VHK ROBE Vsetín: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
značky: možný vandalismus editace z mobilu editace z mobilního webu
Řádek 8: Řádek 8:
| colort = white
| colort = white
| velikost obrázku = 16px
| velikost obrázku = 16px
| text = VHK Vsetín}}
| text = VHK ROBE Vsetín}}
{{Infobox obrázek
{{Infobox obrázek
| obrázek = Vsetín 8007.jpg
| obrázek = Vsetín 8007.jpg
Řádek 92: Řádek 92:
{{Medaile| {{sica}} | [[Rona Cup 2004|2004]]|Vsetínská hokejová}}
{{Medaile| {{sica}} | [[Rona Cup 2004|2004]]|Vsetínská hokejová}}
}}
}}
'''VHK Vsetín''' je [[Morava|moravský]] [[Lední hokej|hokejový]] klub ze [[Vsetín]]a, vykazující pravidelnou činnost od roku [[1938]], který je se šesti tituly nejúspěšnějším celkem samostatné [[Extraliga ledního hokeje|české nejvyšší soutěže]].
'''VHK ROBE Vsetín''' je [[Morava|moravský]] [[Lední hokej|hokejový]] klub ze [[Vsetín]]a, vykazující pravidelnou činnost od roku [[1938]], který je se šesti tituly nejúspěšnějším celkem samostatné [[Extraliga ledního hokeje|české nejvyšší soutěže]].


== Klubové úspěchy ==
== Klubové úspěchy ==

Verze z 4. 7. 2016, 11:30

VHK ROBE Vsetín
Zimní stadion Vsetín

Zimní stadion Vsetín

Založen 1904
Město Vsetín
Soutěž 2. česká hokejová liga
Stadion Na Lapači
Kapacita 5 400 diváků
Předseda klubu Petr Neumann
Jednatel Daniel Tobola
Hlavní trenér Jiří Dopita
Kapitán Daniel Vaněk
Mistr české extraligy 1994/1995
1995/1996
1996/1997
1997/1998
1998/1999
2000/2001


Přehled medailí
Extraliga ledního hokeje
Zlatá medaile 1994/1995 HC Dadák Vsetín
Zlatá medaile 1995/1996 HC Dadák Vsetín
Zlatá medaile 1996/1997 HC Petra Vsetín
Zlatá medaile 1997/1998 HC Petra Vsetín
Zlatá medaile 1998/1999 HC Slovnaft Vsetín
Stříbrná medaile 1999/2000 HC Slovnaft Vsetín
Zlatá medaile 2000/2001 HC Slovnaft Vsetín
1. česká hokejová liga
Zlatá medaile 1993/1994 Zbrojovka Vsetín
Tampere Cup
Bronzová medaile 1996 HC Petra Vsetín
Rona Cup
Zlatá medaile 1997 HC Petra Vsetín
Stříbrná medaile 2002 HC Vsetín
Stříbrná medaile 2004 Vsetínská hokejová

VHK ROBE Vsetín je moravský hokejový klub ze Vsetína, vykazující pravidelnou činnost od roku 1938, který je se šesti tituly nejúspěšnějším celkem samostatné české nejvyšší soutěže.

Klubové úspěchy

Historie

Cesta do nejvyšší soutěže

Organizovaně se ve Vsetíně bruslilo již od roku 1904, kdy vznikly ledový klub a sportovní klub s 11 oddíly různorodého zaměření. Bruslilo se tehdy v zámecké zahradě, kde byl v roce 1935 také zakoupen příslušný pozemek. Po druhé světové válce se tým pohyboval střídavě od okrskové přes krajskou až po divizní soutěž.

Umělá ledová plocha byla na Lapači dobudována po čtyřech letech v roce 1966. Vsetín zahájil spolupráci s tehdejším TJ Gottwaldov a v roce 1969 poprvé postoupil do druhé celostátní soutěže. Vzhledem k častým reorganizacím systému soutěží ovšem klub částečně též kvůli administrativní stránce věci propadl v 70. letech o dva stupně níže do krajského přeboru Severomoravského kraje. V roce 1979 započala i za těchto podmínek stavba krytého stadiónu. Střecha se nad dosavadní ledovou plochou objevila v roce 1982 a práce byly i díky desetitisícům brigádnických hodin dokončeny o dva roky později. Tímto byl dán poslední impuls k definitivnímu vzestupu. V roce 1987 se Vsetín probojoval do II. národní hokejové ligy a o další čtyři roky později se zde již hrála druhá nejvyšší soutěž. I. NHL Vsetín vyhrál v roce 1994 a bez porážky prošel i následnou baráži, čímž si vybojoval právo účasti v nejvyšší soutěži.

