Mineralogie: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Verze 12926558 uživatele 83.240.67.11 (diskuse) zrušena - rv, bezdůvodné odstraňování
Řádek 1: Řádek 1:
'''Mineralogie''' je vědecká disciplína, zabývající se [[minerál]]y (nerosty), jejich vnitřní stavbou, vzhledem, fyzikálními a chemickými vlastnostmi, jejich vznikem a přeměnami v přírodě, možností technického využití. Mineralogie je součástí [[geologie]] správněji věd o Zemi (nejstarší z geologických věd) a jiných kosmických tělesech.
'''Mineralogie''' (nerostopis) je vědecká disciplína, zabývající se [[minerál]]y (nerosty), jejich vnitřní stavbou, vzhledem, fyzikálními a chemickými vlastnostmi, jejich vznikem a přeměnami v přírodě, možností technického využití. Mineralogie je součástí [[geologie]] správněji věd o Zemi (nejstarší z geologických věd) a jiných kosmických tělesech.


== Rozdělení ==
== Rozdělení ==

Verze z 28. 9. 2015, 17:38

Mineralogie (nerostopis) je vědecká disciplína, zabývající se minerály (nerosty), jejich vnitřní stavbou, vzhledem, fyzikálními a chemickými vlastnostmi, jejich vznikem a přeměnami v přírodě, možností technického využití. Mineralogie je součástí geologie správněji věd o Zemi (nejstarší z geologických věd) a jiných kosmických tělesech.

Rozdělení