Velká filmová loupež: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
G3robot (diskuse | příspěvky)
m čfn → kinobox
uvedení správného model vozu fiat
Řádek 29: Řádek 29:
Na filmu pracovali tři příslušníci známého rodu Lipských - hlavním režisérem filmu byl [[Oldřich Lipský]], Oldřichův syn [[Dalibor Lipský]] střihačem a Oldřichův bratr [[Lubomír Lipský]] se zde ukázal ve své populární roli svérázného vrátného [[Hlustvisihák]]a.
Na filmu pracovali tři příslušníci známého rodu Lipských - hlavním režisérem filmu byl [[Oldřich Lipský]], Oldřichův syn [[Dalibor Lipský]] střihačem a Oldřichův bratr [[Lubomír Lipský]] se zde ukázal ve své populární roli svérázného vrátného [[Hlustvisihák]]a.


Na webových stránkách fanoušků značky [[Tatra]], zejména vozů [[Tatra 613]], jsou k vidění oblíbené scény z příjezdu delegací k [[palác U Hybernů|paláci U Hybernů]]. V kontrastu s tím je prezentováno "úsporné barrandovské autíčko" [[Fiat 600]], ve kterém se na výstavu dostavilo odhadem 20 dalších herců.
Na webových stránkách fanoušků značky [[Tatra]], zejména vozů [[Tatra 613]], jsou k vidění oblíbené scény z příjezdu delegací k [[palác U Hybernů|paláci U Hybernů]]. V kontrastu s tím je prezentováno "úsporné barrandovské autíčko" [[Fiat 500]], ve kterém se na výstavu dostavilo odhadem 20 dalších herců.


== Odkazy ==
== Odkazy ==

Verze z 15. 7. 2016, 14:09

Velká filmová loupež
Země původuČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Jazykčesky
Délka77 minut
ŽánrKomedie
ScénářOldřich Lipský
Martin Bezouška
Dušan Kukal
RežieOldřich Lipský
Zdeněk Podskalský
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleOldřich Kaiser
Jiří Lábus
Jaroslav Moučka
HudbaVítězslav Hádl
KameraEmil Sirotek
KostýmyJan Kropáček
StřihDalibor Lipský
Výroba a distribuce
Premiéra1. ledna 1987
DistribuceÚstřední půjčovna filmů
Velká filmová loupež na FPČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Velká filmová loupež je československá filmová komedie, kterou v roce 1986 točil režisér Oldřich Lipský a po jeho náhlé smrti (zemřel 19. 10. 1986 během natáčení) dílo dokončil Zdeněk Podskalský. Prakticky celý děj filmu se odehrává na jednom místě - v Paláci U Hybernů (resp. v jeho těsné blízkosti) na pozadí velké výstavy "Přehlídka 40 let československé znárodněné kinematografie" a vystupuje v něm většina tehdejších populárních československých herců, mnozí z nich "sami za sebe".

Děj

Děj se točí okolo vynálezu superholografu, který umožňuje přesun lidí mezi skutečným a filmovým světem. Vynález se dostane do rukou nic netušících komiků, popřípadě jejich dvojníků - amatérských podvodníčků, a ti všichni se stanou terčem zájmu pětice gangsterů.

Zajímavosti

Na filmu pracovali tři příslušníci známého rodu Lipských - hlavním režisérem filmu byl Oldřich Lipský, Oldřichův syn Dalibor Lipský střihačem a Oldřichův bratr Lubomír Lipský se zde ukázal ve své populární roli svérázného vrátného Hlustvisiháka.

Na webových stránkách fanoušků značky Tatra, zejména vozů Tatra 613, jsou k vidění oblíbené scény z příjezdu delegací k paláci U Hybernů. V kontrastu s tím je prezentováno "úsporné barrandovské autíčko" Fiat 500, ve kterém se na výstavu dostavilo odhadem 20 dalších herců.

Odkazy