Diskuse s wikipedistkou:Lalina: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Sweepy v tématu „Infobox kunta
Smazaný obsah Přidaný obsah
Sweepy (diskuse | příspěvky)
Nová sekce →‎Infobox kunta
Sweepy (diskuse | příspěvky)
Řádek 1 181: Řádek 1 181:
== Infobox kunta ==
== Infobox kunta ==


Hello Lalina, will you be so kind to add «hustota zalidnění=» because in all Infoboxes you can find this. Thanks and best regards -- [[Wikipedista:Sweepy|Sweepy]] ([[Diskuse s wikipedistou:Sweepy|diskuse]]) 28. 4. 2015, 08:17 (CEST)
Hello Lalina, will you be so kind to add «hustota zalidnění=» because in all Infoboxes in Československo you can find this. Thanks and best regards -- [[Wikipedista:Sweepy|Sweepy]] ([[Diskuse s wikipedistou:Sweepy|diskuse]]) 28. 4. 2015, 08:17 (CEST)

Verze z 28. 4. 2015, 09:57

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Vilém IV.. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Aktron (d|p) 15:27, 10. 4. 2007 (UTC)

--Horst 21. 1. 2009, 00:52 (UTC)

Odkazy

Zdravím, opatrně prosím s tím vkládáním odkazů. Fakt není třeba, aby byl ve dvou po sobě jdoucích větách odkazy na stejný článek. A vkládání odkazů do odkazů je taky nesmyslné. Díky za pochopení. S pozdravem -- Mercy (|) 31. 1. 2009, 19:33 (UTC)

Hezky vecer. Upravovala jsem Vami napsany clanek o zapadofranskem krali Robertovi a nemohu najit zdroj, ktery bych uvedla k prvni manzelce a dceri Richilde. Dle mych zdroju se jeho prvni zena jmenovala Aelis a zminku o dceri jsem nenasla vubec. Mohl(a) by jste doplnit zdroje, z kterych jste cerpala. Prosim. Hezky den --Bosquete 2. 2. 2009, 17:04 (UTC)

Ahoj, snažím sa vždy čerpať z domácich zdrojov, v tomto prípade francúzska wiki, tam je uvádzané meno manželky Adéle a dcéry s ňou Adéle a Emma, s druhou Hugo a Richilda. Vždy sa podívam na súvisiace stránky, pokiaľ možno domáce. Pekný večer.--Lalina 2. 2. 2009, 18:19 (UTC)

Nu, to me napadlo jako prvni, ale v jejich zdrojich jsem nic nenasla. Navic z prvniho manzelstvi uvadi pouze dceru Adelu. Ostatni wiki jmena potomku, krome portugalske, vzajemne opisuji. Vetsinou dve deti prirazuji tam a dve tam. Pokud nemate jiny zdroj, ponecham tam pouze tri deti, ktere se vyskytuji na dvou strankach, na nez odkazuji. Doufam, ze nemate namitky?--Bosquete 2. 2. 2009, 18:54 (UTC)


Robert I. francúzska wiki:

D'une première épouse nommée Aélis/Adèle du Maine, Robert avait eu :

Adèle, mariée avant 907 à Herbert II, comte de Vermandois

Il épousa ensuite Béatrice de Vermandois, fille d'Herbert Ier, comte de Vermandois et eut de celle-ci :

Emma, mariée vers 918 avec Raoul, duc de Bourgogne, puis roi de France. Hugues le Grand, duc des Francs, qui fut le père d'Hugues Capet. Richilde.

Ale majú tam chybu u Emminej matky, pretože všade je uvádzané, že Emma sa narodila v roku 894 (aj na jej hesle), ale s Béatrice sa oženil až v roku 895, tak som to uviedla tak ako to je u Roberta v anglickej wiki - dcéra prvej manželky. Fakt je, že u týchto starších období je problém s menami i dátumami, hlavne u žien. Ale fakt je, že takmer všade píšu dcéru Adélu (Hildebranta je iba raz alebo dva razy) a u Emmy rok narodenia 894 (v jednej 890), čiže to musí byť dcéra z prvého manželstva. Jednoducho si tie odkazy protirečia - dátum narodenia u Emmy 894, ako matka uvedená Béatrice, ale v hesle Béatrice uvedený dátum sobáša 895 (všade). Ale v niektorých prípadoch je Emma správne uvedená ako dcéra Adély, len jej heslo nikde nie je, takže som nezistila kto to vlastne bol. Pekný večer.--Lalina 2. 2. 2009, 19:26 (UTC)

No, jen jestli nemel obe manzelky zaroven. Me by zajimalo, ktera varianta je puvodni, pac zbytek je evidentne opis. To co si mi napsala jsem cetla, jenze oni tam nemaji odkaz odkud to vzali a v dalsi lit. to taky nemaji. Ja prosla dle googlu vetsinu stranek o rodine Roberta I. a upravila jsem to. Na jedne je dokonce Beatrice uvadena jako prvni manzelka. Odkaz na dceru s Beatrici jsem konecne nasla, dcera jmenem Adela se narodila zrejme v roce 895. Mrkni na to, jak jsem to predelala. Nic lepsiho se s tim udelat neda.--Bosquete 2. 2. 2009, 19:32 (UTC)

Super, nenaučíš ma to, a ako pridávať šablóny? Budem Ti veľmi vďačná.--Lalina 2. 2. 2009, 22:48 (UTC)

Ktere ale?:)--Bosquete 3. 2. 2009, 00:59 (UTC)
K infu, cos napsala na Mozzanovu stranku. Ty jmena jsem zmenila ja podle nalezenych internetovych odkazu. Rozhodne se nelze drzet "puvodni" francouzske wikipedie, protoze nevime odkud vzali sve informace. Prohledni si na strance mnou udane zdroje a zjistis, ze Hildebranta je nekdy uvadena jako Liegarda. Dceru Adelu s variantou Richilda nekolik zdroju uvadi, ale jako dceru Beatrice. Bohuzel nemam doma po ruce genealogii Robertovcu.--Bosquete 3. 2. 2009, 01:06 (UTC)

Šablóny rodokmeň, príbuzenstvo a pod., to čo sa dá použiť na týchto článkoch o panovníkoch a aristokracii. História je určite Tvoj koníček, môžeš mi poradiť nejaké zaujímavé knihy? Poprosím bratranca v Brne, nech zoženie. Díky.--Lalina 3. 2. 2009, 01:12 (UTC)

No, jak postupovat u sablony rodokmen je dobre popsano zde, kdybys potrebovala poradit konkretne, tak se ozvi.
Se sablonou pribuzenstvo je to jeste snazsi. Pouze doplnis sem za druhou |
{{Příbuzenstvo| příbuzenstvo =
{{Příbuzný| otec|}}
{{Příbuzný| matka|}}
{{Příbuzný| bratr|}}
{{Příbuzný| manželka|}}
{{Příbuzný| syn|}}
{{Příbuzný| dcera|}}
{{Příbuzný| dědeček|}}
{{Příbuzný| babička|}}
{{Příbuzný| zeť|}}
}}
Tabulka pribuznych muze byt libovolne dlouha a muzes tam pridavat libovolne vzdalene pribuzne, staci jen kopirovat
{{Příbuzný| vztah (bratranec, tchán apod.)|}}
. A je to.:)
Co se knizek tyce, vetsinou nejprve pouziji encyklopedii, pak proletnu net a wiki a nakonec si v knihovne vyhledam, zda existuje knizka o osobe, o ktere chci psat.--Bosquete 3. 2. 2009, 13:05 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Marie II. Stuartovna. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Sevela.p 4. 2. 2009, 22:57 (UTC)

Hele pridala jsem ti tam box a posloupnost. U textu je zbytecne delat tolik mezer, pokud mezeru chces pouzij
<br />
v horni liste zpetna sipka. Pokud to chces nejak rozclenit a mas nastin jak clanek bude v budoucnu vypadat...ale nektere casti bz obsahovalz jen jednu vetu, lze pouzit
{{Pahýl část}}
. Hezkou zabavu:)

Cau Lalco, davej prosim pozor pri upravach. Je dobre pouzivat odkazy jiz vytvorenych clanku ci odkazy jiz uvedene, pro sjednoceni. Pak se muze stat, ze nekdo vytvori clanek jiz napsany jen pod jinym jmenem. Pro manzelky cisaru Leopolda II. a Frantiska II. pouzivej odkazy na techto strankach (slouzi to take jako kontrola). Jo a prijmeni Habsbursko-Neapolska nevim zda je, Marie Tereza (manzelka cisare Frantiska II., je tedy jedno zda Tereza ci Terezie, ja cetla knizku kde bylo Tereza, tak proto je jmeno clanku toto) je v seznamu uvedena jako prvni potomek paru, takze Leopold Salernsky si vzal neter. Pak take pise se salernsky vevoda ci vevoda ze Salerna, jako odkaz k tomu je Seznam salernskych vevodu. Tak snad jsem Te neznechutila, ale jsou to moje poznatky za pusobeni na wiki, ikdyz se netykaji sablon:)--Bosquete 7. 2. 2009, 11:54 (UTC)

Náhled

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--bab_dz 13. 2. 2009, 23:20 (UTC)

Seznam francouzských měst

Zdravím. Nějak mi uniká, proč do seznamu, kde je v záhlaví napsáno, že to jsou města nad 20 000 obyvatel, doplňujete města s menším počtem lidí :). --Lenka64 23. 4. 2009, 13:26 (UTC)

Stop revert

Dobrý večer, důrazně Vás žádám, abyste se přestali s kolegou revertovat v článku Napoleon Bonaparte. Příště raději diskutujte, děkuji za pochopení, --Podzemnik 24. 6. 2009, 21:34 (UTC)

Dobrý večer, upravili som veľkosť obrázkov, lebo boli príliš veľké, a dosť veľkému množstvu ľudí vraj robí problémy ak je pri obrázku veľkosť. Kolega to hneď vrátil, tak som to spravila znovu, atď. .... Dúfala som, že si to niekto kompetentný všimne, lebo po prečítaní kolegovej diskusie ma prešla chuť diskutovať. Samozrejme, to neplatí pre iné prípady a tak Ti ďakujem za úpravu a želám pekný večer (dúfam, že u vás nemáte problémy s dažďom a vodou).--Lalina 24. 6. 2009, 21:43 (UTC)

Shrnutí editace

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Harold 10. 7. 2009, 21:57 (UTC)

Jungmannova medaile

Dobré odpoledne. Milá kolegyně, často Vaše uživatelské jméno vídám ve svých sledovaných stránkách, kde doplňujete slovenské interwiki, naposledy u článku Francouzská Západoindická společnost. Líbí se mi Váš široký záběr a proto dovolte, abych Vaše úsilí ocenil Jungmannovou medailí, kterou si můžete připíchnout na svou uživetelskou stránku. :)

S přátelským pozdravem, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 1. 8. 2009, 11:58 (UTC)

PS: Netroufla byste si na nějaký delší? ;)

- Dobrý deň, veľmi ste ma prekvapili, a veľmi príjemne. Ďakujem, je to moje prvé ocenenie na Wikipédii, takže si ho veľmi vážim. A ešte o to viac, že je to od sestier a bratov z Česka. Pekný deň.--Lalina 1. 8. 2009, 12:52 (UTC)

PS: A môžeme si tykať, ak nemáš proti tomu námietky.

Tykání nevadí. Měj se hezky :) أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 2. 8. 2009, 13:22 (UTC)

Shrnutí editace

Pro Vaši informaci Dobrý den, díky za vaše příspěvky. Chci vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení.

Prosím, skutečně vyplňuj shrnutí editace. Je to ohleduplné vůči ostatním wikipedistům. Děkuji. --Harold 16. 8. 2009, 20:53 (UTC)

František I. Francouzský

Ahoj kolegyně, v horeuvedeném článku jste mi v pasáži Manželství a potomstvo opravila (Vaše verze z 6. 8. 2009, 15:39) tvary jmen Františkových dětí do 1. pádu, což, IMHO, není zase až tak gramaticky skvělé. Nechci vést revertovací spory, takže, myslíte, že byste ta jména mohla navrátit do 4. pádu, aby to lépe odpovídalo stavbě celé věty? Byl bych Vám za to vděčný. Děkuji --Feťour 17. 8. 2009, 22:18 (UTC)

Ahoj, kolega, pokojne si môžeme tykať. Dala smo to do 1. pádu, lebo sa tak píšu, ako som si všimla. Ale ak sa Ti to nepáči, daj si to podľa seba. Pekný deň. --Lalina 17. 8. 2009, 22:40 (UTC)

Narození a úmrtí na stránce 8. srpen

Dobrý večer, neodstraňujte prosím přesná data narození u zemřelých a přesná data úmrtí u narozených v příslušném dni. Je to obvyklá informace i na dalších 365 stránkách o kalendářních dnech a několika stovkách stránek o rocích. Děkuji. --Milda 23. 8. 2009, 22:56 (UTC)

Dobrý večer, je u českých osobností, u zahraničných už to nie je také presné.--Lalina 23. 8. 2009, 23:04 (UTC)

Kříže

Prosím, respektuje místní standard Wikipedie:Biografie, kdy nezapisujeme data s nějakým křížkem, ale pomlčkami. --Elm 31. 8. 2009, 08:44 (UTC)

Prosím taktéž o psaní českých názvů měsíců, opravdu mě to nebaví opravovat :) --Elm 31. 8. 2009, 08:51 (UTC)
A prosím taktéž o napravení vašich chyb v Florencie, tak jak jsem udělal úpravy ve Frankfurt nad Mohanem. --Elm 31. 8. 2009, 09:00 (UTC)

Pécs

Ahoj, můžu se zeptat jaké máš rozlišení monitoru? Viděl jsem změny, které jsi provedl v článku Pécs a na mém monitoru (rozlišení 1680x1050) to vypadá docela šíleně. Předchozí verze článku mi přišla lepší. Díky za odpověď. −−Orange.man 5. 9. 2009, 20:55 (UTC)

Ahoj, viem, že kopa ľudí sa sťažuje, že ak sú aj pixely pri fotkách, tak to majú strašne veľké. Fakt je, že aj na mňa sa to normálne vyvalí, mám 1280x800 (notebook), počítač z hlavy neviem, ale je to niečo podobné. Pekný večer.--Lalina 5. 9. 2009, 21:08 (UTC)

Upright

Milá kolegyně, s potěšením sleduju Vaši pečlivou činnost. Nicméně Vaše "kozmetika", tj. vymazání parametru upright v článku Křesťanství mu IMHO spíš uškodila. Podle diskuse se domýšlím, že možná nerozumíte rozdílu mezi pixely (px) a parametrem upright: na rozdíl od pevného určení velikosti obrázku u px parametr upright udává "relativní" velikost obrázku, závislou na tom, jak si ji každý uživatel nastaví podle svého monitoru. Upright tedy nemůže nikomu vadit a já ho používám k tomu, aby např. "stojaté" obrázky nebyly příliš velké a naopak "ležaté" příliš malé. Některé potřebují větší rozměr, jiné (např. ryba - ichthys) v daném článku stačí menší, protože nemají mnoho podrobností. Takže se Vám omlouvám, že tuto úpravu vrátím zpátky a prosím, abyste to nepokládala za nezdvořilost. Díky a srdečný pozdrav --Sokoljan 13. 9. 2009, 15:33 (UTC)

Dobrý deň, v žiadnom prípade to nepovažujem za nezdvorilosť, a tie upright som zmazala v podstate omylom, takže sa ospravedlňujem. Pekný deň. --Lalina 13. 9. 2009, 15:36 (UTC)

Madrid

Zdravím, je fajne, že sa niekto pustil do vylepšovania článku Madrid, však nemyslím, že je cieľom vypísať tu všetky rodákov. Do článku Madrid by som teda odporúčal vypísať tie najdôležitejšie a pakliže chceš dať dohromady viac rodákov z tohto mesta, tak treba založ niečo v zmysle Seznam lidí z Madridu alebo niečo podobne znejúcich. Pekný večer --Faigl.ladislav slovačiny 26. 9. 2009, 01:08 (UTC)

Zdravím, toto je len pracovná verzia, uvidím, čo z toho nakoniec bude, možno ich bude tak veľa, že radšej urobím zoznam. Pekný večer. --Lalina 26. 9. 2009, 21:50 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“

Prosím, věnujte pozornost upozornění, že máte používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Důvody, proč se má toto tlačítko používat, máte uvedeny výše. Kromě technických záležitostí jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí toto tlačítko používat. Děkuji za pochopení. Faigl.ladislav slovačiny 26. 10. 2009, 00:01 (UTC)

Ja náhľad používam, ale veľké články editujem po častiach z technických dôvodov. Ďakujem za pochopenie.--Lalina 26. 10. 2009, 00:20 (UTC)

Nežádoucí změny

Tyto změny jsou nežádoucí, narušují obvyklou strukturu článků, tak je prosím dále nedělejte. Díky za pochopení. --Daniel Baránek 31. 10. 2009, 19:50 (UTC)

Kto povedal, že tieto zmeny sú nežiadúce a narušujú štruktúru článku? Ďakujem za pochopenie. --Lalina 31. 10. 2009, 19:53 (UTC)
Kolega Ti tím chtěl říct, že je vhodnější dodržovat doporučovanou strukturu, jaká je popsána zde. Ono jí ovšem jen, málo kdo dodržuje. Já sama se tím, bohužel také chlubit nemohu, protože si to prostě nepamatuji a přehlednější se mi to zdá tak, jak jsem již zvyklá. Nežádoucí je poněkud silné, je to jen doporučeno:) Měj se fajn--Bosquete 2. 11. 2009, 20:46 (UTC)
Ahoj, snažím sa upravovať články podľa štandardov cs wiki, aby to vypadalo čo najlepšie a bolo aj prehľadné. Ak upravujem článok (prehadzujem obrázky a pod.), porovnávam to s predošlou verziou. Ak sa mi to nezdá lepšie, nerobím úpravu. Samozrejme, to, že mne sa to páči viac, neznamená, že sa to páči viac aj iným. Ale po pravde, trochu ma ten kolegov tón namíchl. Maj sa fajn. P.S. Aj u vás tak príšerne fúka vietor? --Lalina 2. 11. 2009, 20:57 (UTC)
Já vím, proto jsem napsala. Občas i dobře míněné rady, ale špatně napsané, jsou k ničemu a mohou zkazit den. Konec konců všichni, nebo alespoň většina:), se tu snažíme předat své znalosti či zkušenosti a zlepšit tak českou wikipedii. No, žádná cesta není bez problémů a párkrát se mi stalo, že mě zprávy (vítky) hodně rozčíly a téměř vždy to byla pouze nedorozumění ze špatně volených slov.
Zda tu fouká nevím, páč je tma:) Jen vím, že dnes pršelo a bylo hrozně ošklivo. Teď už asi lépe nebude. Tak doufám, že budu moci brzy chodit bruslit, když už je kosa. Ty bydlíš na Slovensku?--Bosquete 2. 11. 2009, 21:08 (UTC)
Máš pravdu, slovo má veľkú silu, a už sa nedá väčšinou vziať späť, ale to si veľa ľudí neuvedomuje.
U nás dnes nepršalo, ale fúka ako na Sibíri, a na noc hlásia až -8! Hrôza. Bývam v Piešťanoch, tak dúfam, že to mysleli niekde podhorské oblasti. Neznášam zimu!!!!!!!!!!!!!!!!!!--Lalina 2. 11. 2009, 21:19 (UTC)

Pokud kolega myslel nežádoucími změnami přesouvání obrázků zprava doleva, tak tam jsou dva problémy:

  • Wikipedie nepoužívá pevnou sazbu, vzhled do značné míry zavisí na podmínkách na straně uživatele: šířce okna, použitém písmu a jeho velikosti, nastavení šířky náhledů. To rozmístění obrázků s přihlédnutím k obtékajícímu okolnímu textu, které se jeví vhodnější vám, může u jiného vypadat špatně, v takovém případě je lepší ponechat výchozí vlastnosti, protože jakékoliv nastavení „natvrdo“ může výrazně omezit možnosti uživatele přizpůsobit si zobrazování svým potřebám (to se netýká jen obrázků).
  • Obrázky vlevo, pokud nejsou umístěny v dostatečně dlouhém souvislém textu (ale viz předchozí bod: i hodně dlouhý souvislý text nemusí být při extrémní šířce okna dostatečně dlouhý), způsobují odsazování nadpisů doprava, což znepřehledňuje orientaci v textu a v případě nadpisů druhé úrovně (to jsou ty ve výchozím stylu podtržené) nebo seznamů způsobuje nepěkné efekty.

Konkrétně v případě článku Cimburk je přemístění jednoho obrázku doleva krokem „z bláta do louže“. Pokud chcete dosáhnout lepšího vzhledu článku u většího procenta uživatelů (tj. například i u uživatelů s oknem prohlížeče přes celou šířku širokoúhlého monitoru), je vhodnější rozšířit článek (pokud to smysluplně jde) nebo zredukovat počet obrázků. Vzhledem ke kvalitě obou obrázků (první tmavý, druhý nahoře přeexpovaný) by neměl být problém jeden z nich obětovat, stejně jich je na Commons o dost víc, takže čtenář si další obrázky může prohlížet tam. --Milda 3. 11. 2009, 08:32 (UTC)

Ahoj, Cimburk som nerobila, ale nemám nič proti tejto podobe a nerobí mi to žiadne problémy. Fotky prehadzujem najmä vtedy, ak je na stránke viac fotiek vpravo pod infoboxom (ten robí väčšinou v tomto smere problémy) a to spôsobuje veľkú prázdnu plochu a text sa objaví až neskôr. Mne to vadí a urobila som si taký malý prieskum a väčšine užívatľov sa to tiež nepáči. Ak sa niektoré fotky preložia vľavo, text je súvislý. Neviem to ináč riešiť. Fotky som sa snažila nemazať, skôr riešiť galériou, ale pre budúcnosť nad fotkami popremýšľam, máš pravdu, na commons ich je dosť. Pekný večer. --Lalina 3. 11. 2009, 18:08 (UTC)

Formátování není stylistika

Prosím o přesnější vyjadřování ve shrnutí editací. Když napíšete "stylistika", tak bych očekával, že měníte něco ve stylistice, tedy ve slovních formulacích vyjádřených myšlenek. Když pouze přesunujete obrázky doleva, pak to nazvěte třeba "formátování". --Mmh 4. 11. 2009, 01:19 (UTC)

Odstraňování textu

Zdravím. Proč jste odstranila několik jmen ze sekce rodáci u hesla Abbeville? A to i taková jména jako Max Lejeune, ministr nebo Amédée Courbet, který má článek na 6 wiki. Ani do shrnutí jste nenapsala důvod. --Lenka64 5. 11. 2009, 05:49 (UTC)

Zdravím, Max Lejeune bol jeden z mnohých ministrov, je len vo fr wiki. Je pravda, že A.Courbet je na 6 wiki, ale nemyslím si, že zrovna to je merítko dôležitosti stránky. Švajčiarsko má 4 jazyky, takže o niečom miestnom švajčiarskom môžu byť hneď stránky na 4 wiki.. V prípade zoznamov obyvateľov píšem ľudí už s článkami na našich wiki, alebo podľa ich dôležitosti. Lokálni politici a ľudia známi len vo svojej krajine nie sú asi zaujímaví v našich končinách. Samozrejme, to neznamená, že o všetkých dôležitých a známych ľuďoch máme články na našich wiki, ale to je už otázka práce. Bola som prekvapená koľko dôležitých stránok chýba. Ale to je tiež asi otázka pohľadu, určite sa všetci nezhodnú na tom, kto a čo je dôležité a známe. No nikomu nik a nič nebráni doplniť zoznam, alebo vytvoriť stránku. A pokojne si môžeme tykať. Pekný večer. --Lalina 5. 11. 2009, 20:14 (UTC)

Odstraňování žádosti o zdroje

Můžete mi vysvětlit, proč jste v hesle Islám odstranila mou žádost o doplnění zdrojů? Pokud považujete tam uvedené formulace za doložitelné (já jakožto religionista o tom docela pochybuji), pak je prosím doložte, případně je přeformulujte, ale neodstraňujte bez vysvětlení (resp. s odůvodněním naprosto mimo téma) žádost o zdroj. --Mmh 21. 11. 2009, 15:06 (UTC)

Dobrý večer, nenapísala som "naprosto mimo téma", ale "nevhodne použité slová". Slovo zdroj som odstránila omylom, ale slová "kdo" som teda nepovažovala za žiadosť o zdroj, ale za nevhodne vybraté slová. Na sk wiki sa používa len slovo zdroj, takže ma to pomýlilo. Pekný večer.--Lalina 21. 11. 2009, 21:27 (UTC)
"Naprosto mimo téma" jsem napsal já, a je to mé hodnocení Vašeho zdůvodnění. Já jsem zařadil do textu standardní šablony, upozorňující na chybění zdrojů, a Vy jste byla naprosto mimo téma, když jste napsala "nevhodne použité slová"; {{kdo?}} je jasně specifikovaná šablona, znamenající, že by se tam mělo místo nějakého mlhavého "někteří tvrdí", "říká se" a pod. napsat jasně, kdo to říká. --Mmh 21. 11. 2009, 21:37 (UTC)

Chemnitz - osobnosti

Zdravím. Pochybuji o tom, že tyto všechny články někdy někdo vytvoří, ale ať červené tedy zůstanou, třeba to někoho k jejich vytvoření nakonec přinutí. Myslím si také, že je důležité rozlišit ty, co se zde narodili a ty, co zde jen žili, či působili. S pozdravem. --Thomas999 26. 11. 2009, 0:42 (UTC)

Ahoj, určite niektoré vytvorím, a niektoré niekto iný. S tým delením si nie som až taká istá, je to relatívne - určite je pre mesto významejší niekto, kto preň niečo urobil (aj keď nebol rodák), ako rodák, ktorý v meste nepôsobil. A Ballack nie je rodák, a bol medzi nimi - to nie je prvý prípad zlého zaradenia, takže takto sa tomu dá vyhnúť. Ale dôležitejšie je to, že ženy boli uvádzané ako muži - sánkar a pod. Maj sa fajn. --Lalina 26. 11. 2009, 00:50 (UTC)

úpravy

Ahoj, prosím, šablona {{commons}} a {{geo cz}} patří na začátek sekce Odkazy, není důvod jí dávat až na konec. JAn 29. 1. 2010, 07:12 (UTC)

