námět =
| dramaturg =
| dramaturg =
| scénář =
| scénář = Lucie Konečná (2005-2007)
| režie =
| režie =
| umělecký vedoucí =
| umělecký vedoucí =

Verze z 11. 12. 2016, 18:34

Ordinace v růžové zahradě 2
Původní názevOrdinace v růžové zahradě
Žánrylékařské drama
rodinný film
filmové drama
Formáttelevizní seriál
ScénářLucie Konečná (2005-2007)
HrajíLinda Rybová
Roman Zach
Daniela Šinkorová
Ladislav Potměšil
Dana Morávková
Jan Čenský
Zlata Adamovská
Ota Jirák
Sandra Nováková
Radim Fiala
Bára Štěpánová
Markéta Plánková
Petr Rychlý
(ostatní herci)
Skladatel znělkyKamil Peteraj
Miro Žbirka
Úvodní znělka„Někdy stačí dát jen dech“
Země původuČesko
JazykČeština
Počet řad12
Počet dílů195+710 (seznam dílů)
Obvyklá délkacca 60 minut
Produkce a štáb
Vedoucí
produkce
Markéta Borovková
ProducentLenka Hornová
Lokacev Poděbradech
Produkční
společnost
MediaPro Pictures
CET 21
Premiérové vysílání
StaniceTV Nova
Formát obrazu480i (SDTV)
720p (HDTV)
Vysíláno6. září 2005 – dosud
Posloupnost
SouvisejícíDoktoři z Počátků
Oficiální webové stránky
Ordinace v růžové zahradě 2 na ČSFD, Kinoboxu, FDb, SZ a SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ordinace v růžové zahradě (také známá jako Ordinace, Růžovka) je český nekonečný televizní seriál z prostředí kamenické nemocnice. Seriál se vysílá na komerční televizi TV Nova od 6. září 2005, kdy se děj soustředil na soukromou gynekologickou kliniku, následně se od 15. ledna 2008 seriál přejmenoval na nový název Ordinace v růžové zahradě 2, kde se již děj soustředí na kamenickou nemocnici na oddělení chirurgie, gynekologie, pediatrie a plastické chirurgie.

Vysílán je v pravidelném úterním a čtvrtečním slotu od osmi hodin a 20 minut v prime time. Ordinace je nejsledovanějším seriálem v Česku, díly seriálu dříve sledovalo průměrně 2 miliony diváků,[1] v současnosti se sledovanost pohybuje kolem 1,6 milionů diváků.

Historie seriálu

Ordinace se začala vysílat 6. září 2005 na obrazovky vstupovala společně s druhým nekonečným seriálem TV Nova Ulice. Oba seriály se staly hned oblíbenými. Při startu se s Ordinací počítalo jen jako s jednosezónním seriálem o 34 dílech, TV Nova se však v seriálu rozhodla pro velkou úspěšnost pokračovat. Zásahy TV Nova do psaní jednotlivých dílů se ale nelíbilo hlavní scenáristce Lucii Konečné. Ta se rozhodla seriál později opustit.[2]

Seriál se dějově točil od svého začátku kolem soukromé gynekologické kliniky, ve které pracovali doktoři jako MUDr. Gita Petrová (Daniela Šinkorová), MUDr. Aleš Čížek (Ladislav Potměšil), MUDr. Čestmír Mázl (Petr Rychlý) či MUDr. Michal Šebek (Roman Zach), jejichž vedlejší prací byla i kamenická nemocnice. To samé platilo i pro pracující zdravotní sestřičky Kamila Váchová (Linda Rybová), Mirka Kovaříková (Kristýna Kociánová), Vendulka Holovská-Čížková (Veronika Jeníková). Dějem však zamávaly postavy, které jsou příbuznými či rodinnými příslušníky hlavních postav jako Pavel Vácha (David Prachař), Sylva Petrová (Veronika Nová), Ing. arch. Richard Petr (Aleš Procházka), Jakub Mázl (Ladislav Ondřej), Lucie Váchová-Hrušková (Ivana Jirešová) a další postavy.

