ACARS: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m fix
formulace
Řádek 1: Řádek 1:
'''Aircraft Communications Addressing and Reporting System''' (zkráceně '''ACARS''') je digitální [[datový okruh]] pro přenos krátkých zpráv mezi letadly a pozemními stanicemi přes Airband rádio nebo pomocí satelitu., adresný a oznamovací systém je digitální datové spojení pro přenos krátkých zpráv mezi letadly a pozemními stanicemi přes airband rádio nebo pomocí satelitu. Protokol byl navržen ARINC a spuštěn v roce 1978 ve formátu [[Dálnopis|Telex]].<ref>[https://planefinder.net/about/news/what-is-acars/ What is ACARS?], planefinder.net {{en}}</ref> Více rozhlasových stanic ACARS následně přidala IT společnost [[SITA]].
'''Aircraft Communications Addressing and Reporting System''' (zkráceně '''ACARS''') je digitální [[datový okruh]] pro přenos krátkých zpráv mezi letadly a pozemními stanicemi přes Airband rádio nebo pomocí satelitu. Protokol byl navržen ARINC a spuštěn v roce 1978 ve formátu [[Dálnopis|Telex]].<ref>[https://planefinder.net/about/news/what-is-acars/ What is ACARS?], planefinder.net {{en}}</ref> Více rozhlasových stanic ACARS následně přidala IT společnost [[SITA]].


== Reference ==
== Reference ==

Verze z 21. 5. 2016, 12:19

Aircraft Communications Addressing and Reporting System (zkráceně ACARS) je digitální datový okruh pro přenos krátkých zpráv mezi letadly a pozemními stanicemi přes Airband rádio nebo pomocí satelitu. Protokol byl navržen ARINC a spuštěn v roce 1978 ve formátu Telex.[1] Více rozhlasových stanic ACARS následně přidala IT společnost SITA.

Reference

  1. What is ACARS?, planefinder.net (anglicky)