Já se přidávám a znovu opakuji, že většina tvých editací se mi vůbec nelíbí. Četla jsi vůbec wp:vzhled a styl? Často jen upravuješ koncovou část článku, měníš úrovně nadpisu apod. Není sice jednotný názor, jak by to mělo být, nakonec se však došlo k poměrně jasné shodě, že se má nechat taková podoba, jakou si zvolil autor článku. Takže tě důrazně žádám, abys toto respektovala a těmto nežádoucím změnám se vyhnula.
Další věc: proč jsi odstranila Benno Landsbergera z osobností Frýdku-Místku? Je to asyriolog světového významu. To, že ho neznáš ty, neznamená, že jej můžeš odstranit.
Nechceš tedy raději pořádně rozšiřovat obsah, než jenom dělat nějaké formální úpravy, jež navíc nejsou úplně v souladu s pravidly a doporučeními? --Daniel Baránek 29. 1. 2010, 09:04 (UTC)
No, keby si sa, Daniel, lepšie pozrel, tak by si zistil, že som dopĺňala dátumy u osobností, a Landsbergera som vymazala nechtiac. Ale je veľmi zaujímavé, že Ty vieš, že ho nepoznám. Tak takúto schopnosť Ti závidím. A ak by ste si obaja porovnali vzhľad stránok pred a po mojej úprave tak, by ste zistili, že tam nie sú tie široké prázdne miesta medzi odstavcami alebo riadkami, ktoré dokážu dosť mýliť. Robia to práve zle poukladané obrázky a commons na začiatku odkazov. A tie veľké obrázky, ktoré vyskočia hneď po otvorení stránky tiež mnohým prekážajú. A ako som si všimla, súvisiace články nepatria do odkazov, čo je celkom pochopiteľné. Po pravde povedané, dosť ma táto reakcia prekvapila, myslela som si, že takéto žabomyšie vojny tu nefungujú, no sklamala som sa. Ak nie sú po editácii v hesle nezmysly a vzhľadovo vypadá ešte lepšie, nie je dôvod na dajaké výčitky. Mnou vytvorené stránky tiež upravujú, a ak je to k lepšiemu som len rada, nikto z nás tu nemá nedotknuteľné autorské práva. A obsah nechcem poriadne rozširovať, pretože aj keď som vyrástla na češtine a perfektne rozumiem, prekladať do nej si netrúfam. Predsa je to len iná gramatika. Raz som to skúsila a aj napriek prosbe o gramatické opravy, mi bolo vytknuté, že to sa nerobí. El Barto vytvoril nový článok z češtiny, preklad bol síce zlý, ale nikto mu to nevyčítal. Ponúkla som mu spoluprácu, pridali sa aj ďalší a dokončíme preklad. Takže tak. Želám všetkým pekný deň, dobré počasie, pevné nervy a viac tolerancie. --Lalina 29. 1. 2010, 16:47 (UTC)
S úpravou je ten problém, že každý má jiný monitor a to, co se mě na 26" zdá v požádku, ůže někomu na 15" nebo na handheldu dělat problém. Přesto prosím aspoň o napřesouvání souvisejících a oněch šablon. A obrázky vlevo mají leckdy také svůj význam... JAn 1. 2. 2010, 06:34 (UTC)

Věčnost

Děkuji Vám za první informace v článku Věčnost. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 1. 2. 2010, 13:48 (UTC)

Související články

Ahoj, proč všude vytahuješ související články z odkazů? Koukni se do WP:Vzhled a styl. --Mozzan 13. 2. 2010, 08:50 (UTC) Ahoj, nevyťahujem všade súvisiace články, len sa snažím, aby článok aj na pohľad vypadal dobre. Mimochodom, v mnohých heslách sú súvisiace články pred odkazmi (napr. Konvence z Montreux). Veľké voľné plochy nevypadajú dvakrát dobre. Kúpil by si si encyklopédiu s takouto úpravou? Ja teda určite nie, a pochybujem, že by sa našlo veľa kupcov. Obsah je dôležitejší, ale aj vzhľad je dôležitý. Ak je štábna úprava nanič, čitateľa nezíska, tiež som zo začiatku takéto články hľadala v ďalších jazykoch s tým, že v článku je len pár viet na začiatku, a až neskôr som zistila, že za tým bielym nič pokračuje text (robila som si súkromný prieskum, nie som jediná). Dohodnuté pravidlá sú pekná vec, ale ak v praxi vyplynú z nich nejaké problémy, treba ich jednoducho prispôsobiť realite, nie je to snáď navždy dané ako ročné obdobia. A že sú v tomto prípade drobné úpravy proti nejakému pravidlu, ale obsahu to neublíži, a vzhľadu len pomôže, tak si myslím, že trvanie na takýchto pravidlách je len zbytočné sekírovanie. Horšie sú snáď nezmysly v článkoch, chybné wiki, zlá gramatika a preklepy. Zjednodušenie povedané, myslela som to dobre, ale ak to niekomu tak strášne dráždi pečienku, že radšej bude venovať energiu vráteniu do predošlého stavu a , než zlepšovaniu článkov, nech sa realizuje, takýmito malichernosťami sa skutočne nemienim zaoberať. Ja radšej venujem čas a energiu zmysluplnej práci (a olympiáde, skáču na strednom mostíku, držím palce vašim skokanom). Pekný večer.--Lalina 13. 2. 2010, 19:14 (UTC)

Jo, to já chápu, taky jsem to takhle dřív dělal, ale pochop - encyklopedie jako taková má v prvé řadě dva důležité úkoly: seznámit čtenáře s daným tématem, aby pochopil základní problematiku a fakta a poté odkázat na určitou literaturu, která mu umožní informace dále rozšířit. Takže např. proto by měla mít literatura přednost. Tohle se tady už hádalo jak co má být a dospělo se k určité dohodě. (mimochodem zrovna u té konvence rozdělení odpovídá správnému postupu, tedy literatura, reference, související články, externí odkazy) Navíc na mém počítači se po vydělení souvisejících článků vytvořilo v sekci odkazy zase volné místo, takže některý jiný čtenář by zase nepřišel na to, že dole pod sekcí je ještě šablona, která mu umožní pohodlně přeskočit na další článek z dějin některého z evropských států. Já vím, žes to myslela dobře, ale uvědom si, že to, co ty vidíš na monitoru nevidí každý stejně. Nemohla bys mi pls tedy aspoň poslat obrázek toho, co ty vidíš na můj mail? Pořád nějak nedokážu pochopit, co ti na některých článcích vadilo, rpotože na mém se zobrazují normálně. Nemáš například trochu starší prohlížeč? Protože třeba Internet Explorer měl dlouho s wiki problémy a často zobrazopval šablony nestandartním způsobem. ;-) Z mého pohledu to zase vypadá, že se článek graficky naprosto rozhodil a velké bílé plochy jsou v odkazech. Předtím nikde žádné bílé plochy např. u Dějin Lotyšska nebyly, takže z mého pohledu zase já musím článek znova upravovat, aby byl graficky ok.--Mozzan 13. 2. 2010, 19:34 (UTC)
Viem, že prehliadače robia problémy s veľkosťami obrázkov, ale nevedela som, že môžu byť problémy aj pri texte. Po pravde povedané, nie som nejaký extra technický typ, čo sa týka počítačov som vlastne samouk typu "hodili ma do vody, musím plávať", ale na druhej strane málokedy so mnou nejaká technika vyhúpe. Dohodnime sa takto - nebudem s odkazmi hýbať, len ak budú biele plochy posuniem commons a portály, lebo oni robia tie problémy. (Škoda, Jandovi sa druhý skok nevydaril, no snáď si to vynahradí na veľkom mostíku). Maj sa fajn. --Lalina 13. 2. 2010, 19:54 (UTC)
Počkej, ty bílé mezery ti dělají Portály a commons? Aháááá, už jsme doma. Měl sem stejný problém :-) hele, to ti způsobuje starý prohlížeč. On prostě nedokáže srovnat ten text spolu se šablonami, ale nové to dovedou. Kdžy si stáhneš jakýkoliv jiný nebo novější verzi, hned bude všehcno ok, vážně. :-)
Stáhnu si být tebou buď mozillu firefox nebo google chrome. To ovládání u nich je jakž takž podobné, zde: [1] a tady: [2] jsou stránky, na kterých stačí párkrát kliknout a máš to :-) uvidíš, že pak bude zobrazování normální a portály ani commons nebudou dělat žádné bílé mezery :-) a být tebou si to udělám tak jako tak, protože pokud máš starý internet explorer, tak je počítač z internetu mnohem napadnutelnější virama a podobnejma zákeřnostma.
A pěkně ti závidim, že se můžeš koukat, já mám za tři dny zkoušky a kdybych si pustil telku s olympiádou, tak už oči neodtrhnu. :-D Místo toho se vždycky na malou chvilku podívám na wikipedii. :-) Tak ti přeju, ať to s těma prohlížečema nějak slušně dopadne a ať si užiješ olympiádu. :-) --Mozzan 13. 2. 2010, 20:08 (UTC)
Mozzilu nechcem ani za milión, robila problémy na počítači aj notebooku, ale ten google chrome skúsim. Ináč medzery mávam aj v textoch kvôli obrázkom. Držím Ti palce na tú skúšku (z čoho?), aj na ostatné. Ale hokej snáď stihneš, nie? Aj keď teda máme najťažšiu skupinu, ale určite postúpime, potešilo by ma finále CZ - SK. Skoky vyhral Ammann. Maj sa fajn.--Lalina 13. 2. 2010, 20:41 (UTC)
Chrome je prej dobrej, ale já zase zůstal u mozzily. Nikdy nic neprováděla a navíc jsem si jí už vylepšil i větším množstvím udělátek a doplňků a nechce se mi jí zbavovat :-) Zkouška je z pomocných věd historických, takže čtení rukopisů, numizmatika, převádění dat do dnešní podoby... atd. atd. :-) Jooo, hele tak mě napadlo... já hodně dělám do národních dějin (krom jiného) a našel jsem v článku Dějiny Litvy schovaný slovenský text. :-) Kdyby se ti chtělo, nemohla byses na to mrknout? :-) já bych se do toho pustil taky, ale holt ten čas... :-( a krom toho mám teď na wiki i hodně věcí, tkeré jsem někomu slíbil. Ten slovenskej text (objevíš ho, když se podíváš na editaci článku) už je tam skoro rok a chtělo by to přeložit, tak kdybys třeba někdy měla čas? prosím prosím :-) ) měj se ;-) --Mozzan 13. 2. 2010, 21:10 (UTC)
Mrkla som, a ak som dobre pochopila chceš, aby som to preložila do češtiny. Nie je problém, ale aj keď som na češtine vyrástla a dovolím si povedať, že rozumiem v podstate na 100%, naopak je to už horšie. Čeština má predsa len zopár dosť závažných odlišností, a aj keď vidím, že je to zle napísané po česky, preklad z sk do cs je niečo iné. Preložím to, ale prípadných kritikov (vždy sa niekto nájde) odkážem na Teba. Pekný danajský dar, že? (Alebo medvedia služba). A už vieš čomu by si sa chcel venovať (obdobie alebo oblasť)? Ja mám rada renesanciu, antické Grécko (vlastne grécka mytológia ma priviedla k histórii), Taliansko a Francúzsko. Ale zaujímavé je aj 19. storočie a bavia ma panovnícke a šľachtické rody. Maj sa. --Lalina 13. 2. 2010, 21:22 (UTC)
Já mám zase problém, že jsem se slovenštinou zase skoro nikdy nepřišel do styku, v zásadě až v posledních dvou letech jsem poznal pár lidí z horolezecký stěnu, co jsou ze Slovenska. Vůbec to nevadí, když tam budou chyby - až to případně přeložíš, napiš mi, než vymažeš šablonu pracuje se a já to pak projedu :-) Dík dík dík, máš to u mě :-)
S těmi zájmy - já jsem si jednou z nudy (nebo zoufalství před zkouškama, kocovina...? už si nejsem úplně jistej, nějakej takovej důvod to byl...:-D ) vyrobil na svojí uživatelský stránce zhruba rozbor toho, co mě baví (je to taková šílená směsice :-), tak se případně koukni ), jinak celkově se zajímám hodně o středověk a na ten se chci zaměřit i na studiích, hodně mě přitahuje hlavně JV a V Evropa (hlavně Řecko, od starověku po moderní dobu), o kterou tolik lidí v Čechách zájem nemá a je tam víc věcí, co by se daly „prozkoumat“ :-) a potom tak 19. století. :-) A pro dnešek mám s rukopisy padla... :-) --Mozzan 13. 2. 2010, 21:43 (UTC)
Zajtra sa do toho pustím. Mrkni sa, prosím Ťa na Novgorodská republika, ja som mala pod odkazmi veľkú medzeru, teraz som to pokusne upravila, čo to robí u Teba? Dík.--Lalina 13. 2. 2010, 22:30 (UTC) P.S. Máme zlato v rýchlostnom biatlone (7,5 km), Kuzminová vyhrala, to som teda absolútne nečakala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.--Lalina 13. 2. 2010, 22:30 (UTC)
Gratuluju :-) na Novgorod jsem koukal. Původní i nová verze jsou u mě naprosto totožný, nikde není mezera. To je vážně tim prohlížečem. ;-) --Mozzan 13. 2. 2010, 22:43 (UTC)
P.s. těšim se na hokej 18. ;-) --Mozzan 13. 2. 2010, 22:50 (UTC)
Dík, kiežby sme si mohli čo najviac vzájomne gratulovať. To som rada, že je to v poriadku, ešte si stiahnem ten chrome, a dúfam, že potom už nebudú žiadne problémy. P.S. Nezavialo vás, lebo u nás pri Trnave (kúsok od Bratislavy) zapadol autobus, a v okresoch Trnava, Galanta, Hlohovec a Piešťany (juhozápad) vyhlásili 2. kalamitný stupeň. Ide to od vás, povedali ste si, že dosť bolo snehu, posúvame ďalej, však? To je irónia, Európa pod snehom, a v dejisku zimnej olympiády bol najteplejší január za neviem koľko rokov, či dokonca absolútne, a prší tam. Ale nám matka príroda všetko vracia aj s úrokmi. Tak si držme palce na to počasie, a Ty to s tým učením nepreháňaj, aj dobrého veľa škodí.--Lalina 13. 2. 2010, 23:27 (UTC)
Ono v Praze, když to tak vezmeš, tak už 5cm sněhu můžeš považovat za něco, co se jen tak nevidí, a co by se s trochou nadsázky dalo nazvat závějí, :-) která se během několika dnů změní v podivnou šedohnědou hmotu :-) a s tou olympiádou - no život sám mi někdy přijde jako jedná velká ironie :-) s učenim to přehánět musim, zkouška je v úterý a je toho ještě moc a moc. :-( --Mozzan 14. 2. 2010, 08:51 (UTC)
Gratulujem!!!!!!!!!!!! Sábliková bola úžasná!--Lalina 14. 2. 2010, 23:06 (UTC)
Dík, byla to paráda!!! :-D Co Chrome? Jak funguje? A díky moc za tu Litvu :-) --Mozzan 14. 2. 2010, 23:29 (UTC)
Nijako, pretože som ho hneď aj zrušila, to by som potrebovala lupu. A lišta o ničom. Neviem v čom to má byť lepšie, ale radšej zostanem pri xp. --Lalina 15. 2. 2010, 00:23 (UTC)
Aha :-( Prej by měl bejt rychlejší, ale jinak nevim. Ještě je možnost si pořídit novější internet explorer, nebo teda prostě počítat s tím, že se ti to nezobrazí správně. :-) Měj se ;-) --Mozzan 15. 2. 2010, 08:31 (UTC)
Zatiaľ to s tým xp vydržím, a gratulujem k bronzu. Maj sa fajn. --Lalina 16. 2. 2010, 14:58 (UTC) P.S. A čo skúška?
Špatný, vyhořel jsem na rukopisech z 19. století, šíleně těžký, téměř se to nedalo přečíst :-( holt v červnu znova, aspoň vim, co ode mě budou příště chtít ;-) --Mozzan 16. 2. 2010, 18:21 (UTC)
Neboj spravíš, máš správny, pozitívny, prístup - zobral si si to lepšie, budeš vedieť, čo treba. A to bola posledná v tomto semestri, alebo Ťa ešte niečo čaká? V koľkatom ročníku si?--Lalina 16. 2. 2010, 20:23 (UTC)
Teprve v prvním ročníku, mimochodem gratuluju ke stříbru ;-). Teď už mám klídek, ostatní zkoušky dopadly téměř všechny na výbornou, tka z toho vědu nedělám. :-) Já to teďka pár týdnů řešit nebudu a trochu si odpočinu u wikipedie. Vidim to nejdřív na Václava II., potom na jednu hru, co jsem slíbil Emírovi a pak se uvidí ;-) --Mozzan 16. 2. 2010, 20:36 (UTC)
Máš recht. Dík, a držím palce Vernerovi.--Lalina 16. 2. 2010, 22:12 (UTC)

A, pravda trošku opožděně, pardon, :-) gratuluju k parádnímu vítězství nad Ruskem. ;-) --Mozzan 20. 2. 2010, 09:20 (UTC)

Vďaka, a držím vám palce, aby ste nad nimi aj vy vyhrali. Ovečkin je síce výborný hráč, ale trochu skromnosti by mu neublížilo, takže...--Lalina 20. 2. 2010, 19:41 (UTC)

Brozn a zlato! Hurá! :-) Jo a trochu opožděně gratuluju k těm všem medailím z biatlonu :-) Držim palce proti Švédům ;-) --Mozzan 24. 2. 2010, 23:18 (UTC)

Vďaka, ja proti Fínom. A tí bežci teda boli dobré nervy, ale zabojovali chlapci. Sábliková bola úžasná, fantastická, skvelá a neuveriteľná!!!!!!!!!!!!!! Ešte dobre, že išla v poslednej jazde, lebo ináč by som to asi pri tom televízore nevydržala. To je niečo nepredstaviteľné, čo dokázala a ešte k tomu v takých podmienkach, klobúk dolu. A vzhľadom na vek, ešte môže teda získať kopu medailí (hoci vlastne už tuším vyhrala všetko, čo sa dá). A ten jej tréner je teda tiež niečo absolútne vynimočné. A dúfam, že ráno tiež budeme mať dôvod na radosť. --Lalina 25. 2. 2010, 00:12 (UTC)

Arne Novák

Dobrý den, domníváte se, že vaše úprava [3] článku Arne Novák prospěla? --Gampe 6. 3. 2010, 00:22 (UTC)

Áno, myslím si to, ináč by som to nerobila. A tiež si myslím, že aj vzhľad stránky je dôležitý, a toto odstránilo tie biele miesta a veľké obrázky, ktoré sa vyvalia na ľudí po otvorení hesla. Kúpili by ste si knihu s takou úpravou? Väčšina ľudí určte nie. Pekný víkend. --Lalina 6. 3. 2010, 00:26 (UTC)

Nevím v jakém prohlížeči pracujete, ale v mé Mozile to "vzhled" spíše rozbouralo. Jinak bych daleko více přivítal přírůstek fundovaného a odzdrojovaného textu než takovéto formální úpravy. S pozdravem --Gampe 6. 3. 2010, 00:31 (UTC)

Lužické Šestiměstí

Já jen že je to copyvio odtud [4]. Jen abyste nedělala zbytečnou práci.--Mirek256 5. 4. 2010, 19:19 (UTC)

Vďaka za upozornenie, môžeme si tykať. Pozerala som nemeckú a anglickú verziu, poskladám to z nich a upravím. V podstate to treba dosť prerobiť, ale teraz večer sa mi už nechce, dám sa do toho zajtra. Pekný večer. --Lalina 5. 4. 2010, 19:24 (UTC)

Petr Veliký

Účastnila jsi se diskuze k přejmenování článku Petr Veliký, upozorňuji tě proto k hlasování o přesunu/ponechání a prosím o tvé vyjádření zde. Děkuji --Silesianus 6. 5. 2010, 08:44 (UTC)

Dobrý den! Vložení šablony {{Pracuje se}} (ač umístěno na špatné místo) má zabránit editačním konfliktům. Přesně k tomu zjvně došlo, viz: Diskuse:Jaroslav Kvapil. --Gampe 7. 5. 2010, 20:37 (UTC)

Ale ja som s článkom nič nerobila, len som šablónu dala na začiatok, lebo robila príšernú medzeru. --Lalina 7. 5. 2010, 23:05 (UTC)

I přesunutí šablony je editace. Wikipedista:David Sedlecký jako trochu méně zkušený wikipedista si zřejmě potom nevěděl rady, co s upozorněním editační konflikt udělat a přišel o kus své práce. Nyní je situace již vyřešena (viz článek). Jen bych Vás prosil: je-li v článku šablona Pracuje se (pokud je čerstvě umístěna a pokud se tedy zjevně nejedná o staré zapomenuté umístění), dodržujte žádost a needitujte tento článek! Děkuji --Gampe 8. 5. 2010, 06:57 (UTC)

Dějiny Litvy

Ahoj, jestli chceš překládat do češtiny, dělej to pořádně nebo vůbec. Ten "překlad", co jsi provedla, je sotva poloviční a stejně "nesrozumitelný" jako originální slovenština. --Silesianus 8. 5. 2010, 09:33 (UTC)

Tak Petře, byl jsem to , kdo požádal Lalinu, aby to přeložila, s tím, že pak udělám sám korekturu. Byl bych rád, kdybys jí neurážel, článek nakonec bude ve stavu, kdy bude moct na wikipedii být. A musím říct, že tímhle svým chováním si mě právě neuvěřitelně, naprosto šíleným způsobem, naštval. Tohle s Lalinou vyřešíme sami, prosím soustřeď se na svojí vlastní práci. --Mozzan 8. 5. 2010, 10:15 (UTC)
Tak proč to nepřeložíš z fleku ty? Neurážím, jen upozorňuji, že překlad slovenština » českoslovenština zrovna není vhodný a není to prvně, co jsem to předělával na opravdovou češtinu. Soustředím se na kvalitní obsah wikipedie, což by měl dělat každý wikipedista, jestli tě to naštvalo tak smůla, dělejme věci pořádně. --Silesianus 8. 5. 2010, 10:21 (UTC)
Protože píšu v pondělí zápočtovej test, ve středu mám první zkoušku, další pondělí další zápočtovej test... mám pokračovat? Podívej, ten problém se řeší na diskusní stránce a ty sem jen tak napochoduješ a začneš urážet. Tak si toho nevšímej, Lalina, pokud bude mít ještě vůbec chuť to po tom všem přeložit, to převede a já opravím ty chyby, dohodli jsme se spolu už dávnou. --Mozzan 8. 5. 2010, 10:26 (UTC)
Krom toho Lalina, když jsme spolu mluvili (satčí si zadat do vyhledávání v browseru Dějiny Litvy a najdeš o kus výš na diskusi, si je sama dobře vědoma, že tu češtinu plně neovládá, takže plně všechnu zodpovědnost přebírám na sebe. --Mozzan 8. 5. 2010, 10:30 (UTC)
Jestli vám to nevadí, přeložím to sám, neboť ve vší úctě, Lalina to prostě nepřekládá celé do češtiny (já bych si taky netroufl překládat do slovenštiny). A nikoho neurážím, jen konstatuji fakta. --Silesianus 8. 5. 2010, 10:31 (UTC)
Jo, ale mohls to rozhodně udělat s větším taktem. Pokud chceš, klidně to přelož. --Mozzan 8. 5. 2010, 10:35 (UTC)
Silesianus, všetko som už napísala tu, prečítaj si to, nemienim tu už ďalej strácať čas diskusiou o ničom.--Lalina 8. 5. 2010, 16:40 (UTC)
Super, a ještě jeden poznatek - když převezmeš článek z jiné wiki na sk.wiki, je slušnost tam hodit šablonu Překlad. Děkuji --Silesianus 8. 5. 2010, 16:43 (UTC)
Super, a ešte jeden poznatok - čo takto pozornejšie čítať?

1/ ja som tento článok nepreberala

2/ úplne dole je odstavec Zdroj od 16. 10. 2009, čiže odo dňa vzniku

Ďakujem. --Lalina 8. 5. 2010, 16:51 (UTC)

[5] a [6] --Silesianus 8. 5. 2010, 16:53 (UTC)
Áno, zabudla som ju tam dať. Ale u nás to nie je len otázka slušnosti, ale i nutnosť dokladovania zdrojov, takže skôr či neskôr tam vždy pribudne. PS. Keď už kontroluješ moju prácu na sk wiki, aké percento je takýchto prípadov? --Lalina 8. 5. 2010, 16:58 (UTC)
Mě osobně se to už stalo na slovenské wiki 3x s českými články. A ne, nekontroluji tvoji práci na wikipedii, jen jsem se chtěl podívat, jestli ve slovenském článku je něco zajímavého. Dělával jsem to tak, teď už jen kontroluji, jestli zase někdo "nezabudol" šablonu překlad. Jakožto autora dvou z nich by mě samozřejmě potěšilo převzetí článku, ale bez toho uvedení zdroje, to je smutné. --Silesianus 8. 5. 2010, 17:01 (UTC)
Každého poteší prevzatie jeho článku, ale ja si nepotrpím na šablónu preklad na "mojom" článku, ak ho niekto preberie. Nepracujem tu preto, aby som sa niekde chválila. Takisto hneď nepodozrievam druhých, že urobili niečo náročky, keď to môžem byť len omyl, alebo jednoduché zabudnutie. Mimochodom, čo je to "môj" článok. Ak napíšem len pár viet, potom ho niekto podstatne rozšíri, je to môj článok? Takže takéto "kontroly" považujem za mrhanie času. --Lalina 8. 5. 2010, 17:36 (UTC)
Můj článek je prostě článek, co jsem vytvořil. Není to označení majetnické, ale citové. Uvedení šablony Preklad není chvála autora původního článku, ale povinnost. --Silesianus 8. 5. 2010, 17:42 (UTC)
Netvrdím, že to nie je povinnosť, ale nepodozrievam hneď všetkých, že ten zdroj neuviedli zámerne. Toť vše. --Lalina 8. 5. 2010, 18:09 (UTC)
Já také ne, vizte Wikipedie:Předpokládejte dobrou vůli. Proto jsem vás upozornil. --Silesianus 8. 5. 2010, 18:15 (UTC)

Milí kolegové, nebylo by řešením článek nejprve odladit někde na pískovišti a teprve poté jej umístit na wiki? --Gampe 8. 5. 2010, 19:07 (UTC)

Souhlas, už jsem to navrhoval na diksuní stránce, ale nikdo nereagoval :-( --Mozzan 8. 5. 2010, 19:19 (UTC)
Na diskusnej stránke som písala, že pieskovisko nepovažujem za šťastné riešenie, lebo to nie je moja bábovčička na hranie, má to byť prístupné všetkým. Rozumnejší je asi Mozzanov návrh na presun do wikiprojektu Historie, ale obávam sa, že tam zapadne prachom. Všimla som si, že Feťour začal na tom pracovať, tak mu držím palce. V každom prípade je mi to už jedno, dosť ma celý tento cirkus znechutil. Myslela som si, že keď to preložím, aj keď s chybami, hoci asi viem lepšie česky ako väčšina Čechov po slovensky, uľahčím prácu ostatným, len opravia gramatiku. No, ako sa hovorí, za dobré nečakaj nič dobré. Týmto to pre mňa končí, môj názor na tento cirkus je tu v diskusii. Držme si zajtra palce na hokej. --Lalina 8. 5. 2010, 20:24 (UTC)
Chápu tě :-) jinak se omlouvám, že sem tě do toho zatáh, byl to koneckonců původně můj nápad. :-( --Mozzan 8. 5. 2010, 20:31 (UTC)
Nemáš sa za čo ospravedlňovať, keby som nechcela, nedám sa na to, takže si ma do ničoho nezatiahol. A držím Ti palce na skúšky. --Lalina 8. 5. 2010, 20:39 (UTC)

Aberdeen

Aberdeen jako město mám pocit do Hansy jako spolku nepatřil. Myslím, že tam Hansa měla jen nějakou malou "kancelář". Tomu dodává váhu i jednak zařazení v en.wiki v sekci Kontorie až pod nadpis Other cities with a Hansa community, což je na české (seznam byl očividně přejat z anglické) nesprávně stavěno nad kontorie jako Další města patřící do Hanzy (což rozhodně není správné, špatný překlad z en). Jednak na německé není v článku Hansa Aberdeen vůbec zmíněn. Proto se o Hanze v Aberdeenu dá mluvit jen jako o velmi okrajové záležitosti. --Silesianus 17. 5. 2010, 10:23 (UTC)

Mno teď jsem si všiml, že jste naházela kategorii Hansa i do některých (všech?) ostatních měst v seznamu Další města patřící do Hanzy (který jsem již opravil dle en.wiki). Odstranil jsem kategorii Hanza zatím z nejvíce do oči bijící Neapole, která rozhodně nebyla hansovním městem. --Silesianus 17. 5. 2010, 10:29 (UTC)

Koperník

Ahoj, chtěl bych moc poděkovat za pozornost, myslím, že by si toho nikdo nevšiml. Dal jsem tam úmrtí Ludvíka V., sice tam teď budou dva králové, ale snad to vadit nebude. Hezký den přeju a hodně radosti při editování :-) Jirka O. 21. 5. 2010, 09:49 (UTC)