K soukromé gynekologické klinice se později přidala ještě soukromá pediatrická ordinace, kde se v hlavních rolích objevili např. MUDr. Běla Páleníková-Valšíková (Zlata Adamovská), MUDr. Prokop Hrubý (Ondřej Sokol), MUDr. Jaroslav Ženíšek (Zdeněk Žák) nebo Zuzana Tichá-Pantoflíčková (Veronika Gajerová) a Markéta Vorlová (Jitka Čvančarová). Ke konci roku 2007 se dostávala do čela děje více kamenická nemocnice, hlavně tedy gynekologie, ale později i pediatrie a chirurgie, kde zazářily postavy jako MUDr. Marek Kroupa (David Suchařípa), MUDr. Adam Suk (Josef Pejchal), MUDr. Martina Hermanová (Anna Polívková), MUDr. Tomáš Hruška (Jiří Langmajer), Bobina Tomanová (Miriam Kantorková), Gábina Šímová (Sandra Nováková) atd.

Od ledna roku 2008 se tvůrci rozhodli seriál přejmenovat a k jeho názvu přidali číslo dvě — Ordinace v růžové zahradě 2. V seriálu se změnilo rozpoložení děje. Stále však gynekologie zůstala, ale v pozadí. Do popředí se dostala spíše pediatrie a oddělení chirurgie a plastické chirurgie v kamenické nemocnici. Startem tzv. „dvojky“ odešly některé postavy a tedy i jejich herci, nahrazeny však byly zcela novými postavami. Staré známé postavy se např. do „dvojky“ nedostaly kvůli jejich úmrtí v „jedničce,“ jimiž je např. MUDr. Gita Petrová (Daniela Šinkorová) a MUDr. Aleš Čížek (Ladislav Potměšil), ten seriál opustil krátce po startu jeho pokračování.

Mezi nové postavy patří MUDr. Dalibor Frynta (Jan Šťastný), MUDr. Pavla Barnová (Barbora Munzarová), MUDr. Zdena Tichá-Suchá (Dana Morávková), MUDr. Lukáš Beneš (Pavel Batěk), MUDr. Vladimír Pusenský (Milan Bahúl), MUDr. Magda Mázlová (Markéta Plánková), MUDr. Tereza Benešová (Monika Zoubková), MUDr. Monika Mandlová (Tereza Kostková) MUDr. Oskar Všetečka (Martin Písařík), MUDr. Ota Kovář (Martin Stránský), Doc. MUDr. Eduard Valšík (Petr Štěpánek), MUDr. Petr Hanák (Radim Fiala), MUDr. Šimon Žáček (Saša Rašilov) a mnoho dalších.

Do děje mimo doktorů vstoupily i jiné postavy Radim Novák (Petr Vágner), Filip Vajner (Filip Tomsa), Kateřina Vránová (Jana Stryková), Marek Barna (Martin Holec), Marta Tichá (Vlasta Žehrová), Věra Barnová (Jitka Smutná), Jindřich Valšík (Vlastimil Zavřel) nebo Ing. Jan Haken (Martin Trnavský) atd.

Na podzim 2010 vstoupily další nové postavy, např. nový primář chirurgie MUDr. David Suchý (Jan Čenský), nový ředitel Ing. Viktor Hofman (Jan Kanyza), MUDr. Ota Kovář (Martin Stránský) a nová vrchní sestra Babeta Trefná (Bára Štěpánová). V druhé části sezóny se přidaly MUDr. Darek Vágner (Michal Novotný), jeho sestra MUDr. Lea Vágnerová (Michaela Kuklová). Doplnila je poté nová zdravotní sestra Kateřina Vránová (Jana Stryková) a nový doktor MUDr. Bohdan Švarc (Martin Zounar).

Na podzim 2012 zasáhla děj seriálu smrt jedné z hlavních postav doktora Dalibora Frynty, který podlehl rakovině. Jako náhrada za Fryntu vstoupil do seriálu MUDr. Jáchym Kalina (Lukáš Hejlík). Smrt Frynty nebyla jediná ztráta, v druhé polovině sezóny odešel ze seriálu také MUDr. Ota Kovář, jenž opustil Ordinaci kvůli těžkým životním situacím. Rozhodl se pokračovat jako obvodní lékař v Počátcích, na jehož základě vznikl spin-off Ordinace Doktoři z Počátků.

Příchodem deváté řady se připojil k obsazení MUDr. Rišo Varga (Maroš Kramár). Ordinace v další řadě ovšem znovu zaznamenala ztrátu dlouholeté postavy MUDr. Magdy Mázlové, která podlehla zástavě srdce. V druhé polovině deváté řady se do děje seriálu přidalo oddělení záchranné služby a nastoupily nové postavy, mezi nimiž byli nová doktorka MUDr. Andrea Blechová (Klára Cibulková), MUDr. Tomáš Zajíc (Braňo Holiček) a jeho kamarád Jirka Linhart (Adam Kraus).

