Harry Styles: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
značky: editace z mobilu editace z mobilního webu
Bez shrnutí editace
značky: editace z mobilu editace z mobilního webu Možný vandalismus
Řádek 34: Řádek 34:
| web =
| web =
}}
}}
'''Harry Edward Styles''' (* [[1. únor]]a [[1994]] [[Redditch]], [[Anglie]]) je anglický zpěvák a skladatel, od roku 2010 člen skupiny [[One Direction]].
'''Harry Edward Styles''' (* [[1. únor]]a [[1994]] [[Redditch]], [[Anglie]]) je anglický zpěvák a skladatel, od roku 2010 člen skupiny [[One Direction]].Je teplej a smrdí


== Biografie ==
== Biografie ==

Verze z 2. 3. 2016, 13:31

Harry Styles
Harry Styles (2014)
Harry Styles (2014)
Základní informace
Rodné jménoHarry Edward Styles
Narození1. února 1994 (30 let)
Redditch, Anglie, Spojené království
Aktivní roky2010–dosud
Příbuzná témataOne Direction
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Harry Edward Styles (* 1. února 1994 Redditch, Anglie) je anglický zpěvák a skladatel, od roku 2010 člen skupiny One Direction.Je teplej a smrdí

Biografie

Pochází z vesnice Holmes Chapel v Cheshire v Anglii. Jeho matkou je Anne Cox a jeho otcem je Des Styles, má starší sestru Gemmu. Po rozvodu rodičů se jeho matka znovu vdala. Už jako dítě měl rád zpěv, vyrůstal na The Beatles a nejvíce na něj zapůsobil Elvis Presley. K jeho oblíbeným interpretům patří i skupiny Coldplay, Kings of Leon nebo Foster the People. Během studia na střední škole zpíval v místní skupině White Eskimo.

Na jaře 2010 se přihlásil do sedmé řady pěvecké televizní soutěže The X Factor. Na konkurzu zpíval písničku „Isn't She Lovely?“ od Stevieho Wondera, ovšem neuspěl. Porotkyně Nicole Scherzinger navrhla, aby se čtyřmi dalšími účastníky pořadu vytvořil dohromady chlapeckou kapelu, která se kvalifikovala do kategorie skupin a pro kterou Styles vymyslel jméno One Direction. Od té doby s ní vydal pět studiových alb, absolvoval několik turné a získal mnoho ocenění, včetně BRIT Awards a MTV Video Music Awards. Jejich první singl „What Makes You Beautiful“ se v hitparádě UK Singles Chart umístil na první příčce a od té doby se jej prodalo po celém světě více než 5 miliónů kopií, což ho řadí mezi nejprodávanější singly všech dob.

Osobní život

Od listopadu 2011 do ledna 2012 měl vztah s moderátorkou Caroline Flack, která je o 14 let starší, což vyvolalo polemiku a kritiku. Mezi říjnem 2012 a lednem 2013 chodil se zpěvačkou Taylor Swift.

Odkazy

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Harry Styles na anglické Wikipedii.

Externí odkazy