Ahoj, nie je za čo, na sk wiki bol tiež, a ešte dokona červený, hoci heslo, samozrejme, existuje. Toto nie je prvý prípad, a nestáva sa to len tu. Narazila som na takéto prípady aj na iných wikipédiach. P.S. Zajtra držím palce.--Lalina 21. 5. 2010, 18:14 (UTC)

Špýr

Milá kolegyně, ačkoli myslím, že jste vzhled článku o špýrském dómu spíš vylepšila, požádal bych Vás pro příště, abyste neodstraňovala obsah jen proto, že se Vám něco nelíbí - navíc bez jakéhokoli zdůvodnění v diskusi. Je na to i nějaké pravidlo, které teď nechci hledat. Díky předem a pozdrav! --Sokoljan 23. 5. 2010, 10:00 (UTC)

Dobrý večer, milý kolega, obsahu som sa ani nedotkla, len som odstránila jeden obrázok. Myslím, si že tak to je lepšie, také prehľadnejšie, alebo estetickejšie. Rozmýšľala som nad fotogalériou (ešte som sa k tomu nedostatala), aj commoons je dosť obsiahly, takže to foto tam, myslím, až tak nechýba. P.S. Držím palce, dúfam, že večer sa budem radovať. A, hlavne, nech už neprší. --Lalina 23. 5. 2010, 17:56 (UTC)

Medaile zkušeného uživatele a rozšiřovatelův řád

Medaile zkušeného uživatele
Rozšiřovatelův řád

Ahoj! Prostě díky moc za tu všechnu užitečnou práci, kterou děláš, a hlavně za důležité doplňování hesel o rocích, ale i jiných! Po právu ti teď náleží za všechnu tu kopici práce a za dosažení mety 4000 editací a dalších odpovídajících kritérií medaile zkušeného uživatele. Jelikož tvé vytrvalé a nezdolné doplňování především hesel o rocích je zcela nepřehlédnutelné, dovol mi, abych ti za to všechno udělil ještě rozšiřovatelův řád. Přeji krásné léto! --Wespecz 11. 7. 2010, 22:57 (UTC)

Ďakujem, veľmi si ma potešil. Tiež Ti prajem krásne leto.--Lalina 11. 7. 2010, 23:00 (UTC)

Čundrgrund

Můžu se zeptat proč jste odstranila z článku Vladimír Merta fotku Čundrgrundu? --Gampe 20. 7. 2010, 04:24 (UTC)

Dobrý deň, čisto z estetických dôvodov - v takomto článku sa mi zdali dve fotky trochu priveľa. Netvrdím, že s tým musia všetci súhlasiť, takže ak máte lepší argument, vráťte to do pôvodného stavu. Pekný deň. --Lalina 20. 7. 2010, 14:34 (UTC)

Louisiana

Díky za Vaše opravy v článku, ale dva odstavce neměly vůbec žádnou českou diakritiku a navíc oplývaly spoustou pravopisných chyb, místy byl text i nesrozumitelný (o POV obsahu ani nemluvě). Příště by to chtělo asi mnohem lépe číst. Zdravím. MiroslavJosef 7. 9. 2010, 08:29 (UTC)

.MiroslavJosef, než začnete kritizovať, naozaj lepšie čítajte. Ja som článok neupravovala, pretože som ho ani nečítala, opravila som len jednu vec - evidentne zle napísané meno (a owifikovala), keď mi v sledovaných vybehla úprava anonymom. Pozrela som si históriu článku, áno boli tam evidentné gramatické nezmysly. Ak ste mi chceli povedať, že som to mala opraviť, má to dva zásadné háčiky:
  • Neviem o tom, že existuje nejaká zásada "všetko alebo nič" pri úpravach (to by asi veľa ľudí neprispievalo, že?).
  • Chcieť od cudzinca, aby opravoval gramatické chyby, je trocha, slušne povedané, prehnané a od veci. Vyrástla som síce aj na češtine, rozumiem na 100%, ale aktívna znalosť je predsa len niečo iné (aj keď som zistila, že niektoré veci viem lepšie ako rodený Čech). A po mojej skúsenosti s jedným článkom na cs wiki som sa rozhodla, že gramatiku budem opravovať len, ak som si na 150% istá, že mám pravdu. Nemienim strácať čas a ešte byť za to kritizovaná, to ten čas radšej venujem zmysluplnejšej práci. Takže poučenie z krízového vývoja: dvakrát meraj a raz rež alebo najprv si zistím všetky fakty a potom kritizujem. Pekný deň. --Lalina 7. 9. 2010, 14:39 (UTC)

Slavní obyvatelé

Budte tak laskavá a přestaňte odmazávat obyvatele dle vlastního výběru. Pokud si pamatuji, nepíšu to poprvé. S pozdravem. --Lenka64 13. 10. 2010, 14:09 (UTC)

Dobrý večer, buďte tak láskavá, a konkretizujte. S pozdravom.--Lalina 13. 10. 2010, 17:00 (UTC)
A opět: ze Saint-Denis jste vymazala spisovatele Mathieu Béroalda, vracím ho zpět a opakuji:nedělejte to. A mimochodem, je úplně zbytečné psát u každého "francouzský", je celkem logické, že ve francouzském městě žijí Francouzi. Na místě by to bylo, pokud by dotyčný byl jiné národnosti. --Lenka64 19. 10. 2010, 10:02 (UTC)
A opäť, dobrý deň - vymazala som ho, pretože je o ňom článok len na fr wiki. Ak o ňom napíšete na cs wiki nič Vám nebráni ho doplniť. A keby ste sa lepšie pozreli, zistili by ste, že osobnosti dopĺňam, opravujem wiki, dopĺňam dáta, aj chronologicky upravujem. Ak niekoho vymažem, tak len vtedy, ak je článok len na "domovskej" wiki a nikde inde, takže určite nie podľa vlastného výberu. Takže ho opäť vymažem, a opakujem: nekritizujte bez poriadnej informovanosti. S pozdravom.--Lalina 19. 10. 2010, 10:19 (UTC)
Informovaná jsem dobře. Je celkem jedno, na kolika wiki má osoba článek, pokud je významná. Vy odstraňujete svévolně informace a já vás žádám, aby jste to nedělala. Ti lidé jsou významní pro to které město a jestli mají na cs wiki článek ted nebo ho budou mít za 10 let je irelevantní. Mazat se mají blbosti a bezvýznamnosti a ne ve stylu "doplní se, až to tu bude". --Lenka64 19. 10. 2010, 10:25 (UTC)
Dosť pochybujem o tom, že ste dobre informovaná. Ako som už hore písala, neodstaňujem ich svojvoľne, ale na základe nejakých kritérii upravujem článok. Písala som hore, nemienim sa opakovať. P.S. V prípade českých miest som si našla dátumy na internete, čo bráni Vám urobiť to isté v tomto prípade? Keď už trváte na tom, že je taký veľmi dôležitý, tak aspoň tie základné dáta by tam mali byť.--Lalina 19. 10. 2010, 10:40 (UTC)
Vaše kritéria jsou z hlediska wiki nepodstatná a opravdu nemíním pracovat dle vašich pokynů. Pokud budete dále pokračovat ve vymazávání, budu vás revertovat, mám většinu francouzských obcí ve sledovaných. Pokud vás dotyční tak dráždí, že je v článcích nemůžete snést, mohla jste je nechat "bez odkazu", jen jako zmínku - takhle to téměř zavání vandalstvím. --Lenka64 19. 10. 2010, 10:47 (UTC)
Dobrý večer, opakujem posledný krát, nemienim plytvať časom na opakovanie jasne napísaného - nevymazávam, upravujem. Ak chcete revertovať, je to Váš problém a Vaša vizitka. S pozdravom. P.S. Dotyční ma nedráždia, dráždi ma ľudská hlúposť a zloba. --Lalina 19. 10. 2010, 18:34 (UTC)
Lalino i Lenko, je strašně fajn, že pro Wikipedii obě něco děláte, zkuste prosím s debatou mírnit. Vždy jsem si myslel, že to jen ješitnost nás mužů nás přivádí do 90 % sporů a že ženy jsou v tomhle mnohem umírněnější :-) Cením si vás obou, jste přínosem. Bavte se spolu bez škorpení. Pěkný večer. Jirka O. 19. 10. 2010, 19:02 (UTC)
Ahoj, Jirko, ďakujem za uznanie, si milý, ale ja sa neškorpím. Nie je to otázka ješitnosti, ale som zvyknutá ak od niekoho niečo chcem, povedať čarovné slovko - prosím (a ďalšie samozrejmosti slušného správania, preto som niektoré slová písala tučne, ale nejako to nezabralo), takže, po pravde povedané, nepáčil sa mi Lenkin tón hneď na začiatku. Beriem, že je asi zbytočné písať u každého národnosť, či štátnu príslušnosť ak je domáci, ale robila som to podľa už uvedených osobností. Uviedla som fakty (myslím si že dosť jasné a dosť jasne) a nikde som nenašla, že odstránenie osobnosti podľa horeuvedených kritérii je niečo nesprávne, ak sa mýlim, stačilo dať odkaz. Nemienim už debatovať o niečich predstavách s niekým, kto prirovná moju prácu k vandalstvu (to už je trochu silná káva na môj vkus), idem radšej pracovať. P.S. Všimla som si na Tvojej stránke, že Ťa baví história, môžeš mi odporučiť nejakú zaujímavú knihu (ale skôr ten stredovek a novovek, hlavne renesancia, Francúzsko, Taliansko a Habsburgovci)? Vďaka a pekný večer.--Lalina 19. 10. 2010, 19:25 (UTC)
Zareagoval jsem proto, že mi tón na obou stranách už připadal na hraně. Jinak pokud jde o historii, mám nejraději původní prameny, pro středověk by to asi byla kniha Staré francouzské kroniky, která vyšla v Živých dílech minulosti v roce 1962. Vše přeložil Václav Černý. Nemám moc rád historické romány, snad s výjimkou Roberta Gravese se málokdo trefil do mentality lidí dané doby. Jirka O. 19. 10. 2010, 19:37 (UTC)
Ad Jirka O.: tohle nemá s ješitností co dělat. A taky není o čem debatovat. Odstraňování relevantních informací přínosem není, a rozhodně nebudu nikoho prosit, aby to nedělal. --Lenka64 19. 10. 2010, 19:46 (UTC)
Ad Lalina:je nesprávné odstraňovat informace, které do článku patří. A že je odkaz červený, žádné kritérium pro smazání není. --Lenka64 19. 10. 2010, 19:46 (UTC)
@ Lenka Ať už je to jakkoli, dá se to říct bez slůvek "buďte tak laskavá", tím akorát druhého namíchnete. Debaty by měly probíhat s vědomím, že druhý, co pracuje, nechce projektu škodit. Při práci je důležitá tolerance (i když je to někdy těžké). Jirka O. 19. 10. 2010, 19:51 (UTC)
Lenka64, toto Vaše vyjadrenie potvrdzuje, že ste si poriadne neprečítali, čo som napísala, ja som o červenej ako o kritériu na mazanie nepísala. A ak nemienite nikoho prosiť, ani mi viac nepíšte, prosím, dôvod viď vyššie. Týmto končím diskusiu s Vami, ak máte nejaký problém, riešte si ho inde, prosím. --Lalina 19. 10. 2010, 19:54 (UTC)
Ještě jednou musím. Přečtěte si na vaší diskuzní stránce oddíl == Odstraňování textu == z 5.11. 2009. Ten neměl článek jen na vlastní wiki, že? Ale klidně zase můžete popsat byty textu jak jsem nezdvořilá a jak vám bráním ve vaší práci. --Lenka64 19. 10. 2010, 20:03 (UTC)

--== Drancy ==

Dobrý den, prosím, neodstraňujte z výše uvedeného článku ty odkazy. Díky moc. --Mercy 21. 10. 2010, 08:40 (UTC)

Dobrý večer, ako som už písala vyššie, neodstraňujem, upravujem. Pozrela som si niektoré mestá čo som robila, napr. Clichy, Mass (Esonnes), Neuilly-sur-Seine, Ivry-sur-Seine, Melun, Saint-Germain-en-Laye, Saint-Maur-des-Fossés, Belfort, Aubervilliers, Athis-Mons, Limoges, sú snáď po mojej práci tieto články v horšom stave ako predtým? Píšem to posledný raz, nebaví ma stále opakovať to isté - v žiadnom hesle asi nie sú všetky osobnosti mesta (stačí si pozrieť rôznojazyčné wiki, niektorí ľudia sú všade, niektorí len na niektorých). Dávam tých ľudí čo majú české alebo slovenské heslá a tých o ktorých by som mohla urobiť heslá, resp., že ich môžu poznať ľudia v našich končinách, takže sa nájde niekto, kto heslo napíše.

Už ma nebaví to dookola vypisovať ku každému prípadu, len ma prekvapuje, že je tu veľa miest bez osobností, nič sa nedeje, ale keď pridám troch a jedného človeka vymažem, tak je z toho neuveriteľný problém. Už len čakám, kedy sa niekto ozve, prečo som do osobností v hesle, kde žiadne neboli, nedala ešte aj XY a YY (dotiahnuté ad absurdum).
Vyššie som už písala:ak tak strašne podľa niekoho ubližujem wikipédii, nech to dá na hlasovanie. Môj názor je jednoznačný a za tým si stojím:

  • heslo má byť vyvážené, t.j. primeraná plocha pre písmo i obrázky
  • pokiaľ je to aspoň trochu možné, červené odkazy riešiť
  • v prípade osobností - chronologické usporiadanie, s dátami, povolaním
  • heslo by malo mať taký vzhľad, aby čitateľa prilákalo, nie odradilo

Takisto si stojím za tým, že pravidlá slušnosti sa majú dodržiavať aj tu.

P.S. Pokojne si môžeme tykať. Pekný večer. --Lalina 21. 10. 2010, 18:51 (UTC)

Díky za odpověď a rovnou se omlouvám za vlastní pozdní reakci, v posledních pár dnech jsem neměl čas se Wikipedii věnovat. Musíš si uvědomit, že každá přidaná informace je snahou jednoho či více lidí, kteří si dali práci s jejím překladem nebo vyhledáním. Pokud jsou v seznamu osobností červené odkazy, je to dobře, protože to aspoň lidi nabádá, aby k nim vytvořili články. Úprava článku vedoucí k odstranění těchto informací, byť vede k jisté vyváženosti článku, je tedy hodně kontraproduktivní. Pokud u těch odstraněných osobností chybí data a povolání, není zase tak velký problém je doplnit. A i to, že o těch lidech existuje článek jen třeba na jedné Wikipedii, není důvod, proč odkazy na ně z české Wikipedie odstraňovat. Co se týče článků, kde seznamy osobností nejsou, je třeba si uvědomit, že tento projekt funguje na základě spolupráce různých lidí. Jeden sice nemusí seznamy osobností považovat za důležité, a tak je nepřidává, ale zase dalších několik uživatelů to považuje za informaci se stejnou nebo srovnatelnou důležitostí, jakou mají jiné informace v článku. Co se týče celkové vyrovnanosti článků, tak té lépe dosáhneme rozšiřováním stávajících informací než jejich odmazáváním. Samozřejmě, je třeba přidávat skutečně relevantní data, a nikoli marginality. S pozdravem --Mercy 25. 10. 2010, 07:33 (UTC)

Vrátila jsem zpět váš revert, maskovaný shrnutím "překlepy". "vědců průkopník experimentální mediciny a fyziologie" je v češtině nesmysl, do flagiconu se na cs wiki upřednostňují české názvy zemí (a to už s vámi bylo probíráno před časem, nehledě k tomu, že jste zbytečně vyhodila vlajku Severního Irska) a oficiální název celé země je Spojené království Velké Británie a Severního Irska ne vámi prosazované Severní Irsko a Velká Británie. --Lenka64 22. 10. 2010, 07:47 (UTC)

Dobrý deň, asi budem musieť ísť na očné, pretože ako pozerám, tak pozerám, ale nikde nevidím v partnerských mestách názov Spojené království Velké Británie a Severního Irska, ale všade je Velká Británie. Ale asi mám už aj sklerózu, pretože si nespomínam, že by som niekde presadzovala názov Severní Irsko a Velká Británie. A teraz vážne, viac mi, prosím, ani nepíšte s ľuďmi, čo nevedia, alebo nechcú uplatňovať základné pravidlá slušnosti, sa nevybavujem. Ak máte nejaký problém, riešte si ho inde. Pekný deň. --Lalina 22. 10. 2010, 09:00 (UTC)
Už několikrát jste nahradila Spojené království Velkou Británií. Nedělejte to. Nic víc po vás nechci. --Lenka64 22. 10. 2010, 09:03 (UTC)

Shrnutí

Prosím o lepší vyplňování shrnutí, [7], [8] a [9] nejsou pouhá doplnění, naopak jste některé informace vymazala. Děkuji.--Tchoř 5. 11. 2010, 17:23 (UTC)

Náhled

Ahoj, nezapomínej používat náhled. Je mi žinantní ti sem lepit šablony jak nováčkům. --Faigl.ladislav slovačiny 19. 11. 2010, 00:38 (UTC)

Ahoj, a prečo si myslíš, že ho nepoužívam? Dobrú noc a pekný deň.--Lalina 19. 11. 2010, 00:39 (UTC)

Erlangen

Ahoj, do článku Erlangen jsi vložila text ve slovenštině. Nevím zda to byl omyl nebo jsi se to chystala přeložit a zapomněla jsi na to. Vložil jsem tam urgentní šablonu přeložit, tak jen na ní upozorňuju. --Jowe 5. 12. 2010, 21:42 (UTC)

Ahoj, vďaka, bez mučenia priznávam, že som na to zabudla. Preložila som to, ale prosím Ťa, mrkni na to. Vyrástla som síce na češtine, rozumiem na 100 %, ale gramatiku má predsa len inú. Vďaka a pekný týždeň. --Lalina 5. 12. 2010, 23:41 (UTC)
Mrknul jsem a pár chybiček opravil. I tobě hezký týden. --Jowe 5. 12. 2010, 23:48 (UTC)

Nenech se otrávit

Většině lidí tu slovenčina v diskusích nevadí. Všude se najdou rejpalové.--Juan de Vojníkov 12. 12. 2010, 18:58 (UTC)

Díky, nedám sa. Nie je som nijaká fajnovka, ale fakt neviem, či ma to viac naštvalo, alebo sklamalo. A ešte k tomu od človeka, čo žil 30 rokov v Československu by som teda nečakala, že zaradí slovenčinu medzi cudzie jazyky. Možno tá moja reakcia bola trochu prehnaná, ale musela som to napísať. Po pravde povedané, stále neviem čo si mám o tom myslieť. Na cs wiki sa má používať len čeština (čo potom cudzinci, to ja asi nezmysel, že?), alebo prekáža slovenčina (to majú Češi a Slováci diskutovať nemecky, anglicky alebo rusky?)? Je síce pravda, že Slováci vždy lepšie rozumeli česky ako Česi slovensky, ale to je dané aj historicky. Len dúfam, že naozaj neskončíme tak, že mladí Česi nebudú vôbec rozumieť po česky. Všimla som si, že Nova a dokonca aj ČT televízia dávali slovenské rozprávky v češtine. To ma teda dosť prekvapilo a sklamalo, pretože keby niekto skúsil dať české filmy a rozprávky (napr. Pyšná princezná) v slovenčine, tak by to bol totálny prepadák (nehovorím samozrejme o Večerníčkoch pre deti do 6 rokov), čiže sa slovenčina takmer úplne vytratila v Čechách. Na Morave to je asi o kúsok, lepšie, aspoň podľa mojich skúseností. Máme spoločné stáročia histórie, nielen tých 70 rokov, tak by sme nemali na to zabúdať. Pekný večer. --Lalina 12. 12. 2010, 19:51 (UTC)
Český lvíček jako vyznamenání pro Lalinu
Český lvíček jako vyznamenání pro Lalinu

Milá Lalino, připojuji se k Juanovi. Na reakce některých trollů kolegů nemá opravdu cenu brát zřetel, buď nechápou, že mezinárodní spolupráce je silou Wikipedie a bez ní bychom zdaleka nebyli tam, co jsme, anebo prostě projevují buranství. Jako výraz uznání za zásluhy o naši Wikipedii a zároveň omluvy Vám uděluji zvláštní vyznamenání, českého dvouocasého lvíčka; jste pokud vím první, kdo ho dostává. Srdečně,--Ioannes Pragensis 12. 12. 2010, 21:38 (UTC)

Ďakujem, to som naozaj potešená a poctená. A, prosím, tykajme si, nie je som zrovna prívrženec vykania (okrem niektorých výnimiek). Pekný týždeň. --Lalina 12. 12. 2010, 22:04 (UTC)

I já se přidávám :). Pod lípou se nás téhož názory nakonec sešel chumel, a to často i s jistou razancí :).... Vždyť je to jasné ;) Přeju opravdu hezký večer/den Reo + | 12. 12. 2010, 22:21 (UTC)

Ďakujem, som rada, že moja nádej, že je to len ojedinelý prípad sa naplnila (aj keď sa k nemu ešte vlastne pridal Ragimir), väčšina tento názor nezdieľala. Podstatne mi to zlepšilo náladu. Buďme radi, že sa (si) rozumieme a pestujme si to, je to na prospech oboch národov. Pekný večer/deň. --Lalina 12. 12. 2010, 22:28 (UTC)
Lalino, i já ti držím palce – ex post jsem si to celé přečetl :-) Jirka O. 13. 12. 2010, 13:12 (UTC)
RNDr. Tomáš Svoboda mě fakt dost pobavil :-D Ber to taky s humorem. Jan.Kamenicek 19. 12. 2010, 11:27 (UTC)
Milí priatelia (dúfam, že vám tak môžem hovoriť) ďakujem vám všetkým za podporu, som rada, že takéto a podobné názory sú len ojedinelé výstrelky. Želám vám i, ako sa hovorí, všetkým ľuďom dobrej vôle všetko najlepšie v roku 2011 a verím, že sa tu budeme stretávať v dobrej atmosfére, a nedáme si ju pokaziť. Pekný veče/deň. --Lalina 1. 1. 2011, 17:05 (UTC)

Odkazy na roky

Zdravím. Zkus, prosím, uvážit, zdá má smysl dělat odkaz úplně z jakéhokoliv data či letopočtu, které se v článku vyskytnou, anebo jestli to má mít nějaké meze účelnosti. V jakých případech připadá v úvahu, že by čtenář mohl mít rozumný zájem kliknout na letopočet nebo datum, aby se dostal na článek, co jiného se v tom roce nebo dni a měsíci stalo? V jakých případech má smysl, aby čtenáři článku o roku nebo datu vyskočil článek s odkazem v seznamu stránek "Odkazuje sem"? Nemám na to vyhraněný názor, ale vezmi v úvahu, že na anglické Wikipedii (Chronological items, Overlinking and underlinking) mají nějaké meze a svého času dokonce odkazy z nepodstatných dat a letopočtů hromadně odstraňovali. Nejsem si jist, zda je účelné v rámci životopisu linkovat letopočet u každé změny pracovní pozice dotyčného, i když, pravda, všechno souvisí se vším a i každá drobná událost v životě souvisí s dobovými událostmi. --ŠJů 31. 12. 2010, 00:22 (UTC)

Ahoj, neoznačujem všetky dátumy, ak tam je jeden rok viackrát, tak len na začiaku. A beriem to aj ako taký záchytný bod - ak je napríklad dlhý článok a chceš zistiť niečo z nejakého obdobia, tak je to ľahšie, ak je tam ten dátum jasne vidieť, alebo aspoň nejaký blízky. A niekedy je dosť ťažké posúdiť, ktorý dátum je dôležitejší, je to dosť relatívne. P.S. Želám Ti všetko najlepšie v Novom roku, nech sa Ti podarí všetko, čo chceš, a hlavne veľa zdravia (bez neho sa nedarí nič). --Lalina 1. 1. 2011, 17:02 (UTC)
Také Tě zdravím v novém roce a přeji vše dobré, Lalino. K těm odkazům tady máme WP:KO, speciálně pro tento případ platí "Obvykle se neodkazují běžná slova (Wikipedie není slovník), dobře známé pojmy (běžné jednotky měření, běžné akademické tituly, státy, velká města, velká náboženství atd.), čísla a letopočty bez úzkého vztahu k článku, obecně známé pojmy, které s tématem článku nemají těsnou souvislost." Zdravím,--Ioannes Pragensis 2. 1. 2011, 16:17 (UTC)

Slovenská Wikimedia

Dobrý den, jdu s dotazem a třeba i s nabídkou. Ve světě je asi 20 poboček organizovaných wikipedistů, i v Česku existuje společenská organizace pod názvem Wikimania Česká republika tři roky. Vzájemně si na české i slovenské Wikipedii editujeme hesla a určitě můžeme spolupracovat. Nedá se Vás 5 dohromady a nezaložíte si svou pobočku také? Přináší to mj.i nějaké dotace, další formy mezinárodní spolupráce. Zejména ti z Vás, kteří ovládáte více jazyků, by ty výhody asi ocenili.--Zákupák 15. 1. 2011, 11:26 (UTC)

Ahoj, bez mučenia priznávam, že vôbec netuším o čom hovoríš. Nie som proti ničomu, čo je prospešné, ale obávam sa, že moja angličtina je zatiaľ dosť slabá. Neumrela by som od hladu ani smädu, ani by som sa nestratila, viem čo to aj preložiť (hlavne pasívne), ale veľmi sa ňou nechválim. --Lalina 15. 1. 2011, 11:32 (UTC)
Stačí na této stránce až nahoře kliknout na odkaz u pozvánky na koncert. Mimochodem, já anglicky neumím na rozdíl od všech kolegů vůbec. Já kdysi povinně maturoval jen z ruštiny a i to jsem zapoměl. Dědek--Zákupák 15. 1. 2011, 12:06 (UTC)
Pozerala som, vidím, že oslavujete v plnej paráde, len škoda, že je to tak ďaleko, pridala by som sa. Ak sa niekto ujme úlohy zorganizovať takú skupinku, rada sa pripojím. --Lalina 15. 1. 2011, 15:46 (UTC) P. S. Poteším Ťa, aj ja som povinne maturovala z ruštiny.

