Balet (hudební skupina): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
mBez shrnutí editace
mBez shrnutí editace
Řádek 10: Řádek 10:
Po různých pokusech obnovit sestavu skupina zanikla.
Po různých pokusech obnovit sestavu skupina zanikla.


Discografie:


[[Balet skupina]]
Singly:
Singly:



Verze z 18. 4. 2015, 20:28

Popovou skupinu Balet založil v roce 1986 bubeník skupiny Olympic Petr Hejduk (24.8.1949-10.5.1995). Členové : Petr Hejduk (zpěv, bicí), Jindřich Malík (zpěv), Iveta Bartošová (zpěv) (+48), Míla Benýšek (kyt), Zdeněk Mazač (bicí), Ilja Hasse( bg).

Skupina okamžitě zabodovala s písní Hej, pane diskžokej (P. Hejduk/Z.Rytíř. Její kariéra vzlétla jako meteor, dalšími úspěšnými písněmi byly skladby: ...a někdo bude tě mít rád, V závratných krajinách lásky, Zájezd na kometu (singl 1988) a Od toho jsou písně.

Po nečekaně rychlém odchodu zpěvačky Ivety Bartošové ke skupině Kroky Františka Janečka skupina angažovala zpěvačku Blanku Šrůmovou (nar.1965), která s nimi vystupovala od prvního koncertu, který se odehrál v divadle v Kolíně. Skupina koncertovala nepřetržitě tři roky, sestavu časem doplnili hráči Rudolf Chundela (kyt) a Bohumil Zatloukal (kyt). Skupina vydala jedinou LP desku Někdo bude tě mít rád (1988, Supraphon).

V roce 1987 opustil skupinu zpěvák JIndřich Malík a po zájezdu do Sovětského Svazu (Ukrajina) v roce 1987 skupinu opustila také zpěvačka Blanka Šrůmová, která se začala věnovat svojí kariéře ve skupině Tichá Dohoda. Po různých pokusech obnovit sestavu skupina zanikla.

Discografie:

Balet skupina Singly:

Hej pane diskžokej/Každý má rád muzikál

A někdo bude tě mít rád/Zájezd na kometu


Album: Někdo bude tě mít rád (1988, Supraphon)