Začátkem jubilejní desáté řady se mezi postavy připojili: nová pediatrička MUDr. Marie Pokorná (Dana Batulková), její syn MUDr. Radek Pokorný (Karel Heřmánek ml.), nový záchranářský dispečer Pavel Strnad (Filip Čáp), biologický otec Toníka, adoptovaného syna Davida a Zdeny Suchých, a nová sekretářka, sestřenice Babety Helga Otradovská (Martina Randová).[3] V druhé polovině jubilejní řady převzal nemocnici nový ředitel MUDr. Štěpán Hejduk (Pavel Kikinčuk), který si do Ordinace přivedl také svoji dceru Stelu Seifertovou (Kamila Kikinčuková). Ani desátá řada se neobešla bez ztráty jedné z postav, tentokrát to byla ovšem ztráta nových postav a to Pavla Strnada a doktorky Marie Pokorné. Nadále pak vstoupili do děje Cyril Koliha (Pavel Soukup) a dva noví doktoři MUDr. Bára Nývltová (Bára Jánová) a MUDr. René Seifert (Daniel Bambas).

Při startu jedenácté řady se rozšířil počet sestřiček o Ladu Hrůzovou (Hana Kusnjerová) a Moniku Moravcovou (Zuzka Velichová). Rozšíření se dočkala i rodina Seifertů, kde se nově objevila manželka ředitele Anna (Petra Špindlerová) a tchán ředitele (Jan Kačer).

Od ledna 2016 se do Ordinace po 3 letech vrátil MUDr. Ota Kovář, jenž se rozhodl vrátit z Počátků. Další, kdo se vrátil v lednu 2016 (po 10 letech), je doktor pediatrické ordinace MUDr. Jaroslav Ženíšek (Zdeněk Žák). Dalšími posilami jsou záchranář Zdeněk Zeman (Ondřej Kavan),ze kterého se vyklubal násilník. Nová doktorka MUDr. Marika Lukáčová (Andrea Kerestešová), právnička JUDr. Naďa Růžičková (Lucie Zedníčková), zdravotní sestřička v Růžovce Aloisie Kolomazníková (Jana Boušková) a MUDr. Aisha Nakabugo Kingi (Eliška Boušková).

Odešli ale manželé Suší. Zdena Suchá (Dana Morávková) se po provalené nevěře odstěhovala na Slovensko a David Suchý (Jan Čenský) odjel na půlroku na stáž do Ugandy, do Afriky.

Seriál letos opustila postava Stely Seifertové (Kamila Kikinčuková), která se pohádala se svým manželem Tomášem Zajícem a zemřela na následky těžké autonehody. Po její smrti se celá její rodina odstěhovala z Kamenice (Tomáš s malým narozeným synem Martínkem i s rodiči zesnulé Stely se přestěhovali jinam a stejně tak i René, který si šel taky svou vlastní cestou, odstěhoval se do Prahy za svojí přítelkyní Bárou Nývltovou). Zároveň seriál opustil i doktor Jáchym Kalina (Lukáš Hejlík).

Do seriálu se v září vrátili manželé Zdena a David Suší, společně s nimi přibyla i nová postava, slovenský hokejista Andrej Martynčák (Ján Jackuliak), nový přítel Zdeny. Zároveň do nemocnice nastoupily 4 nové posily. Nová doktorka Alena Rytířová (Michaela Badinková) do které se zamiloval Čestmír Mázl, nový zdravotní bratr Vilém Brouček (Roman Štabrňák), který se skamarádil s Darkem a Lucií. Nový mladý doktor Adam (Libor Stach) a ještě jeden nový doktor Leoš Mára (Robert Jaskow).