Rodokmeň

Ahoj, všiml jsem si, že do článků panovníků vkládáš rodokmeny. Rád bych tě upozornil, že na to již existuje používaná šablona {{Předkové}}, viz Markéta Přemyslovna. S pozdravy --Silesianus 23. 1. 2011, 09:20 (UTC)

Ahoj, hľadala som, ale nikde som nenašla nejaké rozhodnutie, že sa používa len šablóna Predkovia. Mne sa zdá menej prehľadná, je príliš malá. V tom rodokmeni je lepšie vidieť ako sa medzi sebou opakovane sobášili, týka sa to hlavne Habsburgovcov (uvažovala som nad rozšírením až do štvrtej generácie). Ale ak je nejaká dohoda väčšiny, že sa má používať len šablóna Predkovia, budem ho, samozrejmem, rešpektovať. Pekný deň. --Lalina 23. 1. 2011, 14:27 (UTC)
No hlavní výhoda tkví v tom, že se jedná o šablonu a ne tabulku, takže se dá vzhled změnit ve všech článcích pouhou editací jedné zdrojové stránky. Pokud se ti vzhled nezdá, dá se snadno diskutovat na příslušné stránce a vzhled celkově změnit při zachování parametrů. Zdraví --Silesianus 23. 1. 2011, 14:32 (UTC)

Obrázky

Drahá kolegyně, když už si libujete v marginálních editacích (nahrazování synonym (transport - doprava), prolinkovávání letopočtů u všeho možného, tvrdohlavé řazení partnerských měst podle abecedy, i když většinou je to řazeno podle data přístupu k partnerství), tak aspoň když měníte obrázek, dělejte to tak, aby ten nový byl lepší. Pokud nahradíte radnici města vodotryskem na předměstí, žádná změna k lepšímu není patrná. Dále bych vás ráda požádala, zda by bylo možné nevkládat sk interwiki před uložením článku na sk wikipedii...bot to totiž často hned smaže a po uložení článku zase připíše...a výsledkem jsou 2 úplně zbytečné editace a vedlejším efektem zbytečné zaplňování sledovaných změn například u mne. Pokud na toto míníte reagovat svým obvyklým stylem...tedy výkřiky, jak jsou vaše úpravy správné a přínosné a jak vás šikanuji...nedělejte to, hádky s vámi mne nezajímají, jde mi o jednotný styl článků fr měst. --Lenka64 14. 3. 2011, 06:04 (UTC)

Ako som už raz uviedla, ak mienite diskutovať Vašim obvyklým štýlom, nebudem reagovať, takže mi ani nepíšte, ušetríte svoj čas a energiu, Váš názor ma po skúsenostiach s Vami vôbec nezaujíma. PS. Na hádanie treba dvoch, ja tá druhá určite nie som a ani nebudem. --Lalina 14. 3. 2011, 10:35 (UTC)
Lenka64 se vyjadřuje naprosto věcně a korektně (na rozdíl od Vás), takže by bylo velmi vhodné, abyste na její připomínky rovněž reagovala věcně a korektně. --Daniel Baránek 14. 3. 2011, 13:13 (UTC)
Ad D. Baránek: „… se vyjadřuje naprosto … korektně“? Tak to jsme asi oba četli odlišný závěr úvodního příspěvku. Tam o korektnosti nemůže být ani řeč, přestože celý zbytek příspěvku/přípomínek je věcný. Pak se vůbec nedivím dané reakci. --Kacir 14. 3. 2011, 13:24 (UTC)
Daniel, moja odpoveď Lenke je na základe mojich skúseností s ňou (a nielen mojich, stačí si pozrieť jej diskusiu a príspevky). Vždy sa snažím jednať s ľuďmi slušne, ale to isté očakávam aj od nich. A ak niekto považuje slušnosť za zbytočnú, nevidím žiadny dôvod na debatu s ním. A ak ma niekto nazve vrieskajúcou Slovenkou, tak nech sa nediví, že s ním viac nediskutujem. Mimochodom, už ten pojem "marginálne editace" môže dobre človeka naštvať. Určite som v žiadnom článku nezmenila len slovo transport na dopravu, robila som to v balíku úprav. A tvrdiť, že väčšinou sú mestá radené podľa prístupu k partnerstvu? No, ak tam ten dátum vôbec nie je, je to asi dosť ťažko zistiteľné a pre porovnanie rôznojazyčných wiki je asi abecedné radenie lepšie. Možno sa mýlim, ale nikomu to zatiaľ neprekážalo. U každého prispievateľa (minimálne u registrovaných) predpokladám dobrú vôľu, tak hneď neobviňujem. Nikto nie je neomylný. S čistým svedomím môžem povedať, že som tu ku každému bola slušná, aj keď sa mi tiež stalo, že mi poniektorí pohli žlčou, ale to neznamená, že hneď vyletím ako čert z krabičky. P.S. Pokojne si môžeme tykať, na vykanie si nepotrpím. --Lalina 14. 3. 2011, 19:51 (UTC)
Milá Lalino, děkuji za odpověď. Do vašich vztahů nevidím, jen mě hodně zarazilo naprosté odmítnutí diskuse. Podle mého názoru, lze odmítnout styl diskuse, nikoli však její věcný obsah. Děkuji, že jsi mi ten věcný obsah nyní trochu osvětlila. S přáním pěkného večera Daniel Baránek 14. 3. 2011, 22:20 (UTC)
Máš pravdu, dá sa odmietnúť nevhodný štýl diskusie, ale ak to druhá strana odmieta akceptovať, a trvá si na svojom, tak zostáva len jediná možnosť - nediskutovať. Stačí si pozrieť Lenkinu diskusiu od Wikietiketa po Blok a asi je naozaj najlepšie riešenie nereagovať. Je to škoda času, nechodím sa sem rozčulovať, ale niečo zmysluplné urobiť. A ak to niekto považuje za vandalizmus, čo už. V tomto prípade to nie je môj problém. Pekný večer/deň. P.S. Pardón, zle som citovala, nie vrieskajúca, ale "ječící Slovenka". --Lalina 14. 3. 2011, 22:46 (UTC)

Nemohu se nepodělit o vlastní zkušenosti: při práci s některými kolegy na jednom článku mám pocit, že společně posouváme článek k lepšímu. Vaše úpravy u článků které sleduji, mi - milá Lalino - přijdou často zcela formální a často dost problematické (viz výše např. Arne Novák). Při pokusu o diskusi se pak pouze dozvím, že takto se Vám to takhle líbí víc. Zdraví --Gampe 14. 3. 2011, 22:59 (UTC)

Milý Gampe, keď som začala prispievať na wiki riadila som sa radami iných, skúsenejších. Niekto mi povedal, že mám dávať do obrázkov pixely, inde som sa zase dozvedela, že radšej nie, lebo to potom pri niektorých programoch môže robiť problémy. Myslím, si že dôležitý je aj vzhľad článku (tak ako aj u kníh). Ale ak má niekto, alebo dokonca viac ľudí iný názor, netrvám na tom, že to musí byť za každú cenu tak ako to upravím. Ak nie sú jasné pravidlá, tak je to na diskusiu. V slušnej diskusii sa normálni ľudia vždy dohodnú. Pekný večer/deň. P.S. Niekedy si pomýlim úpravu, lebo je iná na sk, cs, de a pod., tak mi to, prosím, trošku tolerujte. Ďakujem.--Lalina 14. 3. 2011, 23:11 (UTC)

Milá Lalino, ruším tvoji editaci obrázku v článku Jakriborg, protože po tvém zásahu se obrázky překrývají přes sebe, což, jak jistě uznáš, není v pořádku. Souhlasím s Tebou, že důležitý je i vzhled (jak se o tom ziňuješ výše v diskusi s Gampem), ale to co jsi udělala je přesným opakem. Hezký den, --Hke 21. 8. 2011, 06:37 (UTC)

Ahoj, mne to, samozrejme, neprekrývalo, ináč by som to neurobila. Pekný deň. --Lalina 21. 8. 2011, 15:02 (UTC)

Copivia

Ahoj, prosím tě, když už kontroluješ nové články a vkládáš do nich šablony, tak taky předtím zkontroluj jestli se nejedná o kradený materiál jako např. zde. Díky za pochopení. --Draffix 17. 3. 2011, 20:39 (UTC)

Ahoj, rada by som, ale nemám ako. Pekný večer/deň. --Lalina 17. 3. 2011, 20:41 (UTC)
Hodný a vševědoucí strýček Google je váš přítel...
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 17. 3. 2011, 20:51 (UTC)
Milý strýčko Danny, aj mi to preložíš do normálnej reči, t.j. pre nie práve technické typy? Síce pracujem s internetom aj googlom, ale ten článok ako keby bol spolovice po čínsky. Strašiak na počkanie. Väčšina techniky síce so mnou nevyhúpe, ale takisto väčšinou fungujem systémom pokusob, pretože návody nie vždy pomôžu, niekedy aj návody len zavádzajú (ale všetky prístroje to bez úhony prežijú). Pekný večer/deň. --Lalina 17. 3. 2011, 21:05 (UTC)

Xtá léta

Dobrý den, revertoval jsem vaše editace u Oscarů a Zlatého glóbu, nevím, kde jste zjistila, že např. 70. léta končí rokem 1980. Viz např. 1970-1979 a dalších X článků. --Adam Zábranský 17. 3. 2011, 21:37 (UTC)

Ahoj, pokojne si môžeme tykať. To, ako sú písané 70. roky a pod. je len dohoda na jednotlivých wiki. Ak si pozrieš 21. století, je tam jasne napísané, že začína 1. 1. 2001 a končí 31. 12. 2100. V podstate je to jednoduchá logika na ktorú sa dosť často zabúda - desiatka končí číslom 10, stovka číslom 100 apod. Ale nie je to vec kvôli ktorej by som diskutovala hodiny a hodiny. Tento problém sa preberal v roku 1999 - končí už tisícročie, alebo až o rok. Vtedy odborníci jasne povedali, že až o rok. Pekný večer/deň. --Lalina 17. 3. 2011, 21:52 (UTC)
Dekády a století se počítají úplně jinak. Podle Vaší logiky (desiatka končí číslom 10) by třeba 50. léta byla 1941-1950, což je nesmysl, 50. léta jsou 1950-1959. Takže když se mluví o nultých létech 20. století, započítává se tam automaticky i rok 1900, který je z 19. století. --Silesianus 18. 3. 2011, 07:23 (UTC)
Ale to neí pravda, ptom tedy záleží zda exitoval rok "0" našeho letopočtu či nikolivěk - mám obavu, že všeobecný knsenzus v této věci neexistuje. Matematicky dekáda končí vždy desítkou. MiroslavJosef 18. 3. 2011, 07:31 (UTC)
Tady nejde o vymezení matematické, ale časové. --Silesianus 18. 3. 2011, 08:08 (UTC)
Ale čas je relativní a záleží odkud si stanovíme jeho "počátek" a jde také o fyzikální pojem. Pokud si dobře vzpomínám tak v roce 1999 a 2000 probíhala dosti rozsáhlá společenská diskuse na toto téma, protože tehdy se jednalo o to, kdy vlastně končí 2. tisíciletí a začíná 21. století, tedy zdali 3. tisíciletí začíná 1.1.2000 nebo až 1.1.2001 - pokud si dobře vzpomínám tak k žádném konsensu nikde pořádně nedošlo mimo jiné také proto, že není ve světě žádná "autorita", která by toto mohla rozhodnout. ** Mám obavu, že z Vaší strany se jedná čistě o vlastní výzkum jak Brno. Matematicky je to zcela jasné. MiroslavJosef 18. 3. 2011, 08:15 (UTC)

Milí kolegové, mícháte dohromady dvě věci: Jedna vyplývá z vlastností množiny přirozených čísel a jednoznačně říká, že první desítka začíná číslem 1 a končí čílsem 10, druhá začíná číslem 11 a končí 20 atd. Třetí tisíciletí tedy začíná jednoznačně 1.1.2001, protože rok 2000 je posledním rokem 2. tisíciletí. Je zajímavé, že na přelomu 19. a 20. století s tím naši předkové problém neměli, jen o sto let mladší a vzdělanější lidstvo jo.

Druhá věc je lidový pojem "dvacátá léta" - tedy např. 1920-1929 - ta ale nejsou totožná s matematickou "druhou desítkou".

Zdraví --Gampe 18. 3. 2011, 08:50 (UTC)

Přesně tak! --Silesianus 18. 3. 2011, 09:14 (UTC)
To je ovšem zmatení pojmů, které IMHO stále trvá. Desetiletí končí desítkou, století stovkou, tisíciletí tisícovkou (ostatně jak už sama tato slova napovídají) - jakékoliv lidové označování čehokoliv je "vlastní výzkum" a neencyklopedický pojem a to zcela jednoznačně a bez diskuse. MiroslavJosef 18. 3. 2011, 09:18 (UTC)
Přečtěte si prosím první příspěvek diskuze, aby jste byl v obraze... --Silesianus 18. 3. 2011, 09:25 (UTC)
Já vím co Lalina udělala a udělala to IMHO naprosto správně - takže, prosím, nezlehčujte Váš vlastní výzkum a zjevnou neencyklopedičnost, ano? ** Tímto tuto diskusi končím. Byl bych rád kdyby jste mi podrobně vysvětlil, do kterého desetiletí vlastně patří onen pomyslný rok NULA, protože tento rok je sám o sobě velmi sporný a od toho se vše odvíjí (ostatně sami historikové si nejsou jisti jak to s tím rokem "0" bylo, že? - nikdo tehdy nežil ...) ** MiroslavJosef 18. 3. 2011, 09:31 (UTC)

Množina přirozených čísel nulu nezná. Zkuste o tom uvažovat jako o korunách házených do prasátka. --Gampe 18. 3. 2011, 09:53 (UTC)

Pro ty, co už ví úplně všechno....a nejlíp ze všech...[10]. --Lenka64 18. 3. 2011, 09:57 (UTC)

To je přesně to, co jsem hledal poslední půlhodinu, děkuji Lenko64. --Silesianus 18. 3. 2011, 10:00 (UTC)

Kostel svatého Jiří (Pomezí)

Dobrý den, shledáte-li, že článek kostel svatého Jiří (Pomezí) byl upraven do přijatelné podoby, prosím odstraňte z něj příslušnou šablonu. Díky Fagnes 26. 3. 2011, 12:52 (UTC)

Nabídka

Dobrý den, pokud byste přese všechno přeci jen chtěla nadále překládat články do češtiny, jsem ochoten provádět jazykovou korekturu, stačilo by vložit do článku šablonu Pracuje se a upozornit mě. S pozdravem--Zdenekk2 7. 4. 2011, 22:40 (UTC)

Ahoj, môžeme si tykať. Neviem síce čo máš na mysli pod tým přese všechno, ale v každom prípade ďakujem za ponuku. V podstate som nemala v pláne prekladať, lebo sa to nestretlo zrovna s kladným ohlasom. Ale ak si ochotný to doprekladať, môžeme to skúsiť. Nemám žiadny problém s prekladom z češtiny do slovenčiny, ale predsa len máte inú gramatiku, a nechcem nikomu ničiť jazyk. Pekný večer/deň. --Lalina 7. 4. 2011, 22:52 (UTC)
Ahoj, „přese všechno“ je právě to, že tě ostatní za to peskovali. Škoda článků, které by neměly vzniknout jen pro nebrilantní češtinu, když to někdo může opravit. Též přeji pěkný den/noc.--Zdenekk2 7. 4. 2011, 23:05 (UTC)
Tak keď niečo "preložím" dám Ti vedieť. A ešte raz vďaka. Maj sa pekne. --Lalina 7. 4. 2011, 23:11 (UTC)

Wikipedie:Buďte laskaví k nováčkům / wikipedista:90.178.31.1

Vážená kolegyně, jak jste si patrně všimla, dost se ve společenství mluví o tom, že je nás málo a že by bylo dobré získaz další spolupracovníky. Připadá mi, že například Váš přístup zde: Diskuse s wikipedistou:90.178.31.1 nenaplňuje příliš doporučení Wikipedie:Buďte laskaví k nováčkům. Ten člověk tam dodává smysluplné informace, copyvia to podle všeho nejsou - alespoň ne z internetu. Kdybyste alespoň jeden z těch článků pomohla upravit do vhodné podoby, myslím, že by ho/ji motivovalo podstatně více, než soubor šablon "Urgentně upravit". S pozdravem --Gampe 10. 4. 2011, 09:07 (UTC)

Vážený kolega, myslím si, že som tu už pomohla upraviť do vhodnej podoby dosť článkov a snažím sa robiť poriadne. A ako ste si iste všimli, čeština nie je môj rodný jazyk, takže takéto výzvy sú trošku problematické. Očakávam dobrú vôľu od každého, ale nedodržanie všetkých pravidiel v článku je trošku iné. Mimochodom, tento konkrétny užívateľ tu je viac ako mesiac a v diskusii vôbec nereaguje. Upravovala som články po Klapetek, vysvetlila som jej to v diskusii, ale pokračovala v tomto štýle ďalej, takže nie vždy padne zrno na úrodnú pôdu.

A než začnem niekoho hodnotiť, alebo k niečomu vyzývať, zistím si najprv všetky fakty. Pekný deň. --Lalina 10. 4. 2011, 11:08 (UTC)

Technická poznámka

Dobrý den. Dovoluji si upozornit, že urgentní šablony (UU, UO, Významnost, Subpahýl, Přeložit) se vkládají vždy s prefixem subst, aby bylo zajištěno správné vložení aktuálního data. Například {{subst:Urgentně upravit}}. --Jvs 12. 4. 2011, 09:56 (UTC)

Opět žádám, nezapomínejte na "subst:" (např. Amon hen). --Jvs 7. 8. 2011, 16:28 (UTC)
Žiaľ, niekdedy zabúdam, ale žiadaním to asi nezmeníte.--Lalina 7. 8. 2011, 18:08 (UTC)

článek alarixe re politické hnutí

Lalino, škoda, že jsi nepočkala, až dokončím svou editaci. V momentě, kdy jsem ji chtěl provést, už jsi udělala změny, takže moje opravy tam nedám be zdalší spousty práce. Zase tak dlouho od vytvoření mi to netrvalo. :-( -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Alarixus (diskuse)

PS: toto bylo umístěno na mé diskusi, ale je to adresované vám. Zdraví ♥ K123456 16. 4. 2011, 15:50 (UTC)

Promiňte, ale já Vám nerozumím. Nevím, co mi chcete říci, ale já nemám zájem o žádnou pomoc. Já dělám, ajk umím a nestojím ani o Vaši pomoc. Proto Vás prosím, nechtě mě být. JAG.Chegwidden (diskuse) 8. 7. 2012, 13:50 (UTC)

ad heslo "Milujte se!"

Dobrý den, právě jsme upravili článek týkající se časopisu Milujte se!, a vy jste změnu zamítli s odkazem "vandal". Můžete nám laskavě říct, jak lze odstranit lživé informace, které jsou zde zveřejněny bez jakýchkoli zdrojů a odkazů?

Pro vaši informaci: - Časopis neporušuje svobodu vyznání jednotlivce. Pokud by tomu tak bylo, je třeba toto doložit. - Vydávání časopisu není hrazeno ze žádných církevních a státních dotací. - "Většina článků je doplněna fotografiemi na kterých byla porušena autorská práva a byla publikována bez svolení majitelů." - Jedná se o nepravdivé tvrzení. - Jako nekomerční subjekt provozující nekomerční aktivitu vycházíme z licence http://www.flickr.com/creativecommons.

Žádáme proto o respektování profesionality a základy slušnosti.

V úctě Kateřina Ucháčová předsedkyně Res Claritatis o.s., vydavatele časopisu Milujte se!

Dobrý deň, napriek upozorneniu kolegu ŠJů boli vykonané úpravy, preto som úpravu zmazala. Wikipedia má tiež nejaké pravidlá, ktoré treba rešpektovať. Ak sa Vám a Vašim kolegom nepáčia niektoré fakty uvedené v článku, treba ich dokladovať alebo ozdrojovať. Každý článok je na diskusiu, akékoľvek výhrady voči článku píšte do diskusie k nemu, prosím. Nič v zlom, možno ste Kateřina Ucháčová, možno nie, na internete ťažko overiteľné. Pošlite niektorému správcovi dokumenty potvrdzujúce Vaše horeuvedené tvrdenia a článok bude podľa toho upravený. Pekný deň. --Lalina 14. 5. 2011, 14:43 (UTC)
Zdravím, tvoji editaci jsem také nepochopil. Odmazány byly pouze informace, které byly přidány 2. 5. bez zdrojů jednorázovým účtem a jsou patrně vlastním výzkumem. [11] Nevím co s tím má společného ŠJů. (Mimochodem, s časopisem nemám nic společného a ozdrojovanou kritiku jsem tam sám vracel [12], tak snad nebudu podezírán z nějaké podjatosti. --pan BMP 14. 5. 2011, 20:16 (UTC)
Ahoj, ŠJů upozornil tu, napriek jeho upozorneniu urobil dotyčný po registrácii úpravy. Ako som už písala, asi by bola vhodnejšia diskusia k článku pred takouto úpravou. Toto nie je moja parketa, ďalej sa tomuto článku už nebudem venovať, čo som urobila, som urobila v dobrej vôli. Pekný večer/deň. --Lalina 14. 5. 2011, 20:38 (UTC) P.S. Zajtra držím palce.

Nacionalistické řeči

Napsal jsem tu řadu znamenitých článků, tudíž si myslím, že si nezasloužím, aby mi tu kdokoli "prokazoval" respekt tím, že bude bez nejmenší diskuse revertovat moje editace. To mi připadá jako dost velká neomalenost. Krom toho i místní pravidla nedoporučují to, co jste v tom článku provedla. Vaše úpravy jsou naprosto zbytečné a nijak nezvyšují jeho kvalitu. Jednoduše marníte energií nad malichernostmi. Pokud ale tento druh zábavy považujete za smysluplný, tady vám předkládám materiál k dalšímu rozvíjení této vaší mimořádně prospěšné činnosti: Byzantská říše, Justinián I., Herakleios, Tiberius.--Honzi84 7. 6. 2011, 06:17 (UTC)

P.S. na posledním mistrovství světa v hokeji jsem fandil Slovensku (vedle českého týmu), přičemž na tom, že vaše wikipedie si drží ještě slabší úroveň než česká, nenesu nejmenší vinu

Dobrý deň, vôbec ma nezaujíma kto napísal koľko a akých článkov, a čo Vám pripadá ako neomalenosť je Váš problém. Zásadne nehodnotím ani úroveň iných wikipédii, ani schopnosti a prácu iných wikipedistov. Ale ak ste taký "majster" ako sa vychvaľujete, tak ste určite zaregistrovali, že na cs wiki sa dátumy a miesto narodenia a úmrtia píšu ako wikiodkazy (mimochodom, aj na de wiki). A ak máte problém s tým, že niekto "revertuje" Vaše úpravy tak asi nie ste na správnom mieste. Ak by sme mali písať každému predošlému editorovi článku, či súhlasí s úpravou, tak by sme viac diskutovali ako pracovali. Vzhľadom na to, že som si prebehla Vašu diskusiu, neplytvajte, prosím, Vašim časom a už mi nepíšte, radšej ho venujte tvorbe "znamenitých článků". A tiež Vám poradím materiál na študovanie - pravidlá slušnosti. Pekný večer/deň. --Lalina 7. 6. 2011, 16:46 (UTC) P.S. Vždy fandím okrem našich aj reprezentantom Česka, a určite som nespomínala ani sk wiki, ani som netvrdila, že máte nejaký podiel na jej úrovni.

Jestli tomu, co jste s tím článkem udělala, říkáte práce, tak se na mě nezlobte, ale jsem vskutku na pochybách, zda se nepokoušíte žertovat. Jsem jediný člověk, kdo na tom článku vykázal práci. Krom toho děkuji za poučení ohledně slušnosti, vezmu si příklad z vás a budu se snažit napodobit jednání, jež jste demonstrovala při diskusi se mnou. Naplním pak vaše představy o slušnosti?

Jelikož jsem svobodný člověk, můžu hodnotit/vyzdvihovat/zatracovat své články, stejně tak články jiných, nebo i celé wikipedie. Mimochodem tvrzení o tom, že jsem napsal znamenité články, vyvozuji ze skromného sice, přesto nikoli zanedbatelného počtu pochval a ocenění wikipedistů. --Honzi84 7. 6. 2011, 21:16 (UTC)

P.S. přát vám pěkný večer bych samozřejmě mohl, ale nejsem pokrytec. Po vaší vpravdě vřelé odpovědi bych totiž stěží takové přání mohl myslet upřímně.

Pobavili ste ma, ďakujem. Ako sa hovorí - ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva, takže ak sa Vám nepáčila moja odpoveď, bola to len reakcia na Vás. Ak želáte pekný deň/večer, alebo niečo dobré len ľuďom čo sa Vám páčia (súhlasia s Vami a pod)., to tiež niečo o Vás vypovedá. A akonáhle začne niekto v diskusii vyťahovať svoje zásluhy, je to úplne jasné, takže ako som už písala, šetrite svoj čas i môj a už mi nepíšte. Mne ste nič zlé neurobili (aj keď mám svoj názor na Vás) a predpokladám, že nie ste násilník ani zločinec, takže ja Vám napriek tomu, že nie som pokrytec, želám pekný večer, deň, veľa zdravia i všetko najlepšie. --Lalina 7. 6. 2011, 21:40 (UTC)

Vážená pracantko

Já jsem sice svoji žádost o poněkud méně represivní postup z vaší strany (abyste nesahala hned k revertům) napsal v sebevědomém duchu, nicméně byla jste to vy, kdo mně teprve následně začal poměrně agresivně vysvětlovat, že tu zřejmě nemám co pohledávat a jak nehorázně se chovám, když svoje články označuji za znamenité. Podle toho také zohledním vaše žádosti o to, abych se choval slušně.

Když někomu dáte kartáč a posléze mu popřejete pěkný den, vyvstávají naprosto oprávněné pochybnosti o tom, zda to přání myslíte upřímně. O tom, že to nebylo upřímně myšlené, nýbrž se jednalo spíše o projev falešného pokrytectví, svědčí i vehemence, s níž jste se jala své prapodivné jednání nepříliš přesvědčivě ospravedlňovat.

Chápu, že spoustu wikipedistů irituje moje sebedůvěra (podle vás jistě arogance nebo namyšlenost) a to, že se odvažuju mít o své činnosti zde dobré mínění. Každopádně podobných výtek, jaké mi tu adresujete, jsem už obdržel mnoho, přesto jsem se kvůli nim nikdy nezalamoval a nehodlám to dělat ani ve vašem případě. Názory ostatních wikipedistů na moji osobu mi byly, jsou a budou lhostejné. Nejde mi tu o navazování přátelských vztahů, ale o to, abych co nejlépe zvládnul, na co stačím.

Když už mě chcete odsuzovat za moji diskusní stránku, která jen tak mimochodem nemá s naším sporem nic společného (za vším, co jsem tam napsal si nadále zcela bezvýhradně stojím), zkuste mě, prosím, odsuzovat také za moji userpage.

Závěrem jenom podotýkám, že budu respektovat vaše přání ohledně wikifikace dat v článku Drusus Caesar. Jen bych vás chtěl poprosit, abyste se i vy naučila obdobně respektovat přání druhých. Tuhle drobnou "odměnu" za moje autorství byste mi snad mohla prokázat. --"Majstr" Honzi84 8. 6. 2011, 06:55 (UTC)

Takže, ako vidím nielen všetko dobré do tretice, ale niekedy sa treba aj opakovať, aby niektorí pochopili:
  • Vaša predstava o slušnosti je asi diametrálne odlišná od štandardu
  • prečítajte si čo ste mi napísali a nevykladajte to teraz úplne inak. Ak začnete debatu štýlom Napsal jsem tu řadu znamenitých článků, tudíž si myslím, že si nezasloužím, aby mi tu kdokoli "prokazoval" respekt tím, že bude bez nejmenší diskuse revertovat moje editace. To mi připadá jako dost velká neomalenost, tak sa nečudujte následnej odpovedi
  • sebavedomie a arogancia sú dve rozdielne, ale veľmi blízke vlastnosti
  • nikde som nenapísala, že tu nemáte čo pohľadávať, napísala som toto:A ak máte problém s tým, že niekto "revertuje" Vaše úpravy tak asi nie ste na správnom mieste.
  • jak nehorázně se chovám, když svoje články označuji za znamenité - nenapísala som, že sa chováte nehorázne, ale áno, považujem za neslušné ak niekto začne vyťahovať svoje zásluhy (je jedno či skutočné, alebo len podľa jeh predstáv) úplne od veci.
  • ľudí čo majú iný názor ako Vy asi radíte do kategórie osobných nepriateľov
  • Nejde mi tu o navazování přátelských vztahů - ja sa správam slušne nielen k svojim priateľom
  • za Vašu diskusnú stránku Vás určite neodsudzujem, ale urobila som si podľa nej na Vás názor a len ste mi ho potvrdili
  • "taktne" ste obišli fakt, že na tejto wikipédii sa dáta narodenia a úmrtia píšu ako wikiodkazy
  • Vašu úpravu som nerevertovala - doplnila som wikiodkazy, ak niekto "revertoval" tak ste to boli Vy s veľmi podivným komentárom
  • v jednom s Vami súhlasím - je mi úplne ľahostajné čo si o mne myslíte, ale to Vám nedáva žiadne právo posudzovať moje správanie, či činnosť na wikipédii
  • A už naozaj naposledy - už mi nepíšte. Ja netrpím žiadnymi komplexami a nepotrebujem si tu posilňovať svoje ego a určite moja diskusná stránka nebude slúžiť na tieto účely nikomu inému. Rovno Vám hovorím, že ak mi ešte napíšete v takomto štýle, zmažem to.

