Herbalife: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
mBez shrnutí editace
Rumczeis (diskuse | příspěvky)
přidání zdrojů, vyvážení objektivity
Řádek 1: Řádek 1:
{{neověřeno}}
{{neověřeno}}
'''Herbalife Int.''' je společnost zabývající se zdravým životním stylem. Byla založena v Los Angeles roku 1980 [[Mark R. Hughes|Markem Hughesem]] (funguje tedy více než 33 let).
'''Herbalife Int.''' je společnost zabývající se prodejem výživových, sportovních, energetických a fitness doplňků a prostředků na hubnutí využívající strategii [[Síťový marketing|síťového marketingu]]<ref>http://www.mesec.cz/clanky/multilevel-cesta-k-bohatstvi-ci-do-pekel/</ref>. Byla založena v Los Angeles roku 1980 [[Mark R. Hughes|Markem Hughesem]].


Výrobky společnost distribuuje prostřednictvím sítě přibližně 2,7 milionu nezávislých distributorů v 79 zemích po celém světě (stav k 31. prosinci 2011). Produkty Herbalife jsou rozděleny do čtyř hlavních kategorií: řízení tělesné hmotnosti, cílené výživy, energie, sportu a fitness a vnější výživy, společně s literaturou a reklamními předměty<ref>http://www.patria.cz/akcie/HLF/herbalife/ospolecnosti.html</ref>.
V současné době má společnost více než milión nezávislých distributorů v 88 zemích světa a přes 80 milionů zákazníků.
Herbalife je společnost zaměřující se na zdravou výživu, ve svých řadách má nespočet lékařských pracovníků a kombinuje poznatky moderní vědy a čínské medicíny. Všechny produkty jsou na přírodní bázi a společnost aktivně propaguje heslo "seed to feed" (od semínka k ústům) - znamená to, že veškerá výroba je kontrolována - od vlastních plantáží, přes výrobní haly až po distribuci. Oficiální distribuce probíhá pouze přes nezávislé distributory Herbalife, jakkoliv jinak prodávané produkty jsou šířené nekontrolovanou a nepovolenou cestou.


Společnost čelila obvinění miliardáře Williama Ackmana, že provozuje pyramidové schéma jež spočívá v získávání dalších distributorů, kteří kupují pochybné zboží a o prodej koncovým zákazníkům firmě prý zase tolik nejde. Vedení společnosti tato obvinění popírá s odůvodněním, že všechny platby jsou vázány na prodej produktů a nikoliv za to, že se stanete jejich distributorem<ref>http://investportal.cz/herbalife-a-redukcni-dieta-miliardarova-konta</ref>.
== Externí odkazy ==
== Odkazy ==

=== Reference ===
<references />

=== Externí odkazy ===
* [http://www.herbalife.cz Oficiální české stránky]
* [http://www.herbalife.cz Oficiální české stránky]



Verze z 3. 4. 2014, 09:43

Herbalife Int. je společnost zabývající se prodejem výživových, sportovních, energetických a fitness doplňků a prostředků na hubnutí využívající strategii síťového marketingu[1]. Byla založena v Los Angeles roku 1980 Markem Hughesem.

Výrobky společnost distribuuje prostřednictvím sítě přibližně 2,7 milionu nezávislých distributorů v 79 zemích po celém světě (stav k 31. prosinci 2011). Produkty Herbalife jsou rozděleny do čtyř hlavních kategorií: řízení tělesné hmotnosti, cílené výživy, energie, sportu a fitness a vnější výživy, společně s literaturou a reklamními předměty[2].

Společnost čelila obvinění miliardáře Williama Ackmana, že provozuje pyramidové schéma jež spočívá v získávání dalších distributorů, kteří kupují pochybné zboží a o prodej koncovým zákazníkům firmě prý zase tolik nejde. Vedení společnosti tato obvinění popírá s odůvodněním, že všechny platby jsou vázány na prodej produktů a nikoliv za to, že se stanete jejich distributorem[3].

Odkazy

Reference

Externí odkazy