Obsazení

Podrobnější informace naleznete v článku Seznam postav seriálu Ordinace v růžové zahradě.
Postava Obsazení Řady Poznámky
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Lékaři a záchranáři
MUDr. Čestmír Mázl Petr Rychlý
MUDr. Běla Valšíková Zlata Adamovská
MUDr. Petr Hanák Radim Fiala
MUDr. Zdena Suchá Dana Morávková
MUDr. Bohdan Švarc Martin Zounar
MUDr. Darek Vágner Michal Novotný
MUDr. David Suchý Jan Čenský
MUDr. Jan Pantoflíček Ota Jirák
MUDr. Jáchym Kalina Lukáš Hejlík
MUDr. Ota Kovář Martin Stránský
MUDr. Andrea Hanáková Klára Cibulková
MUDr. Radek Pokorný Karel Heřmánek, ml.
MUDr. Tomáš Zajíc Braňo Holiček
MUDr. Jaroslav Ženíšek Zdeněk Žák
MUDr. Barbora Nývltová Barbora Jánová
MUDr. Karel Seifert Jan Kačer
MUDr. Štěpán Hejduk Pavel Kikinčuk
MUDr. René Seifert Daniel Bambas
MUDr. Aisha Nakabugo Kingi Eliška Boušková
MUDr. Marika Lukáčová Andrea Kerestešová
MUDr. Alena Rytířová Michaela Badinková
Ing. Viktor Hofman Jan Kanyza
Zdeněk Zeman Ondřej Kavan
MUDr. Gita Petrová Daniela Šinkorová † – 195. díl
MUDr. Aleš Čížek Ladislav Potměšil † – 258. díl
MUDr. Adam Suk Josef Pejchal
MUDr. Tomáš Hruška Jiří Langmajer
MUDr. Prokop Hrubý Ondřej Sokol
MUDr. Marek Kroupa David Suchařípa
MUDr. Vladimír Pusenský Milan Bahúl
MUDr. Michal Šebek Roman Zach
MUDr. Pavla Pusenská Barbora Munzarová
MUDr. Dalibor Frynta Jan Šťastný * † – 361. díl; * – vrátil se ve vzpomínkách
Doc. MUDr. Eduard Valšík Petr Štěpánek
MUDr. Martina Neumannová Anna Polívková
MUDr. Tereza Benešová Monika Zoubková
MUDr. Robert Šambera Petr Konáš † – 194. díl
MUDr. Oskar Všetečka Martin Písařík
MUDr. Magda Mázlová Markéta Plánková † – 456. díl
MUDr. Monika Mandlová Tereza Kostková
MUDr. Vojtěch Kaňka Michal Holán
MUDr. Lea Vágnerová Michaela Kuklová † – 512. díl
MUDr. Richard Varga Maroš Kramár
MUDr. Marie Pokorná Dana Batulková † – 546. díl
MUDr. Lukáš Beneš Pavel Batěk
MUDr. Šimon Žáček Saša Rašilov
Mgr. Roman Kříž Tomáš Krejčíř
Radim Novák Petr Vágner
Pavel Strnad Filip Čáp † – 566. díl
Zdravotní sestry
Kateřina Vránová Jana Stryková
Stela Seifertová Kamila Kikinčuková † – 655. díl
Babeta Hessová Barbora Štěpánková
Tien Ha Thanh Nguyen
Lada Hrůzová Hana Kusnjerová
Monika Moravcová Zuzana Velichová
Aloisie Kolomazníková Jana Boušková
Vilík Brouček Roman Štabrňák
Vendula Čížková Veronika Jeníková
Zuzana Tichá Veronika Gajerová
Gabriela Šímová Sandra Nováková
Markéta Hrubá Jitka Čvančarová
Kamila Váchová Linda Rybová
Alena Veverková Lenka Zahradnická
Eliška Slavíková Miluše Bittnerová
Barbora Barešová Nikol Kouklová
Martina Všetečková Kristýna Nováková
Helena Hradecká Andrea Černá
Ostatní
Lucie Vágnerová Ivana Jirešová
Jakub Mázl Ladislav Ondřej
Ing. Jindřich Valšík Vlastimil Zavřel
Jiří Linhart Adam Kraus
Helga Švarcová Martina Randová
Jolana Lepařová Iva Hüttnerová
Vašek Pokorný Daniel Rchichev
Eliška Pokorná Karina Rchichev
Anna Seifertová Petra Špindlerová
JUDr. Naďa Růžičková Lucie Zedníčková
Simona Šímová Pavla Drtinová
Pavel Vácha David Prachař
Dorka Poláková Lucie Černíková
Luboš Kosmata Alexej Pyško
Barbora Sojková Marie Štěchová
Filip Vajner Filip Tomsa
Leona Hrubá Alena Procházková
Jakub Konrád Ondřej Rychlý
Max Suchý Ben Cristovao
Ing. Jan Haken Martin Trnavský † – 93. díl
Anna Fryntová Anna Stropnická
Lenka Váchová Barbora Petrová
Sylva Petrová Veronika Nová
Brigita Volná Veronika Petrová
Cecílie Valšíková Zdena Herfortová † – 296. díl
Ivan Rudovský Miroslav Dvořák
Jasmína Hanáková Natálie Topinková
Radek Kárský Pavel Kolban
Kateřina Slavíková Michaela Doubravová
Kristýna Hanáková Kristýna Janáčková
Leopold Řeháček Jan Vlasák
Marek Barna Martin Holec
Marta Tichá Vlasta Žehrová
Matěj Povýšil Jan Cina
Martin Jánský Vladimír Kratina
Cyril Koliha Pavel Soukup