Nie ste môj osobný nepriateľ, takže Vám želám pekný večer/deň. --Lalina 8. 6. 2011, 20:11 (UTC)

Dobrá, dobrá, možná by bylo lepší, kdybychom si o tom našem problému promluvili z očí do očí. Mohli bychom se spolu třeba sejít někde na kafe ;-) Třeba vás přesvědčím, že nejsem tak zlý. Anebo vás naopak přesvědčím o tom, že jsem ještě zlejší :-)))
Samozřejmě že lidi s odlišným názorem řadím do kategorie osobních nepřátel. Co jste jako čekala? Vždyť za takovou troufalost si nic jiného ani nezaslouží :-)
Znovu s přáním pěkného dne vykartáčovaný majstr --Honzi84 9. 6. 2011, 11:09 (UTC)

Hrad Lipnice

Vážená kolegyně, kdybyste si proklikla hned vedle prolink do oficiální databáze NPÚ - MonumNet, tak byste se dočetla: hrad Lipnice, zřícenina. s pozdravem --Gampe 17. 8. 2011, 04:02 (UTC)

Osobnosti města

Ahoj, když přidáš některé osoby do odstavce osobnosti města, asi by to chtělo i doplnit z jakého důvodu tam jsou. Mně teda Pierre Brice nepřijde jako osobnost města Schwandorf. To, že s ním má cosi společného, ještě neznamená, že se jedná o osobnost města. Takto se jedná v článku o informaci nahodilou, nepodstatnou a nicneříkající. --Jowe 19. 8. 2011, 22:18 (UTC)

Montefiorino

Ahoj, prosím tě, můžeš mi osvětlit proč jsi použila šablonu UU v článku Montefiorino, nemyslím, že to bylo její vhodné použití, a tak jsem ji nahradil šablonou Ověřit. S pozdravem Lasy 20. 8. 2011, 16:32 (UTC)

Ahoj, doplnila som kategóriu, opravila a odstránila niektoré duplicitné wiki, ale aj tak je to minimálne na úpravu. Čo sa týka overenia, je to asi z it wiki, ale to som už nedopĺňala. A treba to aj presmerovať, Montefiorino je mesto. To som už neurobila, autor nie je nováčik, tak by to mohol upraviť. Maj sa fajn. --Lalina 20. 8. 2011, 16:38 (UTC)
Ahoj, promiň, že tě znovu otravuji, zde o to stejné (vkládání šablony UU do nevhodných článků), tentokrát u článku Nataša Čermáková. Prosím přečti si zde, kam se tato šablona má vkládat. S pozdravem a přáním hezkého dne--Lasy 29. 8. 2011, 21:15 (UTC)

Bitva u Decima

Dobrý den,chci vás požádat o radu nebo o pomoc.U článku "Bitva u Decima" se mi objevilo doporučení ke sloučení s článkem "Bitva u Desátého milníku", o jehož existenci jsme při tvorbě "Bitvy u Decima" neměl ani tušení. Než přikročím k pokusu podle kroků v návodu ke slučování článků takto oba články sloučit ( samozřejmě sloučeny být musejí ) musím rozhodnout který článek zrušit. Netrpím arogancí ani bohorovností, ale název "Bitva u Decima" ( v textu se může doplnit že se bitva odehrála u Desátého milníku ,počítáno od Kartága - odtud Bitva u Decima ) mi připadá vhodnější a oproti obsahu článku "Bitva u Desátého milníku" jsem snad až přespříliš trpěl zestručňováním a vynecháváním podrobností k tématu. Naopak jsem se snažil o co nejčtivější a logickou slohovou úpravu, ale to ze mne možná mluví jen autorská pýcha. Jsem ale jako "nováček" kompetentní někomu jeho článek prostě zrušit? Již jsem např. výrazně přepracoval text článku "Vandalové" a čekám zda se do mě původní autor nepustí za zásahy do jeho textu. Rozhodl jsem se že oba texty si zkopíruji prozatím do Wordu a provedu, zítra či pozítří, jejich editaci a logické a slohové sloučení do článku jednoho - a pak budu čekat na Vaší zprávu a radu. Děkuji a mějte se fajn!--Joan.j 30. 8. 2011, 00:32 (UTC)

A co se tykání týče, nevidím v něm žádný problem,ahoj!Joan.j--Joan.j 30. 8. 2011, 00:36 (UTC)

Ahoj, prepáč, že odpovedám až teraz. Bez mučenia priznávam, že aj keď ma história baví, starovek nie je moja parketa (aj keď ma k histórii priviedli grécke báje). Neviem posúdiť, ktorý názov by bol lepší, ale na ostatných wiki je pod názvom u Decima. Žiadny pôvodny autor sa nemôže do nikoho pustiť, pretože pri editácii je dole oznam "Pokud si nepřejete, aby váš příspěvek byl nemilosrdně upravován a volně šířen, pak ho sem neukládejte", žiadne autorské práva tu neexistujú. Niekto sa môže ozvať (oprávnene) len ak je editácia zlá. Čo sa týka zlúčenia, poraď sa s niektorým správcom (Správci/Seznam všech uživatelů) nerobila som to ešte, takže Ti nemôžem, žiaľ, poradiť. Zmazať článok môžu len správcovia. Ak potrebuješ poradiť, ozvi sa, ak to bude v mojich silách, rada pomôžem. Maj sa fajn. --Lalina 7. 9. 2011, 09:42 (UTC)

Rakouská města

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda nevadí, když se přidám k práci na rakouských městech. Mám ráda, když se odkazy modrají a hezky to přibývá a nerada na něčem pracuju sama :) PS: Tiež by som chcela vedieť tak pekně po slovensky ako ty po česky :)

Linn

Ahoj, samozrejme, že nevadí, naopak, som rada. Tiež mám rada modrú, tak si to nejako rozdeľme. A čo sa týka češtiny, som na nej odchovaná, čítala som od začiatku aj česky, trh je predsa len 2x väčší, takže preklady boli väčšinou české. Aj doma sme mali české preklady i literatúru. A, samozrejme, filmy, moja srdcovka. Maj sa pekne. --Lalina 7. 9. 2011, 08:24 (UTC) P.S. Ale Ty máš tú vetu až na ten háčik nad e bez chyby. A hlavne, že sa (si) rozumieme.
Díky za odpověd; tak já tu první tabulku tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_m%C4%9Bst_v_Rakousku začnu zamodřovat odspodu, pak se domluvíme, co dál. :)

Linn

Omluva

Zámek Achillion ‎– nadpisu Historie se to samozřejmě netýkalo, v tomto ohledu se omlouvám, že jsem ho tam omylem nezachoval. Děkuji za pochopení Slaigo 11. 10. 2011, 11:19 (UTC)

V pohode, maj sa fajn. --Lalina 11. 10. 2011, 11:50 (UTC)

Osobnosti města II

Ahoj, psal jsem ti nedávno, že by bylo dobré u osobností města uvádět, co je s městem spojuje. Na to jsi vůbec nereagovala. Teď jsem si všiml, že jsi dokonce z jednoho článku odstranila informaci o osobách, že to jsou rodáci. To už nechápu vůbec. Můžeš mi to prosím nějak rozumně vysvětlit ? Díky. --Jowe 13. 10. 2011, 19:43 (UTC)

Ahoj, prepáč, že som Ti neodpovedala, ale nejako som zabudla, mea culpa. Čo sa týka tých osobností, na sk wiki sa to nerozdeľuje, niekedy ma tie rozdiely v úprave medzi jednotlivými wiki mýlia. Maj sa fajn. --Lalina 13. 10. 2011, 19:51 (UTC)

Šablona urgentně upravit

Dobrý den, všimla jsem si, že když vkládáte šablonu {{subst:Urgentně upravit}}, tak nedáváte upozornění do diskuze autora článku (např. Jakub Hofmeister, Cuatro Torres Business Area). Dávejte si na to pozor. S přáním pěkného dne --Schuminka janička 16. 10. 2011, 12:43 (UTC)

Ahoj, pokojne si môžeme tykať. Dávam ju, ale v týchto dvoch prípadoch išlo o neregistrovaných, takže neviem či to má význam. Maj sa fajn. --Lalina 16. 10. 2011, 15:53 (UTC)
V šabloně je jasně napsáno "Informace pro toho, kdo šablonu Urgentně upravit vložil: vyhledejte, prosíme, v historii článku autora tohoto textu a na jeho diskusní stránku vložte šablonu:" ..., tak to prosím Vás respektujte. To, že jde o neregistrované není podstatné. --Elm 3. 11. 2011, 23:17 (UTC)

Falešné shrnutí

[13] není žádný vandalismus, jen jiný názor. JAn 26. 10. 2011, 05:26 (UTC)

Každý máme na niečo iný názor, ale neuplatňujeme ho za každú cenu a bez diskusie. Na všetkých relevantných wiki je Rutherfordium, aj v škole sa učí pod týmto názvom. A v tomto prípade som mala na mysli aj spôsob, nie len obsah. Pekný deň. --Lalina 26. 10. 2011, 09:49 (UTC)

Neodůvodněné mazání

Zdravím, neodůvodněné mazání obsahu Wikipedie může být považováno zcela oprávněně za vandalismus ([14]), příště než se budete na někoho vyskakovat, tak laskavě argumentujte, tzn. odůvodňujte své editace proč mažete nějaký údaj. --Elm 3. 11. 2011, 23:16 (UTC)

Zdravím, než mi druhý raz napíšete, tak si láskavo rozmyslite, čo píšete. Pojem "vyskakovať" nepatrí zrovna do kategórie slušnej diskusie, a evidentne nie ste v obraze, takže Vaše zapojenie do tohto extempore Lenky64 je dosť od veci. A ak niekto nevidí, že som nič nevymazala, len som vymenila 17-ročnú "herečku" s odkazom len na fr wiki za spisovateľa s článkami na min. 5 wiki za to skutočne nemôžem. Zaujímavé, že ste si nevšimli, že ma Lenka64 označila za trolla a nenapísali jej, aby si láskavo dávala pozor na svoje vyjadrovanie (nebolo to prvý raz). P.S. Ak sa Vám moja odpoveď nepáči, nečudujem sa, ale ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva.
Vy považujete větu "než mi druhý raz napíšete, tak si láskavo rozmyslite, čo píšete" patřící do kategorie slušné diskuze? Vy považujte za slušné přispívání, že neodůvodňujte mazání informací? ([15] - Já vidím mazání, překvapuje mě, že tvrdíte, že "som nič nevymazala"). Vaše odpověď se mi nepáčí, protože popíráte základní fakta. Moje zapojení je z prostého důvodu, vidím, že někdo něco maže (a potom to ještě popírá), přitom někoho uráží a mazání neodůvodňuje a to se mi rozhodně nelíbí, protože to není vůbec slušné. A proto Vám píšu, že neodůvodněné mazání je vandalismus a žádám Vás, aby jste toho zanechala. --Elm 4. 11. 2011, 09:15 (UTC)
Vy evidentne reagujete len na to čo sa Vám hodí. Nikoho som neurazila, ak niekto o mne napíše, že som troll, tak moje vyjadenie v pomere k tomu bolo ešte slušné. Nepáči sa Vám moja odpoveď? Je to Váš problém - bola presne vo Vašom štýle. Pardon, nebola úplne vo Vašom štýle - nenapísala som, že na mňa vyskakujete, ani som nepoužila žiadne vulgarizmy. A ak by som mala vypisovať podrobne čo som na článkoch urobila, tak by som tým preplytvala kopu času. A čo sa Vám páči, alebo nepáči je Vaša vec. A ak nevidíte rozdiel medzi predošlou verziou článkou a mojou, za to skutočne nemôžem. A na to čo je slušné a čo nie, čo sa tu toleruje a čo nie máme, ako som zistila podľa Vašej diskusie a Vašich diskusných príspevkov, diametrálne odlišný názor. Takže na záver - než začnete niekoho obviňovať lepšie si pozrite okolnosti. A ak niekto niekoho urážal, tak Lenka64 mňa, a nie len raz (nad to som sa povzniesla, nie som jediná ku komu sa takto správa). A toto je moje posledné vyjadrenie k tejto téme - svoj čas viem využiť lepšie než na jalové debaty. Pekný deň. --Lalina 4. 11. 2011, 14:44 (UTC)
Prosím příště raději reagujte k věci, tedy k tomu, že neodůvodňujte mazání informací. Kdyby jste reagovala na toto a ne na dalších tucet dalších věcí, možná bychom mohli diskutovat, místo toho, aby jste se dušovala tím, že je můj problém, že se mi nelíbí Vaše odpověď a jak vlastně strašně slušně reagujete. --Elm 7. 11. 2011, 11:27 (UTC)
Prebehla som si Vašu diskusiu - už mi, prosím, nepíšte, my dvaja sa skutočne nezhodneme na tom, čo je slušné. --Lalina 7. 11. 2011, 15:48 (UTC)
A našla jste tam něco o neodůvodněném mazání? Kvůli němu vám píši a pořád doufám, že k neodůvodněnému mazání zaujmete stanovisko (za stanovisko nepovažuji, že tvrdíte, že jste nic nemazala, když je zjevné, že ano), místo toho řešíte mou diskuzi, to není moc k věci, spíše se mi to zdá jako snaha utéct někam jinam od problému kvůli kterému vám píšu. --Elm 8. 11. 2011, 13:16 (UTC) P.S. Za dobrotu na žebrotu, měl jsem vám sem dát hned Šablona:Experimenty2o a dál už to neřešit. --Elm 8. 11. 2011, 13:19 (UTC)
Ak niekomu píšete a chcete riešiť problém, odpusťte si obviňovanie, že na niekoho vyskakoval (najmä ak to údajne vyskakovanie bola reakcia na niečo, čo absolútne ignorujete). Takže posledný raz
- ak sa niečo zmaže je toho menej - v tomto prípade boli traja ľudia, ak by som jednoho zmazala boli by dvaja, ale po mojej úprave sú stále traja, čím to asi? Takže žiadne zmazanie, ale výmena. Napchať do článku osobnosti z inojazyčnej wiki je tá najľahšia cesta, ktorej výsledkom je červené more veľakrát aj bez povolania a dátumov, o zle napísaných odkazoch ani nehovorím. O tomto už prebehla diskusia, do ktorej sa zapojil JAn Dudík a poradil, aby sa menej významní nahradzovali významnejšími, čo som aj urobila. Takže aké mazanie? Leda tak zaslepenosť a nevychovanosť niektorých ľudí. A neriešim Vašu diskusiu, ale je dobré vedieť s kým ma človek do činenia.

A len tak mimochodom "Pokud si nepřejete, aby váš příspěvek byl nemilosrdně upravován a volně šířen, pak ho sem neukládejte" (s tým majú poniektorí problémy - moje články, moja práca...).
Verzia pred mojou úpravou:

Slavní obyvatelé města

po mojej úprave

Osobnosti města

Ak aj po tomto bude niekto tvrdiť, že som niečo zmazala, čiže ubrala, alebo poškodila, alebo, že 17-ročná herečka je významnejšia ako uvedený spisovateľ, nech mi ani nepíše, s demagógmi naozaj nemienim zabíjať čas. Pekný deň/večer. --Lalina 8. 11. 2011, 16:49 (UTC) P.S. Nemôžem zaujať stanovisko k niečomu, čo som neurobila. Ak nevidíte rozdiel medzi zmazaním a výmenou (náhradou), tak to už naozaj nie je môj problém.

Naposledy Vám píši, ak nevidíte zmazaní, tak to už naozaj nie je môj problém vnímání. [16] --Elm 8. 11. 2011, 19:38 (UTC)
Vy ste asi nečítali, čo som písala, resp. nevidíte (alebo nechcete vidieť) rozdiel medzi zmazaním a nahradením, tak mi už, prosím, nepíšte, budem to mazať, skutočne nemienim donekonečna zabíjať čas zbytočnými rečami a zaberať priestor, takže ušetríte svoj čas a energiu na prospešnejšiu prácu. A s inými redaktormi, prosím, diskutujte na svojej, alebo ich diskusnej stránke. Ďakujem za (dúfam) pochopenie. --Lalina 8. 11. 2011, 19:54 (UTC)

Harnoncourt

Dobrý den, Wiener Philharmoniker a Wiener Symphoniker jsou dva různé (oba vynikající) symfonické orchestry, koukněte na německou Wiki. Proto revert u hesla Harnoncourt.--Gortyna 4. 11. 2011, 07:32 (UTC)

Ahoj, to mi nejako uniklo, mea culpa, vďaka. Maj sa fajn. --Lalina 4. 11. 2011, 14:48 (UTC)

Škrabo

Ahoj, nevím jak jsi toho docílila, ale zde se ti moc nepovedl podpis. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 5. 11. 2011, 17:25 (UTC)

Ahoj, jednoducho - okopírovala som to z mojej stránky. Dátum som upravila, ale zabudla som na meno. Neviem totiž nájsť túto šablónu, u nás je jednoriadková, tú som si upravila a uložila externe. Ospravedlňujem sa za preklep, išla som to opraviť, ale Ty si bol rýchlejší, takže vďaka. Maj sa fajn. --Lalina 5. 11. 2011, 17:28 (UTC)
{{subst:Vítejte}}
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 5. 11. 2011, 17:43 (UTC)
Ďakujem. --Lalina 5. 11. 2011, 17:47 (UTC)

Ahoj, vidím tvé snažení na pískovišti a rád bych ti poradil, jak šablonu správně vložit. Nekopíruj zdrojový kód z rady kolegy výše, ale vlož to tak, jak to vidíš v normálním textu:

{{subst:Vítejte}} --~~~~

Hezký večer přeje --Loupežník 5. 11. 2011, 20:52 (UTC)

Skúšala som čo to spraví v tých rôznych formách, ale stále mi chýba šablóna privítania pre zaregistrovaného, čo už urobil článok. Tam je to začal(a) jste dobře, takže budem musieť aj tak kopírovať. Vďaka za ochotu. Maj sa fajn. P.S. Gratulujem k Fedcupu, Kvitová teda mala sezónu, par excellance. Ale nie len ona, vôbec váš ženský tenis tento rok žiaril. Dúfam, že to Čechove zranenie mu nezabrání nastúpiť a postúpite na ME. Keď tam nie sme my, tak aspoň vám nech sa to podarí, držím palce.

Spolupráce?

Milá Lalino, byl jsem kontaktován (zde odkaz) kolegou-nadšencem z německé wiki, který by chtěl založit projekt na systematičtější vytváření, opravy a údržbu francouzských obcí (jeho počínající návrh) na české wiki podle německého vzoru. Kolega SuperZebra zdá se, ovládá částečně pasivně češtinu (viz jeho příspěvek Graveson nicméně po jazykové korekci) a vytipoval si vedle mně také kolegyně Meluzínu a Lenku64, čemuž se nedivím, neb také neznám nikoho jiného, kdo by se Francii (především její geografii a historii) systematičtěji věnoval. Respektive jsem si ještě vzpomněl na Tebe a Tvé překlady pro slovenskou wiki. Nechci mu bránit v rozletu, je pro mne každopádně fascinující, když se Němec zajímá o francouzské obce na české wiki (stejně jako znám případ Čecha píšícího v dolnosrbštině o Portugalsku), takže jsem mu slíbil, že se poptám, zda-li byste se eventuálně připojily. Vzhledem k tomu, že já si zakládám články o francouzských městech tak jako tak, nebude pro mne účast nic zatěžujícího. I když mě trochu děsí představa těch 36000 fr. obcí... (nebo kolik jich je). Nemám moc rád práci, jejíž výsledek je v nedohlednu. Nicméně, když jsem teď dodělal Paříž, tak jsem si trochu uvolnil ruce. Jasně, když pro Tebe není čeština rodným jazykem, třeba by ses chtěla podílet na úpravách a doplňcích. Když tak mi odepiš raději na mou diskusní stránku, aby si Tvůj případný zájem/nezájem mohl přečíst i kolega SuperZebra. Každopádně vše je teprve v počátcích, nevím, zda-li se vše přetaví do nějaké konkrétní podoby. Děkuji --Hadonos 1. 12. 2011, 20:01 (UTC)

A ještě jsem si vzpomněl, že jsme o tom vlastně před pár týdny tak trochu na mé stránce diskutovali (už mi v té hlavě taky nic nezůstává...) --Hadonos 1. 12. 2011, 20:57 (UTC)

Ahoj, pekné od Teba, že si si na mňa spomenul, rada v rámci svojich možností prispejem. Máš pravdu, je to zvláštna kombinácia. A neboj sa, v tej hlave máš viac ako mnohí ľudia. Maj sa fajn. --Lalina 1. 12. 2011, 21:09 (UTC) P.S. Napíšem Ti.

Ahoj, takže Wikipedie:WikiProjekt Francouzské obce už byl zveřejněn a můžeš se podívat a případně se připojit. Hezký večer. --Hadonos 3. 12. 2011, 18:59 (UTC)

Vďaka. Skús ešte u nás osloviť Neliette. Prekladá z fr wiki, hlavne sa venuje literatúre, ale robí aj obce. Maj sa fajn.--Lalina 3. 12. 2011, 19:05 (UTC)

Genealogie

Dobrý den, prosím mrkněte na http://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse_s_wikipedistou:Lalina#Rodokme.C5.88 . Děkuji. --Meluzína 3. 12. 2011, 19:34 (UTC)

Adam Gontier

Zdravím, ten článek jsem psala já. Nebyl zcela hotov, omylem jsem ho uložila. Pak jsem ho editovala, a mezi tím, co jsem ho editovala já, jste se do toho přimíchala Vy. To Vy jste nerespektovala mě. --CadyGontier 29. 12. 2011, 18:34 (UTC)

Ahoj, ak pracuješ, daj tam šablónu "Pracuje sa", inak nikto nemôže vedieť, že budeš ešte na ňom a práve teraz pracovať. Ty si editovala, na rozdiel odo mňa, už keď tam bola šablóna. Pekný večer/deň. --Lalina 29. 12. 2011, 19:07 (UTC) P.S. Ak Ti niekto napíše do Tvojej diskusie, odpovedaj u seba.

Ambrosius Holbein

Kolegyňa, prepáč, ale nepovažuji Tvoji poslední úpravu za nejšťastnější. Článek se mi líbil mnohem víc s původním umístěním obrázků. Omlouvám se, ale je to jeden z mých prvních wikičlánků, a tak jsem na něj trochu citlivější ☺ Ale nerevertnul jsem to, protože rozhodnutí nechám na Tobě. Nakonec článek mi přece nepatří, že? Měj se --Feťour 9. 1. 2012, 00:52 (UTC)

Ahoj, kolega, nie je sa za čo ospravedlňovať. Na mňa sa po otvorení vyvalili dva obrázky, aj text bol dosť rozhádzaný, preto som to upravila. Teraz som spravila galériu, možno by nebola zlá varianta predošlej mojej úpravy, ale bez uprightu, či určenej veľkosti obrázkov. Nechávam to na Teba, ako sa Ti to bude viac pozdávať. Maj sa fajn. --Lalina 9. 1. 2012, 01:07 (UTC)
Takto je to fajn, ďakujem. ☺ Ale Tvoji opravu kategorie u Antonia da Sangalla staršího jsem si dovolil revertovat. Všude se dává do kategorie Narození rok narození (i když je to jen asi), nikoli století. Má to tak většina wikipedií (kromě ovšem dewiki, ale Němci, ať si dělají, co chtějí, ti mají taky Rundfunk místo rádia a Fehrnsee místo televize).--Feťour 9. 1. 2012, 01:11 (UTC)

Bulváry

Tak a máte to tam i tam aneb zázraky na počkání, nemožné do tří dnů :-) --Hadonos 6. 2. 2012, 19:50 (UTC)

Si poklad, za chvíľu idem na to. Maj sa fajn. --Lalina 6. 2. 2012, 20:37 (UTC)

Řád pilné včelky

„Řád pilné včelky“

Přeji pěkný večer, za to obrovské množství práce (drobné dopňky, úpravy formátování, opravy překlepů, doplňování interwiki apod.) bych Ti rád udělil „Řádu pilné včelky“. Měj se pěkně, mnoho radostných chvil přeje --Podzemnik 7. 2. 2012, 20:34 (UTC)

Já se rád připojuji, vy to navíc zvládáte i na sk-wiki. Fakt si ocenění zasloužíte--Zákupák 7. 2. 2012, 20:38 (UTC)
Ďakujem, aj keď to nerobíme pre ocenenia, nebudem tvrdiť, že ma to nepotešilo, najmä v tomto otrasnom počasí (aj keď u nás to nie je až také zlé, ale apoň 20 nad nulou by bolo lepšie). Pekný večer/deň. --Lalina 7. 2. 2012, 22:10 (UTC)

Wikikytička

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, za všechnu tvojí užitečnou práci a hlavně za to, že ses nenechala přes opakované nehezké chování některých kolegů odradit od přispívání, bych Ti rád udělil tuto wikikytičku za trpělivost. Krásné Velikonoce přeje — Loupežník (diskuse) 9. 4. 2012, 11:51 (UTC)

Ďakujem, a odradiť sa nenechám, takíto milí kolegovia to zase vynahradzujú. Tiež Ti želám peknú Veľkú noc, aj keď asi aj u vás dosť studenú (ale môže vás hriať postup v Daviscupe). U ná síce svieti slnko, ale na severnej strane je len nejakých 7 stupňov. A to je v Piešťanoch, druhom najslnečnejšom mieste na Slovensku. Chcem už teplo!!! (ale nie zase extrémy, 35 st. trópy). Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 9. 4. 2012, 12:02 (UTC)
Připojuju se s gratulací za tuto úžasnou stylistiku. Ať žije železná logika. JAn (diskuse) 9. 4. 2012, 20:03 (UTC)
Máš nejaký problém a rýpanie do iných ľudí Ti ho pomáha riešiť, alebo sa potom cítiš lepšie? Lebo toto nie je nič iné ako rýpanie, keďže nie je na tom nič konštruktívne.--Lalina (diskuse) 9. 4. 2012, 21:26 (UTC)
Také blahopřeji ke kytičce … a buď nad věcí! :) --Kacir 9. 4. 2012, 21:41 (UTC)
Ďakujem a som, len ma takáto poznámka, a ešte k tomu od byrokrata, prekvapila. Netvrdím, že to bola úplne najlepšia formulácia, len som tam chcela dať miesto, kde ten zámok stojí, ale určite to zas nebola taká tragédia. Ale čo, hlavne, že je po už po Veľkej noci, má sa otepliť a postúpili sme v Daviscupe, nie? Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 9. 4. 2012, 21:52 (UTC)

Smazání PSJ

Dobrý den, dovoluji se smazat, proč byla smazána nově vytvořená stránka "PSJ" na Wikipedii. Vytvořena byla po vzoru např. stránky firmy "Metrostav" nebo "Jihlavský pivovar". Ten ostatně obsahuje celou řadu reklamních sdělení, zatímco odkaz "PSJ" byl realizován obezřetně a vyváženě. Děkuji za brzkou reakci a pokud možno navrácení stránky. Miroslav Fuks

Dobrý deň, stránku nemôžem zmazať ani vrátiť, lebo nie som správca. Stránku som navrhla zmazať, lebo podľa mňa to bola reklama a firma nie je asi ani encyklopedicky významná. Správca, ktorý stránku zmazal, so mnou asi súhlasil, a preto ju zmazal. Pekný deň. --Lalina (diskuse) 21. 4. 2012, 17:10 (UTC)

Díky za pomoc při editaci kaplí v Jáchymově. Jednak nemám moc času a hlavně mě to baví psát, ale moc to neumím provazovat s jinými články. Takže ještě jednou díky. --Azazel (diskuse) 27. 4. 2012, 15:19 (UTC)

Ahoj, nie je za čo, mne tiež pomáhali (a stále pomáhajú, lebo nie som technický typ, a po pravde, nechce sa mi lúskať stránky, ktorých minimálne tretina je písaná pre mňa španielsky). Pozri si rozdiel, aby si vedel čo s tým v budúcnosti. Základ je názov na začiatku článku tučne, zdroj a kategórie. Ak niečo potrebuješ, napíš, ak budem vedieť poradím, ak nie, odporučím Ti niekoho znalého. Maj sa fajn, a nech sa Ti darí nielen tu. --Lalina (diskuse) 27. 4. 2012, 16:51 (UTC)

Nezdůvodněné mazání

Prosím, neodstraňuj bezdůvodně části článků - sice třeba nejsou dokonalé, ale část Rok 1932 je již v mnoha článcích a kdyby nic jiného, lze jí použít jako zdroj pro rozšíření historické části. JAn (diskuse) 2. 5. 2012, 20:52 (UTC)

Keby si sa lepšie pozrel, tak by si zistil, že som neodstraňovala bezdôvodne text (čo nikdy nerobím), ale upravovala článok. Ty si ale zrušil aj ďalšie moje úpravy, čiže si úspešne vylial s vaničkou aj dieťa. Nemyslím si, že výpis množstva lekárov, advokátov, živnostníkov a pod. je to, čo zvyšuje kvalitu článku, o dokonalosti sa, samozrejme nedá baviť, tá nikdy nebola a ani nebude. A po pravde povedané, či sa urazíš, alebo nie, vzhľadom na Tvoje rypnutie kúsok vyššie z 9. 4. 2012 o 20:03, ma Tvoj názor už nezaujíma. --Lalina (diskuse) 2. 5. 2012, 21:43 (UTC)

Dobrý den. Přestaňte prosím odstraňovat obsah článku 31. leden. Vaše editace kvalitu článku nezvyšuje a nikde není psáno, že tyto články k jednotlivým datům musí obsahovat pouze odkazy na existující články. Berte toto upozornění jako projev dobré vůle, neboť na základě závazného pravidla Wikipedie:Pravidlo tří revertů byste již v tuto chvíli mohla být za jeho porušení zablokována. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 5. 2012, 13:54 (UTC)

Mám na stránke tykanie, ale keď ináč nedáte, tak si budeme vykať. Než napíšete takú pripomienku, lepšie si pozrite prácu dotyčného. A teraz k veci:
  • 1/ Tvrdiť, že moje úpravy kvalitu článku nezvyšujú - takže opravy červených odkazov, hoci články existujú, opravy evidentne anglických prepisov ruských mien, zaraďovanie ľudí do správnych dátumov, to článku ubližuje? Zaujímavé, že ma na to nikto ešte neupozornil.
  • 2/ Nemôžem to brať ako prejav dobrej vôle, keďže ste to isté nenapísali aj Lenke64, ktorá revertovala min. 3x.
  • 3/ Ak sa niekomu páči červené more - jeho vec, ale to teda určite neprospieva článkom.
  • 4/ Červené odkazy - nikdy som nikde netvrdila, že tam majú byť len odkazy k existujúcim článkom. Hovorím, že radšej menej, ale kvalitne. Lokálne známe osoby sem naozaj nepatria. To môžeme rovno pozbierať zo všetkých wiki všetky mená. Každý červený odkaz pred zmazaním skontrolujem, aby som vedela, aká je šanca na článok. Napr. Eddie Byrne, írsky herec, en a de wiki (ako filmový fanúšik garantujem to viem posúdiť). A čo spravila Lenka64? Do úmrtia pridala more červených - Veronika Bayer (nemecká herečka na 3 wiki), veľmi významný nemecký politik Heinz Starke (3 wiki), raz Bayer, raz Holmová a čerešnička Erich Kästner (ktorý len tak medzi rečou je aj tu, ale odkaz je červený).

