Standard-definition television: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m napřímení odkazu
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
{{Upravit}}
{{Upravit}}
SDTV je zkratka z anglického "Standard Definition TeleVision".<ref>[http://www.satelitnikomplety.info/sdtv/ http://www.satelitnikomplety.info/sdtv/]</ref> SDTV zahrnuje standardy [[PAL]] (576 řádků) a [[NTSC]] (480 řádků).<ref>[http://www.digizone.cz/slovnicek/sdtv/ http://www.digizone.cz/slovnicek/sdtv/]</ref> Očekává se, že SDTV bude postupně nahrazováno [[High-definition television|HDTV]]. V SDTV je šířeno pozemské analogové vysílání a všeobecné digitální vysílání. Přes SDTV lze také šířit [[teletext]], který přes HDTV šířit nelze.
SDTV je zkratka z anglického "Standard Definition TeleVision".<ref>[http://www.satelitnikomplety.info/sdtv/ http://www.satelitnikomplety.info/sdtv/]</ref> SDTV zahrnuje standardy [[PAL]] (720x576) a [[NTSC]] (640x480).<ref>[http://www.digizone.cz/slovnicek/sdtv/ http://www.digizone.cz/slovnicek/sdtv/]</ref> Očekává se, že SDTV bude postupně nahrazováno [[High-definition television|HDTV]]. V SDTV je šířeno pozemské analogové vysílání a všeobecné digitální vysílání. Přes SDTV lze také šířit [[teletext]], který přes HDTV šířit nelze.


{{pahýl}}
{{pahýl}}

Verze z 7. 5. 2014, 17:12

SDTV je zkratka z anglického "Standard Definition TeleVision".[1] SDTV zahrnuje standardy PAL (720x576) a NTSC (640x480).[2] Očekává se, že SDTV bude postupně nahrazováno HDTV. V SDTV je šířeno pozemské analogové vysílání a všeobecné digitální vysílání. Přes SDTV lze také šířit teletext, který přes HDTV šířit nelze.

Reference