Seznam řad

Podrobnější informace naleznete v článku Seznam dílů seriálu Ordinace v růžové zahradě.
Řada Díly Premiéra
První díl Poslední díl
Ordinace v růžové zahradě
1 866. září 200529. června 2006
2 7224. srpna 200627. června 2007
3 3728. srpna 200710. ledna 2008
Ordinace v růžové zahradě 2
3 4415. ledna 200812. června 2008
4 792. září 200825. června 2009
5 8125. srpna 200924. června 2010
6 7224. srpna 201016. června 2011
7 7430. srpna 201121. června 2012
8 7628. srpna 201220. června 2013
9 8027. srpna 201319. června 2014
10 8026. srpna 201418. června 2015
11 8025. srpna 201516. června 2016
12 8030. srpna 201615. června 2017
13 8022. srpna 201714. června 2018
14 8028. srpna 201813. června 2019
15 6227. srpna 20199. dubna 2020
16 5727. srpna 202010. června 2021
Ordinace v růžové zahradě 2 (pouze na VOYO)
17 202. září 202127. ledna 2022
18 263. února 202228. července 2022
19 164. srpna 202217. listopadu 2022
20 2219. ledna 202320. června 2023
21 2426. června 20234. prosince 2023
22 2415. ledna 202424. června 2024

Spin-off

Související informace naleznete také v článku Doktoři z Počátků.

V dubnu 2013 se poprvé začalo mluvit o novém seriálu Doktoři z Počátků, který je současně i spin-off seriálu Ordinace v růžové zahradě. Seriály mezi sebou spojuje postava MUDr. Oty Kováře (Martin Stránský), který si přijel do Počátek udělat atestaci, poté, co jeho dcera byla součástí dopravní nehody, po které zůstala na invalidním vozíku. Kovář v Počátcích však zůstává i nadále.[4] TV Nova nasadila seriál poprvé 25. června 2013 a vysílala ho po celé léto 2013 místo Ordinace, tady v úterý a ve čtvrtek od 20:20 hodin.[5] První díl seriálu sledovalo 2,276 milionů diváků.[6] Po velkém úspěchu se televize rozhodla vrátit seriál i na podzim a věnovala mu nedělní prime time. Od podzimu 2014 se seriál vysílal dvakrát týdně v pondělí a ve středu.[7] Na jaře 2015 se seriál opět vysílal jednou týdně v pondělí. Na podzim 2015 se seriál vysílal ve středu ve 21:30, hned po kulinářské show MasterChef. Poslední 4 díly se odvysílaly na jaře 2016, a to 2 díly za sebou v pondělí 4. ledna a zbylé 2 díly 11. ledna. V posledním díle Ota opustil Počátky, protože jeho přítelkyně Lída ztratila paměť a vrátila se k bývalému manželovi. Ota se pak vrátil do kamenické nemocnice.

Ocenění a nominace

Rok Ocenění Kategorie Nominace Výsledek Ref.
2005 TýTý Herečka Daniela Šinkorová Výhra [8]
Herec Roman Zach Výhra
Ladislav Potměšil Nominace
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě Nominace
Objev roku Ivana Jirešová Výhra
ANNO Pořad roku Ordinace v růžové zahradě Výhra [9]
2006 Ceny Elsa Pořad Ordinace v růžové zahradě Nominace [10][11]
Scénář Lucie Konečná a další Nominace
TýTý Herečka Daniela Šinkorová Výhra [12]
Herec Ladislav Potměšil Nominace
Petr Rychlý Nominace
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě Výhra
ANNO Žena roku Daniela Šinkorová Výhra [13]
Muž roku Petr Rychlý Nominace
Pořad roku Ordinace v růžové zahradě Výhra
2007 TýTý Herečka Zlata Adamovská Nominace [14]
Herec Ladislav Potměšil Nominace
Petr Rychlý Nominace
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě Nominace
ANNO Žena roku Zlata Adamovská Nominace [15]
Pořad roku Ordinace v růžové zahradě Výhra
2008 TýTý Herečka Zlata Adamovská Nominace [16]
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě 2 Výhra
ANNO Žena roku Zlata Adamovská Výhra [17]
Pořad roku Ordinace v růžové zahradě Výhra
2009 TýTý Herečka Zlata Adamovská Nominace [18]
Dana Morávková Nominace
Herec Jan Šťastný Nominace
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě 2 Nominace
2010 TýTý Herec Petr Rychlý Nominace [19]
Herečka Zlata Adamovská Nominace
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě 2 Nominace
2011 TýTý Herečka Zlata Adamovská Nominace [20]
Dana Morávková Nominace
Herec Petr Rychlý Nominace
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě 2 Nominace
2012 TýTý Herečka Zlata Adamovská Nominace [21][22]
Dana Morávková Nominace
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě 2 Nominace
2013 TýTý Herečka Zlata Adamovská Nominace [23][24]
Seriál roku Ordinace v růžové zahradě 2 Nominace
2014 TýTý Herečka Zlata Adamovská Nominace [25]