Ak si skutočne myslíte, že článok po úpravach Lenky64 vypadá lepšie a má vyššiu hodnotu, tak je asi problém niekde inde. Pekný deň. --Lalina (diskuse) 17. 5. 2012, 14:47 (UTC)

Výzvu k tykání jsem patrně přehlédl. Pokud si přečteš mou výtku, tak jsem nemluvil o editacích obecně, nicméně o editaci (revertu), v tomto případě opakovaném, v řešeném článku. Lenku64 jsem rovněž upozornil, byť s časovým odstupem, neb mám též pracovní povinnosti mimo Wikipedii. Jelikož jste obě zavedené uživatelky, rozhodl jsem se výjimečně pro tentokrát řešit nastalou situaci domluvou. V opačném případě byste již byly obě zablokované za porušení závazného pravidla WP:3RR. Tvůj názor na červené odkazy v článku Ti neberu, nicméně je to pouze Tvůj názor (= POV). Takovéto odkazy mohou mít stimulační charakter a jsou jednou z možností, jak přivést uživatele k psaní článků na různá témata. To, že Ti osoba, o níž je článek na 3 Wikipediích přijde nedostatečně encyklopedicky významná je opět pouze Tvůj názor. I osoba se článkem na dvou nebo jedné může býti encyklopedicky významná. Nenapadá mne jediný důvod, proč by v článku nemohla být uvedena. Pokud Tebe ano, rád si jej přečtu.
Zavěrečnou větu napíši jinak. Domnívám se, že není přínosné zbytečně odstraňovat z článku části textu, které mají užitek. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 5. 2012, 15:45 (UTC)
Zobrala som to obecne, ale naozaj si nemyslím, že červené more je šťastné riešenie. Skutočne si myslíš, že lokálny nemecký politik je encyklopedicky dôležitý pre iné wiki? Článok s červenými odkazmi, ktoré s veľmi, ale veľmi veľkou pravdopodobnosťou nebudú modré, je lepší ako s modrými odkazmi a červenými u ktorých je veľká šanca, že skôr či neskôr budú modré? Pridať odkazy je to najmenej, ale pridať správne dobré odkazy už nie je také jednoduché (viď napr. toho Ericha Kästnera). Je mi jasné, že články o dňoch a rokoch vznikali medzi prvými, takže tam boli aspoň nejaké mená, ale v súčasnosti už naozaj treba pracovať na kvalite. Ako som si prebehla iné wiki, väčšina má len modré odkazy (čo sa nedá u nás), takéto červené moria sú naše špeciality (cs a sk wiki). Pre každého editora je jednoduchšie nechať červené odkazy, ale kvalite to určite neprospieva. Aj pri kandidatúre článkov na dobré a výborné sa hodnotí počet červených odkazov.

Nebudem sa kvôli tomuto donekonečna dohadovať, len ľutujem, že som si tie nezmysly čo som našla v článkoch o dňoch a rokoch (aj mestách) nezapisovala, lebo tam boli skutočné perly. To pre prípad, že ma zase niekto obviní z poškodzovania wikipédie. No nič, idem ďalej pracovať, roboty je dosť. Hlavne, že sme vyhrali. Držím vám večer palce. Maj sa fajn.--Lalina (diskuse) 17. 5. 2012, 16:16 (UTC)

Patrick Bruel

Ahoj, vidím, že pracuješ na článku. Jen maličkost, změnila jsi "narodil se jako Patrick Maurice Benguigui" na "vlastním jménem Patrick Maurice Benguiguise", což ale není totéž. Tak se narodil, ale nejmenuje se tak. Změnil si jméno, nyní se oficielně jmenuje Patrick Bruel Benguigui. Tak to v článku nějak zapracuj. 89.102.28.222 18. 5. 2012, 20:57 (UTC)

Ahoj, prepáč, že odpovedám až teraz, samozrejme to opravím. Vďaka a maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 22. 5. 2012, 20:28 (UTC)

Katedrála svatého Lazara (Autun)

Dobrý den, jste si tímto opravdu jistá? Nějaký balast tam sice byl, ale byla tam i řada encyklopedických (byť možné třeba nezdrojovaných) informací týkajících se katedrály. Nebylo by lepší to probrat jednotlivě, popřípadě (pokud se na to probírání necítíte) tam vložit šablonu {{upravit část}} s příslušnou poznámkou? Zdraví Fagnes (diskuse) 1. 6. 2012, 01:40 (UTC)

Ahoj, pokojne si môžeme tykať. Toto je už minimálne 7. prípad, vždy je to takto bez odkazov a odstavcov, v zhrnutí je uvedené "doplněno kompilací z různých odborných pramenů - z.motycka@centrum.cz". Vypadá to ako copyvio pridané bez ohľadu na duplicitu informácii. Prvý raz som to aj začala upravovať, ale keď som zistila o čo ide, tak som to radšej vzdala. Vždy sa snažim článok radšej upraviť, ale totálne guláše a témy mimo mňa radšej neriešim, čas sa dá využiť lepšie. Ak si myslíš, že to treba vrátiť, vráť, určite nebudem kvôli tomu viesť "dívčí válku", ale myslím si, že v takom stave to vypdá príšern a jedine to odrádza od čítania. Maj sa fajn. P.S. Berdych vyhral prvý set, tak dúfam, že aj celý zápas. Držím palce.

Zdravím Lalino,

já nevím, zda jsou články Sira. Prokopa na smazání nebo ne. Na diskusi jsem ho kontaktovala, jestli jen neopisuje z knih. Pokud ano, dá se do článku šablona copyvio, pokud ne tak urgent. Tak zatím raději dávej urgent. než smazat. Díky moc. Zdraví ♥ K123456  3. 6. 2012, 18:22 (UTC)

Ahoj, pridal ich viacero, asi to bude copyvio. Ale to asi nezistíme, tak asi radšej zmazať. V každom prípade to už je na Tebe a ďalších správcoch. Maj sa fajn.--Lalina (diskuse) 3. 6. 2012, 18:27 (UTC)

Námět

Ahoj, všiml jsem si, že zakládáš články o sídlech v Rakousku. Kdybys chtěla o příslušném sídle napsat ještě něco více, dala by se tam zařadit třeba zmínka o tamním kostele (s příslušným odkazem), pokud jsou dotyčné údaje dohledatelné – např. „Nachází se zde římskokatolický kostel svatého Leonarda z let 1898 až 1900.“ s odkazem na článek kostel svatého Leonarda (Feldbach). Pokud bys ohledně této tematické oblasti cokoliv potřebovala, napiš mi prosím do mé diskuse, popřípadě do diskuse portálu Křesťanství. Zdraví Fagnes (diskuse) 3. 6. 2012, 23:04 (UTC)

Ahoj, zatiaľ robím len základ - chýbajúce okresné mestá. Budem pokračovať dopĺňaním z de wiki, lebo aj na sk wiki ich treba rozšíriť, tak potom zase preložím do češtiny. Vďaka za ponuku, určite ju využijem. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 3. 6. 2012, 23:37 (UTC)

Wikikytička

Ahoj, chtěl jsem ti poděkovat za černou práci na mých článcích o obcích na Slovensku, především za přidávání obrázků a dohlížení nad kvalitou článků. Zde máš tedy krásnou žlutou WIKIKVĚTINKU...Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“) --MarkusAtomus (diskuse) 6. 6. 2012, 17:40 (UTC)

Ďakujem, ale nemáš za čo. Ja som naopak rada, že sa niekto venuje slovenským obciam. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 6. 6. 2012, 18:04 (UTC)

Signalling Connection Control Part

Pěkně zdravím. Moje víkendová práce na Wikipedii se rozběhla do příliš mnoha směrů, takže jsem nestačil dopsat, co jsem začal. Stránka Signalling Connection Control Part rozhodně nevypadá, jak bych chtěl. Ale nahrazení mezerami formátovaných tabulek seznamy s odrážkami rozhodně ke zpřehlednění stránky nepřispělo... Kolarp (diskuse) 13. 6. 2012, 04:37 (UTC)

Ahoj, rozhodne to k sprehľadneniu prispelo, lebo takto sa tabuľky nerobia. Takto to vypadá, ak sa nezačína od začiatku riadku, takže každý, kto sa na to pozrie, vidí veľké modré plochy, ktoré tam nemajú čo robiť. Tabuľku musíš urobiť inak. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 13. 6. 2012, 10:29 (UTC) P.S. Ak chceš na článku ešte pracovať, treba tam dať šablónu "Pracuje sa", aby to nikto zatiaľ neupravoval.
Ahoj, až budu mít čas udělat tabulky pořádně, udělám je pořádně. K čemuž možná vůbec nedojde, protože teď ztrácím čas zjišťováním, co jsi jedním kliknutím natropila. To, že jsi smazala další přidané informace Ti vůbec nevadí, že? Poslední rada mě stála taky čtvrt hodiny času, než jsem zjistil, jak se vlastně šablony vkládají, a která je vhodnější než doporučená. Kolarp (diskuse) 13. 6. 2012, 21:41 (UTC)
Ahoj, ak by si sa lepšie pozrel na históriu stránky a porovnal verzie, tak zistíš, že som prvý raz nič nezmazala. Pri rv áno, ale nechtiac, pretože som predpokladala, že si len zrušil moju úpravu. Za to sa ospravedlňujem, ale to nič nemení na fakte, že zistenie rozdielov v úpravach trvá pár sekúnd, a ak to tam raz bolo, nie žiadny problém uvedenú pasáž vrátiť. A výrazy typu "čo si natropila" a pod. si radšej odpusť, takýmto štýlom sa tu nediskutuje, my tu predpokladáme dobrú vôľu a snažime sa (aspoň drvivá väčšina) mať tu dobré vzťahy a príjemnú atmosféru. Želám Ti pekný deň a veľa chute do ďalšej práce na wiki. --Lalina (diskuse) 13. 6. 2012, 22:02 (UTC)

WikiProjekt Slovensko

Ahoj, založil jsem nový WikiProjekt: Slovensko a hledám oficiální spolupracovníky, pro lepší koordinaci práce...Pokud máš zájem, tak budu rád, když se přidáš.--MarkusAtomus (diskuse) 14. 6. 2012, 17:04 (UTC)

Ahoj, samozrejme, rada prispejem svojou troškou do mlyna. --Lalina (diskuse) 14. 6. 2012, 17:05 (UTC)

Johann Georg Vogt

Taky mě napadlo, že to může bejt okopírovaný, ale googlem jsem nic nenašel. -- Vachovec1 (diskuse) 19. 6. 2012, 18:02 (UTC)

Ahoj, tiež som nič nenašla, ale podľa vzhľadu - galéria no comment, tie čísla ako odkazy, si myslím, že to je okopírované. Ale tak či tak vypadá príšerne. Normálne by som s ním aj niečo urobila, ale toto je na mňa priveľa. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 19. 6. 2012, 18:37 (UTC)

Ivan Helekal

Prosím o vysvětlení k článku Ivan Helekal. Není mi jasné, proč je potřeba ještě přikládat další význam současného umělce. Děkuji New Media Art (diskuse) 21. 6. 2012, 11:49 (UTC)

Ahoj, v šablóne o význame to je napísané: sú potrebné aspoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje. Keď to odklepneš nájdeš vysvetlenie. V článku nie sú referencie ani zdroj, a uvedené externé odkazy tieto podmienky určite nespĺňajú. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 21. 6. 2012, 13:09 (UTC)

Upozornění

Ahoj. Neber to prosím vůbec jako nějakou výtku, ale dovolil jsem si přesunout tvůj komentář z NS Pod lípu, kde existuje souběžná diskuse, a proto je zde tvůj komentář příhodnější. Pouze jsem tě chtěl informovat, abys netápala, kde že to ten tvůj text vlastně přistál :-). I když předpokládám, že obě stránky máš mezi sledovanými, přeci jen to pokládám alespoň za slušné tě upozornit. S pozdravem --Mates245 (diskuse) 22. 6. 2012, 22:52 (UTC)

Ahoj, nevadí, tiež som to chcela dať Pod lípu. Na NS som to dala preto, aby si to správcovia všimli. No, uvidíme. Vďaka a maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 22. 6. 2012, 22:54 (UTC)
Vzhledem k té přesouvací maškarádě, co jsem tam vytvořil, to snad nelze přehlédnout ;-). Ano, uvidíme, mám pocit, že na věc máme docela podobný názor. Viz diskuse u šmoulů - zdravý rozum nadevše... Zdraví --Mates245 (diskuse) 22. 6. 2012, 23:01 (UTC)
Veď to, zdravý rozum ...--Lalina (diskuse) 22. 6. 2012, 23:12 (UTC)

Zlobivci

Ahoj, nechceš polozamknout uživatelskou stránku, aby ji nemohli editovat neregistrovaní a nově založení uživatelé? — Loupežník (diskuse) 25. 6. 2012, 22:00 (UTC)

Ahoj, po včerajšku asi áno, vďaka. --Lalina (diskuse) 26. 6. 2012, 08:41 (UTC)
Hotovo. Měj se pěkně. — Loupežník (diskuse) 26. 6. 2012, 11:06 (UTC)

rok?

Proč by u roku nemohlo být uvedeno kdo v něm zemřel pokud není známo datum jeho narození. (Datum narození s důležitostí člověka nesouvisí.) Odstraňování tohoto se mi jeví jako zbytečné honění se za příspěvky na wikipedii. Nebo je někde toto stanoveno jako pravidlo? --Stepan-hawk (diskuse) 19. 7. 2012, 10:20 (UTC)

Ľudia s neistým dátumom narodenia, či úmrtia nie sú uvádzaní v rokoch. U niektorých je rozptyl aj 10 a viac rokov, to ho budeme dávať do každého roku? Takže odpoveď na Tvoju otázku je - v roku kedy zomrel môže byť uvedený, ale nie je v roku narodenia, ak nie je isté, a naopak. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 19. 7. 2012, 13:47 (UTC)

Dobrý den, já zase moc nechápu, proč dopisujete ke královnám čí to byly manželky - zájemce si v článku dohledá (viz. http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=1293&curid=10710&diff=8793930&oldid=8786694)--Meluzína (diskuse) 19. 7. 2012, 14:21 (UTC)

Dobrý deň, z jednoduchého dôvodu - aby bolo jasné, že to nebola panovníčka, ale manželka panovníka. Záujemca si dohľadá, ale nie každý má čas. A nie je to informácia, ktorá by nejako zaťažovala čitateľa. Pekný deň. --Lalina (diskuse) 19. 7. 2012, 17:33 (UTC)

Chápu, že máte dobré úmysly, ale mně tato úprava připadá zbytečná a když koukám na http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Psan%C3%AD_let , tak tam je to taky stručněji a je tam rozdělení na Česko a Svět, které Vy mažete.--Meluzína (diskuse) 19. 7. 2012, 19:17 (UTC)

Zmazala som rozdelenie Česko a svet len v prípade, že tam bol jeden človek (aj to bolo tuším len raz). Súhlasím, že prílišná rozsiahlosť je zbytočná, ale akonáhle som niečo zmazala už bol krik. Takže ak zmažem, tak skutočne len v prípade, že je neistý dátum, alebo tam je omylom (aj to sa stáva). Je jasné, že na týchto stránkach sú relikty zo začiatkov wikipédie, ale ochrancovia červeného mora uprednostňujú kvantitu pred kvalitou. Tiež si myslím, že napríklad kategórie kde môžu byť tak maximálne tri-štyri články sú zbytočné, ale keby to niekto zmazal, to by bol krik. Nemienim plýtvať časom na nikam nevedúce diskusie (čo je ešte ten lepší prípad). Pekný večer/deň. --Lalina (diskuse) 19. 7. 2012, 19:44 (UTC)

Prosba

Prosím pěkně, přehlédněte Pomocné sloveso, kapitolku o slovenštině. Potřebuje to. Děkuji. --Uacs451 (diskuse) 21. 7. 2012, 16:04 (UTC)

Ahoj, môžeme si tykať. V podstate to bolo dobre, len dělat je slovensky robiť + nejaké drobnosti. Ešte som upravila použitie tohto znaku < br /> ten sa dáva, aby vznikol nový riadok bez medzery. Dáš ho na konci vety a pokračuješ v ďalšom riadku.

Ak budeš ešte niečo potrebovať, napíš ak budem vedieť poradím, ak nie, nasmerujem Ťa na povolanejšieho. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 21. 7. 2012, 17:21 (UTC)

Odkazování, shrnutí

Objevila se stížnost podpořená jediným důkazem ve formě odkazu. Nechci teď probírat Vaše další editace, ale u této jste rozhodně nepostupovala ideálně a alespoň dodatečně byste měla do diskuse uvést dobrý důvod odstraňování textu, nejlépe s odkazem na tu editaci, abyste dala ostatním možnost to tam snadno vrátit, kdyby s Vaším odstraňováním nesouhlasili. A na tom jednom odkazu vidím hned další poměrně vážný prohřešek proti wikietiketě: Ve shrnutí by mělo být pravdivě uvedeno, co jsou hlavní změny provedené editací. Prosím, obojího (neodůvodněného odstraňování i falešného shrnutí) se do budoucna vyvarujte. Kdybyste v tom pokračovala, došlo by časem pravděpodobně na nějaká represivní opatření. --Tchoř (diskuse) 28. 7. 2012, 09:22 (UTC)

Dobrý deň, mám síce na stránke tykanie, ale ak to robí, problém, budeme si vykať. To, že sa sťažuje Lenka64 ma vôbec neprekvapuje vzhľadom na jej správanie a výroky nielen na moju adresu (už to moje označenie hovorí jasne). Po pravde povedané, toto som urobila ako pokusný balónik na zistenie,či sa nájde ešte nejaký iný ochranca červeného mora. Zmazala som takých u ktorých šanca na článok je minimálna, alebo žiadna. Zhrnutie editácie sa mi trochu nepodarilo, už bolo veľa hodín a odklepla som to skôr, ako som mala. To ale nič nemení na fakte, že Lenka64 jednoducho revertovala a zmazala aj obrázok aj s tými dobrými označeniami narodenia. Je jasné, a na starších rokoch to je vidieť, že články o rokoch a dňoch vznikli medzi prvými a prekladmi, napr. z en wiki. Preto sú tam ľudia, ktorí sú dôležití len lokálne pre UK a majú článok len v en wiki. Dnes sa už snáď môžeme zamerať na kvalitu, a nie na kvantitu. Takéto červené moria sú len na cs wiki a trocha aj sk wiki. Osobne si myslím, možno sa mýlim, že článok má poskytovať informácie a mal by mať aj čo najlepší vzhľad. Nie je to súťaž o čo najviac mien (ak hovoríme o dátumových článkoch) v článku. Nemyslím si, že údaje typu Fridrich Bavorsko-Landshutský († 1393) (samozrejme červene) majú nejakú informačnú hodnotu, aspoň čo bol zač tam patrí. A to nehovorím o zle napísaných odkazoch, či evidentne anglických verziach mien, ktoré sú nesprávne a existujú dokonca české články, a zle zaradených ľuďoch v rokoch, či dňoch. V roku 1331 som zmazala Blanche d'Évreux, Lenka64 to vrátila, jasne som napísala v ďalšej editácii, že existuje český článok pod iným názvom s neistým dátumom narodenia. Opäť ju vrátila a až po mojom ďalšom zhrnutí to zobrala na vedomie. To tiež nie je dvakrát kóšer. Ale neišla som sa hneď niekam sťažovať (a čo sa týka Lenky64 nebol by to prvý prípad, kedy by som mala dôvod). A to sa mám takto vyjadrovať v zhrnutiach? Ak musím v článku vymazať niekoľko ľudí, lebo tam evidentne nepatria, to mám všetko rozpisovať? To radšej prestanem robiť, toto zaberie kopu času. Svojho času som navrhovala taký panel ako je na sk wiki, ale neprešlo to (a neviem či zrovna Lenka64 nebola medzi tými, čo nesúhlasili, hoci neviem prečo, všetko čo uľahčí prácu, je dobré). A než niekoho zmažem, tak sa pozriem na ostatných wiki na posúdenie významnosti a významnosti pre cs wiki. Takže nemažem preto, že je to ľahšie, práve naopak, ľahšie by bolo nechať tam tie nezmysly. --Lalina (diskuse) 28. 7. 2012, 12:10 (UTC) P.S. Podľa jedného prípadu sa posudzovať nedá.
Moc se nechci zapojovat do debaty, kdo ještě do seznamu patří a kdo už ne. Šlo mi skutečně o žádost, abys vyplňovala pravdivá shrnutí a v případě odstraňování do nich napsala zdůvodnění. Pokud je zdůvodnění příliš dlouhé a do shrnutí by se nevešlo, je dobré ho uvést do diskuse u článku. Sám občas něco odstraňuji. Ale je potřeba nezapomínat, že že si s tím přidáváním obvykle někdo dal práci a zaslouží si alespoň dozvědět se důvod, proč to bylo odstraněno. --Tchoř (diskuse) 31. 7. 2012, 09:43 (UTC)
Vážim si prácu iných, vysvetlila som to nižšie. Zhrnutia sa snažím robiť čo najvyýstižnejšie, takže podľa jedného uklepnutia sa nedá posudzovať. A u tých rokov (najmä týchto starších) by viac času zabralo vypisovanie do diskusie, než samotná úprava článku. A stále dookola to isté. SpomínalA som ten panel, uľahčil by všetkým prácu, a kto nechce ho nemusí používať. A ešte k tomu mazaniu textu - všimla som si, že Meluzína maže v týchto dátových článkoch čie sú to deti a pod., takže som sa len prispôsobila. Nič nerobím so zlým úmyslom, ale to poniektorí stále nechápu. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 31. 7. 2012, 09:59 (UTC) P.S. Držím palce na olympiáde.

Dobrý večer paní Lalino, to není jediný případ a Vy to víte. Obhajujete se tím, že odstraňujete lidi s nejistými datumy. Dejme tomu. Ale když se podívám na to, co za sebou necháváte, tak zjišťuji, že systematicky odstraňujete i podle Vás lokální osobnosti, u kterých jsou datumy jisté, vyhazujete tak práci jiných do koše dle svého uvážení a jediná Vámi přidaná hodnota je, že okopírujete ke královnám, čí byly manželky. Nic nového netvoříte.--Meluzína (diskuse) 28. 7. 2012, 20:56 (UTC)

Dobrý večer, nemusím sa obhajovať, lebo nič zlé nerobím. Ak si myslíte, že moja jediná práca je, že ke královnám okopírujem čí byly manželky, tak buď ste sa poriadne nepozreli, alebo sa vyjadrujete vyslovene zaujato, ako obhajca červeného mora. Preferujem kvalitu pred kvantitou. V tých dátumových článkoch som našla kopu nezmyslov, články preložené z en wiki bez zváženia vhodnosti osôb, ale nikde som v editáciach nevypisovala, že odstraňujem nezmysly, lebo si vážim prácu tých ľudí. V tej dobe keď to tám dávali bola iná situácia. Dnes sa treba zamerať na kvalitu. Vážim si prácu iných, ale žiadne zásluhy nedávajú nikomu právo správať sa ako vševedúci a obviňovať druhých. A človek o ktorom je článok len na jeho domovskej wiki, aj to výhonok, je lokálna osobnosť, najmä ak to nie je ani susedná krajina. A pokiaľ ide o ten 27. únor tak Vám garantujem, že minimálne na 95% články o tých, čo som zmazala tu nevzniknú (pokiaľ ich neurobí niekto len preto, aby mi dokázal, že nemám pravdu). A pokiaľ ide o zmazaných hercov, tak na 99,99%. Ak sú v týchto článkoch také chyby, aké sú (zle zaradení, neuvedené dátumy úmrtia aj 30 a viac rokov po smrti, zlé odkazy, hoci články existujú, evidentne poangličtené mená) tak potrebujeme iné veci než články o nemeckých teológoch, dominikánskych muzikologoch a pod. Mimochodom, väčšina mnou zmazaných ľudi nie je ani v domovských verziach týchto článkov. Toto snáď nie je súťaž o čo najväčší počet ľudí v dátumových článkoch. To potom môžeme naozaj okopírovať väčšinu inojazyčných wiki a nahádzať to sem. Potom tu budeme mať také chuťovky ako som našla - článok s odkazmi s anglickou verziou mena i správnymi českými. Nech žije kvalita! Pekný večer/deň. --Lalina (diskuse) 28. 7. 2012, 22:00 (UTC) P.S. Niekto sa rád sťažuje a obviňuje, niekto radšej robí niečo zmysluplné. Ja som si vybrala druhú cestu. P.S.2 Tú pani ste si mohli odpustiť, tu to naozaj nie je potrebné.