Úspěchy v extralize

Vsetín vstoupil do nejvyšší soutěže na podzim 1994 v ročníku, v němž až do ledna probíhala výluka v zámořské NHL. Ani nováček soutěže nezahálel a angažoval Josefa Beránka ml., který se nevrátil do domovského Litvínova, protože z něj kdysi neodešel v dobrém. Vsetín se přesto nejprve pohyboval blízko konce tabulky a nechtěně tak naplňoval prognózy z okolí. Celou druhou čtvrtinu soutěže ovšem prošel Vsetín bez porážky a tato jeho série dohromady čítala 12 zápasů. Se začátkem NHL nahradil Beránka v sestavě nejlepší střelec předchozího ročníku švédské ligy Tomáš Sršeň. Stalo se tak v době, kdy již tým v zádech s brankářem Romanem Čechmánkem stoupal nezadržitelně k nečekaným výšinám. Vsetín se jako nováček umístil po základní části na 1. místě a v play off těžil z prozíravého angažování mistra světa z roku 1985 Antonína Stavjani do obrany, Rostislava Vlacha do útoku a dalších již zkušených hráčů. V play off byla nebývalá senzace dokončena, když se Vsetín probojoval do finále, ve kterém ho čekalo derby se Zlínem, jehož dres dříve oblékalo i mnoho vsetínských hokejistů. Ve čtvrtém finálovém zápase série pomohla rozhodnout o titulu mistra extraligy nezamrzlá kaluž vody, z níž puk nejsnáze vylovil Vlach, který po pouhých 18 sekundách ukončil prodloužení.

Vsetín se svým úspěchem zviditelnil, což usnadňovalo hledání posil. Mezi nejvýraznější patřili od podzimu 1995 obránce Jiří Veber a v útoku jeho jmenovec Jiří Dopita. Ten přišel do mistrovského týmu s vizitkou muže, který pomohl k prvnímu samostatnému extraligovému titulu družstvu Olomouce. Vsetín na sklonku roku čekala účast v PMEZ, která však ve svém finálovém vyústění v Kolíně nad Rýnem v konkurenci finského Jokeritu Helsinkišvédského HV71 Jönköping nedopadla dobře. V domácí soutěži se ovšem celou sezónu mužstvu dařilo držet v popředí a v play off i tentokrát přišlo správné vyvrcholení v podobě úspěšného finále s Litvínovem. Stavjaňa se dočkal v roce 1996 po jedenácti letech svého druhého titulu mistra světa, který si kromě něho z kádru Vsetína přivezli i Dopita, Veber a Čechmánek. Po sezóně odešel hledat novou motivaci k sousedům do Zlína trenér Horst Valášek. V létě 1996 bylo mužstvo posíleno o reprezentanty z obrany (Bedřich Ščerban) i útoku (Oto HaščákTomáš Kapusta) a na druhé straně též o nejlepšího nováčka minulé sezóny Ondřeje Kratěnu z Olomouce. Ještě během podzimu se opět v klubu objevil Beránek. Na evropské scéně se přesto tým tentokrát neprobil ani do závěrečných pohárových bojů. Extraligu Vsetín nicméně opanoval v základní části i v play off, v jehož finále s Vítkovicemi neztratil žádné utkání.

Do následující sezóny se podařilo angažovat i zbývající mladé útočníky, na které byl Kratěna zvyklý, tedy Jana TomajkaMichala Broše. Kromě nich se v útoku zabydloval i původem českobudějovický reprezentant a mistr světa z roku 1996 Radek Bělohlav. Po dvaceti kolech tým ovšem opustil doposud nenahraditelný kapitán Vlach, který odešel do slovenské Skalice. Kapitánské „C“ od té doby nosil Rus Alexej Jaškin, který byl v klubu od počátku jeho úspěšného tažení extraligou. Byl prvním cizincem, kterému se této cti na českém území dostalo. Nespokojení hráči potom způsobili odchod trenéra Jana Neliby, kterého nahradil asistent Zdislav Tabara. Problémy pronikly až do vrcholných řídících a organizačních složek klubu, když byli z krácení daně obviněni prezident se sportovním manažerem. Ani jeden z nich však odsouzen nebyl. Po sportovní stránce se oddílu dařilo ještě lépe než vloni. V Evropské hokejové lize skončil tentokrát na 3. místě, když se mu opět stal osudným rakouský Feldkirch. Na domácí scéně Vsetín zopakoval vítězství v základní části i v play off, kde ve finále nedal žádnou šanci Třinci. Beránek, Dopita a Čechmánek se navíc v únoru stali v Naganu olympijskými vítězi.