Reference

  1. DVOŘÁKOVÁ, Denisa. Ordinace v růžové zahradě 2 je nejsledovanějším seriálem současnosti [online]. TopVIP.cz, 20. prosince 2013. Dostupné online. 
  2. EISENHAMMER, Milan. Scenáristka Ordinace seriál opustí, Mázla umřít nenechá [online]. iDnes.cz, 5. října 2007. Dostupné online. 
  3. NOVÉ POSTAVY v ORDINACI: Do Kamenice míří Batulková i Heřmánek ml.! [online]. TV Nova, 30. července 2014. Dostupné online. 
  4. MAV. Nova přes léto nasadí nový seriál Doktoři z Počátků [online]. MediaGuru.cz, 28. května 2013. Dostupné online. 
  5. MAV. Seriál Doktoři z Počátků nahradí přes léto Ordinaci [online]. MediaGuru.cz, 6. června 2013. Dostupné online. 
  6. MAV. Doktoři z Počátků překonali i Ordinaci, získali nad 2 mil. [online]. MediaGuru.cz, 26. června 2013. Dostupné online. 
  7. MAV. Nova dá novou Kriminálku Anděl, Počátky dvakrát týdně [online]. MediaGuru.cz, 28. července 2014. Dostupné online. 
  8. Výsledky TýTý 2005 - Večer návratů [online]. Televize.cz, 2005. Dostupné online. 
  9. IF. Nova ocenila Borhyovou, Zunu a Ordinaci [online]. iDnes.cz, 14. ledna 2006. Dostupné online. 
  10. NOMINACE 2006 [online]. Elsa. Dostupné online. 
  11. VÍTĚZOVÉ 2006 [online]. Elsa. Dostupné online. 
  12. Výsledky TýTý 2006 - Finále bez vítězů [online]. Televize.cz. Dostupné online. 
  13. IF. Nova ocenila Šinkorovou, Mareše a Ordinaci [online]. iDnes.cz, 4. února 2007. Dostupné online. 
  14. TýTý 2007 [online]. Televize.cz. Dostupné online. 
  15. KOT. Diváci Novy ocenili Mareše, Borhyovou i Ordinaci [online]. iDnes.cz, 23. února 2008. Dostupné online. 
  16. Výsledky TýTý 2008 [online]. Dostupné online. 
  17. Výsledky divácké ankety ANNO 2008 [online]. People.cz. Dostupné online. 
  18. TýTý 2009 [online]. 2010. Dostupné online. 
  19. Výsledky 20. ročníku ankety TýTý 2010 [online]. 3. dubna 2010. Dostupné online. 
  20. Výsledky 21. ročníku ankety TýTý 2011 [online]. Dostupné online. 
  21. Výsledky 22. ročníku ankety TýTý 2012! [online]. Dostupné online. 
  22. TýTý 2012 [online]. Česká televize. Dostupné online. 
  23. Výsledky 23. ročníku ankety TýTý 2013 [online]. Televize.cz. Dostupné online. 
  24. Finálové hlasování TýTý 2013 začalo! [online]. Televize.cz. Dostupné online. 
  25. Výsledky 24. ročníku ankety TýTý 2014 [online]. Televize.cz. 

Externí odkazy

TýTý v kategorii seriál roku
Předchůdce:
Četnické humoresky
Ordinace v růžové zahradě
2006
Nástupce:
Ulice
Ulice 2008 Vyprávěj