Penny (Teorie velkého třesku): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Práce: Opraven překlep
značky: editace z mobilu editace z mobilní aplikace
úprava povolání postavy
Řádek 23: Řádek 23:
| specializace =
| specializace =
| postavení =
| postavení =
| povolání = [[číšník|Servírka]] / [[Herec|herečka]]
| povolání = [[číšník|Servírka]] / [[Herec|herečka]] / farmaceutický prodejce
| příbuzní = Bob (otec), nepojmenovaná sestra a bratr
| příbuzní = Bob (otec), nepojmenovaná sestra a bratr
| národnost = [[Spojené státy americké|Američanka]]}}
| národnost = [[Spojené státy americké|Američanka]]}}

Verze z 1. 2. 2016, 16:09

Penny
Kaley Cuoco, která ztvárnila postavu Penny, na Comic-Con v roce 2008
Kaley Cuoco, která ztvárnila postavu Penny, na Comic-Con v roce 2008
První výskytPilot
Informace o postavě
Pohlavížena
Věk26
NárodnostAmeričanka
PovoláníServírka / herečka / farmaceutický prodejce
PříbuzníBob (otec), nepojmenovaná sestra a bratr
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Penny je fiktivní postava v televizním seriálu Teorie velkého třesku, hraje ji herečka Kaley Cuoco.

Penny je hlavní ženská postava v seriálu. Je sousedkou Leonarda a Sheldona, bydlí na druhém konci chodby. Hodně se liší od zbytku hlavních mužských rolí, vědců a geeků.

Osobnost

Pochází z Omahy ve státě Nebraska. Penny je servírka v místní restauraci Cheesecake Factory s plánem stát se herečkou. Je ve znamení Střelce, což znamená, že se narodila mezi 22. listopadem až 21. prosincem.

V kontrastu se zbytkem skupiny (hlavní zdroj vtipů) Penny není tolik intelektuálně nadaná ani se nevyzná v technických věcech. Zato má ale skvělé sociální cítění a ví hodně o pop-kultuře. Je nepořádná a neorganizuje úklid ve svém bytě, ale nevadí jí to. Dále také věří v horoskopy, často se s Sheldonem hádá o jejich přesnosti.

Obvykle je velice milá a přívětivá, dokáže se ale hodně naštvat, například když se Sheldon vloupal k ní do bytu, aby tam uklidil nebo když se s ní pokouší flirtovat Howard Wolowitz. Leonard ji přirovnal k Hulkovi, když se naštve.

Jméno

Na rozdíl od ostatních postav v seriálu příjmení Penny nebylo nikdy uvedeno. Tvůrce seriálu Bill Prady přiznal, že v budoucnosti se nakonec objeví. Je ale dost možné, že se příjmením jmenuje Johnson - v jednom díle je zmíněno, že v opilosti měla fingovanou svatbu se svým ex-přítelem Zackem Johnsonem, která ale byla, jak se později ukázalo, skutečná.

Poprvé bylo její plné jméno zmíněno, když hrála online hru Age of Conan, kde měla přezdívku "Královna Penelope", anglicky "Queen Penelope".

Existuje i teorie, podle které její příjmení (alespoň před zmíněnou svatbou) zní Wyatt, jelikož v rozhovoru Penny a Leonardovy matky vyšlo najevo, že její otec se jmenuje Bob. O necelé dvě série později se však její otec objevuje v seriále a Leonard mu říká Wyatt. Protože Penny tehdy v rozhovoru s Leonardovou matkou citovala svou matku, která ho oslovila "Bobe", je dost nepravděpodobné, že by Bob bylo příjmení jejího otce, tudíž by to mělo být křestní jméno a příjmení je tedy Wyatt. Penny by se proto měla jmenovat Penny Wyatt (počeštěně Penny Wyattová). (pozor spoiler) Na začátku 9. série si Penny vezme Leonarda Hofstadtera což znamená že se dále jmenuje Penny (Penelope) Hofstadter.

Rodina

V seriálu se o její rodině moc nemluví. Z rozhovorů ze seriálu vyplývá, že má otce, který si přál syna a dával jí to najevo. Naučil Penny střílet z pistole.[1] V epizodě „Komplikovanost vztahů“ přijede otec za svou dcerou na návštěvu a Penny se obává sdělit mu, že se s Leonardem rozešla (její otec si Leonarda dost oblíbil). Penny proto Leonarda přemluví, aby před jejím otcem předstíral, že spolu stále chodí.[2]

V jedné epizodě kupuje Penny dárek svému třináctiletému synovci. Zmínila se též o své sestře, která má problémy s manželem a bratrovi, který má podmínku.

Práce

Penny byla zaměstnána jako servírka v pasadenské restauraci Cheesecake Factory. Nyní prodává léky pro farmaceutickou společnost. Touží se stát profesionální herečkou. Jezdí proto na castingy, ale výraznější úspěch ji míjí. Její jedinou rolí je účinkování v reklamě na lék proti hemoroidům.[3]

Odkazy

Reference

  1. Teorie velkého třesku, Série 5, epizoda 14: The Beta Test Initiation
  2. Teorie velkého třesku, Série 4, epizoda 9: Komplikovanost vztahů
  3. Teorie velkého třesku, Série 5, epizoda 1: The Skank Reflex Analysis

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Penny (The Big Bang Theory) na anglické Wikipedii.