V létě 1998 Vsetín opět posílil, když přivítal do kádru další mistry světa a olympijské vítěze původem kladenské Pavla PateruMartina Procházku. Tým z dlouhodoběji zde působících hráčů opustili Rus Andrej Galkin, Kapusta, Beránek a především s kariérou se loučící obránce Stavjaňa. Kapitánem mužstva se stal Dopita. Na mezinárodní scéně tentokrát dal Vsetín přednost pozvání na prestižní Spengler cup ve švýcarském Davosu. Obsadil zde však předposlední místo. V extralize ovšem dominoval, když v základní části v 52 zápasech obdržel pouhých 92 gólů. Cestu za pátým titulem výrazně zbrzdila v semifinále play off Sparta. Rozhodovalo se až v samostatných nájezdech posledního pátého duelu, kde v brankách proti sobě stáli reprezentační brankáři Čechmánek a Milan Hnilička. Rozdílový gól dal vsetínský Sršeň a finále, ve kterém Vsetín po čtyřech letech potkal znovu sousední Zlín, vyznělo již jasným způsobem.

V červnu 1999 tým posílil nejproduktivnější útočník slovenské nejvyšší soutěže Ján Pardavý. Po mnoha letech však převažovaly odchody. Patera a Procházka odešli zkusit štěstí do NHL, Sršeň po mnoha letech do německého Essenu a týden před začátkem nového ročníku extraligy přešli do Sparty Broš s Kratěnou. Pro mnohé překvapivý odchod dvou olomouckých odchovanců měl příčinu v neplnění finančních závazků vedení klubu vůči hráčům. V mužstvu se posléze vystřídalo množství sotva průměrných zahraničních hráčů z Finska a Ruska a situace se vyhrotila v listopadu, kdy vzhledem k dlužným výplatám hrozilo rozprchnutí kádru. Situaci dále komplikovalo množství zranění, které zasáhlo všechny řady v klubu (Čechmánek, Veber dokonce odešel, Tomajko). Po nepodařeném pokusu o stabilní proniknutí do NHL vrátili Patera s Procházkou. V posledních kolech základní části se do sestavy prosadil i patnáctiletý centr Jiří Hudler. Přes tyto složité podmínky se Dopita stal nejlepším střelcem extraligy se 30 góly. Problémy zmítaný tým ve čtvrtfinále play off již tradičně přešel přes České Budějovice a v semifinále si poradil i s Plzní, se kterou měl ze základní části nejhorší možnou bilanci. Finále se Spartou ovšem bylo již nad síly pětinásobného mistra, který tak nezískal právo uchopit nově vyrobenou trofej.

Finanční problémy z minulé sezóny nezmizely a ovlivnily značně léto roku 2000. Dopita kvůli nim prodloužil kontrakt až dva dny před počátkem nového ročníku. V kádru ovšem znovu převažovaly odchody. Definitivně odešli Patera s Procházkou, z útoku zmizeli dále Zbyněk Mařák s Bělohlavem, z obrany Libor Zábranský a především z branky do Philadelphie zamířil Čechmánek. Žádná posila podobná těm z minulých let do kádru nepřibyla, ale zkušený Jaroslav Kameš se v brance uvedl dobře. Nejdůležitějším se ukázalo během sezóny příchod Jiřího Burgra do útoku. V play off nejprve Vsetín opět zdolal Zlín a pak přišly na řadu postupně oba pražské kluby. Finále mělo potřetí za sebou stejné obsazení a bylo ozdobeno Dopitou, který ve třetím zápase série vstřelil v Praze Spartě 4 góly. Vsetín získal 6 titul v 7 sezónách a Dopita prolomil hegemonii krajánků hrajících NHL, kteří v minulých letech pravidelně získávali Zlatou hokejku. Po tomto ocenění ovšem ani on již vábení zámořského angažmá neodolal.