Paní Lalino, pokud se podíváte na historii mých editací a založených článků, tak rozhodně nepatřím mezi ty, co se zde akorát vykecávají. Se zájmem již delší čas sleduji Vaše editace a zjišťuji, že již zase bez zdůvodnění mažete dle Vašeho soudu nevýznamné osobnosti. To, že je neznáte Vy, neznamená, že si zaslouží smazat. Já také neznám kopu Vámi přidaných Slováků a jejich přínosu pro Česko (viz. http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=1415&diff=prev&oldid=8957054 a Vás dovětek) a také je nemažu. Takže Vás žádám, abyste nemazala to, co se Vám nelíbí a vyčkala. Svého autora si Vámi opovrhované "červené moře" najde a již i Vámi odstraněný Dafydd Gam zde má miničláneček. Věřím, že se tak stane i zbytku chrabrých rytířů, kteří tehdy i Azincourtu padli.--Meluzína (diskuse) 29. 8. 2012, 08:05 (UTC)

PS. Když koukám na vaši diskuzní stránku na slovenské wikipedii, tak tam je Vám již 5.08.2012 vytýkáno to samé (mnohem silnějšími slovy a dokonce se tam hovoří o lživě vyplněných shrnutích editace). Když Vám tak moc jde o kvalitu, tak si na Vaší domovské wikipedii raději dopřeložte od nás převzatý Zbraslavský klášter do slovenštiny. V poznámkách je stále čeština...

Dúfam, že posledný raz sa vyjadrujem k tejto téme. Takže:
  • podľa mňa červené more nie je ani vhodné, ani nutné. Dá sa debatovať o významnosti, ale slušne. Ak však niekto zaútočí už na začiatku príspevku, nech sa nediví, že toho veľa nedosiahne. Mimochodom, o riadok nad Vašim príspevkom som napísala, že tú pani ste si mohli odpustiť
  • prskanie jedovatých slín určite nie je konštruktívna debata
  • o poznámkach v zhrnutiach by sme tiež mohli debatovať - vyhadzovať cudzincovi na oči, že nepíše 100% česky považujem minimáne za netaktné. Na sk wiki preložil český wikipedista článok - bolo tam more chýb a šablóna pracuje sa. Nikto sme mu to nevyčítali, napísala som mu, dohodli sme sa a viacerí sme to doprekladali. Ak nájdem gramatické chyby (aj tu) tak nevypisujem do editácii zbytočné poznámky, jednoducho opravím.
  • ak niekto zomrie v nejakej bitke ešte mu to nepridá automaticky na dôležitosti
  • kto chce pochopí, kto nechce útočí, najjednoduchšia cesta je okopírovať z iných wiki, potom to dopadne tak, ako som to našla v niektorých rokoch - poangličtené mená, alebo anglickú aj českú verziu
  • vyjadrovanie sa len k tomu čo sa mi hodí tiež nie je práve dobrá voľba v diskusii - keď som dala link ako dôkaz omylu oponenta tak dotyčný to prešiel a stále vypisoval o inom
  • upozorňovanie druhých na to čo majú urobiť je minimálne netaktné - nikto tu nie sme zamestnaný, všetci robíme podľa chute
  • cs wiki považujem aj za svoju wiki - asi to niektorým vadí - ale kritizovanie iných wiki sa mi nezdá ako vhodné
  • a čo sa týka sk wiki - my sme si to slušne vydiskutovali a dospeli k nejakému realistickému kompromisu. Totiž, slušní ľudia sa vždy dohodnú. Ak je vôľa, nájde sa aj cesta, ale ak nie je vôľa, nepomôže ani diaľnica.

Aby sme to ukončili - ak chcete červené more, majte si ho. Ale ľudia s dátumami možno, asi, okolo, pravdepodobne tam nepatria. A o tom, že tam boli aj neexistujúci už ani nehovorím. --Lalina (diskuse) 29. 8. 2012, 14:45 (UTC) P.S. Napriek skúsenostiam s niektorými ľuďmi si stále myslím, že slušnosťou sa vždy dosiahne viac. Priateľská rada je určite lepšie riešenie ako bezhlavá kritika.

Paní nebo slečno Lalino (to je slušné oslovení ve slušné společnosti i v úředních dopisech), nepokládám za netaktní upozornění, co dělat nemáte - tj. odstraňovat dle svého uvážení informace. Takže Vás "velmi přátelsky" opakovaně žádám, abyste neodstraňovala jinými doplněné osobnosti, kt. Vám osobně připadají jako bezvýznamné. --Meluzína (diskuse) 29. 8. 2012, 15:01 (UTC)

To je síce slušné oslovenie v slušnej spoločnosti, ale nezaručuje slušnosť. A tu to teda nie je ani bežné, ani potrebné. Na oficiálnosti si snáď niekde potrpia, poniektorí aj na tituly z vysokej školy, ale ja k takým ľuďom nepatrím. A určite takéto oslovenia nepridajú ani na atmosfére, ani vzťahom. Ako som už napísala, ak chcete červené more, prosím, mne to len ušetrí prácu a budem môcť sledovať ako hromadne a rýchlo vznikajú články o dotyčných. Pekný deň. --Lalina (diskuse) 29. 8. 2012, 15:12 (UTC)

Panel

Ahoj, mohla bys mi nějak více přiblížit výše zmiňovaný panel (třeba nějaký odkaz, třeba i na sk wiki, abych se dostal do obrazu, o čem je vlastně řeč)? Díky.--Zdenekk2 (diskuse) 28. 8. 2012, 19:50 (UTC)

Ahoj, nedá sa to ako odkaz. Vypadá to asi takto:

pravopis|gramatika|formulácia|preklepy|obrázok|externé odkazy|wikilinky|interwiki|kategórie|infobox|šablóna|aktualizácia|rozšírenie

Keď sa edituje stránka je to hneď pod zhrnutím, dá sa to meniť a rozširovať. Je to rýchle, lebo netreba vypisovať, odklikneš a hotovo. Už som to svojho času niekde spomínala, ale hneď sa našiel niekto čo tvrdil, že je to zbytočné. Nechápem taký prístup - ak to niekto nechce nech to nepoužíva, ale prečo brániť iným? Aj som rozmýšľala, že to dám ako oficiálny návrh, ale nejako sa mi teraz nechce. U nás bolo v poslednej dobe nejako veselo, diskusie o ničom, a bola olympidáda, takže málo času. Ak by si sa toho ujal, rada pridám ruku k dielu.--Lalina (diskuse) 28. 8. 2012, 20:24 (UTC)

Kolegyně má na mysli to co je vidět např. zde pod okénkem Zhrnutie úprav. Pro začátečníky řekl bych celkem užitečná pomůcka. --Vachovec1 (diskuse) 28. 8. 2012, 20:34 (UTC)
Teda, Ty si rýchly. Neuvedomila som si, že sa to musí dať ukázať, nejako mi dnes wikinemyslí. Čo už, s technickým antitalentom. A je to dobré nielen pre začiatočníkov, najmä ak blbne klávesnica ako mne v poslednej dobe. Vďaka za pomoc. --Lalina (diskuse) 28. 8. 2012, 20:38 (UTC)
Aha, o tom už se někde opravdu diskutovalo, nicméně registrovaní si mohou vytvořit vlastní panel. Pokud používáš vzhled monobook (na jiný vzhled je třeba jiný skript), vytvoř si také vlastní zkopírováním mého (v názvu stránky logicky změň Zdenekk2 na Lalina), vpravo nad okénkem shrnutí editace se pak vytvoří panel s klikatelnými položkami, které lze pak podle potřeby měnit editací dotyčné stránky (možná, že se panel objeví již při vytváření při náhledu, už si to nepamatuji). Po uložení stránky bude pravděpodobně nutné smazat cache dle návodu.--Zdenekk2 (diskuse) 28. 8. 2012, 22:34 (UTC)
Si milý, ale ako keby si hovoril čínsky, efekt je rovnaký. --Lalina (diskuse) 28. 8. 2012, 22:36 (UTC)

Ahoj, založil jsem ti na Zdeňkovu žádost stránku Wikipedistka:Lalina/common.js, která by ti měla přinést ty nové funkce. Pokud ti to nebude vyhovovat, dej vědět a není problém tu stránku zase smazat. Možná bude třeba vyprázdnit cache, aby se ty funkce projevily. — Loupežník (diskuse) 29. 8. 2012, 09:06 (UTC)

Vďaka, ste obaja veľmi milí. Majte sa fajn. --Lalina (diskuse) 29. 8. 2012, 14:11 (UTC)

Ferdinand Foch, obrázky

Nerevertujte, prosím, přidání obrázku do článku F. Foch, když tím článek nijak nevylepšujete. Váš argument o tom, že Wikipedie není kalendář, je jen Váš pocit, mnoho lidí by sneslo i více obrázků, tento je například významný tím, že ukazuje, jak Foch vypadal v roce 1920. Pokud budete opět revertovat, budu Váš pokus brát jako snahu o prosazení vlastního názoru z čistě egocentrických důvodů. Když tak mi argumentujte nějakou diskuzí, třetím názorem či doporučením, kde se více lidí sneslo, kolik obrázků v článku je přibližně ideálních.--Beregund (diskuse) 2. 10. 2012, 07:32 (UTC)

Pokiaľ viem, wikipédia je encyklopédia, nie kalendár. Fotka z infoboxu je z roku 1915, takže tá fotka z roku 1920 nie je veľmi rozdielna, nehovoriac o tom, že vzhľad nie je u vojaka nijaká podstatná informácia (pokiaľ má všetky končatiny), takže o nejakej výpovednej hodnote dôležitej pre článok sa dá ťažko hovoriť. Vaše reči o mojom prípadnom pokuse považujem za, mierne povedané, nevhodné, takže ak mi budete ešte niekedy písať, zdržte sa, prosím, rečí o egocentrizme. Tiež si môžem všeličo myslieť o Vašom vrátení obrázku i o tomto Vašom príspevku, ale nepotrebujem to hneď napísať. Mimochodom, Vaše tvrdenie o dôležitosti tejto fotky je tiež len Váš názor, ktorý nie je podložený nijakou diskusiou, tretím názorom, či doporučením, kde sa viace ľudí dohodlo, že práve táto fotka podstatne zvyšuje kvalitu tohto článku. Počet a umiestnenie obrázkov je otázka citu a vkusu, takže tam nejaké direktívy sú absolútne nevhodné a nepoužiteľné. Určite nemienim zabíjať čas planými diskusiami o počte obrázkov, ťahanice o čiarkach, slovíčkach a podobných veciach Vás možno bavia, ale sú úplne neproduktívne. Pekný deň. --Lalina (diskuse) 2. 10. 2012, 13:35 (UTC) P.S. Celá táto debata je len strata času. Po zistení, že ste tú fotku vrátili, by som si pomyslela svoje, ale ďalej by som to neriešila. V kontexte wikipédie a množstva potrebnej práce je jedna fotka totálna prkotina, ktorá ani nestojí za reč, nie to ešte za písanie.

Řazení osobností

Ahoj. V článku o Kyjově jsi osobnosti města místo abecedního pořadí seřadila dle data narození. Myslím, že obojí má svou logiku, ale rád bych věděl, jestli je k tomu nějaké doporučení nebo psané pravidlo. Já sám se v hromadě jmen orientuji lépe abecedně, protože v hlavě samozřejmě nenosím, kdo se kdy narodil. Díky za odpověď. --Radek Linner (diskuse) 23. 10. 2012, 18:17 (UTC)

Ahoj, pravidlo asi nie je, ale väčšinou je to tak. Ak to berieme tak, že tí ľudia v mnohých prípadoch mali na to mesto nejaký vplyv, asi je lepšie ak idú chronologicky. Z takého radenia sa dá zistiť, na čo asi mohli mať vplyv, po prípade s kým mohli spolupracovať. Keď som začala na wiki fungovať všimla som si, že je to tak, robím to tak a neboli námietky, tak je to asi správne. Asi je to na druhej strane možné tak aj tak, lebo tiež som si nevšimla, že by niekto namietal proti abecednému poradiu, aj keď väčšinou je to chronologicky. Všimla som si, že si z tohto kraja, ak to chceš abecedne, daj to tak, určite sa kvôli tomu nebudem dohadovať, ani urážať. Veď dvaja normálni ľudia sa vždy môžu slušne dohodnúť. Z veľkej časti je ten článok Tvoja práca (a veľmi pekná) tak je to na Tebe. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 23. 10. 2012, 18:56 (UTC) P.S. Ale tú "herečku" by som odtiaľ vyhodila, na ňu asi nebude mesto až tak hrdé.

Asi to vrátím k abecednímu řazení, ale jsem radši, když se můžu držet obecného pravidla. Když se představíš, že tam teoreticky bude pár desítek lidí, pak těžko budeš kontrolovat, jestli už tam někdo je nebo není. Jméno známe vždy, ale datum narození občas ne. Nezkoumal jsem, které řazení je běžnější. Já naopak spíše narážím na abecední a to i v jinojazyčných verzích nebo na "Nejlepší článcích". Nakonec i v klasických papírových encyklopediích to jde podle abecedy. Byl bych docela rád, kdyby v tom byla Wikipedie jednotná. Byla by škoda, kdyby se to jednou zase muselo předělávat. Jinak s tou "herečkou" je trochu problém. Jednou za čas ji tam někdo přidá a po čase zase někdo jiný smaže. Já se nebudu vysilovat nějakou revertovací válkou. Znám rozhodně významnější osobnosti, které mají na Wiki článek a přitom mezi osobnostmi města zapsány nejsou. Ale nebudu se s někým tahat o významnost. Ono se to možná časem protřídí samo. --Radek Linner (diskuse) 23. 10. 2012, 19:57 (UTC)
Ani s tou abecedou to nie je také isté, lebo v nemčine a angličtine sa niektoré písmená píšu ináč, my máme Ch, niektoré jazyky nie. Ak robím článok, alebo pridávam osobnosti, dávam ich chronologicky, ale ako väčšinový autor máš podľa mňa právo to upraviť podľa seba a keďže na tomto svet ani wiki nestojí ani nepadá, tož, rob ako uznáš za vhodné. --Lalina (diskuse) 23. 10. 2012, 20:14 (UTC) P.S. A "herečku" v rámci úpravy vyhoď.

Florence Nightingalová

Milá kolegyně, touto editací [17] jste z článku bez náhrady odstranila dvě tvrzení: 1) přínos Nightingalové k vizuální prezentaci statistických dat 2) vliv tisku na změnu politických postojů během Krymské války. Obě tvrzení jsou významná a zasloužila by si spíše rozšíření než smazání. Pokud se domníváte, že článek obsahuje nedoložená tvrzení, použijte některou ze šablon pro údržbu wikipedie a nemažte sporný text.

A protože jste článek doplnila následující editací [18] o Váš subjektivní názor, dovolil jsem si text vrátit do předchozí podoby. Myslím, že nejznámějšími ženskými osobnostmi Viktoriánské éry jsou prostitutky zavražděné Jackem Rozparovačem (poměřováno počtem literárních a filmových zpracování). --Tomas62 (diskuse) 29. 10. 2012, 09:05 (UTC)

Milý kolega, keďže nemáš nič na stránke a ja mám uvedené, že uprednostňujem tykanie, tak navrhujem, aby sme si tykali.
  • Tvrdenie, že otec ju nadšene podporoval nie je ničím podložené (a čo je to nadšene?), ale zmazala som celú túto časť preto, že sa hneď potom vlastne opakuje.
  • Čo sa týka tých novín, tiež asi ťažko doložiteľné, že práve to bol impulz.
  • Toto tvrdenie na konci som nepridala, len som posunula ten text vyššie. A čo sa týka známosti - počet umeleckých spracovaní asi v takýchto prípadoch nie je správne merítko, nehovoriac o tom, že mená tých zavraždených nešťastníc pozná určite menej ľudí ako meno Florence Nightingale.

Celý článok je bez zdrojov, a priznávam, zabudla som tam tú šablónu dať. Fakt je, že ho treba upraviť a doplniť zdroje a referencie. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 29. 10. 2012, 12:37 (UTC)

Silesianus

Vzhledem k tomu, že ses zajímala o dění kolem kolegy Silesiana a jsi velmi aktivní na sk.wiki, kam také přispívá, dovolím si tě upozornit na:

Zatím je to ve fázi prověřování, může jít o neopravněné nařčení někoho, kdo se za Silesiana vydával či Silesianovu pomstu české Wikipedii. Pokud se ale podezření prokáže, bude vhodné prověřit i jeho články na slovenské wiki. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 1. 11. 2012, 20:59 (UTC)

Vďaka, všimla som si to. Nikdy som s ním nemala žiadne problémy, preto ma prekvapilo to, čo sa tu stalo. Napísala som mu, že to nebolo vhodné vyjadrovanie, aj to uznal. Dúfam, že toto nie je jeho práca. Uvidíme. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 1. 11. 2012, 21:45 (UTC)

Copyvio

Ahoj, pokial máš podezrenie na copyvio či znáš zdroj takého textu [19], vkladaj do článku šablony {{Copyvio}} / {{Copyvio část}}. Taký text tu němože zostať a je treba ho skryť (či potvrdiť prostrednictvom OTRS). Maj sa.--Kacir 18. 11. 2012, 02:12 (UTC)

Toto je nejaký expert, ktorý opakovane vkladá do francúzskych miest nejaké záplavy viet. Samozrejme bez wiki a úpravy. Vždy na napíše do zhrnutia "doplnenie (z.motycka@centrum.cz)", ale nepodarilo sa mi to nájsť. Píše z rôznych IP, svojho času som mu aj písala, ale neodpovedal. Zmazala som to, zase to pridal. Asi nemá význam to označovať ako copyvio, evidentne to nedoloží, len by to tu dva týždne mátalo. Ale ak nie je iná možnosť, budem to označovať. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 18. 11. 2012, 02:23 (UTC) P.S. Dúfam, že zajtra, vlastne už dnes, ten Davis Cup vyhráte. Ide ma uchytiť, lebo hoci máme viac ako 100 kanálov, zrovna ČT4 nemáme a nemám to kde pozerať. Držím palce.
Texty skutočně vyzerajů ako copyvio, pri smazaní vkladaj do hesiel {{Podezření na copyvio}} a odkaz ulož v sekci Podezření, WP:Porušení práv. Rozhodnuť budě muset Berdych, Ferrea može poraziť, aj keď je Španiel v aktuálnej forme – dva posledné tituly z parížského Masters a z haly vo Valencii. Štěpec by němal šancu. Možeš pozerať na webe Českej televize, prenáša online zajtra stačí otvoriť dané okno. Dovi--Kacir 18. 11. 2012, 02:41 (UTC)
Ak to treba, tak to tak budem robiť. Ešte určite nejaké budú.

Nad internetom som rozmýšľala, len či tam uvidí loptičku. Ale na počítači máme veľký monitor, tak snáď tam. A dúfam, že to chytím aj u nás, lebo olympiáda neišla mimo hranice. Vďaka za link. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 18. 11. 2012, 11:03 (UTC)

Žiaľ, je to ako s olympiádou - len na území ČR. --Lalina (diskuse) 18. 11. 2012, 12:05 (UTC)

Hromadná copyvia z IP adres 46.135.xx.xx

Kolega Mormegil vypsal tabulku podezřelých IP adres a příslušných editací. Můžete jet podle ní. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 21. 11. 2012, 18:00 (UTC)

Vďaka, a pokojne si môžeme tykať. Tykanie je podľa mňa prirodzenejšie a na internete je to bežné. Pekný večer/deň. --Lalina (diskuse) 21. 11. 2012, 18:04 (UTC)

Omluva

Nad nikoho jsem se povyšovat nepokoušel, nemám to ve zvyku a zapotřebí. Sám se živím v oboru, kde nemám oficiální odbornost. Moje slova na adresu kolegy Kirk byla přímou, možná trochu neúměrnou reakcí na to, jak se on sám povyšuje nad odborníky v oboru vexilologie se slovy, že on by mohl být jejich učitelem. S tykáním nesouhlasím a věřím, že to bude respektováno. Kolegyni Lalina se omlouvám. Její káravá poznámka na diskusi kolegy Tchoř nepřišla ve vhodnou chvíli. Carlmarche (diskuse) 13. 12. 2012, 12:40 (UTC)

Omluva prijatá ale moja poznámka určite nebola káravá, snažila som sa len trochu upokojiť situáciu. Najprv sa vždy treba pozrieť na seba a až potom kritizovať iných. Nebudem zisťovať kto má pravdu, táto téma nie je moja parketa, ale vždy sa pri troche snahy dá diskutovať slušne a konštruktívne. Čo sa týka tykania - je to neformálnejšie a vytvára to uvoľnenejšiu atmosféru. Možno je pravda názor, že sa ľahšie povie "Ty blec" než "Vy blbec", ale ja to nehovorím vôbec. Ako však dokazujú mnohí ľudia aj na wiki - vykanie nie je zárukou slušného správania. --Lalina (diskuse) 13. 12. 2012, 16:16 (UTC)

Filip Šebo

Zdravím, ve článku Filip Šebo byla uvedena podvodná webová stránka, na které byla soutěž, má otázka zní, když jste tento článek psala, tak ta doména skutečně byla o fotbalistovi a časem expirovala a někdo jiný ji zakoupil?? --Jan Žáček (diskuse) 2. 1. 2013, 11:52 (UTC)

Ahoj, pokojne si môžeme tykať. Netuším ako je to s tou stránkou, čerpala som z sk wiki. Želám Ti pekný deň a všetko dobré v roku 2013. --Lalina (diskuse) 2. 1. 2013, 17:32 (UTC)

Aha, na slovenské wiki byl rovněž tento odkaz, zkuste prosím příště takové odkazy zkontrolovat, často bývá přesměrování na stránky, které nemají nic společného a pak se roznáší dál... Děkuji, rovněž tobě. --Jan Žáček (diskuse) 3. 1. 2013, 15:53 (UTC)

Dasa Kourilova

Dobry den, nalezla jste nesrovnalosti na strance Dasa Kourilova, prosim tedy o pomoc s jeji editaci. Rovnez se strankou Tomas Korenek - jsem novacek a nejsem s to se prokousat informacemi, jak je to spravne. Dekuji moc. Mates korek (diskuse) 30. 1. 2013, 15:20 (UTC)

Jen jsem to dal na konec protože na začátku diskuse to nikdo nečeká Vks (diskuse) 30. 1. 2013, 15:27 (UTC)
Díky, Vks. Ahoj Mates korek, pokojne si môžeme tykať. Upravím to, pozri sa na zmeny a napíš mi, ak budeš potrebovať niečo vysvetliť. Zatiaľ sa maj. --Lalina (diskuse) 30. 1. 2013, 15:33 (UTC)
Ahoj, ono je to od začátku cp, tak pokud nepřijde otrs, bude to třeba smazat. Nebo to můžem smazat hned a Ty to pak uložíš jako nový článek. Měj se--Horst (diskuse) 30. 1. 2013, 17:55 (UTC)

"Oprava" kategorií

Ahoj, mám takovou kritickou připomínku: Náhodou zjišťuju, že před časem, cca 21. 11. 2012 jsi odebrala korektní kategorie několika územně dotčených obcí u čl. Železniční trať Frýdlant v Čechách - Jindřichovice pod Smrkem. A obdobně zřejmě i u některých dalších článků, které jsem zatím neměl čas všechny zkontrolovat. Protože jsem ty kategorie do článků doplňoval pod důkladné konzultaci mapových podkladů (a strávil nad tím dílem nemálo času), nedokážu jaksi pochopit, co Tě k takovému kroku vedlo, nota bene takový rušivý zásah ještě ve shrnutí editace nazývat "opravou". Prosím, dávej na podobné věci příště větší pozor a taky podívej do map, než do něčeho řízneš. Předem dík za pochopení a těším se na další spolupráci. --Miaow Miaow (diskuse) 28. 2. 2013, 19:45 (UTC)

Ahoj, sú to už tri mesiace a neviem si spomenúť prečo. Určite som mala na to nejaký dôvod (možno z dnešného pohľadu už nesprávny), ale keďže si vážim prácu každého, určite to nebolo bez rozmyslu. Ak som tým spôsobila problémy, ospravedlňujem sa, ale fakt si neviem spomenúť. Poučenie z krízového vývoja - dám si väčší pozor. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 28. 2. 2013, 20:28 (UTC)
Tak hlásím, že už jsem dotčené čl. prošel (naštěstí se to v mém poli působnosti (místopis ČR) týkalo jen asi tuctu položek, takže nic hrozného) a u osmi z nich, kde to ještě nikdo další mezitím neučinil, kategorie obnovil. Jak jsem se tak na to díval, hádám, že důvodem Tvojí editace bylo prostě to, že ve výčtu byly některé kategorie ještě červené. Pokud tedy někde narazíš na kategorii obce červenou, prosím o přístup konstruktivní - založ kategorii sama nebo nech být, dokud na ni nedojde řada.
Abych uvedl typický příklad: Zakategorizoval jsem liniový objekt (řeka Stropnice). Na horním konci už je oblast kategorizačně celkem vyřešená (v rámci toho se mi dostala ta řeka do rukou), ale ke krajině na dolním toku se nedostanu systematicky dřív jak za několik měsíců. Ono opatřovat články kategoriemi a rodit ty kategorie se nedá pokaždé stíhat ruku v ruce; červené tu a tam prostě nějaký čas musejí vydržet. Abych to přiblížil: Mohu za deset patnáct minut kategorizačně popsat tu linii řeky, ale prokategorizovat pak důkladně, co tu máme k území těch cca 15 obcí, to už je časově tak na 3-4 dny. A to mluvím zrovna o oblasti již rozdělané, co teprve, když si kategorie náhodou vyžádá nějaký článek z oblasti, kterou se ještě příliš neřešilo (zde to bylo jakési chráněné území ze Vsetínska). A tenhle druh kategorií (území státu rozčleněné po obcích) dost dobře nelze přidávat selektivně ("jen ty, které jsou už modré"), protože korektnost informací tkví právě v úplnosti výčtu územně dotčených obcí a u liniových objektů i v jeho orientovaném uspořádání (od pramene k ústí atp.), no prostě je naprosto nepřijatelné, aby některá z položek byla z "kosmetických" důvodů vynechávána a výčet promazáván. No a koneckonců nemyslím, že redlinky jsou plošné zlo, naopak, z redlinků (tedy alespoň těch smysluplných) wiki roste a sílí. Až se konečně já nebo někdo jiný k řešení té či oné= obce dostaneme, má vlastně při práci nad wiki mnohem větší smysl vyšetřená kat. červená, u které tak na první pohled vidno, kterou obec bude třeba ještě od základu procházet a řešit, než kdysi narychlo založená a nekompletně nakrmená kat. modrá, u které to pak člověk musí kontrolovat, zda v ní je všechno a co případně ještě chybí. Tolik tedy na vysvětlenou, v čem byl problém. Ještě jednou děkuju za shovívavost a přeju, ať se Ti v nadcházejícím měsíci (a nejen v něm) daří. --Miaow Miaow (diskuse) 28. 2. 2013, 21:39 (UTC)

Zemský okres Schwandorf

Nový článek. Problém s jazykem. Schmidgaden: http://cs.wikipedia.org/wiki/Schmidgaden --188.195.34.221 24. 3. 2013, 09:35 (UTC)
Dobrá práce!--188.194.56.139 24. 3. 2013, 19:46 (UTC)

Díky za CW skwiki

Wikikytička

Ahoj! Ještě jednou ti chci poděkovat za pomoc na skwiki. Uděluji ti proto zde (a ty si to můžeš ještě přidat na skwiki) Wikikytičku „za překlad slovenského projektu Check Wikipedia“.

