Philipp Terč: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: Dr.Filip Terč (též Filip Tertsch nebo Phillipe Tertsch) se narodil 30.3.1844 v Prapořišti u Kdyně. Zemřel v r. 1917. Svoji lékařskou praxi provozoval především ve slov…
 
úprava
Řádek 1: Řádek 1:
{{Neověřeno}}
Dr.Filip Terč (též Filip Tertsch nebo Phillipe Tertsch) se narodil 30.3.1844 v Prapořišti u Kdyně. Zemřel v r. 1917.
Dr. '''Filip Terč''' (též Filip Tertsch nebo Phillipe Tertsch; [[30. března|30. března]] [[1844]] [[Prapořiště]] – [[1917]]) byl český lékař, zakladatel [[apiterapie]].
Svoji lékařskou praxi provozoval především ve slovinském Mariboru. Je objevitelem a zakladatelem [[APITERAPIE]].

Dr. Terč trpěl silným revmatismem ruky. Jednou ho do ruky pobodaly včely a on zjistil, že revmatické bolesti ustoupily a ruka byla daleko pohyblivější. Vyzkoušel tedy podobnou léčbu na cca 650 pacientech a 593 z nich jevilo známky zlepšení. Začal se tedy této metodě věnovat výrazně více.
Na počet dne jeho narození vyhlásila Světová apiterapeutická společnost 30.3. Světovým dnem apiterapie.
Svoji lékařskou praxi provozoval především ve slovinském [[Maribor]]u. Dr. Terč trpěl silným [[revmatické nemoci|revmatismem]] ruky. Jednou ho do ruky pobodaly včely a on zjistil, že revmatické bolesti ustoupily a ruka byla daleko pohyblivější. Vyzkoušel tedy podobnou léčbu na cca 650 pacientech a 593 z nich jevilo známky zlepšení. Začal se tedy této metodě věnovat výrazně více. Na počet dne jeho narození vyhlásila Světová apiterapeutická společnost [[30. března|30. březen]] Světovým dnem apiterapie.

{{DEFAULTSORT:Terč, Filip}}
[[Kategorie:Čeští lékaři]]
[[Kategorie:Narození 1844]]
[[Kategorie:Úmrtí 1917]]
[[Kategorie:Muži]]

Verze z 17. 3. 2015, 13:24

Dr. Filip Terč (též Filip Tertsch nebo Phillipe Tertsch; 30. března 1844 Prapořiště1917) byl český lékař, zakladatel apiterapie.

Svoji lékařskou praxi provozoval především ve slovinském Mariboru. Dr. Terč trpěl silným revmatismem ruky. Jednou ho do ruky pobodaly včely a on zjistil, že revmatické bolesti ustoupily a ruka byla daleko pohyblivější. Vyzkoušel tedy podobnou léčbu na cca 650 pacientech a 593 z nich jevilo známky zlepšení. Začal se tedy této metodě věnovat výrazně více. Na počet dne jeho narození vyhlásila Světová apiterapeutická společnost 30. březen Světovým dnem apiterapie.