Na ústupu

Již při finálové sérii bylo jasné, že situace před sezónou 2001-02 bude definitivně neudržitelná. Ve vazbě se ocitnul hlavní mecenáš klubu Roman Zubík a do poslední chvíle nebylo jasné, pod jakým vlastníkem a pod čí hlavičkou klub novou sezónu začne. V tomto sporu uspělo občanské sdružení HC Vsetín. V klubu však nezůstal kámen na kameni a kdo nestačil odejít před sezónou, učinil tak během ní. Týkalo se to dokonce i dlouhodobě působícího obránce Jana Srdínka a útočníka Romana Stantiena. Mezi mladíky se vrátil pouze Vlach a do branky přišel zkušený Radovan Biegl. Klub se přesto celou sezónu dokázal udržet na dohled postupové příčce do play off. Nečekaný postup do něj se však zdařil až na jaře 2003. To již v mužstvu nebyl mladý tahoun Hudler, který ale týmu hodně pomohl v první polovině sezóny. Vsetín se musel obejít v této sezóně bez útočníků Vlacha a Ondřeje Veselého, ale zkušenostmi mu vypomáhali v obraně Jaškin a navrátivší se útočník Stantien. Avšak Slavie mířící za mistrovským titulem byla ve čtvrtfinále příliš silným soupeřem.

I na podzim 2003 vstupoval Vsetín do extraligy ještě bez hlavního finančního partnera a pokračoval ve hře především s mladíky, které z branky jistil nejvytíženější brankář soutěže Biegl. Na sklonku roku se podařilo finanční zajištěn vyřešit vstupem České spořitelny, což se odrazilo i ve změně barevné kombinace na dresech ze žlutozelené na odstíny modré. V mužstvu se vystřídalo nebývalé množství hráčů, kteří zde odehráli v některých případech i jediné utkání. Ve vyrovnané druhé polovině tabulky se tým pohyboval chvíli u dna tabulky, chvíli zase těsně pod 8. místem. Nakonec ale byl rád, že se sezóna velmi nepovedla Českým Budějovicím. Mužstvu se na rozdíl od předchozího ročníku nepodařilo najít střelce, když pouze ve 4 utkáních z 52 dalo více než 4 góly. V sezóně 2004-05 Vsetín zaostal za většinou ostatních klubů již na počátku, protože neměl prostředky na angažování tolika výrazných posil z NHL. Pomoci mu měla silná vyrovnaná dvojice v brance, kam se vrátil k Bieglovi nový sportovní ředitel Čechmánek. Oba brankáři se však záhy potýkali se zdravotními problémy, což tým v říjnu srazilo dolů. Od listopadu tým, který v obraně stavěl na Rostislavovi KlesloviColumbusu a v útoku využil v několika utkáních návratu Hudlera, stoupal tabulkou vzhůru, ale výprodej skoro dvou celých řad před uzávěrkou přestupů znamenal konec všem postupovým nadějím na play off. Ve zlém se klub rozešel se Stantienem. V mužstvu se začali opět střídat různí odložení hráči a poslední kola dohrávali junioři, kteří ve své vlastní soutěži došli k republikovému titulu. Beznadějně poslední v seniorské kategorii zůstala Jihlava, na čemž nic nezměnilo ani osm vsetínských proher v řadě na závěr soutěže.

Dne 6. června 2007 rozhodla Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, že klubu neudělí licenci a bude z Extraligy vyloučen, z důvodu zadlužení. Arbitrážní komise Českého svazu ledního hokeje dne 20. srpna 2007 potvrdila, že je vyloučení oprávněné.

Nová kapitola (2. liga)

Hráči VHK Vsetín se připravují před třetím zápasem série play-off 2. NHL s týmem HC ZUBR Přerov v Přerově (sezona 2009/2010)

Vsetín odkoupil licenci na 2. ligu od Blanska. Byl zařazen do druholigové skupiny východ pro sezonu 2008/09.

Ve své první sezóně obsadil Vsetín po základní části 6. příčku, ačkoliv vstup do ročníku se mu příliš nevyvedl. V první čtvrtině soutěže byla znát absence společné letní přípravy, když se tým skládal až těsně před sezonou. Po základní části následoval hrací systém sudý-lichý, kde se spolu ve vzájemných zápasech utkali soupeři ze sudých a lichých příček - v této části byl Vsetín nejúspěšnějším týmem, když prohrál pouze třikrát. V play-off narazil v předkole na rivala z Nového Jičína, s nímž si poradil 2:0 na zápasy (4:3p, 3:1). Ve čtvrtfinále je čekal Hodonín, jeden z favoritů soutěže a právě tady se odehrálo velké překvapení - vsetínští již byli krok od vyřazení: v prvním zápase podlehli 0:5 a ve druhém prohrávali v poslední třetině o dvě branky, ale během deseti minut dokázal vstřelit 6 gólů a zápas tak otočit. Rozhodující zápas v Hodoníně dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější hosté a postoupili do semifinále. Tam je čekal nabitý Šumperk a mohlo se konat další překvapení. Vsetín vedl již 2:0 na zápasy, poslední krok ale nezvládl a Šumperk celou sérii otočil. Mezi nejvýraznější osobnosti týmu patřil brankář Lukáš Plšek, matador Josef Štraub či Josef Mikeš.