Jinak napsal jsem to tam, ale píši to taky sem: náš „středník“ je vaše „bodkočiarka“. Měj se dobře a hodně štěstí u vás! Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 26. 5. 2013, 13:17 (UTC)

Nie je za čo, rado sa stalo. Vyrástla som na češtine, myslela som si, že rozumiem na 100%, a ajhľa. To by ma teda nenapadlo. Holt, človek sa učí celý život. --Lalina (diskuse) 27. 5. 2013, 17:56 (UTC)

Řazení osobností 2

Ahoj. Opět se nám opakuje situace z loňského října. Probírali jsme spolu způsob řazení osobností města. Jsou už pravidla jasnější nebo proč jsi změnila názor? Přizpůsobím se jakýmkoliv pravidlům, na kterých se wikipedisté shodnou, ale náhodné změny mi přijdou zbytečné a trochu matoucí. Například Moritz von Bader, u kterého zatím neznáme datum narození, v řazení trochu plave. Jinak sekci bych raději nadepisoval jako "Osobnosti". Je to použitelné ve všech městech i obcích, případně zemích či jiných zeměpisných celcích. Podobně totiž nepíšeme "Pamětihodnosti města", "Kultura ve městě" či "Samospráva města". Naopak mě v některých článcích trochu rozčilují nadpisy "Významné postavy Českých Budějovic", "Významné osobnosti" apod., jakoby nějaká osobnost měla být nevýznamná :-). Partnerská města jsi seřadila správně abecedně. Tam jsem při psaní neuvažoval moc logicky. --Radek Linner (diskuse) 11. 9. 2013, 18:00 (UTC)

Ahoj, Moritz von Bader je dosť veľký problém. Hľadala som ho aj cez google, ale našla som len odkaz na stránke Kyjova. Keďže Suezský prieplav bol otvorený v roku 1869 tak sa musel narodiť skôr ako Severín Joklík (* 1857). Osobnosti, alebo osobnosti města - mne je to jedno, ale viem, že to bolo svojho času niekde upravované na Osobnosti města/obce, preto to robím. Sú prípady, keď ľudia spolupracovali, alebo sa ovplyvňovali a radením podľa abecedy sa to stratí. A niektoré jazyky nemajú ch, resp. píšu mená inak, takže dátum je univerzálnejší. Ak robím osobnosti, alebo obce, vždy počítam s použitím aj v iných jazykových mutáciach. A v tomto prípade to vypadalo ako copyvio zo stránky Kyjova, tak som sa to snažila učesať. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 11. 9. 2013, 18:58 (UTC)
Vidím, že osobnosti Kyjova se staly důvodem k menší revertovací válce. Něco málo k tomu napíši.
  1. Především jsi neuvedla žádný nový argument, který by nepadl již před rokem. Těžko se můžeme rozhodnout, kdo z nás to píše lépe. Každý si o tom myslíme své. Pro mě je ve většině případech použitelnější abeceda, nehledě na jazyk či písmo (např. azbuka). Vždy se s tím dá nějak srovnat. Naopak jako datace se dá těžko použít budování Suezského průplavu. Můžeme mít osobnost bez podobné informace nebo jinou osobnost, která se mohla narodit o rok dříve či později a pak se to už nedá seřadit vůbec. Napadá mě momentálně jediné řešení - přenechat to k diskuzi na WikiProjektu České obce. Jsou tam lidi, kteří se dlouhodobě zabývají vytvářením a úpravou místopisných článků a jejich strukturou. Sám bych byl rád, kdyby se pravidla sjednotila. Bylo by to dobré pro nás oba.
  2. Z kyjovské pronoherečky nejsem nijak šťastný, ale nestojí za nějakou velkou tahanici. To ať tam raději zůstane. Je fakt, že se nemůžu opřít o žádné pravidlo, které by mi posloužilo k jejímu výmazu. Zbytečně se tím vysiluješ i Ty.
  3. Pokud tomu chceš věnovat čas a úsilí, můžeš mi klidně pomoci najít informace o Moritzi von Baderovi. Znám trochu historii Kyjova a místní reálie. Dodnes zde existuje Baderův dům a žije zde i paní, která patří do tohoto rodu. Ne všechny osobnosti a důležité věci jsou na internetu. Spousta z nich ještě čeká na své objevení v archivech a jiných zdrojích. To je i případ Moritze Badera, kterého pořádně neznají ani dnešní kyjovští obyvatelé. Zajímá-li Tě toto téma, dám Ti jeden chatrný odkaz - http://zidovskelisty.blog.cz/1006/cena-gratias-agit-pro-dr-alfreda-badera .
  4. Nejzávažnější z toho, co jsi napsala, je podezření na copyvio. Do Wikipedie přispívám několik let a s copyviem jsem zatím neměl problém. Sekci o kyjovských osobnostech jsem z větší části psal já a to postupně, jak se dá dohledat v historii článku. Díval jsem se na stránky města a o osobnostech města se tam píše jen v sekci "Čestná občanství a ceny města". Tam ve srovnání s článkem některé osobnosti chybí a jiné přebývají. Jestli je tam někde rozsáhlý shodný text, pak by teoreticky mohlo jít i o převzetí z Wikipedie. Sám mám většinou dost zdrojů na to, abych nemusel slepě kopírovat. Dej mi prosím přesnou adresu, kde jsi na kyjovských stránkách našla shodný text. Rád bych se na to podíval a případné rozpory vyladil. Děkuji za spolupráci a doufám, že Tě příliš neotravuji. --Radek Linner (diskuse) 13. 9. 2013, 13:43 (UTC)
  • Ahoj, nejako som to poplietla, nie stránka Kyjova, ale toto http://www.mzv.cz/file/955495/Krajanske_listy___unor2013.pdf, strana 9. Je to to isté, možno na 2-3 slová, abecedne radené. Ale keď tak na to pozerám, máš pravdu, to je z februára 2013, takže oni opísali text z wikipédie. Prepáč, som chorá a nejako mi to nemyslí. Ale na toho von Badera som našla len toto de:Alfred Bader.

Čo sa týka dotyčnej "dámy" - podľa mňa to naozaj nie je "osobnosť", ktorou by sa nejaké mesto či obec chceli chváliť. Ak to tam niekto za každú cenu presadzuje ... Neboj, v žiadnom prípade kvôli tomu nebudem viesť revertovaciu ani dívčí válku.
Netvrdím, že písanie osobností podľa abecedy je horšie, alebo podľa dátumu lepšie. Len si myslím, ako milovník histórie, že písanie umožnuje lepšie tie osobnosti zaradiť do kontextu daného mesta a doby a tý to dáva lepší obraz. A čo som si všimla, väčšinou to aj býva podľa dátumu, na druhej strane ak to bude podľa abecedy svet sa nezrúti a článku to neublíži.
A otravovaní nemôže byť ani reči, veď nám ide o to isté - čo najlepšie články. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 13. 9. 2013, 15:04 (UTC) P.S. Držím palce v DC, dúfam, že po skvelom deblovom US Open to bude pokračovať. Len škoda, že to nemôžem pozerať, máme 100 kanálov, ale ČT24 Sport nie!

Diskuse

Dobrý den! Už dlouho se vede velká diskuse k článku Wikipedie:Přechylování ženských jmen. Právě teď předložil kolega Okino velmi podrobný pozměňovací návrh doporučení, který hodně upřesňuje to, co jsem navrhl já. Možná z toho bude hlasování. Vyjádřil jsem se k tomu tam už také. --Zbrnajsem (diskuse) 12. 9. 2013, 11:40 (UTC)

Bohužel jste mi neodpověděla, kolegyně Lalina (po slovensku!?). Ale to, co se dělo v poslední době, nebylo přece zaviněno jen tím, že jsem já šel do jedné diskuse. Mnohým i Vám se to a ono nezdá. Mně se také mnohé nezdá, co je v mém obzoru. Upozorňoval jsem na to, a nyní stojím před arbitry. Jsem samozřejmě zvědav, jak to dopadne. Osobní spory byly vleklé, na mne byly hned stížnosti a dokonce jsem dostal z ničeho nic blok a pak to další. Jiné to tímto způsobem vůbec nepotrefilo. Myslím, že jste dnes tady skončila, tak Vám prajem dobrú noc. U teho vykania ešte ostanem (je to správne?). --Zbrnajsem (diskuse) 10. 10. 2013, 21:44 (UTC)

Nie je mi jasné, na čo som neodpovedala. A vzhľadom na to, že ma Egg bez akéhokoľvek upozornenia zablokoval za to, že som si dovolila kritizovať správcov, a hneď na celý deň, tak je jasné, že niečo nie je v poriadku. Stačí česky, rozumiem na 100%, len ako vidím, nechápem čo sa tu deje. Pekný deň. --Lalina (diskuse) 10. 10. 2013, 22:19 (UTC)
Inu, šlo o tu diskusi (viz výše), kde bylo hodně diskutujících z jedné strany, zatímco druhá byla málo zastoupena, ač zajisté existuje. Pak to bylo tak, že já jsem se cítil povinován, hodně důrazně argumentovat. Moje argumenty byly označeny za nesmysly atd. Pokoušel jsem se o slovenštinu, protože ji mám jako Moravák a vlastně zčásti Moravský Slovák rád. Asi se to moc nepovedlo. Pěkný den přeji! --Zbrnajsem (diskuse) 11. 10. 2013, 13:20 (UTC)
To som brala ako avízo na diskusiu a chodím sem pomenej, preto som neodpovedala. Na tú diskusiu som sa pozrela, ale po pravde, keď som zbadala tú záplavu textu, tak ma prešla všetka chuť to čítať.
A v tej slovenskej vete bola len jedna chyba (toho). U nás sa hovorí, že Moraváci sú Slováci, ktorí nedošli do Prahy, tak preto to asi bolo také dobré. Pekný deň. --Lalina (diskuse) 11. 10. 2013, 18:09 (UTC)

Reakce z NS

Neber mou poznámku o tvých sporech s Lenkou64 nějak zle, ale jen mi nesedí od tebe moralizování a povzdechy, jak dříve bylo na Wikipedii lépe. Myslím, že i diskuse je na Wikipedii potřebná, neměli by se v ní však objevovat jasné osobní útoky. V takových případech je namístě, aby správci zasáhli, a je potřeba, pokud to nevidí (nechtějí vidět), na takové osobní útoky upozornit. Mazání diskusních příspěvků oponenta považuju za velmi arogantní. Spory s kolegou Chalupou mám jen ohledně přechylování, nepřevádím to do osobní roviny, nemám problém ho podpořit tam, kde naše názory jsou podobné. O přechylování se diskutovalo, diskutuje a diskuovat bude. Já osobně podporuji kompromis, ač jsem označován za bojovníka nepřechylovače. Diskutuji, aby se nějak vymezily mantinely a nedopadli jsme jako na slovenské wiki a neměli zde perly typu sk:Jóko Onová. --Jowe (diskuse) 10. 10. 2013, 18:31 (UTC)

V tom s Jowem souhlasím. Byly zde mnohem horší hádky a nakonec jsme to přežili :-) Já jsem si dal od Wikipedie více než půl roku "oraz" a doporučoval bych to všem, kdo se až příliš noří do osobních vod při tvorbě této encyklopedie. Jestliže něco nestojí za to, tak je to přeceňování vlastní vážnosti při debatách. Zkrátka když udělám pitominu, tak to klidně přiznám a neukazuji hned na druhého prstem, že on pitominu taky spáchal a dřív než já :-) Měj se pěkně. Jirka O. 10. 10. 2013, 19:13 (UTC)
Jowe, je mi ľúto, že to berieš ako moralizovanie. Mne sa fakt nepáči ako sa to tu zmenilo. Mnohí tu bazírujú na vykaní, ale kvôli čiarke sú schopní hádať sa do krvi. A je mi ľúto, že sa to takto zmenilo. Diskusný príspevok oponenta by som nikdy nezmazala, zmazala som až príspevky už po upozornení, ktoré boli vyslovene rýpaním. A osvedčilo sa, nakoniec bol pokoj. Osobne som tiež proti prechyľovaniu, najmä ak priezviska končia na a, e, o, lebo Claudia Cardinal(e)ová, Gina Lollobrigid(e)ová, Shirley Templ(e)ová (záleží od otrlosti pisateľa) a pod. je hrozné. Dokonca som videla aj Capucine ako Capucinová, bŕ. A Jóko Onová sa nedá ani komentovať, vôbec som netušila kto to má byť. To sú dôsledky dogmatizmu.
Jirko O., ale to je ten problém - každú chvíľu nejaká sťažnosť na niekoho, ŽOKy a ako to napísal Mates, zeď nářků. Tiež som sa mohla zoparkrát sťažovať, tu aj u nás, ale ani ma to nenapadlo. Riešila som si to sama a vyriešila. Ak urobím chybu (a stále ich robím, lebo niektoré technické veci na wiki nepochopím asi nikdy, a po pravde ani po nich nepátram), nerobí mi problém priznať to. Ale ak (mi) ju niekto vyhodí na oči hulvátskym spôsobom, tak na to som veľmi citlivá. Jednoducho, správam sa slušne a mám právo to žiadať aj od iných.
Po pravde, dosť ma prekvapuje postoj správcov v týchto posledných prípadoch. No, pekne sme si podebatovali, idem skontrolovať IP u nás. Majte sa fajn, chlapci. --Lalina (diskuse) 10. 10. 2013, 21:09 (UTC)
Ale toto je vrchol - keď som si "dovolila" sa ohradiť, tak ma Egg bez akéhokoľvek upozornenia zablokoval. To si tu už skutočne robia niektorí správcovia čo chcú? --Lalina (diskuse) 10. 10. 2013, 22:12 (UTC)
Tak neřekl bych, že se tak stalo bez jakéhokoliv upozornění, neboť právě proti tomu upozornění jsi se ohrazovala.
Blok jsem zrušil, neb mi minimálně svojí délkou přišel neadekvátní. Pro příště se prosím zkus zdržet diskuzí na místech, která k tomu nejsou určena. Možná jsme tu dříve měli vstřícnější atmosféru, ale „zbytečnými diskuzemi“ a „nepřiměřenými bloky“ jí určitě do budoucna nevylepšíme.
Jedudědek (diskuse) 11. 10. 2013, 08:06 (UTC)
Ahoj, ja som sa ohradila voči označeniu mojich príspevkov za trolling. A kde som sa mala ohradiť, ak nie tam kde to bolo napísané? Moje predošlé príspevky súviseli s (ne)riešeným problémom. Miesto odpovede som dostala blok. To teda považujem, mierne povedané, za vrchol nehoráznosti od správcu. Takže ak niekto kritizuje (ne)konanie správcu a žiada odpoveď, miesto odpovede bude zablokovaný? To má byť čo? Spôsob ako umlčať kritkov? Mne to tak pripadá, lebo vždy diskutujem slušne a nikdy som sa žiadneho kolegu nesťažovala. A rovno dostanem blok na celý deň. U nás sa bloky po predošlom konkrétnom upozornení začínajú u 10 minút, takže to beriem ako pokus umlčať ma, aby bol pokoj. Ak by Egg nemenoval konkrétnych ľudí a napísal by to všeobecne, tak by som mu nanajvýš napísala do jeho diskusie. Ale na obvinenie z trollingu som musela reagovať tam, kde to bolo napísané. Pýtala som sa A vzhľadom na (ne)akcie správcov v prípadoch Blok uživatele Tchoře a Osobní útoky wikipedisty Chalupy a toto Tvoje "rozhodnutie" ma zaujíma odkedy, keďže som tu bola v poslednej dobe málo, postúpili správcovia na úroveň žalobcov a sudcov v jednej osobe, a polobohov? Miesto odpovede a riešení blok. Čo si mám o tom myslieť? --Lalina (diskuse) 11. 10. 2013, 09:03 (UTC)
Nervozita z posledních diskusí se bohužel může přenášet i na správce a pak mohou někdy reagovat i nepřiměřeně.--Zdenekk2 (diskuse) 11. 10. 2013, 09:40 (UTC)

Délka bloku byla adekvátní podle pravidla WP:Blokování#Narušování Wikipedie: „zpočátku 24 hodin“. U dalších bloků budu postupovat stejně a v případě opakování zvážím i možnost prodloužení. Lalino, ve vašich příspěvcích na Nástěnce za poslední měsíc není ani jediný požadavek na správce. Varoval jsem vás, že k fňukání Nástěnka neslouží, a vaší reakcí byl další příspěvek stejného stylu. To je nepřijatelné a budu vám v tom nadále bránit. Nejde o cenzuru, klidně můžete nostalgicky vzdychat jinde, například U krbu. Ale Nástěnka správců má svůj účel a já míním vynucovat jeho dodržování. --egg 11. 10. 2013, 09:34 (UTC)

Egg, zrazu si vykáme? Zaujímavé. Neoháňaj sa sa pravidlom "Narušování Wikipedie" a nevytrhávaj z kontextu. Tam je totiž napísané toto:
Správci smějí podle svého uvážení zablokovat IP adresy či uživatele, kteří narušují běžné fungování Wikipedie. Takové narušování by mělo být objektivně stanoveno příslušnými pravidly, mohou sem patřit například nevhodné změny cizích diskusních příspěvků nebo záměrně zavádějící editace.
Správci mohou také zablokovat nové uživatele, kteří provádějí velké množství nevhodných editací, na libovolnou dobu nebo trvale podle uvážení. Zablokování by však nemělo být užito proti ojedinělým incidentům nebo proti IP adresám či uživatelským účtům, které kromě narušujících editací provádějí i užitečné.
Zablokování podle tohoto odstavce je téměř vždy kontroverzní."
Kde sa tu píše o NS? A nevyprávaj mi tu o fňukaní, žiadala som odpovede na konkrétne otázky, a vyjadrila som sa k postoju správcu Matěja Suchánka (je zaujímavé, že takmer nikomu jeho názor nevadí). Uzurpuješ si právo obžalovať a súdiť v jednej osobe a to je vždy nebezpečné.
K tej rade kde mám nostalgicky vzdychat - správca nepotrebuje len vedomosti o fungovaní wikipédie, ale aj pevné nervy, trpezlivosť, slušnosť a určitú dávku taktu. Ako vidno, asi máš pocit, že vás (už nepíšem nás) je tu dosť, vystačíte si sami a ďalších redaktorov netreba. Svojho času som v diskusiách zachytila reči o tom, že zo správcov sa stala nejaká skupinka sama pre seba s divnými manierami. Nebolo mi jasné o čom a prečo tieto reči, ale už som pochopila. Ak mieniš takto fungovať ako správca, tak tieto názory budeš takýmito činmi len podporovať. A to nepíšem preto, že sa ma to osobne dotklo a dotýka. --Lalina (diskuse) 11. 10. 2013, 10:05 (UTC)
Matěj Suchánek není správcem příliš dlouho, takže jeho názor pramení z nezkušenosti.--Zdenekk2 (diskuse) 11. 10. 2013, 10:51 (UTC)
Budiž, ale vysmievanie sa pisateľom, nech sú už ich návrhy a príspevky akékoľvek, a podozrievanie Tchořa, že by sa odblokoval (neviem kto by spravil takú hlúposť, to by bolo na okamžité zrušenie správcovských i ďalších práv) nesúvisí s dĺžkou správcovstva. U Matěja ma to teda prekvapilo, ale nemalo by sa to prejsť bez povšimnutia. --Lalina (diskuse) 11. 10. 2013, 12:16 (UTC)


  1. Vykání byl omyl, nezlob se.
  2. O NS se v pravidle výslovně nepíše, ale NS má nahoře napsáno, k čemu slouží a k čemu ne. To je nutné respektovat.
  3. Otázka, od kdy správci povýšili na polobohy, není konkrétní otázka, ale pouhá provokace, na kterou vůbec nelze věcně reagovat.
  4. Protože se zdá, že na tom stále něco nechápeš, musím znovu zdůraznit: Nástěnka správců neslouží ke komentování správcovských akcí. Slouží výhradně ke kladení požadavků na akce, které nelze provést bez zvýšených oprávnění, a k odpovědím správců na tyto požadavky. Nic jiného tam nepatří. Rozumíme si už?
  5. Slova „uzurpuješ si právo rozhodovať“ mi nedávají smysl. Správce se přece rozhoduje několikrát každý den, k čemu práva správce použít a k čemu ne. Já se teď rozhodl je použít k vynucení pravidla, které je uvedeno v záhlaví NS a specifikuje její účel.

--egg 11. 10. 2013, 11:06 (UTC)

Egg, na vykanie sa nehnevám, štvú ma tu iné veci:
  1. čo sa týka rozhodovania som to zle napísala - Ty si rozhodol čo je trolling, obvinil si nás, a mňa, keď som sa voči obvineniu ohradila (čo je pochopiteľné), si ma zablokoval. Žalobca, sudca, a exekútor v jednom.
  2. Otázka na polobohov je otázka - odkedy nemôže byť správca zabokovaný? To znamená, že si môže robiť čo chce? Lebo to z toho tvrdenia vyplýva.
  3. Ja chápem dobre na čo slúži NS - Ty si ma nezablokoval za moje diskusné príspevky, ale za to, že som sa ohradila voči obvineniu z trollingu. A to som sa mala kde ohradiť? Na lampárni? Samozrejme, že som reagovala tam, kde to bolo napísané. Keby som bola nováčik, čert to vem. Ale za tie roky mám vyše 17 000 editácii (a to sa tuším ani nepočíta všetko), takže obvinenie z trollingu ma naštvalo a dotklo sa ma. Nikdy som nebojovala do úmoru za svoj názor a už tobôž som úmyselne nenarúšala obsah, či chod wiki, takže obvinenie z trollingu za diskusné príspevky (možno) na nesprávnom mieste je setsakra prehnané.
Či sa Ti to páči, alebo nie, ale podľa mňa si urobil chybu - nemal si písať konkrétne mená. Snáď si nečakal, že budeme ticho? A keď už si ich napísal a ja som sa ohradila, stačilo tie mená zrušiť a presunúť tú časť inde. Jednoduché, nenapadnuteľné rozhodnutie, a nie blokovanie. Prepáč, blokovanie neproblémových skúsených redaktorov v takýchto prípadoch považujem za nevhodné a skutočne to zaváňa snahou o umlčanie. S takýmto prístupom znechutíš skúsených a odradíš nových redaktorov. Mimochodom, Chalupu a Dona Pedra za tie príspevky po mne tiež zabokuješ? A ešte taký detail na záver - v tom odporúčaní na ktoré sa odvolávaš, je uvedené, že "by takové zablokování mělo zpočátku trvat 24 hodin", čo je len odporúčanie, žiadna direktíva.
Stručne povedané - Tvoje správanie ma znechutilo a prvý raz (hoci som už zažila tu i u nás všelijaké udalosti) vážne zvažujem, že tu prestanem fungovať. Od marca som chodila menej, tento mesiac som začala viac, ale vidím, že sa to tu stále viac zhoršuje, škoda času. --Lalina (diskuse) 11. 10. 2013, 11:50 (UTC)
  1. Já jsem problém posoudil, vydal jsem varování a pak jsem zasáhl proti těm, kteří se rozhodli nadále nerespektovat pravidla. (Tys to varování četla a je napsané zcela jednoznačně.) To je v rámci mé pravomoci, podobně jako policista na ulici má pravomoc některé jednodušší věci rozhodovat na místě a ihned jednat, nepotřebuje soud na všechno.
  2. Správce může být zablokovaný, ale obvykle nese odpovědnost za své konání jiným způsobem.
  3. Tvoje chování na nástěnce správců má znaky trollingu, protože ve 100% případů nerespektuje účel té stránky. Pouze naříkáš nad poměry a to tam v žádném případě nepatří. Pokud jsi měla naléhavou potřebu se ohradit, mohla jsi tak učinit například na mé diskusní stránce, kde to zakázáno není, nebo třeba Pod lípou. Vůbec nejde o to, jestli se mi tvoje názory líbí nebo ne. Chalupu jsem zablokoval také, protože také četl varování a hned ráno pravidla také porušil. Dona Pedra jsem nezablokoval, protože v jeho případě nejde o často opakovaný problém.
  4. Že tě incident znechutil, chápu a je mi to líto. Ale pochop, že mě zase znechucuje dennodenní zneužívání nástěnky správců. A nejsem sám, několik správců mi okamžitě dalo za pravdu a dostal jsem i přímé poděkování. Což mi připomíná: Jestli stojíš o lepší atmosféru, tak nové tlačítko poděkování za editaci je k tomu docela dobrý prostředek. Podle mě mnohem účinnější než příspěvky typu „to za mých mladých let nebývalo“.

Měj se hezky! --egg 11. 10. 2013, 16:15 (UTC)

Egg, dalo sa to riešiť inak.
  1. Ako som už napísala vyššie, urobil si to netaktne a netakticky.
  2. Správca môže byť zablokovaný, ale tu je to asi len teoretická možnosť.
  3. Lepšie si prečítaj moje príspevky na NS - mala som tam otázku, ktorá stále nie je úplne zodpovedaná.
  4. Znechucuje Ťa dennodené zneužívanie NS? Obávam sa, že to "zneužívanie" je len následok, nie príčina. A správcovia by sa mali zamyslieť nad tým čo je príčina miesto dávania Ti za pravdu. Tlačítko thanks som v nastaveniach nenašla a podľa všetkého ho ani nebudem potrebovať, lebo keď som sa tú atmosféru snažila upokojiť, tak si ma obvinil z trollingu, takže načo sa snažiť. A len tak medzi rečou - nie som taká stará aby som sa vyjadrovala štýlom "to za mých mladých let nebývalo".
Každý redaktor (a správca hlavne) by si mal uvedomiť, že za príspevkami nie sú len mená, ale ľudia, ktorých sa ich vyjadrovanie, či správanie môže dotknúť a na to sa tu nejako často zabúda. Polroka som chodila len málo, vrátila som sa, mala som nejaké návrhy na zlepšenie, ale evidentne zbytočná snaha.
Z tohto všetkého som si vyvodila záver - zbytočná snaha. Budem sa zase venovať hlavne sk wiki, tam aspoň nemátajú ŽOKy a podobné veci. Keďže vás tu je asi dosť tak určite nebudú moje príspevky chýbať. Maj sa pekne.--Lalina (diskuse) 11. 10. 2013, 19:06 (UTC)

Dobrý den, chci se zeptat, kam mám uvést odkazy na nezávislé a netriviální zdroje, které jsem si stáhl z aktualne.cz a prazskenovinky.cz, pro to, aby doložil významnost. Knenicky Knenicky (diskuse) 13. 10. 2013, 11:45 (UTC)

Ahoj, môžeme si tykať.
Sú dve možnosti - uviesť ich ako zdroj (jednoduchšia možnosť), alebo ich dať ako referencie, čo je trošku komplikovanejšie. Otázka je, či majú dokazovať jeho význam ako politika, alebo profesný. Podľa tých zdrojov by som povedala, že politika, ale pražský radný - neviem či to je dostatočné na encyklopédiu, dosť pochybujem.
Asi by bolo lepšie sa zamerať skôr na profesný význam, tam je určite významnejší, ale na to budú treba iné zdroje.
Ak niečo nájdeš, napíš, ak budem môcť pomôžem. Maj sa fajn. --Lalina (diskuse) 13. 10. 2013, 12:16 (UTC)P.S. Nové diskusné príspevky sa píšu na koniec.

Zvýrazňování rozcestníků

Ahoj. Chtěl jsem tě upozornit, že kolegovi Mormegilovi se konečně podařilo zprovoznit udělátko na zvýrazňování rozcestníků, o kterém jsme kdysi diskutovali Pod lípou. Můžeš si ho zapnout v Nastavení. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 24. 1. 2014, 10:58 (UTC)

Ahoj, vďaka za info. Pekný deň.--Lalina (diskuse) 24. 1. 2014, 11:44 (UTC)

Infobox kunta

Hello Lalina, will you be so kind to add «hustota zalidnění=» because in all Infoboxes in Československo you can find this. Thanks and best regards -- Sweepy (diskuse) 28. 4. 2015, 08:17 (CEST)Odpovědět