Vývoj názvu týmu

  • 1904SK Vsetín (Sportovní klub Vsetín)
  • 1906BK Vsetín (Bruslařský klub Vsetín)
  • 1933Sokol Vsetín
  • 1968TJ Zbrojovka Vsetín (Tělovýchovná jednota Zbrojovka Vsetín)
  • 1994HC Dadák Vsetín (Hockey Club Dadák Vsetín)
  • 1996HC Petra Vsetín (Hockey Club Petra Vsetín)
  • 1998HC Slovnaft Vsetín (Hockey Club Slovnaft Vsetín)
  • 2001HC Vsetín (Hockey Club Vsetín)
  • 2003Vsetínská hokejová
  • 2008VHK Vsetín (Valašský hokejový klub Vsetín)

Statistiky

Výsledky od roku 1993

Ročník Soutěž Úroveň PK Play-off Cel. um. Pozn.
1994/1995 Extraliga 1. 12 1. Finále (výhra 3:1 na zápasy nad AC ZPS Zlín) 1.
1995/1996 Extraliga 1. 14 2. Finále (výhra 4:1 na zápasy nad HC Chemopetrol Litvínov) 1.
1996/1997 Extraliga 1. 14 1. Finále (výhra 3:0 na zápasy nad HC Vítkovice) 1.
1997/1998 Extraliga 1. 14 1. Finále (výhra 3:0 na zápasy nad HC Železárny Třinec) 1.
1998/1999 Extraliga 1. 14 1. Finále (výhra 3:0 na zápasy nad HC ZPS Barum Zlín) 1.
1999/2000 Extraliga 1. 14 3. Finále (prohra 3:0 na zápasy s HC Sparta Praha) 2.
2000/2001 Extraliga 1. 14 1. Finále (výhra 3:1 na zápasy nad HC Sparta Praha) 1.
2001/2002 Extraliga 1. 14 9. 9.
2002/2003 Extraliga 1. 14 7. Čtvrtfinále (prohra 4:0 na zápasy s HC Slavia Praha) 7.
2003/2004 Extraliga 1. 14 13. 13.
2004/2005 Extraliga 1. 14 12. 12.
2005/2006 Extraliga 1. 14 14. 14. Baráž
2006/2007 Extraliga 1. 14 14. 14. Sestup
2007/2008 Postup
2008/2009 2. liga - sk. Východ 3. 16 6. Semifinále (prohra 3:2 na zápasy s Hokej Šumperk 2003) 4.
2009/2010 2. liga - sk. Východ 3. 12 6. Čtvrtfinále (prohra 3:1 na zápasy s HC Zubr Přerov) 6.
2010/2011 2. liga - sk. Východ 3. 15 13. 13.
2011/2012 2. liga - sk. Východ 3. 11 5. Čtvrtfinále (prohra 3:2 na zápasy s LHK Jestřábi Prostějov) 5.
2012/2013 2. liga - sk. Východ 3. 10 5. Čtvrtfinále (prohra 3:0 na zápasy s HC RT Torax Poruba) 6.
2013/2014 2. liga - sk. Východ 3. 12 5. Semifinále (prohra 3:0 na zápasy s LHK Jestřábi Prostějov) 4.
2014/2015 2. liga - sk. Východ 3. 11 3. Finále (prohra 3:2 na zápasy s HC Zubr Přerov) 2.
2015/2016 2. liga - sk. Východ 3. 12 2. Finále (prohra 3:2 na zápasy s HC Frýdek-Místek) 2.

Přehled kapitánů a trenérů v jednotlivých sezónách

Sezóna Soutěž Kapitán Trenéři
1994/1995 Extraliga Rostislav Vlach Horst Valášek, Zdislav Tabara
1995/1996 Extraliga Rostislav Vlach Horst Valášek, Zdislav Tabara
1996/1997 Extraliga Rostislav Vlach Jan Neliba, Zdislav Tabara
1997/1998 Extraliga Rostislav Vlach Jan Neliba, Zdislav Tabara
1998/1999 Extraliga Jiří Dopita Zdislav Tabara, Miroslav Venkrbec
1999/2000 Extraliga Jiří Dopita Zdislav Tabara, Miroslav Venkrbec
2000/2001 Extraliga Jiří Dopita Jan Neliba, Zdislav Tabara
2001/2002 Extraliga Rostislav Vlach Jan Neliba, Zdislav Tabara
2002/2003 Extraliga Roman Stantien Jan Neliba, Zdislav Tabara
2003/2004 Extraliga Roman Stantien Zdislav Tabara, Jiří Režnar, Jan Neliba
2004/2005 Extraliga Rostislav Vlach Zdislav Tabara, Jiří Režnar, Jan Neliba
2005/2006 Extraliga Tomáš Demel Břetislav Kopřiva, Rostislav Vlach
2006/2007 Extraliga Luboš Rob Rostislav Vlach, Břetislav Kopřiva
2007/2008
2008/2009 2. liga - sk. Východ Dalibor Gergela Viktor Hlobil, Jaroslav Plachtovič
2009/2010 2. liga - sk. Východ Pavel Zavrtálek Juraj Jurík
2010/2011 2. liga - sk. Východ Daniel Vaněk Juraj Jurík, Josef Štraub, Luboš Jenáček
2011/2012 2. liga - sk. Východ Daniel Vaněk Viktor Hlobil, Luboš Jenáček
2012/2013 2. liga - sk. Východ Daniel Vaněk Viktor Hlobil
2013/2014 2. liga - sk. Východ Daniel Vaněk Jiří Weintritt, Viktor Hlobil
2014/2015 2. liga - sk. Východ Daniel Vaněk Viktor Hlobil, Luboš Jenáček
2015/2016 2. liga - sk. Východ Daniel Vaněk Viktor Hlobil, Luboš Jenáček

Historický přehled - play off extraligy

  • Vsetín odehrál 22 sérii (20 vyhraných sérii, 2 prohraných sérii) - stav po play off 2002/2003
Vsetín/Sparta Ročník Stav série
Vsetín - Sparta Praha 1997/1998 - semifinále 3 : 1
Vsetín - Sparta Praha 1998/1999 - semifinále 3 : 2
Vsetín - Sparta Praha 1999/2000 - finále 0 : 3
Vsetín - Sparta Praha 2000/2001 - finále 3 : 1
Vsetín/Zlín Ročník Stav série
Vsetín - Zlín 1994/1995 - finále 3 : 1
Vsetín - Zlín 1998/1999 - finále 3 : 0
Vsetín - Zlín 2000/2001 - čtvrtfinále 4 : 2
Vsetín - Zlín
Vsetín/Litvínov Ročník Stav série
Vsetín - Litvínov 1994/1995 - čtvrtfinále 3 : 1
Vsetín - Litvínov 1995/1996 - finále 4 : 1
Vsetín/Pardubice Ročník Stav série
Vsetín - Pardubice 1996/1997 - semifinále 3 : 1
Vsetín - Pardubice 1997/1998 - čtvrtfinále 3 : 0
Vsetín - Pardubice
Vsetín - Pardubice
Vsetín/Vítkovice Ročník Stav série
Vsetín - Vítkovice 1996/1997 - finále 3 : 0
Vsetín - Vítkovice 1998/1999 - čtvrtfinále 3 : 1
Vsetín/Slávia Praha Ročník Stav série
Vsetín - Slavia Praha 1996/1997 - čtvrtfinále 3 : 0
Vsetín - Slávia Praha 2000/2001 - semifinále 3 : 1
Vsetín - Slávia Praha 2002/2003 - čtvrtfinále 0 : 4
Vsetín/České Budějovice Ročník Stav série
Vsetín - České Budějovice 1994/1995 - semifinále 3 : 0
Vsetín - České Budějovice 1995/1996 - semifinále 4 : 0
Vsetín - České Budějovice 1999/2000 - čtvrtfinále 3 : 0
Vsetín/xxx Ročník Stav série
Vsetín - Kladno 1995/1996 - čtvrtfinále 4 : 0
Vsetín - Třinec 1997/1998 - finále 3 : 0
Vsetín - Plzeň 1999/2000 - semifinále 3 : 0

Osobnosti vsetínského hokeje

Mistři světa a olympijští vítězové

Další významní hráči klubu

Ocenění jednotlivců

Externí odkazy